PREVIEW - 29. kolo anglické Premier League
Wolverhampton vs. Brighton - 07.03.2020 16:00
V devětadvacátém kole Premier League se spolu v sobotu na Molineux Stadium od 16:00 utkají Wolverhampton a Brighton. Oba týmy dělí v tabulce devět příček, domácí jsou aktuálně na šestém místě ligové tabulky, hosté drží patnáctou příčku. Naposledy se tyto týmy střetly na hřišti hostů na Falmer Stadium a utkání skončilo remízou 2:2. Wolverhampton v minulém ligovém kole hrál proti Tottenhamu a získal maximum bodů za výhru, poslední týdny jsou domácí ve formě, jde už o druhou výhru v řadě. Oproti tomu klub z Brightonu vyšel z posledního utkání proti Crystal Palace naprázdno. Nejlepším střelcem Wolverhamptonu je Raul Alonso Jimenez se třinácti brankami. V týmu hostů z Brightonu je nejlepším zakončovatelem Neal Maupay s osmi góly. Hostující Brighton na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrál jen dva zápasy, domácí Wolverhampton na svém stadionu v této sezóně vyhrál pět zápasů. V této ligové sezóně domácí Wolverhampton vstřelil na domácím hřišti průměrně 1,5 góly v jednom zápase. Hosté z Brightonu na venkovních hřištích průměrně vstřelili 1,1 branky. Wolverhampton z osmadvaceti zápasů v této sezóně ve čtyřech nevstřelil žádný gól, Brighton neskóroval v osmi zápasech. Defenziva hostujícího Brightonu není příliš pevná, průměrně obdržela 1,4 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,2 gólu na zápas. Domácí tým Wolverhamptonu vyhrál v posledních dvou zápasech. Domácí hráči Wolverhamptonu mají v tabulce náskok 14 bodů a jsou tedy mírným favoritem, domácí v tomto utkání neprohrají. 

Southampton vs. Newcastle - 07.03.2020 16:00
V devětadvacátém kole Premier League se spolu v sobotu v St Mary's Stadium od 16:00 utkají Southampton a Newcastle. Oba týmy dělí v tabulce pouze jedna příčka, domácí jsou aktuálně na třináctém místě ligové tabulky, hosté drží čtrnáctou příčku. Poslední vzájemné utkání skončilo výhrou hostů z Newcastlu 2:1. V posledním ligovém kole southamptonští hráči prohráli s West Hamem, naopak hosté z Newcastlu remizovali s Burnley. Snajperem v týmu Southamptonu je Danny Ings, který dal patnáct gólů, za Newcastle se pětkrát prosadil Jonjo Shelvey. Hostující Magpies na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhráli jen tři zápasy, domácí Saints na svém stadionu v této sezóně vyhráli čtyři zápasy. Southampton v této sezóně vstřelil na domácím hřišti průměrně 1,1 branky na zápas, Newcastle zaznamenal na venkovních hřištích průměrně pouze 0,9 zásahu. Southampton z osmadvaceti zápasů v této sezóně ve čtyřech nevstřelil žádný gól, Newcastle dokonce neskóroval v jedenácti zápasech. Defenziva hostujícího Newcastlu není příliš pevná, průměrně obdržela 1,5 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,8 gólu na zápas. Southamptonu se na domácím stadionu zatím příliš nedaří a hosté z Newcastlu zase nevozí moc bodů z venkovních stadionů, je pravděpodobné, že se budou body dělit. 

