Původně si chtěl jen rozměnit. Nakonec od benzínky odešel s výhrou 44 milionů korun

Pořádná souhra náhod vedla sedmapadesátiletého muže z okresu Macomb County v americkém státě Michigan k výhře bezmála 44 milionů korun. A vše ještě začalo dobrým skutkem, když se zastavil u benzínky, aby nechal nafouknout pneumatiku do manželčina auta. Neměl u sebe ale žádné drobné, tak si je skočil k pokladnímu rozměnit.

Přečtěte si také: V roce 2020 vyhráli Češi u Sazky přes 8 miliard, nejvyšší částku nadělila Sportka


Řekl si při tom o los Lucky 7 za dvě stě korun. Jenže prodavač se spletl a muži podal los v hodnotě čtyř stovek. „Nabídl mi, že ho vymění, něco mi ale říkalo, abych si ho nechal. A teď jsem rád, že jsem ten udělal,“ prohlásil výherce.
 

Peníze raději hned

Hráč rozdílnou cenu doplatil a odešel s drobnými i losem zpátky k autu. V tu chvíli ještě nemohl tušit, jak dobře jeho intuice zafungovala. Ale přestože vyhrál 44 milionů korun, domů si odnesl mnohem menší částku.

Když si totiž později přišel do budovy michiganské loterie vyzvednout svou výhru, rozhodl se nechat si jednorázově vyplatit 28 milionů korun namísto postupného vyplácení celé částky. Tehdy také prozradil, že si s manželkou za získané peníze pořídí nový dům. Zbytek si pak uloží a peníze využijí, až to bude potřeba.
 

Všechny emoce v jeden okamžik

Na nový dům přispěla loterie v Michiganu i své předchozí milionové výherkyni. Ta si díky hře Powerball přišla v loňském únoru na neuvěřitelných 1 513 050 000 korun. „Díky vítězství jsem se cítila naprosto ohromená, vděčná a ještě k tomu se mi hrozně moc ulevilo. Hlavně kvůli tomu, že už nebudu muset žít z výplaty do výplaty,“ řekla dojatě.

Kromě sázenky do Powerballu si tehdy nakoupila ještě tiket do hry Mega Millions a několik stíracích losů. Nadšená hráčka si rozhodla splnit sen a pořídit si nový dům a vysněné auto.
 

Šťastlivci jsou i u nás

Loterie zkrátka umí svým šťastným výhercům změnit život k lepšímu. A platí to nejen v Americe, ale samozřejmě i u nás. Jen za loňský rok rozdělila Sazka svým výhercům přes 8 miliard korun. Nejštědřejší byla Sportka k muži z Prahy, jemuž v dubnu přihrála 192 milionů korun.

Chcete se stát i vy majitelem Superjackpotu? Šanci máte už dneska večer, kdy bude probíhat další slosování Sportky. Svůj tiket pořídíte jednoduše online na tomto odkazu.

Přečtěte si také