SAZKA reportér: Učitelka z mateřinky Žaneta se o výhru rozdělí s těmi, co peníze potřebují

Letošní prázdniny si plnými doušky užila Žaneta Mikluščáková ze středních Čech. Nejprve si po mnoha měsících práce užila pořádný relax. Hned pak ji čekala jedna velká životní událost. „V létě jsem se vdala a byla to opravdu pohádková svatba,” vzpomíná s úsměvem v očích Žaneta. A dodává, že poté samozřejmě nemohla chybět ani svatební cesta.

Přečtěte si také: Vsazené tikety zapomněl v obchodě. Díky poctivému nálezci je bohatší o 6 miliard


Teď už je ale v plném pracovním provozu v mateřské školce, kam se po prázdninách vrátila. „Ve školství jsem už pět let a svoje povolání bych nevyměnila za nic na světě,” říká rozhodně milá učitelka, kterou její malí žáčci zbožňují. „Práce s dětmi mě neskutečně nabíjí a baví. Ráda je formou hry vzdělávám a ony mi všechnu energii, kterou jim dávám, plnými doušky vrací,” říká žena.
 

Volno nejradši tráví venku

Když se všechny děti rozprchnou ze školičky domů, Žaneta nejčastěji vyráží na procházky se svojí malou psí slečnou Chilli. Tu sem tam bere také na cyklovýlety nebo vyjížďky na inline bruslích.

Sympatická učitelka ale také ráda stírá losy. „Losy si kupuji nejen já, ale celá rodina. Tím hlavním důvodem je fakt, že máme celkem štěstí,” říká mladá žena. Té se před nedávnem povedl hezký úlovek, kdy pod fólií padesátikorunového losu našla hned 600 korun.

Stejně ráda hraje loterie, hlavně Sportku. „Čísla za sebe nechávám vybrat terminál a pokaždé si říkám, že to jednou vyjít prostě musí,” prozrazuje Žaneta. Kdyby se tak ale stalo, na sebe by v první řadě nemyslela.
 

Výhru rozdá těm, co peníze potřebují

inp_600x400.jpg

„Moc ráda bych dala část peněz někomu, kdo je potřebuje víc než my,” zamýšlí se učitelka z mateřské školy. „Třeba bych chtěla pomoci nějaké rodině, která má nemocné dítě a které by se peníze určitě hodily. Zkrátka bych chtěla, aby se usmálo štěstí i na někoho, kdo to opravdu potřebuje.”

O další část peněz se Žaneta plánuje rozdělit se zbytkem rodiny a v případě, že by i pak něco zbylo, začala by si plnit také svá přání. „Moc rádi cestujeme a milujeme koupání, tak bychom si nejspíš koupili nějaký pěkný apartmán u moře a útulnou chaloupku na horách, to by nám, myslím, ke štěstí úplně stačilo,” loučí se s námi usměvavá Žaneta Mikluščáková.

Pomoci těm, kteří to potřebují, chce většina výherců, kterým společnost Sazka vyplácí milionové výhry. Jak to máte vy, dali byste část peněz na charitu, anebo byste si celou výhru nechali? Ať je vaše odpověď jakákoliv, my budeme držet palce, aby to už při příštím slosování Sportky vyšlo. Svůj tiket získáte online na tomto odkazu.

Přečtěte si také