Sheffield vs. Norwich - 07.03.2020 16:00
V sobotu se odehraje 29. kolo Premier League, ve kterém se v 16:00 spolu střetnou Norwich a Sheffield. Oba týmy dělí v tabulce dvanáct příček, domácí jsou aktuálně na osmém místě ligové tabulky, hosté jsou v tabulce poslední. Při posledním měření sil skončilo utkání výhrou domácího týmu Sheffieldu 1:2. Sheffieldu se v posledním ligovém kole proti Brightonu ne úplně dařilo, když ztratil remízou dva body. Hostující Norwich naopak získal maximum bodů s Leicesterem. Snajperem v týmu Sheffieldu je Lys Mousset, který dal pět gólů, za Norwiche se jedenáctkrát prosadil Teemu Pukki. Hráči Sheffieldu v této sezóně vyhráli šest ze čtrnácti domácích zápasů. Hosté z Norwiche venku uhráli jednu výhru ze čtrnácti zápasů. Norwich není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelil hostitelům 0,4 branek na venkovní zápas, Sheffield ovšem má na domácím hřišti vyšší brankový průměr 1,1 branky na zápas. Domácí Sheffield v tomto ročníku odehrál sedm zápasů, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Norwiche odehrál jedenáct zápasů, ve kterých neskóroval. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 0,9 branky na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 1,8 branky na zápas. Situace v tabulce napovídá, že roli favorita bude plnit domácí Sheffield. 

Manchester United vs. Manchester City - 08.03.2020 17:30
V neděli nás čeká 29. kolo Premier League a v něm manchesterské derby, o body se utkají Manchester United a Manchester City. Oba týmy dělí v tabulce pouze tři příčky, domácí jsou aktuálně na pátém místě ligové tabulky, hosté drží druhou příčku. Při posledním měření sil skončilo utkání výhrou domácího týmu Manchesteru United 1:2. V posledním ligovém kole hráči Manchesteru United remizovali s Evertonem, naopak hosté z Manchesteru City vyhráli s Leicesterem, jde o druhou výhru v řadě. Nejlepším střelcem Manchesteru United je Marcus Rashford se čtrnácti brankami. V týmu hostů z Manchesteru City je nejlepším zakončovatelem Sergio Leonel Agüero se šestnácti góly. Hostující Citizens na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhráli devět zápasů, domácí Red Devils na svém stadionu v této sezóně vyhráli sedm zápasů. Manchester United v této sezóně vstřelili na domácím hřišti průměrně 1,9 branky na zápas, Manchester City zaznamenali na venkovních hřištích průměrně 2,5 zásahu. Domácí Manchester United v tomto ročníku odehráli osm zápasů, ve kterých nevstřelili žádnou branku, hostující tým Manchesteru City odehrál pouze dva zápasy, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujících Manchesteru City je pevná, průměrně obdržela 1,1 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,1 gólu na zápas. Hosté mají vítěznou sérii v posledních dvou zápasech. Hosté mají na venkovních hřištích průměr 2,5 góly na zápas, i v tomto utkání vstřelí alespoň jednu branku. 

Liverpool vs. Bournemouth - 07.03.2020 13:30
Premier League má na programu 29. kolo, ve kterém v sobotu ve 13:30 hostí Liverpool tým Bournemouthu. Svěřenci domácího trenéra Jurgena Kloppa jsou v čele ligové tabulky, hosté okupují osmnáctou pozici. Naposledy se tyto týmy střetly na hřišti hostů na Dean Court a utkání skončilo výhrou nynějšího domácího týmu z Liverpoolu 0:3. V minulém kole hostující tým z Bournemouthu ztratil remízou dva body s Chelsea. Naopak domácí Liverpool prohrál s Watfordem. Nejvíc branek v dresu Liverpoolu vsítil Mohamed Salah, v barvách Bournemouthu dal nejvíc branek Harry Wilson. Hostující Bournemouth na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrál jen tři zápasy, domácí Reds na svém stadionu v této sezóně vyhráli čtrnáct zápasů. Liverpool je na domácím hřišti produktivní, když v průměru vstřelil 2,7 góly na zápas. Oproti tomu Bournemouth není venku nijak produktivním týmem, jeho brankový průměr je 0,8 branky na utkání. Liverpool z osmadvaceti zápasů v této sezóně v jednom nevstřelil žádný gól, Bournemouth dokonce neskóroval v jedenácti zápasech. Defenziva hostujícího Bournemouthu není příliš pevná, průměrně obdržela 1,6 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou lepší, když inkasovala průměrně 0,7 gólu na zápas. Podle postavení v tabulce jsou favoritem domácí, oba celky dělí 17 příček. 

