PREVIEW - 7. kolo francouzské Ligue 1
Amiens vs. Bordeaux
Ve středu nás čeká 7. kolo Francouzské Ligue 1 a v něm se o body utkají Amiens a Bordeaux. Domácí tým Amiens je aktuálně se sedmi body na čtrnácté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o šest příček výš na osmé pozici, když získali devět bodů. Naposledy, když se hrálo na hřišti aktuálně domácího týmu Amiens, skončil zápas nerozhodně 0:0. V minulém kole hostující tým z Bordeaux ztratil remízou dva body s Brestem. Naopak domácí Amiens vyhrál s Metz. Nejlepšími zakončovateli jsou za Amiens Sehrou Guirassy se dvěma góly a za Bordeaux Jimmy Briand, který se trefil třikrát. Hostující Bordeaux na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrál jeden zápas, domácí Amiens na svém stadionu v této sezóně vyhrál jeden zápas. Amiens v této sezóně vstřelil na domácím hřišti průměrně 1,3 branky na zápas, Bordeaux zaznamenal na venkovních hřištích průměrně také 1,3 zásahu. Amiens ze šesti zápasů v této sezóně v jednom nevstřelil žádný gól, Bordeaux neodehrál zápas, kde by nevstřelil alespoň jeden gól. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,5 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,2 branky na zápas. 

Lille vs. Strasbourg
Francouzská Ligue 1 má na programu 7. kolo, ve kterém ve středu v 19:00 hostí Lille tým Strasbourgu. Domácí tým Lille je aktuálně s deseti body na šesté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o deset příček níž na šestnácté pozici, když získali šest bodů. Při posledním vzájemném utkání se týmy rozešly po nerozhodném výsledku 1:1 dělbou bodů. Lille se v posledním ligovém kole proti Rennes ne úplně dařilo, když ztratilo remízou dva body. Hostující Strasbourg naopak získal maximum bodů s Nantes. Nejlepšími zakončovateli jsou za Lille Victor Osimhen s pěti góly a za Strasbourg Adrien Thomasson, který se trefil dvakrát. Hráči Lille v této sezóně vyhráli tři ze tří domácích zápasů. Hostující hráči Strasbourgu na venkovních hřištích ještě nevyhráli, i když na to měli zatím jen dva pokusy. Strasbourg není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když venku ještě neskóroval. Lille ovšem má na domácím hřišti vyšší brankový průměr 2,3 branky na zápas. Domácí Lille v tomto ročníku odehrálo dva zápasy, ve kterých nevstřelilo žádnou branku, hostující tým Strasbourgu odehrál tři zápasy, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Strasbourgu je pevná, průměrně obdržela 1,2 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1 gól na zápas. Podle postavení v tabulce jsou favoritem domácí, oba celky dělí 10 příček.

Toulouse vs. Angers
Francouzská Ligue 1 má na programu 7. kolo, ve kterém ve středu v 19:00 hostí Toulouse tým Angers. V tomto utkání se střetne třináctý s druhým týmem aktuální ligové tabulky, hosté mají náskok čtyři body. Minulé měření sil na hřišti na Stadium municipal de Toulouse skončilo remízou 0:0. Toulouse se v posledním ligovém kole proti Nimes nedařilo, když ztratilo tři body. Hostující Angers naopak získali maximum bodů se Saint Etienne. Nejlepším střelcem Toulouse je Efthimios Koulouris se dvěma brankami. V týmu hostů z Angers je nejlepším zakončovatelem Casimir Ninga se třemi góly. Hostující Angers na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně nevyhráli žádný zápas, domácí Toulouse na svém stadionu v této sezóně vyhrálo dva zápasy. Toulouse je na domácím hřišti produktivní, když v průměru vstřelilo 1,5 góly na zápas. Oproti tomu Angers nejsou venku nijak produktivním týmem, jejich brankový průměr je 0,5 branky na utkání. Toulouse ze šesti zápasů v této sezóně ve dvou nevstřelilo žádný gól, Angers neskórovali v jednom zápase. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,3 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,7 branky na zápas. Favoritem jsou v tomto utkání podle rozdílu v postavení v tabulce hosté.

