Reportáž: Sbírka COVID-19 pomáhá lidem po celé republice
Na pomoci těm nejzranitelnějším se aktivně podílejí i zaměstnanci Sazky. Modrá auta se žlutým logem rozvážejí po regionech to, co je zrovna potřeba. 
„Zástupci Asociace poskytovatelů sociálních služeb společně se společností Sazka a poskytovatelem sociálních služeb Podané ruce se rozhodli vyhlásit sbírku právě proto, aby pomohli skupině nejzranitelnějších nejohroženějších příjemců sociálních služeb,“ říká prezident Asociace poskytovatelů sociálních služeb ČR Jiří Horecký.
 

Ochranné pomůcky i dovoz nákupu

„O možnosti dovážení nákupů prostřednictvím nadace jsem se dozvěděl včera. Tuto službu jsem velmi rád využil a musím říct, že nám to za současné situace velmi usnadní život,“ říká Miroslav Renát z Miroslavi, který je upoutaný na invalidní vozík.

Sbírka pomáhá hlavně tam, kde je to v současné době nejvíc potřeba. „Cílem této sbírky je umožnit nákup a včasnou, rychlou a adresnou distribuci ochranných pomůcek,“ popisuje hlavní poslání sbírky Jiří Horecký.
 

Cílená pomoc tam, kde je potřeba


„Cílem je také tam, kde to bude potřeba, zajistit základní hygienické pomůcky a potraviny seniorům nebo jiným osobám, které jsou ve svých domácnostech a které možná nemají kontakt s vnějším světem a okolím nebo k nim nikdy žádná sociální služba nechodila,“ dodává prezident Asociace poskytovatelů sociálních služeb ČR.

Mezi další, kterým sbírka pro sociální služby a jejich uživatele už pomohla, je také maminka devatenáctiletého postiženého syna Veronika Davidová z Brna. „Můj syn má dětskou mozkovou obrnu a poruchy autistického spektra. To, že mi někdo doveze nákup, já nemusím do obchodu a nemusím opouštět syna, je pro mě opravdu velkou pomocí,“ říká Veronika Davidová.
 

Podívejte se na reportáž, kde sbírka pomáhá:

{^media|(width)600|(height)378|(ext).mp4|(url)~/SazkaWeb/media/Fotobanka/Sbirka-COVID-reportaz_2.mp4^}

Pomáhejte s námi

Chtěli byste také přispět na pomoc těm, kteří to opravdu potřebují? Vaše peníze půjdou na nákup ochranných pomůcek, desinfekce, zdravotnického materiálu pro klienty a pracovníky v sociálních (pečovatelských/asistenčních) službách a zajištění průběžné distribuce. Pokud se rozhodnete pomoci, moc vám děkujeme!

Přečtěte si také