PREVIEW - 30. kolo anglické Premier League
West Ham vs. Wolverhampton - 20.06.2020 18:30
Ve třicátém kole Premier League se spolu v sobotu na London Stadium od 18:30 utkají West Ham a Wolverhampton. Domácí tým West Hamu je aktuálně se sedmadvaceti body na šestnácté pozici v ligové tabulce, hosté jsou o devět příček výš na sedmé pozici, když získali třiačtyřicet bodů. Při posledním měření sil skončilo utkání výhrou hostujícího Wolverhamptonu 2:0. West Hamu se v posledním ligovém kole proti Arsenalu nedařilo, když ztratil tři body. Hostující Wolverhampton naopak remizoval a přišel o dva body s Brightonem. Nejlepším střelcem West Hamu je Sébastian Haller se sedmi brankami. V týmu hostů z Wolverhamptonu je nejlepším zakončovatelem Raul Alonso Jimenez se třinácti góly. Hostující Wolverhampton na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrál pět zápasů, domácí Hammers na svém stadionu v této sezóně vyhráli čtyři zápasy. West Ham je na domácím hřišti produktivní, když v průměru vstřelil 1,6 góly na zápas. Oproti tomu Wolverhampton není venku nijak produktivním týmem, jeho brankový průměr je 1,4 branky na utkání. West Ham z devětadvaceti zápasů v této sezóně v devíti nevstřelil žádný gól, Wolverhampton neskóroval v pěti zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,7 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 1,2 branky na zápas. Hostující hráči Wolverhamptonu mají v tabulce náskok 16 bodů a jsou tak mírným favoritem, hosté v tomto utkání získají alespoň bod. 

Watford vs. Leicester - 20.06.2020 13:30
Ve třicátém kole Premier League se spolu v sobotu na Vicarage Road od 13:30 utkají Watford a Leicester. V tomto utkání se střetne sedmnáctý s třetím týmem aktuální ligové tabulky, hosté mají náskok šestadvacet bodů. Poslední vzájemné utkání skončilo výhrou hostů z Leicesteru 2:0. Watfordu se v posledním ligovém kole proti Crystal Palace nedařilo, když ztratil tři body. Hostující Leicester naopak získal maximum bodů s Aston Villou. Snajperem v týmu Watfordu je Troy Deeney, který dal šest gólů, za Leicester se devatenáctkrát prosadil Jamie Vardy. Hostující Foxes na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhráli sedm zápasů, domácí Watford na svém stadionu v této sezóně vyhrál čtyři zápasy. Watford není na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelil 1,1 góly na zápas. Naopak Leicester je na zápasech venku postrachem, jeho brankový průměr je 2 branky na utkání. Watford z devětadvaceti zápasů v této sezóně ve třinácti nevstřelil žádný gól, Leicester naopak neskóroval jen v šesti zápasech. Defenziva hostujícího Leicesteru je pevná, průměrně obdržela 1,0 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou horší, když inkasovala průměrně 1,5 gólu na zápas. Podle postavení v tabulce jsou favoritem hosté, oba celky dělí 14 příček. 

Tottenham vs. Manchester United - 19.06.2020 21:15
Premier League má na programu 30. kolo, ve kterém v pátek ve 21:15 hostí Tottenham tým Manchesteru United. Svěřenci domácího trenéra Josého Mourinha jsou aktuálně na osmém místě ligové tabulky, hosté okupují pátou pozici. Při posledním vzájemném utkání se týmy rozešly po výhře hostů z Manchesteru United 2:1. V posledním ligovém kole tottenhamští hráči remizovali s Burnley, naopak hosté z Manchesteru United vyhráli s Manchesterem City. Nejlepšími zakončovateli jsou za Tottenham Harry Kane s jedenácti góly a za Manchester United Marcus Rashford, který se trefil čtrnáctkrát. Spurs v této sezóně vyhráli osm ze čtrnácti domácích zápasů. Hostující hráči Manchesteru United na venkovních hřištích vyhráli čtyři ze čtrnácti zápasů. Tottenham v této sezóně vstřelil na domácím hřišti průměrně 1,9 branky na zápas, Manchester United zaznamenali na venkovních hřištích průměrně 1,1 zásahu. Domácí Tottenham v tomto ročníku odehrál šest zápasů, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Manchesteru United odehrál osm zápasů, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujících Manchesteru United je pevná, průměrně obdržela 1,0 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,4 gólu na zápas. Mírným favoritem jsou v tomto zápase hostující hráči Manchesteru United, kteří mají v tabulce náskok 4 body, hosté v tomto utkání získají alespoň bod. 