Nantes vs. Rennes
Ve středu se odehraje 7. kolo Francouzské Ligue 1, ve kterém se v 19:00 spolu střetnou Rennes a Nantes. Svěřenci domácího trenéra Vahida Halilhodzice jsou aktuálně na sedmém místě ligové tabulky, hosté okupují čtvrtou pozici. Poslední utkání na hřišti aktuálně domácího týmu Nantes, skončilo výhrou hostů z Rennes 0:1. Nantes v minulém ligovém kole hrálo proti Strasbourgu a ztratilo všechny body. Oproti tomu klub z Rennes remizoval s Lille a ztratil dva body, byla to již druhá remíza v řadě. Nejlepšími zakončovateli jsou za Nantes Kalifa Coulibaly se třemi góly a za Rennes M'Baye Niang, který se trefil dvakrát. Hostující Rennes na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrálo dva zápasy, domácí Nantes na svém stadionu v této sezóně vyhrálo dva zápasy. Nantes v této sezóně vstřelilo na domácím hřišti průměrně jen 0,7 branky na zápas, Rennes zaznamenalo na venkovních hřištích průměrně pouze 1 zásah. Nantes ze šesti zápasů v této sezóně v jednom nevstřelilo žádný gól, Rennes neskórovalo také v jednom zápase. Defenziva hostujícího Rennes je pevná, průměrně obdržela 0,7 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 0,8 gólu na zápas. Hosté se v posledních dvou zápasech se soupeři vždy rozešli po nerozhodném výsledku. Oba týmy nejsou příliš produktivní, je pravděpodobné, že v zápase nepadne víc než 3 branky.

Brest vs. Lyon
Francouzská Ligue 1 má na programu 7. kolo, ve kterém ve středu v 19:00 hostí Brest tým Lyonu. Oba týmy dělí v tabulce šest příček, domácí jsou aktuálně na patnáctém místě ligové tabulky, hosté drží devátou příčku. V minulém kole hostující lyonští hráči ztratili všechny body s PSG. Naopak domácí Brest remizoval s Bordeaux a byla to již druhá dělba bodů v řadě. Nejlepšími zakončovateli jsou za Brest Mathias Autret se dvěma góly a za Lyon Moussa Dembele, který se trefil pětkrát. Hráči Brestu v této sezóně vyhráli jeden ze tří domácích zápasů. Hosté z Lyonu venku uhráli jednu výhru ze tří zápasů. V této ligové sezóně domácí Brest vstřelil na domácím hřišti průměrně 0,7 góly v jednom zápase. Hosté z Lyonu na venkovních hřištích průměrně vstřelili 1,7 branky. Domácí Brest v tomto ročníku odehrál dva zápasy, ve kterých by nevstřelil žádnou branku, hostující tým Lyonu také odehrál dva zápasy, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Lyonu je pevná, průměrně obdržela 0,8 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,2 gólu na zápas. Domácí se v posledních dvou zápasech rozešli se soupeři smírně remízou. Domácí Brest má na svém stadionu průměr 0,7 vstřelené branky na utkání, hosté mají lepší průměr 1,7 branky na venkovní zápas, hosté v tomto zápase získají alespoň bod.

