SAZKA reportér: Pan Potměšil by dal výhru svým dětem a vnoučatům

Dělat si aspoň malou radost každý den - to je motto seniora Karla Potměšila ze Středočeského kraje. Když jsme ho zastihli, zdravotní komplikace ho zrovna omezovaly v pohybu. On se ale svému osudu postavil, a tak ho nyní můžete na Poděbradsku vidět, jak se prohání na své nové elektrické tříkolce.

Přečtěte si také: 23 milionů ze Sportky pomůže s pohádkovým bydlením


„Zrovna před pár dny jsem si splnil svůj velký sen a pořídil jsem si tohle elektrické vozítko,” začíná vyprávění pan Potměšil. „Zrovna včera jsem byl na svém prvním větším výletě, kdy jsem po okolí ujel asi 17 kilometrů. A protože počasí bylo nádherné, ještě teď jsem plný zážitků,” usmívá se muž.
 

Na práci ho nejvíc bavil skvělý kolektiv

Sympatický senior se sice vyučil na slévače, celý život ale pracoval jako elektrikář. Jeho dominantou byly hlavně opravy velkých zemědělských strojů a na své práci by ani dnes nic neměnil. „Byl jsem rád, že můžu být celý den mezi lidmi a ve firmě byl také skvělý kolektiv,” vzpomíná na dobu, kdy ještě každý den vstával do zaměstnání.

Na práci má pak ještě jednu milou vzpomínku: s kolegy si pravidelně kupovali tikety Sportky. „Když jsme něco vyhráli, hned jsme dali částku znovu do hry,” popisuje, jak to u nich v práci chodilo, pan Potměšil.
 

Výhra by pomohla jeho dětem


Potmesil_Karel_inp_600x400.jpg

Právě Sportku si příležitostně vsadí i dnes, a proto také přesně ví, jak by s výhrou naložil. „Protože dcera staví dům, tak bych jí stavbu doplatil a část peněz bych také dal synovi. Jeho velkým koníčkem jsou historické motocykly, a protože se líbí i mně, určitě bych mu dal peníze na nějaký speciální kousek,” zasní se senior.

Po ničem jiném ale podle svých slov netouží. „Tím nejdůležitějším je v životě rodina a tu mám skvělou. Máme výborné vztahy nejen s dětmi, ale teď i s vnoučaty. Oni mi vždycky ochotně pomůžou a já je pokaždé opravdu rád vidím,” loučí se s námi pan Karel Potměšil.

Rekonstruujete nebo byste rádi začali stavět a chybí vám potřebné finance? Ve Sportce se každý týden hraje o desítky milionů, za které by jistě bylo opravdu pohádkové bydlení. Nepropásněte svoji šanci na výhru a zajistěte si tiket online na tomto odkazu.

Přečtěte si také