PREVIEW - 26. kolo italské Serie A
Neapol vs. Turín - 29.02.2020 20:45
Italská Serie A má na programu 26. kolo, ve kterém v sobotu ve 20:45 hostí Neapol tým FC Turína. Svěřenci domácího trenéra Gennara Gattusa jsou aktuálně na šestém místě ligové tabulky, hosté okupují čtrnáctou pozici. Naposledy se tyto týmy střetly na hřišti hostů na Stadio Olimpico di Torino a utkání skončilo remízou 0:0. V posledním ligovém kole neapoliští hráči vyhráli s Brescií, poslední zápasy se domácím daří, jde už o druhou výhru v řadě, naopak hosté z FC Turína prohráli s Milánem, v posledních kolech jdou od jedné prohry ke druhé, jde již v pořadí o pátou v řadě. Nejlepšími zakončovateli jsou za Neapoli Arkadiusz Milik s devíti góly a za FC Turín Andrea Belotti, který se trefil také devětkrát. Hráči Neapole v této sezóně vyhráli čtyři ze dvanácti domácích zápasů. Hosté z FC Turína venku uhráli čtyři výhry ze dvanácti zápasů. Neapol v této sezóně vstřelila na domácím hřišti průměrně 1,2 branky na zápas, FC Turín zaznamenal na venkovních hřištích průměrně 1,3 zásahu. Neapol z pětadvaceti zápasů v této sezóně v pěti nevstřelila žádný gól, FC Turín neskóroval v devíti zápasech. Defenziva hostujícího FC Turína není příliš pevná, průměrně obdržela 1,8 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,4 gólu na zápas. Domácí tým Neapole vyhrál v posledních dvou zápasech. Hosté mají sérii porážek v posledních pěti zápasech. V posledních utkáních se Neapoli daří výrazně lépe než hostům. 

Parma vs. Spal - 01.03.2020 15:00
Další, v pořadí již 26. kolo Italské Serie A nabídne střetnutí mezi Parmou a Spalem, které se odehraje v neděli od 15:00 na Stadio Ennio Tardini. V tomto utkání se střetne devátý s posledním týmem aktuální ligové tabulky, domácí mají v tabulce náskok dvacet bodů. Poslední vzájemné utkání skončilo výhrou hostů ze Spalu 1:0. V posledním ligovém kole hráči Parmy vyhráli se Sassuolem, naopak hosté ze Spalu prohráli s Juventusem, v posledních kolech jdou od jedné prohry ke druhé, jde již v pořadí o pátou v řadě. Nejlepším střelcem Parmy je Andreas Cornelius s osmi brankami. V týmu hostů ze Spalu je nejlepším zakončovatelem Andrea Petagna s deseti góly. Hráči Parmy v této sezóně vyhráli šest ze dvanácti domácích zápasů. Hostující hráči Spalu na venkovních hřištích vyhráli dva ze třinácti zápasů. V této ligové sezóně domácí Parma vstřelila na domácím hřišti průměrně 1,4 góly v jednom zápase. Hosté ze Spalu na venkovních hřištích průměrně vstřelili 0,6 branky. Domácí Parma v tomto ročníku odehrála sedm zápasů, ve kterých nevstřelila žádnou branku, hostující tým Spalu odehrál deset zápasů, ve kterých neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,2 branky na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 1,8 branky na zápas. Hosté neprožívají úspěšné období, když prohráli posledních pět zápasů v řadě. Podle postavení v tabulce jsou favoritem domácí, oba celky dělí 11 příček. 

