PREVIEW - 6. kolo španělské La Ligy
Valladolid vs. Granada
Valladolid přivítá v úterý v 19:00 v rámci 6. kola Španělské LaLigy na Estadio José Zorrilla Granadu. V tomto utkání se střetne dvanáctý s pátým týmem aktuální ligové tabulky, hosté mají náskok pět bodů. Valladolid v minulém ligovém kole hrál proti Villarrealu a ztratil všechny body. Oproti tomu klub z Granady získal s Barcelonou tři body a jde již o třetí výhru v dlouhé řadě za sebou. Nejlepšími zakončovateli jsou za Valladolid Sergi Guardiola se dvěma góly a za Granadu Antonio Puertas, který se trefil také dvakrát. Hráči Valladolidu v této sezóně nevyhráli první domácí zápas. Hostující hráči Granady na venkovních hřištích vyhráli dva ze tří zápasů. Granada je obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelila hostitelům 3 branky na venkovní zápas, Valladolid má na domácím hřišti nižší brankový průměr 1 branky na zápas. Domácí Valladolid v tomto ročníku odehrál dva zápasy, ve kterých by nevstřelil žádnou branku, hostující tým Granady odehrál pouze jeden zápas, ve kterém neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,4 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1 branku na zápas. Hosté aktuálně mají formu, když vyhráli poslední tři zápasy v řadě. Domácí z Valladolidu měli horší vstup do sezóny, na hostující Granadu ztrácejí v tabulce 5 bodů, dá se předpokládát, že hosté neprohrají. 

Valencia FC vs. Getafe
Další, v pořadí již 6. kolo Španělské LaLigy nabídne střetnutí mezi Valencií a Getafe, které se odehraje ve středu od 20:00 na Estadio Mestalla. Domácí tým Valencie je aktuálně s pěti body na šestnácté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o pět příček výš na jedenácté pozici, když získali šest bodů. Naposledy se tyto týmy utkaly na stadionu Valencie a zápas skončil nerozhodně 0:0. V minulém kole hostující tým z Getafe získal maximum bodů s Malorkou. Naopak domácí Valencie remizovala s Leganes. Nejlepšími zakončovateli jsou za Valencii Daniel Parejo se třemi góly a za Getafe Jaime Mata, který se trefil dvakrát. Hráči Valencie v této sezóně vyhráli jeden ze tří domácích zápasů. Hosté z Getafe venku ještě nedokázali vyhrát, i když na to měli zatím jen dva zápasy. Valencie je na domácím hřišti produktivní, když v průměru vstřelila 1,3 góly na zápas. Oproti tomu Getafe není venku nijak produktivním týmem, jeho brankový průměr je 0,5 branky na utkání. Valencie z pěti zápasů v této sezóně v jednom nevstřelila žádný gól, Getafe neskórovalo také v jednom zápase. Defenziva hostujícího Getafe je pevná, průměrně obdržela 1,2 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,6 gólu na zápas. 

San Sebastian Real vs. Alavés
Ve čtvrtek se odehraje 6. kolo Španělské LaLigy, ve kterém se ve 21:00 spolu střetnou Alavés a San Sebastian. V tomto utkání se střetne třetí se čtrnáctým týmem aktuální ligové tabulky, domácí mají v tabulce náskok pět bodů. Naposledy se tyto týmy střetly na hřišti hostů na Mendizorrotza Stadium a utkání skončilo výhrou nynějšího domácího týmu ze San Sebastianu 0:1. San Sebastianu se v posledním ligovém kole proti Espaňolu dařilo a bral plný počet bodů, poslední zápasy se domácím daří, jde už o druhou výhru v řadě. Hostující Alavés naopak ztratil všechny body s Bilbaem a byla to již druhá prohra v řadě. Nejvíc branek v dresu San Sebastianu vsítil Martin Odegaard, v barvách Alavés dal nejvíc branek Jose Joselu. Hostující Alavés na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně nevyhrál žádný zápas, domácí San Sebastian na svém stadionu v této sezóně vyhrál jeden zápas. Alavés není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelil hostitelům 0,5 branek na venkovní zápas, San Sebastian ovšem má na domácím hřišti vyšší brankový průměr 2 branky na zápas. San Sebastian z pěti zápasů v této sezóně v jednom nevstřelil žádný gól, Alavés neskóroval ve třech zápasech. Defenziva hostujícího Alavés je pevná, průměrně obdržela 0,8 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 0,8 gólu na zápas. Domácí prožívají v posledních dvou zápasech vítěznou sérii. Také hosté mají v posledních utkáních sérii stejných výsledků, konkrétně dvou proher. Favoritem jsou v tomto utkání podle rozdílu v postavení v tabulce domácí. 

