Peníze z loterie pomohly bezdomovci začít nový život

Příběh Johna Priestleyho je o tom, že nikdy nevíte, co bude zítra. V životě přišel o všechno a sáhl si na úplné dno. Z něj mu ale pomohly peníze britských sázkařů. Díky nim má tento životní příběh šťastný konec.
 

Přečtěte si také: 34 milionů ze Sportky zajistí výherci spokojený důchod 

Před třemi lety touto dobou všechno vyvrcholilo. John se dostal do finančních potíží. Tlak neunesl a velký stres a úzkost ho připravily o práci a následně i o domov. Několik týdnů přespával u různých kamarádů, nakonec ale skončil na ulici. 

„Ulice byla tím nejhorším, co jsem zažil.”

„Bylo to to nejhorší, co jsem zažil,“ vzpomíná na těžké období ve svém životě John. „Seděl jsem na lavičce a jen jsem se modlil,“ prozradil John Priestley.

Brit měl ale štěstí. Potkal člověka, který mu nabídl střechu nad hlavou a řekl mu o charitativních projektech britské loterijní společnosti National Lottery. Jeden z nich, který se jmenuje Lepší budoucnost: dobrovolnictvím k lepšímu životu, pomáhá i lidem bez domova. 

John prošel školením a dostal se do Národního fotbalového muzea v Manchesteru, kde je pravou rukou návštěvníků. Pomáhá jim se v muzeu zorientovat a poskytuje jim nejrůznější informace. Nadšeného šedesátníka si lidé brzy oblíbili.

Nejen práce v muzeu, ale i hraní divadla

To, že se vše definitivně otáčí k lepšímu, Johnovi došlo, když se stal součástí dalšího sociálního projektu, díky kterému začíná hrát divadlo. „Před dvaceti měsíci jsem skoro umíral na lavičce a teď mám práci a ještě budu hrát divadlo. Je to neuvěřitelné, moc to pro mě znamená. Děkuji všem lidem, co sází,“ říká s dojetím John.

Toto je jen jeden z mnoha příběhů o tom, jak peníze z loterie pomáhají. A děje se tak nejen ve Velké Británii, ale i u nás, v Česku. Třeba Sazka je hrdým partnerem Českého olympijského týmu a velkou část peněz věnuje i na to, aby se děti a mladí ve školách a ve svém volném čase více věnovali sportu.

Až si tedy příště vsadíte Sportku, může vás hřát u srdce, že jste i vy přispěli na dobrou věc. A proč to neudělat třeba hned online na tomto odkazu?

Přečtěte si také