SAZKA reportér: Za výhru z Eurojackpotu si fotograf Michal udělá dva roky prázdnin

Fotografa Michala Vineckého jsme zastihli jen pár minut předtím, než odjížděl za pracovní zakázkou na Slovensko. „Přes léto fotím hlavně svatby a rodinné portréty, mám ale i další klienty, třeba Lázně Poděbrady,” začíná povídání sympatický mladý muž. 

Přečtěte si také: Padla 2. nejvyšší výhra v historii! Online sázka Eurojackpotu přihrála Čechovi 1,4 miliardy


Protože se focení věnuje už několik let, klienti mu postupně přibývají. „Vždycky mám radost, když si to lidé mezi sebou řeknou a někdo se mi ozve, že se mu líbily moje fotografie, a tak by se mnou chtěl spolupracovat,” říká majitel studia Foto Michal Vinc.
 

Rekord při focení novomanželů? 4 minuty

Protože fotí hlavně štěstí a šťastné momenty, na nabručené klienty si většinou nemůže stěžovat. Tedy až na pár výjimek. „Vzpomínám si na jednu obrovskou svatbu, na které byl ženich velkým odpůrcem pořizování snímků. Zatímco jindy novomanžele fotím zhruba 60 - 90 minut, ženich mi tehdy dal dohromady asi čtyři minuty,” směje se Michal.

Jeho nová choť ale prý z přístupu svého partnera smutná nebyla. „Užívala si, že jsem se celý ten čas věnoval jenom jí, a myslím, že fotky nakonec dopadly skvěle,” dodává fotograf.

Protože má Michal velké množství zakázek, koníčky v poslední době spíš vynechává. Na jedno si ale ani za nic nenechá sáhnout, a to je jeho druhá vášeň, cestování. „Když už mám focení tak akorát, odlétáme s přítelkyní z Česka tak na měsíc, měsíc a půl,” popisuje ideální dovolenou. „Naposledy jsem byl v Thajsku, Taiwanu a Hong Kongu a nejvíc mě dostal právě Taiwan. Není ještě tak turistický a lidé jsou tam opravdu milí a ochotní.”
 

Taiwan vzal Michalovi srdce

inp_600x400.jpg

Je to právě Taiwan, kam by se Michal rád podíval znovu, na prvním místě je ale teď Island. I proto pravidelně a rád hraje různé hry a stírá losy. „Před pár lety jsem si koupil los za dvacku a vyhrál na něj 25 tisíc korun. Od té doby hraji celkem často,” usmívá se fotograf.

Kdyby vyhrál v loterii pořádný balík peněz, pak by to bylo právě cestování, do kterého by část své výhry investoval. „Jediné, za co utrácím peníze, je technika na focení a cestování. I na dovolené vyrážím s foťákem na krku, protože mě baví zachycovat místní lidi a kulturu,” zamýšlí se mladý muž.

„Právě proto bych výhru v loterii nasměroval právě tímto směrem. Hmotné věci jsou sice jedna věc, ale zážitky vám nikdo nevezme,” loučí se s námi fotograf Michal Vinecký.

Splnit si cestovatelské sny patří mezi nejčastější přání našich výherců. Také si přejete procestovat svět? Potom byste si měli vsadit. Od tiketu Eurojackpotu vás navíc dělí jen pár kliknutí. Vstupenku do příštího slosování získáte na tomto odkazu.

Přečtěte si také