PREVIEW - 8. kolo francouzské Ligue 1
Reims vs. Dijon
V sobotu se odehraje 8. kolo Francouzské Ligue 1, ve kterém se ve 20:00 spolu střetnou Dijon a Reims. Oba týmy dělí v tabulce dvanáct příček, domácí jsou aktuálně na osmém místě ligové tabulky, hosté jsou v tabulce poslední. Při posledním měření sil se oba týmy rozešly smírně po remíze 1:1. Reimsu se v posledním ligovém kole proti Paris SG dařilo a bral plný počet bodů. Hostující Dijon naopak remizoval a přišel o dva body s Olympikem. Nejčastěji skórujícím hráčem v týmu Reimsu je Boulaye Dia, který dal dva góly, za Dijon se dvakrát prosadil Julio Tavares. Hostující Dijon na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně nevyhrál žádný zápas, domácí Reims na svém stadionu v této sezóně vyhrál jeden zápas. V této ligové sezóně domácí Reims vstřelil na domácím hřišti průměrně 0,7 góly v jednom zápase. Hosté z Dijonu na venkovních hřištích průměrně vstřelili 0,3 branky. Domácí Reims v tomto ročníku odehrál ovšem čtyři zápasy, ve kterých by nevstřelil žádnou branku, hostující tým Dijonu odehrál pět zápasů, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Dijonu není příliš pevná, průměrně obdržela 1,3 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou lepší, když inkasovala průměrně 0,3 gólu na zápas. Favoritem jsou v tomto utkání podle rozdílu v postavení v tabulce domácí.

Nimes vs. St. Etienne
V osmém kole Francouzské Ligue 1 se spolu v neděli na Stade des Costières od 17:00 utkají Nimes a Saint Etienne. Domácí tým Nimes je aktuálně s osmi body na dvanácté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o sedm příček níž na devatenácté pozici, když získali pět bodů. Při posledním měření sil skončilo utkání výhrou hostujícího Saint Etienne 2:1. V minulém kole hostující tým ze Saint Etienne ztratil všechny body s Metz a byla to již druhá prohra v řadě. Stejně tak domácí Nimes prohrálo s Montpelliere. Nejvíc branek v dresu Nimes vsítil Romain Philippoteaux, v barvách Saint Etienne dal nejvíc branek Romain Hamouma. Hráči Nimes v této sezóně vyhráli dva ze tří domácích zápasů. Hosté ze Saint Etienne venku uhráli jednu výhru ze čtyř zápasů. Nimes je na domácím hřišti produktivní, když v průměru vstřelilo 1,7 góly na zápas. Oproti tomu Saint Etienne není venku nijak produktivním týmem, jeho brankový průměr je 0,8 branky na utkání. Domácí Nimes v tomto ročníku odehrál ovšem tři zápasy, ve kterých by nevstřelil žádnou branku, hostující tým Saint Etienne také odehrál tři zápasy, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Saint Etienne není příliš pevná, průměrně obdržela 1,9 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou lepší, když inkasovala průměrně 1,1 gólu na zápas. Hosté mají v posledních utkáních sérii stejných výsledků, konkrétně dvou proher. Domácí Nimes má na domácím hřišti průměr 1,7 vstřelené góly na zápas, hosté mají horší průměr 0,8 branky na venkovní zápas, Nimes v tomto utkání neprohraje. 