Cagliari vs. AS Řím - 01.03.2020 18:00
Další, v pořadí již 26. kolo Italské Serie A nabídne střetnutí mezi Cagliari a AS Řím, které se odehraje v neděli od 18:00 v Sardegna Areně. Svěřenci domácího trenéra Rolanda Marana jsou aktuálně na jedenáctém místě ligové tabulky, hosté okupují pátou pozici. Poslední vzájemné utkání skončilo remízou 1:1. Cagliari v minulém ligovém kole hrálo proti Neapoli a ztratilo všechny body, což bylo již druhé zaváhání v řadě. Oproti tomu klub z AS Řím získal s Lecce tři body. Nejlepšími zakončovateli jsou za Cagliari Joao Pedro se čtrnácti góly a za AS Řím Edin Džeko, který se trefil dvanáctkrát. Hráči Cagliari v této sezóně vyhráli pět ze dvanácti domácích zápasů. Hostující hráči AS Řím na venkovních hřištích vyhráli šest ze dvanácti zápasů. Cagliari v této sezóně vstřelilo na domácím hřišti průměrně 1,8 branky na zápas, AS Řím zaznamenal na venkovních hřištích průměrně 1,8 zásahu. Domácí Cagliari v tomto ročníku odehrálo pět zápasů, ve kterých nevstřelilo žádnou branku, hostující tým AS Řím také odehrál pouze pět zápasů, ve kterých neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,5 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 1,3 branky na zápas. Domácím se aktuálně nedaří, nashromáždili dvě prohry v řadě. Mírným favoritem jsou v tomto zápase hostující hráči AS Řím, kteří mají v tabulce náskok 10 bodů, hosté v tomto utkání získají alespoň bod. 

Juventus vs. Inter Milán - 01.03.2020 20:45
Juventus přivítá v neděli ve 20:45 ve šlágru 26. kola Italské Serie A na Juventus Stadium Inter Milán. Oba týmy dělí v tabulce pouze dvě příčky, domácí vévodí ligové tabulce, hosté drží třetí příčku. Poslední vzájemné utkání skončilo výhrou domácího Juventusu 1:2. Juventusu se v posledním ligovém kole proti Spalu dařilo a bral plný počet bodů, poslední zápasy se domácím daří, jde už o druhou výhru v řadě. Hostující Inter Milán naopak ztratil všechny body s Laziem Řím. Snajperem v týmu Juventusu je Cristiano Ronaldo, který dal jednadvacet gólů, za Inter Milán se sedmnáctkrát prosadil Romelu Lukaku. Hostující Inter Milán na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrál devět zápasů, domácí Stará dáma na svém stadionu v této sezóně vyhrála jedenáct zápasů. V této ligové sezóně domácí Juventus vstřelil na domácím hřišti průměrně 2,4 góly v jednom zápase. Hosté z Interu na venkovních hřištích průměrně vstřelili 2,2 branky. Juventus z pětadvaceti zápasů v této sezóně v jednom nevstřelil žádný gól, Inter Milán neskóroval také v jednom zápase. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,0 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 0,9 branky na zápas. Domácí tým Juventusu vyhrál v posledních dvou zápasech. Oba týmy jsou střelecky při chuti, dá se očekávat, že oba vstřelí branku. 

Sampdorie vs. Verona - 02.03.2020 20:45
Italská Serie A má na programu 26. kolo, ve kterém v pondělí ve 20:45 hostí Sampdorie tým Verony. Oba týmy dělí v tabulce devět příček, domácí jsou aktuálně na sedmnáctém místě ligové tabulky, hosté drží osmou příčku. Při posledním měření sil skončilo utkání výhrou hostující Verony 2:0. Sampdorie v minulém ligovém kole hrála proti Fiorentině a ztratila všechny body. Oproti tomu klub z Verony remizoval s Udinese a ztratil dva body. Snajperem v týmu Sampdorie je Fabio Quagliarella, který dal sedm gólů, za Veronu se čtyřikrát prosadil Giampaolo Pazzini. Hostující Verona na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrála jen tři zápasy, domácí Sampdorie na svém stadionu v této sezóně vyhrála jen tři zápasy. Verona není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelila hostitelům 0,9 branek na venkovní zápas, Sampdorie ovšem má na domácím hřišti vyšší brankový průměr 1,1 branky na zápas. Sampdorie ze čtyřiadvaceti zápasů v této sezóně v osmi nevstřelila žádný gól, Verona neskórovala v šesti zápasech. Defenziva hostující Verony je pevná, průměrně obdržela 1 branku na utkání, výkony domácí obrany jsou horší, když inkasovala průměrně 1,8 gólu na zápas. Sampdorii se na domácím stadionu zatím příliš nedaří a hosté z Verony zase nevozí moc bodů z venkovních stadionů, je pravděpodobné, že se budou body dělit. 

