PREVIEW - 26. kolo německé Bundesligy
Lipsko vs. Freiburg - 16.05.2020 15:30
Bundesliga má na programu 26. kolo, ve kterém v sobotu v 15:30 hostí Lipsko tým Freiburgu. Oba týmy dělí v tabulce pět příček, domácí jsou aktuálně na třetím místě ligové tabulky, hosté drží osmou příčku. Poslední vzájemné utkání skončilo výhrou hostů z Freiburgu 2:1. V minulém kole hostující tým z Freiburgu získal maximum bodů s Unionem Berlín. Naopak domácí Lipsko remizovalo s Wolfsburgem a byla to již druhá dělba bodů v řadě. Snajperem v týmu Lipska je Timo Werner, který dal jednadvacet gólů, za Freiburg se osmkrát prosadil Nils Petersen. Hostující Freiburg na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrál jen čtyři zápasy, domácí Lipsko na svém stadionu v této sezóně vyhrálo sedm zápasů. V této ligové sezóně domácí Lipsko vstřelilo na domácím hřišti průměrně 2,7 góly v jednom zápase. Hosté z Freiburgu na venkovních hřištích průměrně vstřelili 1,4 branky. Lipsko z pětadvaceti zápasů v této sezóně ve třech nevstřelilo žádný gól, Freiburg neskóroval v šesti zápasech. Defenziva hostujícího Freiburgu není příliš pevná, průměrně obdržela 1,4 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,0 gólu na zápas. Domácí prožívají v posledních dvou zápasech sérii remíz. Domácí v Red Bull Areně v této sezóně průměrně vstřelili 2,7 branky, i v tomto utkání vstřelí alespoň jeden gól. 

Hoffenheim vs. Hertha - 16.05.2020 15:30
V sobotu se odehraje 26. kolo Bundesligy, ve kterém se v 15:30 spolu střetnou Hertha a Hoffenheim. Domácí tým Hoffenheimu je aktuálně s pětatřiceti body na deváté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o čtyři příčky níž na třinácté pozici, když získali osmadvacet bodů. Poslední vzájemné utkání skončilo výhrou domácího Hoffenheimu 2:3. Hoffenheimu se v posledním ligovém kole proti Schalke ne úplně dařilo, když ztratil remízou dva body. Hostující Hertha také remizovala a přišla o dva body s Brémami, což je již druhá remíza v řadě. Nejlepším střelcem Hoffenheimu je Andrej Kramaric se sedmi brankami. V týmu hostů z Herthy je nejlepším zakončovatelem Dodi Lukebakio s pěti góly. Hráči Hoffenheimu v této sezóně vyhráli pět ze třinácti domácích zápasů. Hostující hráči Herthy na venkovních hřištích vyhráli čtyři ze dvanácti zápasů. V této ligové sezóně domácí Hoffenheim vstřelil na domácím hřišti průměrně 1,5 góly v jednom zápase. Hosté z Herthy na venkovních hřištích průměrně vstřelili 1,5 branky. Hoffenheim z pětadvaceti zápasů v této sezóně v šesti nevstřelil žádný gól, Hertha neskórovala v osmi zápasech. Defenziva hostující Herthy není příliš pevná, průměrně obdržela 1,9 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,7 gólu na zápas. Hosté mají v posledních utkáních sérii stejných výsledků, konkrétně dvou remíz. Domácí hráči Hoffenheimu mají v tabulce náskok 7 bodů a jsou tedy mírným favoritem, domácí v tomto utkání neprohrají. 

Düsseldorf vs. Paderborn - 16.05.2020 15:30
V šestadvacátém kole Bundesligy se spolu v sobotu v Esprit Areně od 15:30 utkají Düsseldorf a Paderborn. V tomto utkání se střetne šestnáctý s posledním týmem aktuální ligové tabulky, domácí mají v tabulce náskok šest bodů. Poslední vzájemné utkání skončilo výhrou hostů z Paderbornu 2:0. V posledním ligovém kole hráči Düsseldorfu remizovali s Mainz, jde již o druhou remízu v řadě, naopak hosté z Paderbornu prohráli s Kölnem, v posledních kolech jdou od jedné prohry ke druhé, jde již v pořadí o čtvrtou v řadě. Nejvíc branek v dresu Düsseldorfu vsítil Rouwen Hennings, v barvách Paderbornu dal nejvíc branek Streli Mamba. Hostující Paderborn na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrál jen dva zápasy, domácí Düsseldorf na svém stadionu v této sezóně vyhrál jen tři zápasy. Paderborn není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelil hostitelům 1,1 branek na venkovní zápas, Düsseldorf má na domácím hřišti stejný brankový průměr 1,1 branky na zápas. Düsseldorf z pětadvaceti zápasů v této sezóně v sedmi nevstřelil žádný gól, Paderborn neskóroval v pěti zápasech. Defenziva hostujícího Paderbornu není příliš pevná, průměrně obdržela 2,2 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 2 góly na zápas. Hostující Paderborn má nelichotivou sérii čtyř porážek v řadě. Domácí se v posledních dvou zápasech rozešli se soupeři smírně remízou. Domácí na svém stadionu nejsou příliš produktivní, ale to samé se dá říci o hostech, kteří zase nevozí moc bodů z venkovních utkání. Zápas by mohl skončit dělbou bodů. 

