SAZKA reportér: Mistryně světa Míša Holubcová sází na šťastná čísla

Závodila jako jednotlivec, v posledních letech ji ale na pódiích vidíte hlavně v rámci sedmičlenného fitness týmu. Míša Holubcová má na svém kontě jak vítězství na mistrovství světa v aerobicu z roku 2010, tak také úspěchy na mistrovství Evropy, o celé řadě českých prvenství ani nemluvě.

Přečtěte si také: Reprezentant Radim splní díky Sazce sen hendikepovanému kamarádovi


Jak ale sportovkyně konstatuje, za vším stojí pořádná dřina. „Trénujeme dvě hodiny pětkrát týdně a víkendy trávíme na závodech, které jsou zvlášť na jaře skoro každý víkend,” popisuje česká reprezentantka svůj sportovní život. Aerobic ale miluje, a tak by ho za nic na světě nevyměnila.
 

Na aerobicu miluje jeho všestrannost

„Na tomto sportu se mi líbí, že je velmi všestranný. Je v něm potřeba výbušnost, ale i hodně síly, vytrvalosti a ohebnosti,” říká Míša. „Někdo si může myslet, že na tréninku jen nacvičujeme sestavy, jeho hlavní část ale tvoří posilování a také protahování podobně jako v gymnastice.” Vytrvalost pak ještě Míša trénuje při běhání - každý den zvládá trasu okolo osmi kilometrů.

Kromě závodění chodí sportovkyně ještě do běžné práce, aby toho aerobicu ale ve svém životě neměla náhodou málo, vyplňuje si volno ještě tréninky dětí a mladých ve svém týmu Aerobic Butterfly Team Poděbrady. „I když musím říct, že je opravdu velmi náročné skloubit práci, vlastní závodní kariéru a ještě trénování, nechci se vzdát ani jednoho,” říká odhodlaně Míša.

„Baví mě sledovat, jak v dětech roste smysl pro fair play.”

Holubcova_Michaela_600x400.jpg

„Trénuji děti a mladé od čtyř do sedmnácti, a když je mám kolem sebe, jsem opravdu šťastná. Dělá mi radost, že je díky sportu můžu posouvat a sledovat, jak z nich rostou osobnosti se smyslem pro fair play,” podotýká usměvavá mladá žena.

Když náhodou chvíli volna najde, tráví ho ráda se svými přáteli. A také si sem tam setře los, například Černou perlu a Zlatou rybku, a vsadí Sportku nebo Eurojackpot. „Zaškrtávám vždy svá šťastná čísla, což je 12 a 2. Jde o datum narození mojí sestřičky, která je postižená. Vždycky si říkám, že to štěstí, co neměla ona, mám já,” prozrazuje Míša.

Kdyby jí jednoho dne datum narození sestřičky přineslo štěstí v Eurojackpotu, o výhru by se s ní určitě rozdělila. „Jako první bych nás obě zajistila do budoucnosti, abychom nemusely mít starosti,” vypočítává, kam by peníze směřovaly.
 

Za výhru by postavila vlastní tělocvičnu

„Když by pak ještě něco zbylo, je mým velkým snem mít vlastní tělocvičnu,” zasní se česká reprezentantka. „Jednak tu tělocvičen není moc a jednak jsou pronájmy poměrně drahé, takže si spousta rodičů nemůže dovolit posílat děti na kroužky. Kdybych tedy vyhrála, postavila bych tělocvičnu, kam by mohly chodit úplně všechny děti,” loučí se s námi Míša Holubcová.

Sázíte náhodný tip, nebo máte stejně jako Míša svá šťastná čísla? Ať tak, nebo tak, vyhrát můžete jen tehdy, pokud budete mít ve slosování vlastní tiket. Svoji vstupenku do klubu milionářů Eurojackpotu si můžete zajistit také online na tomto odkazu.

Přečtěte si také