SAZKA reportér: Muzikant Jan Tomášek by výhru investoval do vlastní farmy

Zastihnout Jana Tomáška v klidu není téměř možné. Když jsme mu poprvé zavolali, byl zrovna na křižovatce za volantem čistícího vozu. Je to totiž právě on, kde se stará o to, aby bylo město Poděbrady jako ze škatulky.
 

Přečtěte si také: Ve Sportce vyhrál 22 milionů, teď si začne užívat královský důchod 

Ve chvíli, kdy už nikde není ani smítko, vydává se pan Tomášek domů. Tam má své druhé zaměstnání. „Hospodaříme na malé rodinné farmě, máme asi deset kusů dobytka, nějaké ovce a dvanáct hektarů půdy,” přibližuje podnikání usměvavý muž.

Poděbradský dudák

Kvůli dvěma pracím tak volno téměř nezná. Pokud mu ale nějaká ta minuta zbude, věnuje ji své třetí vášni, a tou jsou dudy. Hraje na ně už asi osm let a je také členem kapely Bohemia Pipe Band. 

„Před několika lety jsme se podívali do Basileje na festival Basel Tattoo. Jde o velké setkání příznivců armádní hudby, kam dorazilo asi 750 dudáků z celého světa,” přibližuje farmář ze Středních Čech.

Vedle hraní na dudy si Jan Tomášek chvíle volna rád zpříjemňuje také sázením. „Nejčastěji hraji Sportku, občas si ale vsadím i Eurojackpot. Tiket podávám hlavně tehdy, když se mi zdá o nějakých šťastných symbolech, třeba slonech,” popisuje své hráčské zvyky muž. 
 

Štastné symboly nosí Tomáškům výhry

inp_600x500.jpg


Sázka na šťastné symboly se panu Tomáškovi vyplácí: vyhrává celkem pravidelně, před nedávnem to bylo asi 1 500 korun. Kdyby ale vyhrál miliony, ví přesně, co by si za ně pořídil. 

„Velkou část peněz bych investoval do farmy a také bych obdaroval své příbuzné, hlavně malou roční vnučku, to je teď moje největší radost,” usmívá se farmář. 

„Také bych si rád splnil svůj cestovatelský sen. Nejen proto, že hraji na dudy, bych chtěl víc poznat Skotsko,” uzavírá milé povídání Jan Tomášek. A my mu budeme držet palce, aby se mu splnil nejen jeho cestovatelský sen.

Chcete si také už brzy začít plnit své sny? Není nic jednoduššího než si vsadit. Jen za letošní rok je díky Sazce Česko bohatší o víc než dvě stovky milionářů. A třeba takovou Sportku si můžete vsadit i online na tomto odkazu.

Přečtěte si také