PREVIEW - 27. kolo francouzské Ligue 1
Nantes vs. Lille - 01.03.2020 15:00
V sedmadvacátém kole Francouzské Ligue 1 se spolu v neděli na Stade de la Beaujoire od 15:00 utkají Nantes a Lille. V tomto utkání se střetne jedenáctý se čtvrtým týmem aktuální ligové tabulky, hosté mají náskok šest bodů. Při posledním vzájemném utkání se týmy rozešly po výhře hostů z Lille 2:1. Nantes v minulém ligovém kole hrálo proti Olympiku a získalo maximum bodů za výhru. I klub z Lille získal s Toulouse tři body. Snajperem v týmu Nantes je Moses Simon, který dal pět gólů, za Lille se třináctkrát prosadil Victor Osimhen. Hráči Nantes v této sezóně vyhráli šest ze třinácti domácích zápasů. Hosté z Lille venku uhráli tři výhry ze dvanácti zápasů. Nantes není na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelilo 0,8 góly na zápas. Také Lille na venkovních hřištích není obávaným týmem, jeho brankový průměr je 0,8 branky na utkání. Nantes ze šestadvaceti zápasů v této sezóně v sedmi nevstřelilo žádný gól, Lille neskórovalo v šesti zápasech. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,1 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,0 branky na zápas. Oba týmy nejsou příliš produktivní, je pravděpodobné, že v zápase nepadne víc než 3 branky. 

Montpelliere vs. Strasbourg - 29.02.2020 20:00
Francouzská Ligue 1 má na programu 27. kolo, ve kterém v sobotu ve 20:00 hostí Montpelliere tým Strasbourgu. Oba týmy dělí v tabulce pouze tři příčky, domácí jsou aktuálně na devátém místě ligové tabulky, hosté drží šestou příčku. Při posledním měření sil skončilo utkání výhrou hostujícího Strasbourgu 1:0. V posledním ligovém kole hráči Montpelliere prohráli s Angers, jde již o jejich druhou prohru v řadě, naopak hosté ze Strasbourgu remizovali s Amiens, byla to již druhá remíza v řadě. Snajperem v týmu Montpelliere je Andy Delort, který dal devět gólů, za Strasbourg se osmkrát prosadil Adrien Thomasson. Hráči Montpelliere v této sezóně vyhráli devět ze třinácti domácích zápasů. Hostující hráči Strasbourgu na venkovních hřištích vyhráli čtyři ze třinácti zápasů. Montpelliere v této sezóně vstřelilo na domácím hřišti průměrně 1,8 branky na zápas, Strasbourg zaznamenal na venkovních hřištích průměrně pouze 0,8 zásahu. Montpelliere ze šestadvaceti zápasů v této sezóně v devíti nevstřelilo žádný gól, Strasbourg neskóroval v deseti zápasech. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,1 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,1 branky na zápas. Domácí prožívají v posledních dvou zápasech sérii porážek. Také hosté mají v posledních utkáních sérii stejných výsledků, konkrétně dvou remíz. Domácí Montpelliere má na svém stadionu průměr 1,8 vstřelené branky na utkání, hosté mají nižší průměr 0,8 branky na venkovní zápas, domácí v tomto zápase neprohrají. 

Nimes vs. Olympik Marseille - 28.02.2020 20:45
V sedmadvacátém kole Francouzské Ligue 1 se spolu v pátek na Stade des Costières od 20:45 utkají Nimes a Olympik Marseille. Svěřenci domácího trenéra Bernarda Blaquarta jsou aktuálně na osmnáctém místě ligové tabulky, hosté okupují druhou pozici. Při posledním vzájemném utkání se týmy rozešly po výhře hostů z Olympiku 3:1. V posledním ligovém kole hráči Nimes prohráli s Rennes, stejně tak hosté z Olympiku prohráli s Nantes. Nejlepším střelcem Nimes je Romain Philippoteaux s pěti brankami. V týmu hostů z Olympiku je nejlepším zakončovatelem Darío Benedetto s osmi góly. Hráči Nimes v této sezóně vyhráli šest ze třinácti domácích zápasů. Hosté z Olympiku venku uhráli sedm výher ze třinácti zápasů. Nimes není na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelilo 1,2 góly na zápas. Také Olympik Marseille na venkovních hřištích není obávaným týmem, jeho brankový průměr je 1,3 branky na utkání. Domácí Nimes v tomto ročníku odehrálo deset zápasů, ve kterých nevstřelilo žádnou branku, hostující tým Olympiku odehrál šest zápasů, ve kterých neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,5 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 1,0 branky na zápas. Situace v tabulce napovídá, že roli favorita budou plnit hosté z Olympiku. 

