PREVIEW - 9. kolo španělské La Ligy
Sevilla vs. Levante
V neděli se odehraje 9. kolo Španělské LaLigy, ve kterém se ve 21:00 spolu střetnou Levante a Sevilla. Oba týmy dělí v tabulce čtyři příčky, domácí jsou aktuálně na šestém místě ligové tabulky, hosté drží desátou příčku. Naposledy se tyto týmy utkaly na stadionu Sevilly a zápas ovládli domácí ze Sevilly 5:0. Seville se v posledním ligovém kole proti Barceloně nedařilo, když ztratila tři body. Hostující Levante naopak získalo maximum bodů s Leganes. Nejčastěji skórujícím hráčem v týmu Sevilly je Nolito, který dal dva góly, za Levante se třikrát prosadil Marti Roger. Hostující Levante na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrálo jeden zápas, domácí Sevilla na svém stadionu v této sezóně vyhrála jeden zápas. Sevilla není na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelila 1,3 góly na zápas. Také Levante na venkovních hřištích není obávaným týmem, jeho brankový průměr je 1,2 branky na utkání. Domácí Sevilla v tomto ročníku odehrála dva zápasy, ve kterých nevstřelila žádnou branku, hostující tým Levante také odehrál dva zápasy, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Levante není příliš pevná, průměrně obdržela 1,2 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,4 gólu na zápas. 

San Sebastian Real vs. Betis Sevilla
V devátém kole Španělské LaLigy se spolu v neděli na Anoeta Stadium od 14:00 utkají San Sebastian a Betis. V tomto utkání se střetne pátý se šestnáctým týmem aktuální ligové tabulky, domácí mají v tabulce náskok čtyři body. Minulé měření sil na Anoeta Stadium ovládli domácí hráči San Sebastianu 2:1. V posledním ligovém kole hráči San Sebastianu prohráli s Getafe, jde již o jejich druhou prohru v řadě, naopak hosté z Betisu remizovali s Eibar. Nejlepšími zakončovateli jsou za San Sebastian Mikel Oyarzabal se čtyřmi góly a za Betis Loren Moron, který se trefil šestkrát. Hráči San Sebastianu v této sezóně vyhráli dva ze tří domácích zápasů. Hosté z Betisu venku ještě nedokázali vyhrát, i když na to měli už tři zápasy. V této ligové sezóně domácí San Sebastian vstřelil na domácím hřišti průměrně 2 góly v jednom zápase. Hosté z Betisu na venkovních hřištích průměrně vstřelili 1 branku. Domácí San Sebastian v tomto ročníku odehrál jen jeden zápas, ve kterém nevstřelil žádnou branku, hostující tým Betisu také odehrál pouze jeden zápas, ve kterém neskóroval. Defenziva hostujícího Betisu není příliš pevná, průměrně obdržela 2 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou lepší, když inkasovala průměrně 1,1 gólu na zápas. Domácí tým San Sebastianu prohrál v posledních dvou zápasech. Podle postavení v tabulce jsou favoritem domácí, oba celky dělí 11 příček. 

Mallorca vs. Real Madrid
Další, v pořadí již 9. kolo Španělské LaLigy nabídne střetnutí mezi Malorkou a Realem, které se odehraje v sobotu od 21:00 na Iberostar Stadium. Svěřenci domácího trenéra Vicenta Morena jsou aktuálně na osmnáctém místě ligové tabulky, hosté okupují první pozici. Mallorca v minulém ligovém kole hrála proti Espaňolu a získala maximum bodů za výhru. I klub z Realu získal s Granadou tři body. Nejvíc branek v dresu Malorky vsítil Ante Budimir, v barvách Realu dal nejvíc branek Karim Benzema. Hráči Malorky v této sezóně vyhráli dva z pěti domácích zápasů. Hostující hráči Realu na venkovních hřištích vyhráli dva ze čtyř zápasů. V této ligové sezóně domácí Mallorca vstřelila na domácím hřišti průměrně 0,8 góly v jednom zápase. Hosté z Realu na venkovních hřištích průměrně vstřelili 1,5 branky. Mallorca z osmi zápasů v této sezóně v pěti nevstřelila žádný gól, Real neskóroval v jednom zápase. Defenziva hostujícího Realu je pevná, průměrně obdržela 1 branku na utkání, výkony domácí obrany jsou horší, když inkasovala průměrně 1,5 gólu na zápas. Situace v tabulce napovídá, že roli favorita budou plnit hosté z Realu. 