Montpellier vs. Nimes
Ve středu nás čeká 7. kolo Francouzské Ligue 1 a v něm se o body utkají Montpelliere a Nimes. Domácí tým Montpelliere je aktuálně s osmi body na dvanácté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce pouze o jednu příčku výš na jedenácté pozici, když získali osm bodů. Poslední vzájemné utkání skončilo remízou 1:1. V minulém kole hostující tým z Nimes získal maximum bodů s Toulouse. Naopak domácí Montpelliere remizovalo s Olympikem. Nejlepšími zakončovateli jsou za Montpelliere Andy Delort se dvěma góly a za Nimes Romain Philippoteaux, který se trefil také dvakrát. Hráči Montpelliere v této sezóně vyhráli dva ze tří domácích zápasů. Hosté z Nimes venku ještě nedokázali vyhrát, i když na to měli už tři zápasy. Montpelliere v této sezóně vstřelilo na domácím hřišti průměrně jen 1 branku na zápas, Nimes zaznamenal na venkovních hřištích průměrně pouze 0,7 zásahu. Montpelliere ze šesti zápasů v této sezóně ve dvou nevstřelilo žádný gól, Nimes neskóroval také ve dvou zápasech. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 0,8 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,2 branky na zápas. Oběma týmům se v koncovce příliš nedaří, dá se předpokládat, že nepadnou víc než 3 branky.

St. Etienne vs. Metz
Francouzská Ligue 1 má na programu 7. kolo, ve kterém ve středu v 19:00 hostí Saint Etienne tým Metz. V tomto utkání se střetne sedmnáctý s osmnáctým týmem aktuální ligové tabulky, domácí mají v tabulce náskok pouhý jeden bod. V posledním ligovém kole hráči Saint Etienne prohráli s Angers, stejně jako hosté z Metz, v posledních kolech jdou od jedné prohry ke druhé, jde již v pořadí o čtvrtou v řadě. Nejlepším střelcem Saint Etienne je Romain Hamouma se třemi brankami. V týmu hostů z Metz je nejlepším zakončovatelem Habib Diallo se čtyřmi góly. Hostující Metz na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně nevyhrálo žádný zápas, domácí Saint Etienne na svém stadionu v této sezóně nevyhrálo zápas. Saint Etienne v této sezóně vstřelilo na domácím hřišti průměrně 1,5 branky na zápas, Metz zaznamenalo na venkovních hřištích průměrně pouze 0,3 zásahu. Domácí Saint Etienne v tomto ročníku odehrálo dva zápasy, ve kterých nevstřelilo žádnou branku, hostující tým Metz odehrál tři zápasy, ve kterých neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 2 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,7 branky na zápas. Hosté mají sérii porážek v posledních čtyřech zápasech. Domácí na svém stadionu nejsou přiliš produktivní, ale to samé se dá říci o hostech, kteří zase nevozí moc bodů z venkovních utkání. Zápas by mohl skončit dělbou bodů.

Paris SG vs. Reims
V sedmém kole Francouzské Ligue 1 se spolu ve středu na Parc des Princes od 21:00 utkají Paris SG a Reims. Svěřenci domácího trenéra Thomase Tuchela jsou v čele ligové tabulky, hosté okupují desátou pozici. Při posledním měření sil skončilo utkání výhrou hostujícího Reimsu 3:1. V posledním ligovém kole pařížští hráči vyhráli s Lyonem, domácí jsou ve formě, jde již o čtvrtá výhru v řadě za sebou, naopak hosté z Reimsu remizovali s Monacem. Nejlepším střelcem Paris SG je Eric Maxim Choupo-Moting se třemi brankami. V týmu hostů z Reimsu je nejlepším zakončovatelem Hyun Jun Suk s jedním gólem. Hostující Reims na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrál jeden zápas, domácí PSG na svém stadionu v této sezóně vyhrálo tři zápasy. Reims není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelil hostitelům 0,7 branek na venkovní zápas, Paris SG ovšem má na domácím hřišti vyšší brankový průměr 2,7 branky na zápas. Domácí Paris SG v tomto ročníku neodehrálo žádný zápas, ve kterém by nevstřelilo žádnou branku, hostující tým Reimsu odehrál čtyři zápasy, ve kterých neskóroval. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 0,3 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 0,3 branky na zápas. Domácím se v posledních zápasech dařilo a brali plný počet bodů ve čtyřech po sobě jdoucích utkáních. Domácí Paris SG má na svém stadionu průměr 2,7 vstřelené branky na utkání, hosté mají nižší průměr 0,7 branky na venkovní zápas, domácí v tomto zápase neprohrají.
 

Přečtěte si také