Monaco vs. Reims - 29.02.2020 20:00
Francouzská Ligue 1 má na programu 27. kolo, ve kterém v sobotu ve 20:00 hostí Monaco tým Reimsu. Oba týmy dělí v tabulce pouze tři příčky, domácí jsou aktuálně na pátém místě ligové tabulky, hosté drží osmou příčku. Při posledním vzájemném utkání se týmy rozešly po nerozhodném výsledku 0:0 dělbou bodů. Monacu se v posledním ligovém kole proti Dijonu ne úplně dařilo, když ztratilo remízou dva body. Hostující Reims také remizoval a přišel o dva body se Saint Etienne. Nejlepším střelcem Monaca je Wissam Ben Yedder se šestnácti brankami. V týmu hostů z Reimsu je nejlepším zakončovatelem Boulaye Dia se sedmi góly. Hostující Reims na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrál pět zápasů, domácí Monaco na svém stadionu v této sezóně vyhrálo osm zápasů. Monaco v této sezóně vstřelilo na domácím hřišti průměrně 2,2 branky na zápas, Reims zaznamenal na venkovních hřištích průměrně pouze 1 zásah. Domácí Monaco v tomto ročníku odehrálo jen pět zápasů, ve kterých nevstřelilo žádnou branku, hostující tým Reimsu odehrál deset zápasů, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Reimsu je pevná, průměrně obdržela 0,8 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou horší, když inkasovala průměrně 1,6 gólu na zápas. Domácí Monaco má na svém stadionu průměr 2,2 vstřelené branky na utkání, hosté mají nižší průměr 1 branku na venkovní zápas, domácí v tomto zápase neprohrají. 

Toulouse vs. Rennes - 29.02.2020 20:00
V sobotu nás čeká 27. kolo Francouzské Ligue 1 a v něm se o body utkají Toulouse a Rennes. Oba týmy dělí v tabulce sedmnáct příček, domácí jsou v tabulce poslední, hosté drží třetí příčku. Poslední vzájemné utkání skončilo výhrou hostů z Rennes 3:2. V posledním ligovém kole hráči Toulouse prohráli s Lille, domácí prožívají těžkou sérii, je to v pořadí už čtvrtá prohra za sebou, naopak hosté z Rennes vyhráli s Nimes. Nejvíc branek v dresu Toulouse vsítil Efthimios Koulouris, v barvách Rennes dal nejvíc branek M'Baye Niang. Hráči Toulouse v této sezóně vyhráli tři ze dvanácti domácích zápasů. Hosté z Rennes venku uhráli pět výher ze třinácti zápasů. Rennes není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelilo hostitelům 0,8 branek na venkovní zápas, Toulouse ovšem má na domácím hřišti vyšší brankový průměr 0,9 branky na zápas. Toulouse ze šestadvaceti zápasů v této sezóně ve třinácti nevstřelilo žádný gól, Rennes naopak neskórovalo jen v sedmi zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 2,1 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 0,9 branky na zápas. Domácím se nedaří a v posledních čtyřech zápasech padli. Podle postavení v tabulce jsou favoritem hosté, oba celky dělí 17 příček. 