Dortmund vs. Schalke - 16.05.2020 15:30
Dortmund přivítá v sobotu v 15:30 v rámci 26. kola Bundesligy v Signal Iduna Parku Schalke. Oba týmy dělí v tabulce čtyři příčky, domácí jsou aktuálně na druhém místě ligové tabulky, hosté drží šestou příčku. Při posledním vzájemném utkání se týmy rozešly po nerozhodném výsledku 0:0 dělbou bodů. Dortmundu se v posledním ligovém kole proti Mönchengladbachu dařilo a bral plný počet bodů, domácí jsou ve formě, jde již o čtvrtou výhru v řadě za sebou. Hostující Schalke naopak remizovalo a přišlo o dva body s Hoffenheimem. Nejlepším střelcem Dortmundu je Jadon Sancho se čtrnácti brankami. V týmu hostů ze Schalke je nejlepším zakončovatelem Suat Serdar se sedmi góly. Hostující Schalke na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrálo jen čtyři zápasy, domácí Borussia na svém stadionu v této sezóně vyhrála devět zápasů. Schalke není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelilo hostitelům 1,2 branek na venkovní zápas, Dortmund ovšem má na domácím hřišti vyšší brankový průměr 3,4 branky na zápas. Domácí Dortmund v tomto ročníku odehrál jen dva zápasy, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Schalke odehrál devět zápasů, ve kterých neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,3 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,4 branky na zápas. Domácí tým Dortmundu vyhrál v posledních čtyřech zápasech. V posledních utkáních se Dortmundu daří výrazně lépe než hostům. 

Augsburg vs. Wolfsburg - 16.05.2020 15:30
Bundesliga má na programu 26. kolo, ve kterém v sobotu v 15:30 hostí Augsburg tým Wolfsburgu. Oba týmy dělí v tabulce sedm příček, domácí jsou aktuálně na čtrnáctém místě ligové tabulky, hosté drží sedmou příčku. Poslední vzájemné utkání skončilo remízou 0:0. Augsburgu se v posledním ligovém kole proti Bayernu nedařilo, když ztratil tři body, domácí prožívají těžkou sérii, je to v pořadí už třetí prohra za sebou. Hostující Wolfsburg naopak remizoval a přišel o dva body s Lipskem, což je již druhá remíza v řadě. Nejlepším střelcem Augsburgu je Florian Niederlechner s jedenácti brankami. V týmu hostů z Wolfsburgu je nejlepším zakončovatelem Wouter Weghorst s jedenácti góly. Hráči Augsburgu v této sezóně vyhráli pět ze dvanácti domácích zápasů. Hosté z Wolfsburgu venku uhráli pět výher ze dvanácti zápasů. V této ligové sezóně domácí Augsburg vstřelil na domácím hřišti průměrně 2 góly v jednom zápase. Hosté z Wolfsburgu na venkovních hřištích průměrně vstřelili 1,5 branky. Domácí Augsburg v tomto ročníku odehrál šest zápasů, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Wolfsburgu také odehrál šest zápasů, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Wolfsburgu je pevná, průměrně obdržela 1,2 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou horší, když inkasovala průměrně 2,1 gólu na zápas. Hosté se v posledních dvou zápasech se soupeři vždy rozešli po nerozhodném výsledku. Domácím se aktuálně nedaří, nashromáždili už tři prohry v řadě. Domácí ve WWK Areně v této sezóně průměrně vstřelili 2 branky, i v tomto utkání vstřelí alespoň jeden gól.

Frankfurt vs. Mönchengladbach - 16.05.2020 18:30
Další, v pořadí již 26. kolo Bundesligy nabídne střetnutí mezi Frankfurtem a Mönchengladbachem, které se odehraje v sobotu od 18:30 v Commerzbank-Areně. Domácí tým Frankfurtu je aktuálně s osmadvaceti body na dvanácté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o osm příček výš na čtvrté pozici, když získali devětačtyřicet bodů. Při posledním měření sil skončilo utkání výhrou hostujícího Mönchengladbachu 4:2. Frankfurt v minulém ligovém kole hrál proti Leverkusenu a ztratil všechny body, domácí jsou bez formy a jde už o třetí prohru za sebou. Oproti tomu klub z Mönchengladbachu získal s Kölnem tři body. Snajperem v týmu Frankfurtu je Goncalo Paciencia, který dal sedm gólů, za Mönchengladbach se osmkrát prosadil Alassane Plea. Hostující Borussia na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrála šest zápasů, domácí Eintracht na svém stadionu v této sezóně vyhrál šest zápasů. Mönchengladbach není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelil hostitelům 1,6 branek na venkovní zápas, Frankfurt ovšem má na domácím hřišti vyšší brankový průměr 2,2 branky na zápas. Domácí Frankfurt v tomto ročníku odehrál pět zápasů, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Mönchengladbachu také odehrál pouze pět zápasů, ve kterých neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,7 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 1,2 branky na zápas. Domácím se aktuálně nedaří, nashromáždili už tři prohry v řadě. Domácí v Commerzbank-Areně v této sezóně průměrně vstřelili 2,2 branky, i v tomto utkání vstřelí alespoň jeden gól. 