Norwich vs. Southampton - 19.06.2020 19:00
Norwich přivítá v pátek v 19:00 v rámci 30. kola Premier League na Carrow Road Southampton. Svěřenci domácího trenéra Daniela Farke jsou aktuálně na dvacátém místě ligové tabulky, hosté okupují čtrnáctou pozici. Poslední vzájemné utkání skončilo výhrou hostů ze Southamptonu 2:1. V minulém kole hostující southamptonští hráči ztratili všechny body s Newcastlem a byla to již druhá prohra v řadě. Stejně tak domácí Norwich prohrál se Sheffieldem. Nejvíc branek v dresu Norwiche vsítil Teemu Pukki, v barvách Southamptonu dal nejvíc branek Danny Ings. Hráči Norwiche v této sezóně vyhráli čtyři ze čtrnácti domácích zápasů. Hostující hráči Southamptonu na venkovních hřištích vyhráli šest ze čtrnácti zápasů. V této ligové sezóně domácí Norwich vstřelil na domácím hřišti průměrně 1,4 góly v jednom zápase. Hosté ze Southamptonu na venkovních hřištích průměrně vstřelili také 1,4 branky. Norwich z devětadvaceti zápasů v této sezóně ve dvanácti nevstřelil žádný gól, Southampton naopak neskóroval jen v pěti zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,8 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,8 branky na zápas. Hosté mají v posledních utkáních sérii stejných výsledků, konkrétně dvou proher. Mírným favoritem jsou v tomto zápase hostující hráči Southamptonu, kteří mají v tabulce náskok 13 bodů, hosté v tomto utkání získají alespoň bod. 

Newcastle vs. Sheffield - 21.06.2020 15:00
V neděli nás čeká 30. kolo Premier League a v něm se o body utkají Newcastle a Sheffield. Oba týmy dělí v tabulce sedm příček, domácí jsou aktuálně na třináctém místě ligové tabulky, hosté drží šestou příčku. Při posledním vzájemném utkání se týmy rozešly po výhře domácích z Newcastlu 0:2. Newcastlu se v posledním ligovém kole proti Southamptonu dařilo a bral plný počet bodů. Hostující Sheffield naopak remizoval a přišel o dva body s Aston Villou. Nejlepším střelcem Newcastlu je Jonjo Shelvey s pěti brankami. V týmu hostů ze Sheffieldu je nejlepším zakončovatelem Lys Mousset s pěti góly. Hostující Sheffield na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrál jen čtyři zápasy, domácí Magpies na svém stadionu v této sezóně vyhráli pět zápasů. Newcastle není na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelil 0,9 góly na zápas. Také Sheffield na venkovních hřištích není obávaným týmem, jeho brankový průměr je 0,9 branky na utkání. Newcastle z devětadvaceti zápasů v této sezóně v jedenácti nevstřelil žádný gól, Sheffield neskóroval v osmi zápasech. Defenziva hostujícího Sheffieldu je pevná, průměrně obdržela 0,9 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou horší, když inkasovala průměrně 1,4 gólu na zápas. Produktivita obou týmů není příliš vysoká, pravděpodobně nepadnou více než 3 branky. 