Paris SG vs. Dijon - 29.02.2020 17:30
Paris SG přivítá v sobotu v 17:30 v rámci 27. kola Francouzské Ligue 1 na Parc des Princes Dijon. Oba týmy dělí v tabulce šestnáct příček, domácí vévodí ligové tabulce, hosté drží sedmnáctou příčku. Při posledním vzájemném utkání se týmy rozešly po výhře hostů z Dijonu 2:1. Paris SG v minulém ligovém kole hrálo proti Bordeaux a získalo maximum bodů za výhru. Oproti tomu klub z Dijonu remizoval s Monacem a ztratil dva body, hosté jsou v posledních kolech remízovými králi, když stejně skončila poslední tři utkání. Nejlepšími zakončovateli jsou za Paris SG Kylian Mbappe-Lottin se šestnácti góly a za Dijon Mama Samba Balde, který se trefil šestkrát. PSG v této sezóně vyhrálo jedenáct ze třinácti domácích zápasů. Hosté z Dijonu venku uhráli jednu výhru ze třinácti zápasů. Paris SG je na domácím hřišti produktivní, když v průměru vstřelilo 3,1 góly na zápas. Oproti tomu Dijon není venku nijak produktivním týmem, jeho brankový průměr je 0,5 branky na utkání. Paris SG ze šestadvaceti zápasů v této sezóně v jednom nevstřelilo žádný gól, Dijon dokonce neskóroval v jedenácti zápasech. Defenziva hostujícího Dijonu není příliš pevná, průměrně obdržela 1,2 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 0,9 gólu na zápas. Hosté mají sérii remíz v posledních třech zápasech. Podle postavení v tabulce jsou favoritem domácí, oba celky dělí 16 příček. 

Bordeaux vs. Nice - 01.03.2020 17:00
Další, v pořadí již 27. kolo Francouzské Ligue 1 nabídne střetnutí mezi Bordeaux a Nice, které se odehraje v neděli od 17:00 na Nouveau Stade de Bordeaux. Oba týmy dělí v tabulce pouze dvě příčky, domácí jsou aktuálně na dvanáctém místě ligové tabulky, hosté drží desátou příčku. Při posledním vzájemném utkání se týmy rozešly po nerozhodném výsledku 1:1 dělbou bodů. Bordeaux se v posledním ligovém kole proti Paris SG nedařilo, když ztratilo tři body. Hostující Nice naopak remizovalo a přišlo o dva body s Brestem. Nejvíc branek v dresu Bordeaux vsítil Jimmy Briand, v barvách Nice dal nejvíc branek Kasper Dolberg. Hráči Bordeaux v této sezóně vyhráli čtyři ze dvanácti domácích zápasů. Hostující hráči Nice na venkovních hřištích vyhráli tři ze dvanácti zápasů. Nice není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelilo hostitelům 1 branku na venkovní zápas, Bordeaux ovšem má na domácím hřišti vyšší brankový průměr 1,5 branky na zápas. Bordeaux ze šestadvaceti zápasů v této sezóně v šesti nevstřelilo žádný gól, Nice neskórovalo ve třech zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,2 branky na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 1,4 branky na zápas. Domácí Bordeaux má na domácím hřišti průměr 1,5 vstřelené góly na zápas, hosté mají horší průměr 1 branku na venkovní zápas, Bordeaux v tomto utkání neprohraje. 

Brest vs. Angers - 29.02.2020 20:00
Další, v pořadí již 27. kolo Francouzské Ligue 1 nabídne střetnutí mezi Brestem a Angers, které se odehraje v sobotu od 20:00 na Stade Francis-Le Blé. Oba týmy dělí v tabulce pouze jedna příčka, domácí jsou aktuálně na třináctém místě ligové tabulky, hosté drží čtrnáctou příčku. Při posledním vzájemném utkání se týmy rozešly po výhře domácích z Brestu 0:1. Brestu se v posledním ligovém kole proti Nice ne úplně dařilo, když ztratil remízou dva body. Hostující Angers naopak získali maximum bodů s Montpelliere. Snajperem v týmu Brestu je Irvin Cardona, který dal šest gólů, za Angers se šestkrát prosadil Rachid Alioui. Hráči Brestu v této sezóně vyhráli šest ze třinácti domácích zápasů. Hosté z Angers venku uhráli dvě výhry ze dvanácti zápasů. Brest je na domácím hřišti produktivní, když v průměru vstřelil 1,6 góly na zápas. Oproti tomu Angers nejsou venku nijak produktivním týmem, jejich brankový průměr je 0,6 branky na utkání. Domácí Brest v tomto ročníku odehrál osm zápasů, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Angers odehrál jedenáct zápasů, ve kterých neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,3 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,3 branky na zápas. Domácí Brest má na domácím hřišti průměr 1,6 vstřelené góly na zápas, hosté mají horší průměr 0,6 branky na venkovní zápas, Brest v tomto utkání neprohraje. 

