Prodavač roztrhl a zahodil tiket s výhrou 1,7 miliardy

Fred, který za tři roky oslaví sedmdesátiny, si dal pořádný dárek. Vyhrál jackpot – 57 milionů liber. V přepočtu neuvěřitelných 1,7 miliardy korun.
 

Přečtěte si také: Vsadil „za minutu dvanáct” a vyhrál 30 milionů 

Málem se to ale všechno zvrtlo. Fred došel do obchodu, aby mu obsluha na terminálu zkontrolovala, jestli něco nevyhrál. 

„Mladý muž vsunul tiket do terminálu a řekl mi, že jsem nic nevyhrál. Roztrhl ho a hodil do koše. V ten moment ale na displeji zasvítilo, že jsem vyhrál a že mám volat do loterní společnosti,“ vzpomíná na vskutku netradiční moment Fred. 
 

I na roztržený tiket se vyhrává

„Prodavač lístek okamžitě vyndal a podal mi ho, i když byl už „vejpůl“. Čísla byla ale dobře vidět,“ dodává.

Protože byl lístek přetržený, došlo k menšímu vyšetřování. Fred se ale prý nikdy neobával, že by výhru nedostali. Zástupci loterní firmy si vše zkontrolovali, zašli do obchodu, kde nechal Fred tiket projet terminálem, prodejce jeho verzi potvrdil a navíc bylo vše nahrané na bezpečnostní kameře. 
 

Luxusní auto a chalupa na Barbadosu

Fred a jeho žena můžou směle plánovat. Jako bývalý zaměstnanec německé automobilky Audi si pořídí jejich nejnovější kabriolet. K tomu taky jedno BMW a Jaguara. Novopečený milionář je také sběratelem whisky. Má doma už čtyřicet neotevřených lahví. Dá se tedy čekat, že tato sbírka se rychle rozšíří. 

A protože s manželkou milují cestování a teplé kraje, začali se spolu poohlížet, kam se na důchod přestěhují. „Když jsme zjistili, že jsme vyhráli tolik peněz, chtěli jsme si koupit nový dům na ostrově Gozo na Maltě,” říká výherce.

„Pak jsme ale začali přemýšlet i nad Francií nebo Barbadosem, a tak jsme se rozhodli, že budeme nejdřív trochu cestovat, než vybereme konečnou lokalitu,” popsal plány britský výherce.

Chcete mít stejné štěstí na nádhernou výhru jako Fred? V Eurojackpotu se o podobné částky hraje celkem pravidelně. Vsadit si můžete i online na tomto odkazu.

Přečtěte si také