Real Madrid vs. Osasuna
Španělská LaLiga má na programu 6. kolo, ve kterém ve středu ve 21:00 hostí Real tým Osasuny. V tomto utkání se střetne druhý s devátým týmem aktuální ligové tabulky, domácí mají v tabulce náskok čtyři body. V minulém kole hostující tým z Osasuny ztratil remízou dva body s Betisem, dělba bodů je pro hosty už tradiční, remízou skončila poslední čtyři utkání. Naopak domácí Real vyhrál se Sevillou, poslední týdny jsou domácí ve formě, jde už o druhou výhru v řadě. Nejlepšími zakončovateli jsou za Real Karim Benzema s pěti góly a za Osasunu Roberto Torres, který se trefil dvakrát. Bílý Balet v této sezóně vyhrál jeden ze dvou domácích zápasů. Hostující hráči Osasuny na venkovních hřištích vyhráli jeden ze dvou zápasů. V této ligové sezóně domácí Real vstřelil na domácím hřišti průměrně 2 góly v jednom zápase. Hosté z Osasuny na venkovních hřištích průměrně vstřelili 1 branku. Domácí Real v tomto ročníku neodehrál žádný zápas, ve kterém by nevstřelil žádnou branku, hostující tým Osasuny odehrál dva zápasy, ve kterých neskóroval. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,2 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 0,6 branky na zápas. Domácí tým Realu vyhrál v posledních dvou zápasech. Stejně tak hosté mají sérii remíz v posledních čtyřech zápasech. Domácí Real má na svém stadionu průměr 2 vstřelené branky na utkání, hosté mají nižší průměr 1 branku na venkovní zápas, domácí v tomto zápase neprohrají. 

Mallorca vs. Atletico Madrid
Další, v pořadí již 6. kolo Španělské LaLigy nabídne střetnutí mezi Malorkou a Atleticem, které se odehraje ve středu od 19:00 na Iberostar Stadium. V tomto utkání se střetne sedmnáctý se šestým týmem aktuální ligové tabulky, hosté mají náskok šest bodů. V minulém kole hostující madridští hráči ztratili remízou dva body se Celtou. Naopak domácí Mallorca prohrála s Getafe. Nejčastěji skórujícím hráčem v týmu Malorky je Ante Budimir, který dal dva góly, za Atletico se dvakrát prosadil Machin Vitolo. Hráči Malorky v této sezóně vyhráli jeden ze tří domácích zápasů. Hosté z Atletica venku uhráli jednu výhru ze dvou zápasů. Atletico není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelilo hostitelům 0,5 branek na venkovní zápas, Mallorca ovšem má na domácím hřišti vyšší brankový průměr 0,7 branky na zápas. Mallorca z pěti zápasů v této sezóně ve třech nevstřelila žádný gól, Atletico neskórovalo ve dvou zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,6 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 0,8 branky na zápas. V tomto utkání se jeví jako zajímavý tip na výhru hostů, kteří jsou dle postavení v tabulce jasným favoritem. 

Leganes vs. Bilbao
V šestém kole Španělské LaLigy se spolu ve středu na Estadio Municipal de Butarque od 19:00 utkají Leganes a Bilbao. V tomto utkání se střetne poslední s vedoucím týmem aktuální ligové tabulky, hosté mají náskok deset bodů. Poslední utkání na hřišti aktuálně domácího týmu Leganes, skončilo výhrou hostů z Bilbaa 0:1. Leganes se v posledním ligovém kole proti Valencii ne úplně dařilo, když ztratili remízou dva body. Hostující Bilbao naopak získalo maximum bodů s Alavés. Nejčastěji skórujícím hráčem v týmu Leganes je Martin Braithwaite, který dal jeden gól, za Bilbao se třikrát prosadil Raúl García. Hráči Leganes v této sezóně nevyhráli žádný ze tří domácích zápasů. Hostující hráči Bilbaa na venkovních hřištích ještě nevyhráli, i když na to měli zatím jen dva pokusy. V této ligové sezóně domácí Leganes se na domácí půdě ještě neprosadili. Hosté z Bilbaa na venkovních hřištích průměrně vstřelili 0,5 branky. Domácí Leganes v tomto ročníku odehráli ovšem tři zápasy, ve kterých by nevstřelili žádnou branku, hostující tým Bilbaa odehrál pouze jeden zápas, ve kterém neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,6 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 0,2 branky na zápas. Favoritem jsou v tomto utkání podle rozdílu v postavení v tabulce hosté. 

Eibar vs. Sevilla
Eibar přivítá ve čtvrtek v 19:00 v rámci 6. kola Španělské LaLigy na Ipurua Futbol Zelaia Sevillu. V tomto utkání se střetne devatenáctý se čtvrtým týmem aktuální ligové tabulky, hosté mají náskok osm bodů. Při posledním vzájemném utkání se týmy rozešly po nerozhodném výsledku 2:2 dělbou bodů. Eibar v minulém ligovém kole hrál proti Levante a ztratil remízou dva body. Oproti tomu klub ze Sevilly vyšel z posledního utkání proti Realu naprázdno. Nejlepšími zakončovateli jsou za Eibar Paulo Oliveira s jedním gólem a za Sevillu Joan Jordan, který se trefil dvakrát. Hostující Sevilla na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrála tři zápasy, domácí Eibar na svém stadionu v této sezóně nevyhrál žádný zápas. Eibar v této sezóně vstřelil na domácím hřišti průměrně jen 1 branku na zápas, Sevilla zaznamenala na venkovních hřištích průměrně 1,3 zásahu. Domácí Eibar v tomto ročníku odehrál dva zápasy, ve kterých by nevstřelil žádnou branku, hostující tým Sevilly odehrál pouze jeden zápas, ve kterém neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,4 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 0,4 branky na zápas. Podle postavení v tabulce jsou favoritem hosté, oba celky dělí 15 příček. 

