Richard Branson: miliardář, který to umí „rozjet“

Britský miliardář Richard Branson začínal s muzikou, jeho hudební obchody Virgin byly svého času po celé Británii. Dnes vlastní aerolinku, banku i pojišťovnu a staví vesmírnou loď, aby se už brzy podíval do vesmíru. A také dokáže pobavit všemožnými kousky.

Přečtěte si také: Podívejte se do nejdražších škol ve světě i u nás

Když Richard Branson pracuje, jede na plný plyn. Když už má ale konečně volno, často to rozjede ve velkém. Známé je třeba jeho kitování, tedy ježdění na surfu, kdy jste taženi obřím drakem, s nahou modelkou na zádech. Zaujmout a pobavit ale dokáže i jinak.
 
tenis_600x500.jpg

Budík mu v pět ráno zvoní už desítky let. Jedině tak se prý dokáže v klidu připravit na vše, co ho daný den čeká. Je to sportovní člověk, kromě kitování jezdí rád na kole, plave a hraje tenis. Údajně má „smrtící“ servis. 
 
motyl_600x500.jpg

Vidět ho můžete i na maratonu. Pokud si říkáte, že stěží víte, jak vypadá a stejně byste ho nepoznali, omyl. Běžícího červeného motýla byste nepřehlédli ani v davu běžců. Takto přišel na start londýnského maratonu před osmi lety. 
 
kravata_600x500.jpg

Richard Branson nesnáší kravaty. V jeho firmách, ve kterých zaměstnává tisíce lidí, jsou na černé listině. A pokud se tím někdo neřídí, tak mu Richard kravatu jednoduše ustřihne.Jako na této fotce. Protože pod jeho značku Virgin spadá asi čtyři sta společností, čeká ho ještě dost práce. 
 
pero_600x500.jpg

Miliardář tvrdí, že by nikdy nebyl tam, kde dnes je, kdyby si nezapisoval své myšlenky a nápady. Proto s sebou vždycky nosí počítač nebo aspoň pero. „Všechno si okamžitě zapisuji hned, jak mě to napadne,“ napsal před lety na svůj blog.

Chcete si svůj život užívat stejně jako Richard Branson? Díky Eurojackpotu jste k miliardám blíž, než se vám kdy zdálo. Vsadit si navíc můžete online na tomto odkazu.

Autor fotografií: Business Insider

Přečtěte si také