Marseille Ol. vs. Rennes
V osmém kole Francouzské Ligue 1 se spolu v neděli na Stade Vélodrome od 21:00 utkají Olympik Marseille a Rennes. Svěřenci domácího trenéra Andrého Villas-Boase jsou aktuálně na šestém místě ligové tabulky, hosté okupují devátou pozici. Při posledním měření sil se oba týmy rozešly smírně po remíze 1:1. V minulém kole hostující tým z Rennes ztratil všechny body s Nantes. Naopak domácí Olympik Marseille remizoval s Dijonem a byla to již druhá dělba bodů v řadě. Snajperem v týmu Olympiku je Darío Benedetto, který dal čtyři góly, za Rennes se dvakrát prosadil M'Baye Niang. Hráči Olympiku v této sezóně vyhráli jeden ze tří domácích zápasů. Hosté z Rennes venku uhráli dvě výhry ze čtyř zápasů. Rennes není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelilo hostitelům 0,8 branek na venkovní zápas, Olympik Marseille má na domácím hřišti nižší brankový průměr 0,7 branky na zápas. Olympik Marseille ze sedmi zápasů v této sezóně ve třech nevstřelil žádný gól, Rennes neskórovalo ve dvou zápasech. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 0,7 branky na zápas. Domácí tým Olympiku remizoval v posledních dvou zápasech. Oba týmy nejsou příliš produktivní, je pravděpodobné, že v zápase nepadne víc než 3 branky. 

Strasbourg vs. Montpellier
Strasbourg přivítá v neděli v 15:00 v rámci 8. kola Francouzské Ligue 1 na Stade de la Meinau Montpelliere. V tomto utkání se střetne sedmnáctý s desátým týmem aktuální ligové tabulky, hosté mají náskok pět bodů. Naposledy, když se hrálo na hřišti aktuálně domácího týmu Strasbourgu, skončil zápas výhrou hostujícího Montpelliere 1:3. V minulém kole hostující tým z Montpelliere získal maximum bodů s Nimes. Naopak domácí Strasbourg prohrál s Lille. Nejlepším střelcem Strasbourgu je Adrien Thomasson se dvěma brankami. V týmu hostů z Montpelliere je nejlepším zakončovatelem Andy Delort se dvěma góly. Hráči Strasbourgu v této sezóně vyhráli jeden ze čtyř domácích zápasů. Hostující hráči Montpelliere na venkovních hřištích ještě nevyhráli, i když na to měli už tři pokusy. Strasbourg je na domácím hřišti produktivní, když v průměru vstřelil 1,2 góly na zápas. Oproti tomu Montpelliere není venku nijak produktivním týmem, jeho brankový průměr je 0,7 branky na utkání. Domácí Strasbourg v tomto ročníku odehrál ovšem čtyři zápasy, ve kterých by nevstřelil žádnou branku, hostující tým Montpelliere odehrál dva zápasy, ve kterých neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,3 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 0,7 branky na zápas. Strasbourgu se na domácím hřišti nedaří a Montpelliere zase nevozí body z venkovních stadionů, dá se očekávat, že by se týmy mohly o body rozdělit. 

Lyon vs. Nantes
Francouzská Ligue 1 má na programu 8. kolo, ve kterém v sobotu ve 13:30 hostí Lyon tým Nantes. Domácí tým Lyonu je aktuálně s devíti body na jedenácté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o sedm příček výš na čtvrté pozici, když získali třináct bodů. Naposledy se tyto týmy střetly na hřišti hostů na Stade de la Beaujoire a utkání skončilo výhrou aktuálních hostů z Nantes 2:1. Lyonu se v posledním ligovém kole proti Brestu ne úplně dařilo, když ztratil remízou dva body. Hostující Nantes naopak získalo maximum bodů s Rennes. Nejlepšími zakončovateli jsou za Lyon Moussa Dembele se šesti góly a za Nantes Kalifa Coulibaly, který se trefil třikrát. Hráči Lyonu v této sezóně vyhráli jeden ze tří domácích zápasů. Hosté z Nantes venku uhráli jednu výhru ze tří zápasů. V této ligové sezóně domácí Lyon vstřelil na domácím hřišti průměrně 2,3 góly v jednom zápase. Hosté z Nantes na venkovních hřištích průměrně vstřelili 1,3 branky. Domácí Lyon v tomto ročníku odehrál dva zápasy, ve kterých by nevstřelil žádnou branku, hostující tým Nantes odehrál pouze jeden zápas, ve kterém neskóroval. Defenziva hostujícího Nantes je pevná, průměrně obdržela 0,7 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1 gól na zápas. Hosté z Nantes mají v posledních utkáních lepší formu než domácí. 