AC Milán vs. Janov - 01.03.2020 12:30
Další, v pořadí již 26. kolo Italské Serie A nabídne střetnutí mezi Milánem a Janovem, které se odehraje v neděli od 12:30 na San Siru. V tomto utkání se střetne sedmý s osmnáctým týmem aktuální ligové tabulky, domácí mají v tabulce náskok čtrnáct bodů. Poslední vzájemné utkání skončilo výhrou domácího Milána 1:2. V minulém kole hostující janovští hráči ztratili všechny body s Laziem Řím. Naopak domácí AC Milán remizoval s Fiorentinou. Nejlepšími zakončovateli jsou za AC Milán Ante Rebic se šesti góly a za Janov Domenico Criscito, který se trefil sedmkrát. Hostující Janov na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrál jen jeden zápas, domácí Rossoneri na svém stadionu v této sezóně vyhráli čtyři zápasy. V této ligové sezóně domácí AC Milán vstřelil na domácím hřišti průměrně 1 gól v jednom zápase. Hosté z Janova na venkovních hřištích průměrně vstřelili 1,2 branky. Domácí AC Milán v tomto ročníku odehrál šest zápasů, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Janova odehrál sedm zápasů, ve kterých neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,3 branky na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 1,8 branky na zápas. Favoritem jsou v tomto utkání podle rozdílu v postavení v tabulce domácí. 

Udinese vs. Fiorentina - 29.02.2020 18:00
Italská Serie A má na programu 26. kolo, ve kterém v sobotu v 18:00 hostí Udinese tým Fiorentiny. Svěřenci domácího trenéra Lucy Gottiho jsou aktuálně na patnáctém místě ligové tabulky, hosté okupují třináctou pozici. Poslední vzájemné utkání skončilo výhrou hostů z Fiorentiny 1:0. Udinese se v posledním ligovém kole proti Bologně ne úplně dařilo, když ztratilo remízou dva body, stejným výsledkem skončila pro domácí i předchozí tři utkání. Hostující Fiorentina také remizovala a přišla o dva body s Milánem. Nejlepším střelcem Udinese je Stefano Okaka Chuka s pěti brankami. V týmu hostů z Fiorentiny je nejlepším zakončovatelem Federico Chiesa se šesti góly. Bianconeri v této sezóně vyhráli pět ze dvanácti domácích zápasů. Hostující hráči Fiorentiny na venkovních hřištích vyhráli čtyři ze dvanácti zápasů. Udinese není na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelilo 0,8 góly na zápas. Naopak Fiorentina je na zápasech venku postrachem, její brankový průměr je 1,6 branky na utkání. Domácí Udinese v tomto ročníku odehrálo deset zápasů, ve kterých nevstřelilo žádnou branku, hostující tým Fiorentiny odehrál šest zápasů, ve kterých neskóroval. Defenziva hostující Fiorentiny není příliš pevná, průměrně obdržela 1,4 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,5 gólu na zápas. Domácí se v posledních třech zápasech rozešli se soupeři smírně remízou. Domácí mají na svém hřišti průměr 0,8 vstřelené góly na utkání, hosté mají vyšší průměr 1,6 branky na zápas venku, hosté z Fiorentiny v tomto zápase získají alespoň bod. 

Sassuolo vs. Brescia - 01.03.2020 15:00
Sassuolo přivítá v neděli v 15:00 v rámci 26. kola Italské Serie A na Stadio Giglio Brescii. V tomto utkání se střetne dvanáctý s devatenáctým týmem aktuální ligové tabulky, domácí mají v tabulce náskok třináct bodů. Při posledním vzájemném utkání se týmy rozešly po výhře domácích ze Sassuola 0:2. Sassuolo v minulém ligovém kole hrálo proti Parmě a ztratilo všechny body. I klub z Brescii vyšel z posledního utkání proti Neapoli naprázdno, což byla druhá prohra v řadě za sebou. Nejlepšími zakončovateli jsou za Sassuolo Francesco Caputo s jedenácti góly a za Brescii Mario Balotelli, který se trefil pětkrát. Hráči Sassuola v této sezóně vyhráli pět ze dvanácti domácích zápasů. Hostující hráči Brescii na venkovních hřištích vyhráli tři ze dvanácti zápasů. Brescia není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelila hostitelům 0,8 branek na venkovní zápas, Sassuolo ovšem má na domácím hřišti vyšší brankový průměr 2,1 branky na zápas. Sassuolo ze čtyřiadvaceti zápasů v této sezóně v pěti nevstřelilo žádný gól, Brescia neskórovala v osmi zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,6 branky na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 1,8 branky na zápas. Hosté neprožívají úspěšné období, když prohráli poslední dva zápasy v řadě. Hosté inkasovali v minulých zápasech průměrně 1,8 branky a Sassuolo je doma produktivní, hosté z Brescii neudrží vzadu nulu. 