Manchester City vs. Burnley - 22.06.2020 21:00
V pondělí se odehraje 30. kolo Premier League, ve kterém se ve 21:00 spolu střetnou Burnley a Manchester City. V tomto utkání se střetne druhý s desátým týmem aktuální ligové tabulky, domácí mají v tabulce náskok jednadvacet bodů. Naposledy se tyto týmy střetly na hřišti hostů na Turf Moor a utkání skončilo výhrou nynějšího domácího týmu z Manchesteru City 1:4. V minulém kole hostující tým z Burnley ztratil remízou dva body s Tottenhamem, což je již druhá remíza v řadě. Naopak domácí Manchester City vyhráli s Arsenalem. Nejvíc branek v dresu Manchesteru City vsítil Sergio Leonel Agüero, v barvách Burnley dal nejvíc branek Chris Wood. Citizens v této sezóně vyhráli deset ze čtrnácti domácích zápasů. Hosté z Burnley venku uhráli čtyři výhry ze čtrnácti zápasů. Burnley není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelilo hostitelům 1 branku na venkovní zápas, Manchester City ovšem mají na domácím hřišti vyšší brankový průměr 2,6 branky na zápas. Domácí Manchester City v tomto ročníku odehráli jen tři zápasy, ve kterých nevstřelili žádnou branku, hostující tým Burnley odehrál devět zápasů, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Burnley není příliš pevná, průměrně obdržela 1,4 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,1 gólu na zápas. Hosté se v posledních dvou zápasech se soupeři vždy rozešli po nerozhodném výsledku. Domácí Manchester City mají na domácím hřišti průměr 2,6 vstřelené góly na zápas, hosté mají horší průměr 1 branku na venkovní zápas, Manchester City v tomto utkání neprohrají. 

Everton vs. Liverpool - 21.06.2020 20:00
Ve třicátém kole Premier League se spolu v neděli v Goodison Parku od 20:00 utkají Everton a Liverpool. Domácí tým Evertonu je aktuálně se sedmatřiceti body na dvanácté pozici v ligové tabulce, hosté jsou o jedenáct příček výš v čele ligy, když získali dvaaosmdesát bodů. Při posledním měření sil skončilo utkání výhrou hostujícího Liverpoolu 5:2. V minulém kole hostující liverpoolští hráči získali maximum bodů s Bournemouthem. Naopak domácí Everton prohrál s Chelsea. Nejlepšími zakončovateli jsou za Everton Dominic Calvert-Lewin se třinácti góly a za Liverpool Mohamed Salah, který se trefil šestnáctkrát. Toffees v této sezóně vyhráli sedm ze čtrnácti domácích zápasů. Hostující hráči Liverpoolu na venkovních hřištích vyhráli dvanáct ze čtrnácti zápasů. Everton v této sezóně vstřelil na domácím hřišti průměrně 1,4 branky na zápas, Liverpool zaznamenal na venkovních hřištích průměrně 1,9 zásahu. Everton z devětadvaceti zápasů v této sezóně v sedmi nevstřelil žádný gól, Liverpool naopak neskóroval jen v jednom zápase. Defenziva hostujícího Liverpoolu je pevná, průměrně obdržela 0,7 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou horší, když inkasovala průměrně 1,6 gólu na zápas. V tomto utkání se jeví jako zajímavý tip na výhru hostů, kteří jsou dle postavení v tabulce jasným favoritem. 

Brighton vs. Arsenal - 20.06.2020 16:00
V sobotu se odehraje 30. kolo Premier League, ve kterém se v 16:00 spolu střetnou Arsenal a Brighton. Svěřenci domácího trenéra Grahama Pottera jsou aktuálně na patnáctém místě ligové tabulky, hosté okupují devátou pozici. Při posledním měření sil skončilo utkání výhrou domácího týmu Brightonu 1:2. Brightonu se v posledním ligovém kole proti Wolverhamptonu ne úplně dařilo, když ztratil remízou dva body. Hostující Arsenal naopak ztratil všechny body s Manchesterem City. Nejvíc branek v dresu Brightonu vsítil Neal Maupay, v barvách Arsenalu dal nejvíc branek Pierre-Emeric Aubameyang. Hráči Brightonu v této sezóně vyhráli čtyři ze čtrnácti domácích zápasů. Hosté z Arsenalu venku uhráli dvě výhry ze čtrnácti zápasů. Brighton není na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelil 1,2 góly na zápas. Také Arsenal na venkovních hřištích není obávaným týmem, jeho brankový průměr je 1 branka na utkání. Brighton z devětadvaceti zápasů v této sezóně v devíti nevstřelil žádný gól, Arsenal neskóroval v šesti zápasech. Defenziva hostujícího Arsenalu není příliš pevná, průměrně obdržela 1,3 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,4 gólu na zápas. Domácí na svém stadionu nejsou příliš produktivní, ale to samé se dá říci o hostech, kteří zase nevozí moc bodů z venkovních utkání. Zápas by mohl skončit dělbou bodů. 