Amiens vs. Metz - 29.02.2020 20:00
Francouzská Ligue 1 má na programu 27. kolo, ve kterém v sobotu ve 20:00 hostí Amiens tým Metz. Oba týmy dělí v tabulce pouze tři příčky, domácí jsou aktuálně na devatenáctém místě ligové tabulky, hosté drží šestnáctou příčku. Při posledním měření sil skončilo utkání výhrou domácího týmu Amiens 1:2. Amiens v minulém ligovém kole hráli proti Strasbourgu a ztratili remízou dva body a byla to již druhá dělba bodů v řadě. Oproti tomu klub z Metz vyšel z posledního utkání proti Lyonu naprázdno. Nejlepšími zakončovateli jsou za Amiens Sehrou Guirassy s osmi góly a za Metz Habib Diallo, který se trefil dvanáctkrát. Hostující Metz na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrálo jen dva zápasy, domácí Amiens na svém stadionu v této sezóně vyhráli jen tři zápasy. Amiens nejsou na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelili 1,3 góly na zápas. Také Metz na venkovních hřištích není obávaným týmem, jeho brankový průměr je 0,6 branky na utkání. Domácí Amiens v tomto ročníku odehráli šest zápasů, ve kterých nevstřelili žádnou branku, hostující tým Metz odehrál devět zápasů, ve kterých neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,8 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 1,3 branky na zápas. Domácí se v posledních dvou zápasech rozešli se soupeři smírně remízou. Domácí Amiens na domácím hřišti v této sezóně nejsou žádným postrachem. Stejně tak ale hosté nevozí moc bodů z venkovních stadionů, zápas by mohl skončit remízou. 

Lyon vs. Saint Etienne - 01.03.2020 21:00
Lyon přivítá v neděli ve 21:00 v rámci 27. kola Francouzské Ligue 1 na Parc Olympique Lyonnais Saint Etienne. V tomto utkání se střetne sedmý s patnáctým týmem aktuální ligové tabulky, domácí mají v tabulce náskok osm bodů. Při posledním měření sil skončilo utkání výhrou hostujícího Saint Etienne 1:0. Lyonu se v posledním ligovém kole proti Metz dařilo a bral plný počet bodů. Hostující Saint Etienne naopak remizovalo a přišlo o dva body s Reimsem. Snajperem v týmu Lyonu je Moussa Dembele, který dal čtrnáct gólů, za Saint Etienne se devětkrát prosadil Denis Bouanga. Hostující Saint Etienne na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrálo jen čtyři zápasy, domácí Lyon na svém stadionu v této sezóně vyhrál čtyři zápasy. Saint Etienne není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelilo hostitelům 1,1 branek na venkovní zápas, Lyon ovšem má na domácím hřišti vyšší brankový průměr 1,2 branky na zápas. Lyon ze šestadvaceti zápasů v této sezóně v osmi nevstřelil žádný gól, Saint Etienne neskórovalo také v osmi zápasech. Defenziva hostujícího Saint Etienne není příliš pevná, průměrně obdržela 1,6 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou lepší, když inkasovala průměrně 1 gól na zápas. Mírným favoritem jsou v tomto zápase domácí hráči Lyonu, kteří mají v tabulce náskok 8 bodů, domácí v tomto utkání neprohrají.
 

Přečtěte si také