Granada vs. Osasuna
V pátek nás čeká 9. kolo Španělské LaLigy a v něm se o body utkají Granada a Osasuna. Domácí tým Granady je aktuálně se čtrnácti body na čtvrté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o sedm příček níž na jedenácté pozici, když získali jedenáct bodů. Granadě se v posledním ligovém kole proti Realu nedařilo, když ztratila tři body. Hostující Osasuna naopak získala maximum bodů s Villarrealem. Snajperem v týmu Granady je Antonio Puertas, který dal tři góly, za Osasunu se dvakrát prosadil Ezequiel Avila. Hostující Osasuna na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrála jeden zápas, domácí Granada na svém stadionu v této sezóně vyhrála dva zápasy. V této ligové sezóně domácí Granada vstřelila na domácím hřišti průměrně 1 gól v jednom zápase. Hosté z Osasuny na venkovních hřištích průměrně vstřelili 0,8 branky. Domácí Granada v tomto ročníku odehrála jen jeden zápas, ve kterém nevstřelila žádnou branku, hostující tým Osasuny odehrál tři zápasy, ve kterých neskóroval. Defenziva hostující Osasuny je pevná, průměrně obdržela 0,9 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,2 gólu na zápas. Oba týmy nejsou příliš produktivní, je pravděpodobné, že v zápase nepadne víc než 3 branky. 

Getafe vs. Leganes
Španělská LaLiga má na programu 9. kolo, ve kterém v sobotu v 18:30 hostí Getafe tým Leganes. Oba týmy dělí v tabulce osm příček, domácí jsou aktuálně na dvanáctém místě ligové tabulky, hosté jsou v tabulce poslední. Minulé měření sil na Coliseum Alfonso Pérez vyhráli hosté z Leganes 0:2. V posledním ligovém kole hráči Getafe vyhráli se San Sebastianem, naopak hosté z Leganes prohráli s Levante, což byla druhá prohra v řadě za sebou. Nejlepšími zakončovateli jsou za Getafe Jaime Mata se čtyřmi góly a za Leganes Martin Braithwaite, který se trefil dvakrát. Hostující Leganes na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně nevyhráli žádný zápas, domácí Getafe na svém stadionu v této sezóně vyhrálo jeden zápas. V této ligové sezóně domácí Getafe vstřelilo na domácím hřišti průměrně 1,5 góly v jednom zápase. Hosté z Leganes na venkovních hřištích průměrně vstřelili 0,7 branky. Getafe z osmi zápasů v této sezóně ve dvou nevstřelilo žádný gól, Leganes neskórovali ve čtyřech zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,5 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,5 branky na zápas. Hosté neprožívají úspěšné období, když prohráli poslední dva zápasy v řadě. Domácí na svém stadionu nejsou příliš produktivní, ale to samé se dá říci o hostech, kteří zase nevozí moc bodů z venkovních utkání. Zápas by mohl skončit dělbou bodů. 

Espaňol Barcelona vs. Villarreal
V devátém kole Španělské LaLigy se spolu v neděli na RCDE Stadium od 16:00 utkají Espaňol a Villarreal. Svěřenci domácího trenéra Davida Gallega jsou aktuálně na devatenáctém místě ligové tabulky, hosté okupují devátou pozici. Při posledním měření sil se oba týmy rozešly smírně po remíze 2:2. V posledním ligovém kole barcelonští hráči prohráli s Malorkou, jde již o jejich druhou prohru v řadě, stejně tak hosté z Villarrealu prohráli s Osasunou. Nejlepším střelcem Espaňolu je Esteban Granero s jednou brankou. V týmu hostů z Villarrealu je nejlepším zakončovatelem Gerard Moreno se šesti góly. Hráči Espaňolu v této sezóně nevyhráli žádný ze čtyř domácích zápasů. Hostující hráči Villarrealu na venkovních hřištích vyhráli jeden ze čtyř zápasů. Espaňol v této sezóně vstřelil na domácím hřišti průměrně jen 0,2 branky na zápas, Villarreal zaznamenal na venkovních hřištích průměrně 1,5 zásahu. Espaňol z osmi zápasů v této sezóně v pěti nevstřelil žádný gól, Villarreal naopak neodehrál zápas, kde by nevstřelil alespoň jeden gól. Defenziva hostujícího Villarrealu není příliš pevná, průměrně obdržela 1,6 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,8 gólu na zápas. Domácím se aktuálně nedaří, nashromáždili dvě prohry v řadě. Favoritem jsou v tomto utkání podle rozdílu v postavení v tabulce hosté. 

Eibar vs. Barcelona FC
V sobotu se odehraje 9. kolo Španělské LaLigy, ve kterém se ve 13:00 spolu střetnou Barcelona a Eibar. V tomto utkání se střetne čtrnáctý s druhým týmem aktuální ligové tabulky, hosté mají náskok sedm bodů. Naposledy se tyto týmy utkaly na stadionu Eibar a zápas skončil nerozhodně 2:2. Eibar se v posledním ligovém kole proti Betisu ne úplně dařilo, když ztratil remízou dva body. Hostující Barcelona naopak získala maximum bodů se Sevillou, hosté jsou rozjetí, jde již o třetí výhru v řadě za sebou. Nejlepšími zakončovateli jsou za Eibar Fabian Orellana se třemi góly a za Barcelonu Luis Suárez, který se trefil čtyřikrát. Hostující Barça na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrála jeden zápas, domácí Eibar na svém stadionu v této sezóně vyhrál dva zápasy. Barcelona není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelila hostitelům 1 branku na venkovní zápas, Eibar ovšem má na domácím hřišti vyšší brankový průměr 2 branky na zápas. Eibar z osmi zápasů v této sezóně ve dvou nevstřelil žádný gól, Barcelona neskórovala také ve dvou zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,2 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,2 branky na zápas. Hostující Barcelona drží sérii třech výher v řadě. Podle postavení v tabulce jsou favoritem hosté, oba celky dělí 12 příček. 