Celta Vigo vs. Espaňol Barcelona
Ve čtvrtek nás čeká 6. kolo Španělské LaLigy a v něm se o body utkají Celta a Espaňol. V tomto utkání se střetne třináctý s osmnáctým týmem aktuální ligové tabulky, domácí mají v tabulce náskok pouhý jeden bod. Při posledním vzájemném utkání se týmy rozešly po nerozhodném výsledku 1:1 dělbou bodů. V posledním ligovém kole hráči Celty remizovali s Atleticem, naopak hosté z Espaňolu prohráli se San Sebastianem. Nejlepším střelcem Celty je Iker Losada s jednou brankou. V týmu hostů z Espaňolu je nejlepším zakončovatelem Esteban Granero s jedním gólem. Hráči Celty v této sezóně vyhráli jeden ze tří domácích zápasů. Hosté z Espaňolu venku uhráli jednu výhru ze dvou zápasů. Celta není na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelila 0,7 góly na zápas. Také Espaňol na venkovních hřištích není obávaným týmem, jeho brankový průměr je 1 branka na utkání. Celta z pěti zápasů v této sezóně ve dvou nevstřelila žádný gól, Espaňol neskóroval ve třech zápasech. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,2 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,8 branky na zápas. Oběma týmům se v koncovce v úvodu sezóny příliš nedaří, dá se předpokládat, že nepadnou víc než 3 branky. 

Betis Sevilla vs. Levante
Betis přivítá v úterý ve 20:00 v rámci 6. kola Španělské LaLigy na Estadio Benito Levante. V tomto utkání se střetne patnáctý s desátým týmem aktuální ligové tabulky, hosté mají náskok pouhé dva body. Naposledy se tyto týmy střetly na hřišti hostů na Estadi Ciutat de València a utkání skončilo výhrou aktuálních hostů z Levante 4:0. Betisu se v posledním ligovém kole proti Osasuně ne úplně dařilo, když ztratil remízou dva body, jde již o druhou remízu v řadě. Hostující Levante také remizovalo a přišlo o dva body s Eibar. Snajperem v týmu Betisu je Loren Moron, který dal tři góly, za Levante se dvakrát prosadil Marti Roger. Hráči Betisu v této sezóně vyhráli jeden ze tří domácích zápasů. Hosté z Levante venku ještě nedokázali vyhrát, i když na to měli zatím jen dva zápasy. V této ligové sezóně domácí Betis vstřelil na domácím hřišti průměrně 1,3 góly v jednom zápase. Hosté z Levante na venkovních hřištích průměrně vstřelili 1 branku. Betis z pěti zápasů v této sezóně v jednom nevstřelil žádný gól, Levante neskórovalo ve dvou zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,8 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 1 branku na zápas. Domácí prožívají v posledních dvou zápasech sérii remíz. 

Barcelona FC vs. Villarreal
V úterý nás čeká 6. kolo Španělské LaLigy a v něm se o body utkají Barcelona a Villarreal. Domácí tým Barcelony je aktuálně se sedmi body na osmé pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce pouze o jednu příčku výš na sedmé pozici, když získali osm bodů. Naposledy se tyto týmy střetly na hřišti hostů na Estadio El Madrigal a utkání skončilo remízou 4:4. V posledním ligovém kole barcelonští hráči prohráli s Granadou, naopak hosté z Villarrealu vyhráli s Valladolidem, jde o druhou výhru v řadě. Nejčastěji skórujícím hráčem v týmu Barcelony je Antoine Griezmann, který dal dva góly, za Villarreal se pětkrát prosadil Gerard Moreno. Hostující Villarreal na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrál jeden zápas, domácí Barça na svém stadionu v této sezóně vyhrála dva zápasy. Villarreal je obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelil hostitelům 2 branky na venkovní zápas, Barcelona ovšem má na domácím hřišti vyšší brankový průměr 5 branek na zápas. Barcelona z pěti zápasů v této sezóně ve dvou nevstřelila žádný gól, Villarreal neodehrál zápas, kde by nevstřelil alespoň jeden gól. Defenziva hostujícího Villarrealu není příliš pevná, průměrně obdržela 1,6 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,8 gólu na zápas. Hosté mají vítěznou sérii v posledních dvou zápasech. Domácí inkasovali v minulých zápasech průměrně 1,8 branky a hosté jsou venku produktivní, domácí Barcelona neudrží čisté konto.
 

Přečtěte si také