Köln vs. Mainz - 17.05.2020 15:30
V neděli nás čeká 26. kolo Bundesligy a v něm se o body utkají Köln a Mainz. Oba týmy dělí v tabulce pět příček, domácí jsou aktuálně na desátém místě ligové tabulky, hosté drží patnáctou příčku. Poslední vzájemné utkání skončilo výhrou hostů z Mainz 3:1. Kölnu se v posledním ligovém kole proti Mönchengladbachu nedařilo, když ztratil tři body. Hostující Mainz naopak remizovalo a přišlo o dva body s Düsseldorfem. Snajperem v týmu Kölnu je Jhon Cordoba, který dal deset gólů, za Mainz se dvanáctkrát prosadil Robin Quaison. Hráči Kölnu v této sezóně vyhráli šest ze dvanácti domácích zápasů. Hostující hráči Mainz na venkovních hřištích vyhráli čtyři ze dvanácti zápasů. Mainz není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelilo hostitelům 1,6 branek na venkovní zápas, Köln ovšem má na domácím hřišti vyšší brankový průměr 1,7 branky na zápas. Köln z pětadvaceti zápasů v této sezóně v pěti nevstřelil žádný gól, Mainz neskórovalo v osmi zápasech. Defenziva hostujícího Mainz není příliš pevná, průměrně obdržela 2,1 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,8 gólu na zápas. Mírným favoritem jsou v tomto zápase domácí hráči Kölnu, kteří mají v tabulce náskok 6 bodů, domácí v tomto utkání neprohrají. 

Union Berlín vs. Bayern Mnichov - 17.05.2020 18:00
Bundesliga má na programu 26. kolo, ve kterém v neděli v 18:00 hostí Union Berlín tým Bayernu. Domácí tým Unionu Berlín je aktuálně se třiceti body na jedenácté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o deset příček výš v čele ligy, když získali pětapadesát bodů. Při posledním vzájemném utkání se týmy rozešly po výhře hostů z Bayernu 2:1. V posledním ligovém kole hráči Unionu Berlín prohráli s Freiburgem, naopak hosté z Bayernu vyhráli s Augsburgem a jde již o čtvrtou výhru v dlouhé řadě za sebou. Nejvíc branek v dresu Unionu Berlín vsítil Sebastian Andersson, v barvách Bayernu dal nejvíc branek Robert Lewandowski. Hráči Unionu Berlín v této sezóně vyhráli šest ze dvanácti domácích zápasů. Hosté z Bayernu venku uhráli osm výher ze dvanácti zápasů. Bayern Mnichov je obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelil hostitelům 2,9 branek na venkovní zápas, Union Berlín má na domácím hřišti nižší brankový průměr 1,5 branky na zápas. Domácí Union Berlín v tomto ročníku odehrál jen pět zápasů, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Bayernu odehrál pouze jeden zápas, ve kterém neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,6 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 1,0 branky na zápas. Hosté mají v posledních utkáních sérii stejných výsledků, konkrétně čtyřech výher. Situace v tabulce napovídá, že roli favorita budou plnit hosté z Bayernu. 

Brémy vs. Leverkusen - 18.05.2020 20:30
V pondělí nás čeká 26. kolo Bundesligy a v něm se o body utkají Brémy a Leverkusen. Oba týmy dělí v tabulce dvanáct příček, domácí jsou aktuálně na sedmnáctém místě ligové tabulky, hosté drží pátou příčku. Naposledy se tyto týmy střetly na hřišti hostů v BayAreně a utkání skončilo remízou 2:2. Brémy v minulém ligovém kole hrály proti Herthě a ztratily remízou dva body. Oproti tomu klub z Leverkusenu získal s Frankfurtem tři body. Nejvíc branek v dresu Brém vsítil Milot Rashica, v barvách Leverkusenu dal nejvíc branek Kevin Volland. Werder v této sezóně vyhrál jeden z jedenácti domácích zápasů. Hosté z Leverkusenu venku uhráli sedm výher ze dvanácti zápasů. V této ligové sezóně domácí Brémy vstřelily na domácím hřišti průměrně 0,7 góly v jednom zápase. Hosté z Leverkusenu na venkovních hřištích průměrně vstřelili 1,7 branky. Brémy ze čtyřiadvaceti zápasů v této sezóně v osmi nevstřelily žádný gól, Leverkusen neskóroval v pěti zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 2,3 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 1,2 branky na zápas. Situace v tabulce napovídá, že roli favorita budou plnit hosté z Leverkusenu.
 

Přečtěte si také