Atletico Madrid vs. Valencia FC
Další, v pořadí již 9. kolo Španělské LaLigy nabídne střetnutí mezi Atleticem a Valencií, které se odehraje v sobotu od 16:00 na Wanda Metropolitano. Domácí tým Atletica je aktuálně s patnácti body na třetí pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o pět příček níž na osmé pozici, když získali dvanáct bodů. Minulé měření sil na Wanda Metropolitano ovládli domácí hráči Atletica 3:2. V minulém kole hostující valencijští hráči získali maximum bodů s Alavés, v posledních dvou zápasech za sebou hosté brali plný počet bodů. Naopak domácí Atletico remizovalo s Valladolidem a byla to již druhá dělba bodů v řadě. Nejlepším střelcem Atletica je Machin Vitolo se dvěma brankami. V týmu hostů z Valencie je nejlepším zakončovatelem Daniel Parejo se čtyřmi góly. Hostující Valencie na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrála jeden zápas, domácí Atletico na svém stadionu v této sezóně vyhrálo dva zápasy. Atletico není na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelilo 1 gól na zápas. Také Valencie na venkovních hřištích není obávaným týmem, její brankový průměr je 1 branka na utkání. Atletico z osmi zápasů v této sezóně ve čtyřech nevstřelilo žádný gól, Valencie neskórovala v jednom zápase. Defenziva hostující Valencie není příliš pevná, průměrně obdržela 1,5 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou lepší, když inkasovala průměrně 0,5 gólu na zápas. Hosté aktuálně mají formu, když vyhráli poslední dva zápasy v řadě. Domácí v posledních dvou zápasech v řadě remizovali. Oba týmy nejsou příliš produktivní, je pravděpodobné, že v zápase nepadne víc než 3 branky. 

Bilbao vs. Valladolid
Bilbao přivítá v neděli v 18:30 v rámci 9. kola Španělské LaLigy na San Mamés Valladolid. Domácí tým Bilbaa je aktuálně s dvanácti body na sedmé pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o šest příček níž na třinácté pozici, když získali deset bodů. Při posledním vzájemném utkání se týmy rozešly po výhře hostů z Valladolidu 1:0. Bilbao v minulém ligovém kole hrálo proti Celtě a ztratilo všechny body, což bylo již druhé zaváhání v řadě. Oproti tomu klub z Valladolidu remizoval s Atleticem a ztratil dva body. Nejvíc branek v dresu Bilbaa vsítil Raúl García, v barvách Valladolidu dal nejvíc branek Oscar Plano. Hráči Bilbaa v této sezóně vyhráli tři ze čtyř domácích zápasů. Hosté z Valladolidu venku uhráli dvě výhry z pěti zápasů. Bilbao není na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelilo 1,2 góly na zápas. Také Valladolid na venkovních hřištích není obávaným týmem, jeho brankový průměr je 1 branka na utkání. Domácí Bilbao v tomto ročníku odehrálo tři zápasy, ve kterých nevstřelilo žádnou branku, hostující tým Valladolidu také odehrál tři zápasy, ve kterých neskóroval. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 0,5 branky na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 1 branku na zápas. Domácím se nedaří a v posledních dvou zápasech padli. 

Alavés vs. Celta Vigo
V neděli se odehraje 9. kolo Španělské LaLigy, ve kterém se ve 12:00 spolu střetnou Celta a Alavés. V tomto utkání se střetne sedmnáctý s patnáctým týmem aktuální ligové tabulky, hosté mají náskok pouhý jeden bod. Minulé měření sil na Mendizorrotza Stadium skončilo remízou 0:0. Alavés se v posledním ligovém kole proti Valencii nedařilo, když ztratil tři body. Hostující Celta naopak získala maximum bodů s Bilbaem. Nejvíc branek v dresu Alavés vsítil Jose Joselu, v barvách Celty dal nejvíc branek Iker Losada. Hostující Celta na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně nevyhrála žádný zápas, domácí Alavés na svém stadionu v této sezóně vyhrál dva zápasy. Alavés není na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelil 0,8 góly na zápas. Také Celta na venkovních hřištích není obávaným týmem, její brankový průměr je 0,3 branky na utkání. Domácí Alavés v tomto ročníku odehrál ovšem čtyři zápasy, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Celty odehrál tři zápasy, ve kterých neskóroval. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,1 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,1 branky na zápas. Produktivita obou týmů není příliš vysoká, pravděpodobně nepadnou více než 3 branky.
 

Přečtěte si také