Ropný vrt na zahradě nebo poklad ve sklepě. Tihle 4 šťastlivci zbohatli opravdu originálně

A jaká může být ta vaše cesta k pohádkovému jmění? Podívejte se do sklepa, jestli tam náhodou nemáte cenný obraz, dotáhněte svůj dobrý nápad nebo si vsaďte. Tihle lidé zbohatli přes noc.  

Pierre Le Guennec, elektrikář

Picasso_600x400.jpg

Francouzského elektrikáře v důchodu přivedl na myšlenku, že by mohl být milionářem jeho bývalý šéf v práci. Celý příběh je trochu zamotaný, ale začíná už kolem roku 1970, kdy Pierre pracoval pro malíře Pabla Picassa. Ten mu věnoval celkem 271 děl a skic. Pierre to nijak neřešil a až na impuls svého šéfa začal zkoumat hodnotu svých obrazů.
 

Přečtěte si také: Veřejné záchodky i louka pro psa. Za co utrácejí výherci?


Psal se rok 2010, kdy s nimi vyšel na povrch a svět se nestačil divit, že někde existuje tolik děl velkého umělce, o kterých navíc nikdo neměl ani tušení. Elektrikář Pierre se ale dostal s manželkou až před soud, který ho před čtyřmi lety odsoudil za loupež uměleckých děl. Pierre se ale odvolal a při dalším procesu byl očištěn pro nedostatek důkazů.

Až tehdy si elektrikář uvědomil, že mu doma ve sklepě leží umělecká díla v hodnotě více než 60 milionů dolarů -  přes 200 milionů korun. Tak se taky zkuste podívat do sklepa nebo na půdu, jestli tam náhodou nějaký vzácný zapomenutý obrázek neleží.
 

Sandy Steinová, vynálezkyně

klicenka_600x400.jpg

Letuška Sandy čekala na svůj životní nápad až do 52 let. Tehdy letušku štvalo, že jí v kabelce vždycky zapadly klíče někam na dno a ona musela hrabat dlouhé minuty, než je našla. Znáte to, dámské kabelky. Je v nich všechno a nic přitom není možné najít.

Sandy proto vymyslela speciální klíčenku, která se na kabelku připne a je zároveň zajímavou dekorací. Během prvních čtyř měsíců její nápad vydělal milion dolarů a po osmi měsících prodala přes  milion kousků svojí designové klíčenky. Její firma vloni uváděla zisk 25 milionů dolarů, tedy 577 milionů korun. A její příběh ukazuje, že zdánlivě malý nápad dokáže udělat divy.
 

Jonathan Duhamel, pokerový hráč

jonathan_600x400.jpg

Svůj osud si představoval jinak, od mala hrál hokej a jeho životním snem bylo stát se profesionálním hráčem. Ovšem životní dráhu Jonathanovi změnil poker. Nestal se sice prvním Kanaďanem, který se živil hraním NHL, ale stal se prvním Kanaďanem, který vyhrál největší světový turnaj pokeru v Las Vegas.

Cena pro vítěze byla tehdy 9 milionů dolarů (208 milionů korun). To už je dobrá startovní pozice pro milionářský život. Dnes se jeho jmění odhaduje na 32 milionů dolarů, tedy 738 milionů korun, a to mu je teprve 32 let. Nuže, není štěstí ve hře jako štěstí ve hře. Pokud se vám taky zrovna nesplnil sen živit se hraním hokeje, zkuste hrát něco jiného.
 

Oscar Stohler, farmář

ropa_600x400.jpg

Tenhle příběh se vám na českém statku zřejmě nestane. Nicméně americký farmář Oscar taky nevěřil, že má na jeho farmě smysl zkoušet vrtat ropu. Skromný zemědělec se díky nerostnému bohatství, které se u něj našlo, stal v podstatě přes noc milionářem.

Oscar sice nečekaně vydělal miliony dolarů, ale stejně nejradši jezdil ve starém náklaďáku a nosil svoji starou farmářskou čepici. Dnes už je Oscar bohužel po smrti, ale zanechal po sobě vskutku královské dědictví.

Ve Spojených státech je 12 milionů lidí, kteří mají majetek vyšší než milion dolarů. To je, jako by všichni obyvatelé České republiky včetně kojenců měli alespoň 20 milionů korun na účtu. Realita tak ale samozřejmě nevypadá. Proč tedy nezkusit řady českých milionářů rozšířit třeba díky Sportce? Vstupenku do dalšího slosování, kde se hraje o 252,5 milionu korun, získáte na tomto odkazu.

Autoři fotografií: Nathan Laurel (Flickr), Wikipedia.
 

Přečtěte si také