Metz vs. Toulouse
V osmém kole Francouzské Ligue 1 se spolu v sobotu na Stade Municipal Saint-Symphorien od 20:00 utkají Metz a Toulouse. Oba týmy dělí v tabulce pouze dvě příčky, domácí jsou aktuálně na šestnáctém místě ligové tabulky, hosté drží čtrnáctou příčku. Metz v minulém ligovém kole hrálo proti Saint Etienne a získalo maximum bodů za výhru. Oproti tomu klub z Toulouse vyšel z posledního utkání proti Angers naprázdno, což byla druhá prohra v řadě za sebou. Nejlepšími zakončovateli jsou za Metz Habib Diallo s pěti góly a za Toulouse Efthimios Koulouris, který se trefil dvakrát. Hráči Metz v této sezóně vyhráli jeden ze tří domácích zápasů. Hosté z Toulouse venku ještě nedokázali vyhrát, i když na to měli už čtyři zápasy. V této ligové sezóně domácí Metz vstřelilo na domácím hřišti průměrně 1,3 góly v jednom zápase. Hosté z Toulouse na venkovních hřištích průměrně vstřelili 0,8 branky. Domácí Metz v tomto ročníku odehrálo ovšem tři zápasy, ve kterých by nevstřelilo žádnou branku, hostující tým Toulouse také odehrál tři zápasy, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Toulouse není příliš pevná, průměrně obdržela 1,4 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,4 gólu na zápas. Hosté mají sérii porážek v posledních dvou zápasech. 

Monaco vs. Brest
V osmém kole Francouzské Ligue 1 se spolu v sobotu na Stade Louis II. od 20:00 utkají Monaco a Brest. Domácí tým Monaca je aktuálně se šesti body na osmnácté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o pět příček výš na třinácté pozici, když získali osm bodů. V posledním ligovém kole hráči Monaca vyhráli s Nice, naopak hosté z Brestu remizovali s Lyonem, hosté jsou v posledních kolech remízovými králi, když stejně skončila poslední tři utkání. Nejvíc branek v dresu Monaca vsítil Wissam Ben Yedder, v barvách Brestu dal nejvíc branek Mathias Autret. Hráči Monaca v této sezóně vyhráli jeden ze čtyř domácích zápasů. Hosté z Brestu venku ještě nedokázali vyhrát, i když na to měli už tři zápasy. V této ligové sezóně domácí Monaco vstřelilo na domácím hřišti průměrně 2 góly v jednom zápase. Hosté z Brestu na venkovních hřištích průměrně vstřelili 1 branku. Monaco ze sedmi zápasů v této sezóně ve třech nevstřelilo žádný gól, Brest neskóroval ve dvou zápasech. Defenziva hostujícího Brestu není příliš pevná, průměrně obdržela 1,3 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou horší, když inkasovala průměrně 2,1 gólu na zápas. Hosté mají v posledních utkáních sérii stejných výsledků, konkrétně třech remíz. Monacu se na domácím hřišti nedaří a Brest zase nevozí body z venkovních stadionů, dá se očekávat, že by se týmy mohly o body rozdělit. 