Lazio Řím vs. Bologna - 29.02.2020 15:00
Další, v pořadí již 26. kolo Italské Serie A nabídne střetnutí mezi Laziem Řím a Bolognou, které se odehraje v sobotu od 15:00 na Stadio Olimpico. Oba týmy dělí v tabulce osm příček, domácí jsou aktuálně na druhém místě ligové tabulky, hosté drží desátou příčku. Při posledním měření sil se oba týmy rozešly smírně po remíze 2:2. V posledním ligovém kole hráči Lazia Řím vyhráli s Janovem, domácí jsou ve formě, jde již o třetí výhru v řadě za sebou, naopak hosté z Bologny remizovali s Udinese. Nejlepším střelcem Lazia Řím je Ciro Immobile se sedmadvaceti brankami. V týmu hostů z Bologny je nejlepším zakončovatelem Riccardo Orsolini se sedmi góly. Hráči Lazia Řím v této sezóně vyhráli deset ze třinácti domácích zápasů. Hosté z Bologny venku uhráli pět výher ze dvanácti zápasů. Lazio Řím v této sezóně vstřelilo na domácím hřišti průměrně 2,8 branky na zápas, Bologna zaznamenala na venkovních hřištích průměrně 1,7 zásahu. Domácí Lazio Řím v tomto ročníku odehrálo jen dva zápasy, ve kterých nevstřelilo žádnou branku, hostující tým Bologny odehrál pouze čtyři zápasy, ve kterých neskóroval. Defenziva hostující Bologny není příliš pevná, průměrně obdržela 1,6 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou lepší, když inkasovala průměrně 0,9 gólu na zápas. Domácí prožívají v posledních třech zápasech vítěznou sérii. Domácí na Stadio Olimpico v této sezóně průměrně vstřelili 2,8 branky, i v tomto utkání vstřelí alespoň jeden gól. 

Lecce vs. Bergamo - 01.03.2020 15:00
Lecce přivítá v neděli v 15:00 v rámci 26. kola Italské Serie A na Stadiu Via del Mare Bergamo. Oba týmy dělí v tabulce dvanáct příček, domácí jsou aktuálně na šestnáctém místě ligové tabulky, hosté drží čtvrtou příčku. Při posledním vzájemném utkání se týmy rozešly po výhře hostů z Bergama 3:1. Lecce se v posledním ligovém kole proti AS Řím nedařilo, když ztratilo tři body. Hostující Bergamo naopak získalo maximum bodů s AS Řím, v posledních dvou zápasech za sebou hosté brali plný počet bodů. Nejlepším střelcem Lecce je Marco Mancosu s osmi brankami. V týmu hostů z Bergama je nejlepším zakončovatelem Josip Ilicic se čtrnácti góly. Hráči Lecce v této sezóně vyhráli dva ze dvanácti domácích zápasů. Hosté z Bergama venku uhráli sedm výher ze dvanácti zápasů. Bergamo je obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelilo hostitelům 2,5 branek na venkovní zápas, Lecce má na domácím hřišti nižší brankový průměr 1,4 branky na zápas. Lecce z pětadvaceti zápasů v této sezóně v osmi nevstřelilo žádný gól, Bergamo naopak neskórovalo jen ve dvou zápasech. Defenziva hostujícího Bergama není příliš pevná, průměrně obdržela 1,3 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou horší, když inkasovala průměrně 2,0 gólu na zápas. Hostující Bergamo drží sérii dvou výher v řadě. Podle postavení v tabulce jsou favoritem hosté, oba celky dělí 12 příček.
 

Přečtěte si také