Přelstili loterii: Jakým šťastlivcům se podařilo vyhrát několikrát po sobě? (II. díl)

Výhra v loterii dobře vypovídá o tom, jestli hráče doprovází štěstěna, nebo ne. Někdo se spokojí už s její první návštěvou, jiní její přízeň s velkým očekáváním vyhledávají znovu a znovu. A existují vyvolení, jimž to skutečně vychází.

Přečtěte si také: Přelstili loterii. Tihle sázející si z ní odnesli hned několik výher (I. díl)


V minulém díle jsme vám představili čtyři šťastlivce, kteří si pro výherní částku došli dvakrát po sobě. S nimi to ale ani zdaleka nekončí!
 

Racy Pel, 2 výhry

Loterie nadělila Racymu jen pár dní před Vánoci krásných 50 milionů amerických dolarů, což je v přepočtu s inflací 1,2 miliardy korun. Jemu takový dárek ovšem nestačil, a tak si došel pro další tiket. Ten mu přinesl bonusových 32 304 dolarů, 773 tisíc korun, klikař ale cestu pro peníze týden odkládal. Čekal totiž, než bude mít v práci volno.
 

Mark Maltz, 3 výhry

Během jednoho únorového večera zastavil Mark se svým náklaďákem u čerpací stanice, kde ho u pokladny zlákal stírací los. Štěstí se na něj usmálo a přihrálo mu 10 dolarů, které muž využil na další pokus. Z něho si odnesl o 5 dolarů více, a opojený vítězstvím si pořídil další dva tikety.

Vyplatilo se a jeden z nich mu důvěru oplatil jackpotem ve výši 325 185 amerických dolarů, tedy 7,21 milionu korun. Výherce se v té době nechal slyšet, že si útratu pořádně rozmyslí a investuje ji do něčeho, co mu vydrží.
 

Calvin a Zatera Spencerovi, 4 výhry

Manželé Spencerovi nejspíš patří mezi největší šťastlivce mezi páry. Během jednoho měsíce totiž dvakrát vyhráli jeden milion dolarů a mezi tím si přišli ještě na 50 tisíc, dohromady tedy získali 48,25 milionu korun.

Calvin tehdy prohlásil, že se sázením určitě neskončili, protože na ně ještě čeká další výhra. Nemýlil se a už o tři roky později mu na den svatého Valentýna přistála do klína další výhra v podobě 100 tisíc dolarů, 2,27 milionu korun.
 

Joan R. Ginther, 4 výhry

Joan si svou čtyřnásobnou loterijní výhrou vysloužila pověst jedné z největších klikařek na světě. První výhru v hodnotě 5,4 milionů (208,21 milionu korun) získala v roce 1993. O dekádu později si přišla na dva miliony (60,56 milionu korun), za další dva roky na miliony tři (85,58 milionu korun) a v roce 2008 trefila dokonce 10 milionů (258,78 milionu korun). Celkově jí tak sázení přineslo přes 613 milionů korun.
 

Melvyn Wilson, 4 výhry

Pošťák Melvyn začal svou výherní řadu psát v roce 2004, kdy si na stíracím losu setřel odměnu 25 000 dolarů, 737,37 tisíc korun. Hned o rok později mu další dva losy přinesly milionovou a půlmilionovou částku, to znamená 42,79 milionu korun. V roce 2013 pak vyhrál počtvrté, když si odnesl další půlmilion, bezmála 12 milionů korun. Veškeré peníze prý tehdy investoval sám do sebe.

Jak vyplývá z dat společnosti Sazka, všichni sázející, kteří loni trefili aspoň milion korun (a bylo jich hned 155), svorně prohlásili, že sázet teď rozhodně nepřestanou. A i mezi nimi byla celá řada těch, co si už dříve z loterie odnesli desítky nebo stovky tisíc korun.

Ještě vás vaše první velká výhra nepotkala? Třeba ji budete moct oslavovat už dneska večer, ve Sportce se právě ukrývá 75,7 milionu korun.

Klikněte si pro online tiket na tento odkaz.

Přečtěte si také