Leicester vs. Aston Villa - 09.03.2020 21:00
V devětadvacátém kole Premier League se spolu v pondělí na King Power Stadium od 21:00 utkají Leicester a Aston Villa. Domácí tým Leicesteru je aktuálně s padesáti body na třetí pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o šestnáct příček níž na devatenácté pozici, když získali pětadvacet bodů. Poslední vzájemné utkání skončilo výhrou domácího Leicesteru 1:4. Leicester v minulém ligovém kole hrál proti Norwichi a ztratil všechny body, což bylo již druhé zaváhání v řadě. I klub z Aston Villy vyšel z posledního utkání proti Southamptonu naprázdno, v posledních kolech jdou od jedné prohry ke druhé, jde již v pořadí o třetí v řadě. Nejlepším střelcem Leicesteru je Jamie Vardy se sedmnácti brankami. V týmu hostů z Aston Villy je nejlepším zakončovatelem Jack Grealish se sedmi góly. Hostující Aston Villa na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrála jen dva zápasy, domácí Foxes na svém stadionu v této sezóně vyhráli osm zápasů. V této ligové sezóně domácí Leicester vstřelil na domácím hřišti průměrně 1,9 góly v jednom zápase. Hosté z Aston Villy na venkovních hřištích průměrně vstřelili 1,1 branky. Domácí Leicester v tomto ročníku odehrál šest zápasů, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Aston Villy také odehrál šest zápasů, ve kterých neskóroval. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1 branku na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 1,9 branky na zápas. Domácí prožívají v posledních dvou zápasech sérii porážek. Také hosté mají v posledních utkáních sérii stejných výsledků, konkrétně třech proher. Situace v tabulce napovídá, že roli favorita bude plnit domácí Leicester. 

Crystal Palace vs. Watford - 07.03.2020 16:00
Další, v pořadí již 29. kolo Premier League nabídne střetnutí mezi Crystal Palace a Watfordem, které se odehraje v sobotu od 16:00 v Selhurst Parku. Domácí tým Crystal Palace je aktuálně se šestatřiceti body na dvanácté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o pět příček níž na sedmnácté pozici, když získali sedmadvacet bodů. Poslední vzájemné utkání skončilo remízou 0:0. Crystal Palace v minulém ligovém kole hrálo proti Brightonu a získalo maximum bodů za výhru, poslední týdny jsou domácí ve formě, jde už o druhou výhru v řadě. I klub z Watfordu získal s Liverpoolem tři body. Nejvíc branek v dresu Crystal Palace vsítil Jordan Ayew, v barvách Watfordu dal nejvíc branek Troy Deeney. Hostující Watford na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrál jen dva zápasy, domácí Eagles na svém stadionu v této sezóně vyhráli pět zápasů. Crystal Palace není na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelilo 0,8 góly na zápas. Také Watford na venkovních hřištích není obávaným týmem, jeho brankový průměr je 0,8 branky na utkání. Crystal Palace z osmadvaceti zápasů v této sezóně v deseti nevstřelilo žádný gól, Watford neskóroval ve dvanácti zápasech. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,1 branky na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 1,5 branky na zápas. Domácí prožívají v posledních dvou zápasech vítěznou sérii. Oběma týmům se v koncovce příliš nedaří, dá se předpokládat, že nepadnou víc než 3 branky. 