Angers vs. Amiens
V osmém kole Francouzské Ligue 1 se spolu v sobotu na Stade Raymond Kopa od 20:00 utkají Angers a Amiens. V tomto utkání se střetne druhý s patnáctým týmem aktuální ligové tabulky, domácí mají v tabulce náskok osm bodů. Poslední utkání na hřišti aktuálně domácího týmu Angers, skončilo remízou 0:0. V minulém kole hostující tým z Amiens ztratil všechny body s Bordeaux. Naopak domácí Angers vyhráli s Toulouse, poslední týdny jsou domácí ve formě, jde už o druhou výhru v řadě. Nejvíc branek v dresu Angers vsítil Rachid Alioui, v barvách Amiens dal nejvíc branek Sehrou Guirassy. Hráči Angers v této sezóně vyhráli čtyři ze čtyř domácích zápasů. Hostující hráči Amiens na venkovních hřištích vyhráli jeden ze tří zápasů. V této ligové sezóně domácí Angers vstřelili na domácím hřišti průměrně 3 góly v jednom zápase. Hosté z Amiens na venkovních hřištích průměrně vstřelili 1 branku. Angers ze sedmi zápasů v této sezóně v jednom nevstřelili žádný gól, Amiens neskóroval také v jednom zápase. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,4 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,7 branky na zápas. Domácí mají formu a v posledních dvou zápasech vyhráli. Favoritem jsou v tomto utkání podle rozdílu v postavení v tabulce domácí. 

Bordeaux vs. Paris SG
Francouzská Ligue 1 má na programu 8. kolo, ve kterém v sobotu v 17:30 hostí Bordeaux tým Paris SG. Svěřenci domácího trenéra Paula Sousy jsou aktuálně na pátém místě ligové tabulky, hosté okupují první pozici. Při posledním měření sil skončilo utkání výhrou hostujícího Paris SG 1:0. Bordeaux v minulém ligovém kole hrál proti Amiens a získal maximum bodů za výhru. Oproti tomu klub z Paris SG vyšel z posledního utkání proti Reimsu naprázdno. Nejvíc branek v dresu Bordeaux vsítil Jimmy Briand, v barvách Paris SG dal nejvíc branek Eric Maxim Choupo-Moting. Hráči Bordeaux v této sezóně vyhráli jeden ze tří domácích zápasů. Hosté z Paris SG venku uhráli dvě výhry ze tří zápasů. Bordeaux v této sezóně vstřelil na domácím hřišti průměrně 1,7 branky na zápas, Paris SG zaznamenalo na venkovních hřištích průměrně 1,3 zásahu. Bordeaux ze sedmi zápasů v této sezóně ze žádného nevyšel střelecky naprázdno, Paris SG neskórovalo v jednom zápase. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,1 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 0,6 branky na zápas.

Nice vs. Lille
V sobotu se odehraje 8. kolo Francouzské Ligue 1, ve kterém se ve 20:00 spolu střetnou Lille a Nice. Domácí tým Nice je aktuálně s dvanácti body na sedmé pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o čtyři příčky výš na třetí pozici, když získali třináct bodů. Naposledy se tyto týmy střetly na hřišti hostů na Stade Pierre-Mauroy a utkání skončilo výhrou aktuálních hostů z Lille 4:0. V minulém kole hostující tým z Lille získal maximum bodů se Strasbourgem. Naopak domácí Nice prohrálo s Monacem. Nejlepším střelcem Nice je Wylan Cyprien se třemi brankami. V týmu hostů z Lille je nejlepším zakončovatelem Victor Osimhen se šesti góly. Hostující Lille na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně nevyhrálo žádný zápas, domácí Nice na svém stadionu v této sezóně vyhrálo dva zápasy. Nice v této sezóně vstřelilo na domácím hřišti průměrně 1,7 branky na zápas, Lille zaznamenalo na venkovních hřištích průměrně pouze 0,3 zásahu. Domácí Nice v tomto ročníku neodehrálo žádný zápas, ve kterém by nevstřelilo žádnou branku, hostující tým Lille odehrál dva zápasy, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Lille je pevná, průměrně obdržela 0,9 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou horší, když inkasovala průměrně 1,6 gólu na zápas. Domácí Nice má na svém stadionu průměr 1,7 vstřelené branky na utkání, hosté mají nižší průměr 0,3 branky na venkovní zápas, domácí v tomto zápase neprohrají.
 

Přečtěte si také