Aston Villa vs. Chelsea - 21.06.2020 17:15
Další, v pořadí již 30. kolo Premier League nabídne střetnutí mezi Aston Villou a Chelsea, které se odehraje v neděli od 17:15 na Villa Parku. Svěřenci domácího trenéra Deana Smitha jsou aktuálně na devatenáctém místě ligové tabulky, hosté okupují čtvrtou pozici. Naposledy se tyto týmy střetly na hřišti hostů na Stamford Bridge a utkání skončilo výhrou aktuálních hostů z Chelsea 2:1. V posledním ligovém kole hráči Aston Villy remizovali se Sheffieldem, naopak hosté z Chelsea vyhráli s Evertonem. Nejlepšími zakončovateli jsou za Aston Villu Jack Grealish se sedmi góly a za Chelsea Tammy Abraham, který se trefil třináctkrát. Hráči Aston Villy v této sezóně vyhráli pět ze čtrnácti domácích zápasů. Hostující hráči Chelsea na venkovních hřištích vyhráli sedm ze čtrnácti zápasů. Chelsea je obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelila hostitelům 2,1 branek na venkovní zápas, Aston Villa má na domácím hřišti nižší brankový průměr 1,3 branky na zápas. Aston Villa z devětadvaceti zápasů v této sezóně v osmi nevstřelila žádný gól, Chelsea neskórovala v šesti zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,9 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 1,3 branky na zápas. Situace v tabulce napovídá, že roli favorita budou plnit hosté z Chelsea. 

Bournemouth vs. Crystal Palace - 20.06.2020 20:45
V sobotu nás čeká 30. kolo Premier League a v něm se o body utkají Bournemouth a Crystal Palace. Oba týmy dělí v tabulce sedm příček, domácí jsou aktuálně na osmnáctém místě ligové tabulky, hosté drží jedenáctou příčku. Naposledy se tyto týmy střetly na hřišti hostů v Selhurst Parku a utkání skončilo výhrou aktuálních hostů z Crystal Palace 1:0. V posledním ligovém kole hráči Bournemouthu prohráli s Liverpoolem, naopak hosté z Crystal Palace vyhráli s Watfordem a jde již o třetí výhru v dlouhé řadě za sebou. Snajperem v týmu Bournemouthu je Callum Wilson, který dal osm gólů, za Crystal Palace se osmkrát prosadil Jordan Ayew. Hostující Eagles na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhráli jen čtyři zápasy, domácí Bournemouth na svém stadionu v této sezóně vyhrál čtyři zápasy. V této ligové sezóně domácí Bournemouth vstřelil na domácím hřišti průměrně 1,2 góly v jednom zápase. Hosté z Crystal Palace na venkovních hřištích průměrně vstřelili 1 branku. Domácí Bournemouth v tomto ročníku odehrál jedenáct zápasů, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Crystal Palace odehrál deset zápasů, ve kterých neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,6 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 1,1 branky na zápas. Hosté mají v posledních utkáních sérii stejných výsledků, konkrétně třech výher. Domácí Bournemouth na domácím hřišti v této sezóně není žádným postrachem. Stejně tak ale hosté nevozí moc bodů z venkovních stadionů, zápas by mohl skončit remízou.
 

Přečtěte si také