Chelsea vs. Everton - 08.03.2020 15:00
Další, v pořadí již 29. kolo Premier League nabídne střetnutí mezi Chelsea a Evertonem, které se odehraje v neděli od 15:00 na Stamford Bridge. V tomto utkání se střetne čtvrtý s jedenáctým týmem aktuální ligové tabulky, domácí mají v tabulce náskok osm bodů. Při posledním měření sil skončilo utkání výhrou hostujícího Evertonu 3:1. Chelsea se v posledním ligovém kole proti Bournemouthu ne úplně dařilo, když ztratila remízou dva body. Hostující Everton také remizoval a přišel o dva body s Manchesterem United. Nejlepšími zakončovateli jsou za Chelsea Tammy Abraham se třinácti góly a za Everton Dominic Calvert-Lewin, který se trefil také třináctkrát. Blues v této sezóně vyhráli šest ze čtrnácti domácích zápasů. Hosté z Evertonu venku uhráli tři výhry ze čtrnácti zápasů. V této ligové sezóně domácí Chelsea vstřelila na domácím hřišti průměrně 1,3 góly v jednom zápase. Hosté z Evertonu na venkovních hřištích průměrně vstřelili také 1,3 branky. Domácí Chelsea v tomto ročníku odehrála šest zápasů, ve kterých nevstřelila žádnou branku, hostující tým Evertonu také odehrál šest zápasů, ve kterých neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,4 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,5 branky na zápas. Mírným favoritem jsou v tomto zápase domácí hráči Chelsea, kteří mají v tabulce náskok 8 bodů, domácí v tomto utkání neprohrají. 

Burnley vs. Tottenham - 07.03.2020 18:30
V sobotu se odehraje 29. kolo Premier League, ve kterém se v 18:30 spolu střetnou Tottenham a Burnley. Svěřenci domácího trenéra Seana Dyche jsou aktuálně na devátém místě ligové tabulky, hosté okupují sedmou pozici. Při posledním vzájemném utkání se týmy rozešly po výhře hostů z Tottenhamu 5:0. V minulém kole hostující tottenhamští hráči ztratili všechny body s Wolverhamptonem a byla to již druhá prohra v řadě. Naopak domácí Burnley remizovalo s Newcastlem. Nejlepšími zakončovateli jsou za Burnley Chris Wood s deseti góly a za Tottenham Harry Kane, který se trefil jedenáctkrát. Hostující Spurs na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhráli jen tři zápasy, domácí Burnley na svém stadionu v této sezóně vyhrálo sedm zápasů. V této ligové sezóně domácí Burnley vstřelilo na domácím hřišti průměrně 1,4 góly v jednom zápase. Hosté z Tottenhamu na venkovních hřištích průměrně vstřelili také 1,4 branky. Burnley z osmadvaceti zápasů v této sezóně v devíti nevstřelilo žádný gól, Tottenham neskóroval v šesti zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,4 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,4 branky na zápas. Hosté mají v posledních utkáních sérii stejných výsledků, konkrétně dvou proher. 

Arsenal vs. West Ham - 07.03.2020 16:00
Premier League má na programu 29. kolo, ve kterém v sobotu v 16:00 hostí v londýnském derby Arsenal tým West Hamu. Domácí tým Arsenalu je aktuálně se sedmatřiceti body na desáté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o šest příček níž na šestnácté pozici, když získali sedmadvacet bodů. Při posledním vzájemném utkání se týmy rozešly po výhře domácích z Arsenalu 1:3. V posledním ligovém kole arsenalští hráči vyhráli s Evertonem, poslední zápasy se domácím daří, jde už o druhou výhru v řadě, stejně tak hosté z West Hamu vyhráli se Southamptonem. Nejvíc branek v dresu Arsenalu vsítil Pierre-Emeric Aubameyang, v barvách West Hamu dal nejvíc branek Sébastian Haller. Gunners v této sezóně vyhráli šest ze čtrnácti domácích zápasů. Hosté z West Hamu venku uhráli tři výhry ze čtrnácti zápasů. Arsenal v této sezóně vstřelil na domácím hřišti průměrně 1,8 branky na zápas, West Ham zaznamenal na venkovních hřištích průměrně pouze 0,9 zásahu. Arsenal ze sedmadvaceti zápasů v této sezóně v pěti nevstřelil žádný gól, West Ham neskóroval v osmi zápasech. Defenziva hostujícího West Hamu není příliš pevná, průměrně obdržela 1,8 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,3 gólu na zápas. Domácí tým Arsenalu vyhrál v posledních dvou zápasech. Domácí Arsenal má na svém stadionu průměr 1,8 vstřelené branky na utkání, hosté mají nižší průměr 0,9 branky na venkovní zápas, domácí v tomto zápase neprohrají.
 

Přečtěte si také