PREVIEW - 24. kolo španělské La Ligy
Villarreal vs. Levante - 15.02.2020 18:30
Villarreal přivítá v sobotu v 18:30 v rámci 24. kola Španělské LaLigy na Estadio El Madrigal Levante. Domácí tým Villarrealu je aktuálně s pětatřiceti body na osmé pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce pouze o tři příčky níž na jedenácté pozici, když získali devětadvacet bodů. Při posledním měření sil skončilo utkání výhrou hostujícího Levante 2:1. V posledním ligovém kole hráči Villarrealu remizovali s Valladolidem, naopak hosté z Levante vyhráli s Leganés. Snajperem v týmu Villarrealu je Gerard Moreno, který dal devět gólů, za Levante se desetkrát prosadil Marti Roger. Hráči Villarrealu v této sezóně vyhráli pět z jedenácti domácích zápasů. Hosté z Levante venku uhráli tři výhry ze dvanácti zápasů. V této ligové sezóně domácí Villarreal vstřelil na domácím hřišti průměrně 2,1 góly v jednom zápase. Hosté z Levante na venkovních hřištích průměrně vstřelili 1 branku. Domácí Villarreal v tomto ročníku odehrál jen dva zápasy, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Levante odehrál sedm zápasů, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Levante není příliš pevná, průměrně obdržela 1,5 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,3 gólu na zápas. Domácí Villarreal má na domácím hřišti průměr 2,1 vstřelené góly na zápas, hosté mají horší průměr 1 branku na venkovní zápas, Villarreal v tomto utkání neprohraje. 

Valencie vs. Atletico Madrid - 14.02.2020 21:00
Další, v pořadí již 24. kolo Španělské LaLigy nabídne střetnutí mezi Valencií a Atleticem Madrid, které se odehraje v pátek od 21:00 na Estadio Mestalla. Domácí tým Valencie je aktuálně se sedmatřiceti body na sedmé pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce pouze o tři příčky výš na čtvrté pozici, když získali devětařicet bodů. Při posledním měření sil se oba týmy rozešly smírně po remíze 1:1. Valencie v minulém ligovém kole hrála proti Getafe a ztratila všechny body. Oproti tomu klub z Atletica Madrid získal s Granadou tři body. Nejvíc branek v dresu Valencie vsítil Maximiliano Gomez, v barvách Atletica Madrid dal nejvíc branek Álvaro Morata. Hostující Atletico Madrid na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrálo jen tři zápasy, domácí Valencie na svém stadionu v této sezóně vyhrála sedm zápasů. Atletico Madrid není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelilo hostitelům 0,7 branek na venkovní zápas, Valencie ovšem má na domácím hřišti vyšší brankový průměr 1,6 branky na zápas. Domácí Valencie v tomto ročníku odehrála jen dva zápasy, ve kterých nevstřelila žádnou branku, hostující tým Atletica Madrid odehrál devět zápasů, ve kterých neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,4 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 0,7 branky na zápas. Domácí Valencie má na svém stadionu průměr 1,6 vstřelené branky na utkání, hosté mají nižší průměr 0,7 branky na venkovní zápas, domácí v tomto zápase neprohrají. 

Sevilla vs. Espaňol - 16.02.2020 12:00
Ve čtyřiadvacátém kole Španělské LaLigy se spolu v neděli na Estadio Ramón Sánchez Pizjuán od 12:00 utkají Sevilla a Espaňol Barcelona. Domácí tým Sevilly je aktuálně s devětařiceti body na páté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o patnáct příček níž na posledním místě, když získali osmnáct bodů. Při posledním vzájemném utkání se týmy rozešly po výhře domácích ze Sevilly 0:2. V minulém kole hostující tým z Espaňolu Barcelona získal maximum bodů s Malorkou. Naopak domácí Sevilla prohrála se Celtou. Snajperem v týmu Sevilly je Lucas Ocampos, který dal šest gólů, za Espaňol Barcelona se čtyřikrát prosadil Raúl de Tomás. Hráči Sevilly v této sezóně vyhráli pět z jedenácti domácích zápasů. Hostující hráči Espaňolu Barcelona na venkovních hřištích vyhráli tři z jedenácti zápasů. Sevilla není na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelila 1,3 góly na zápas. Také Espaňol Barcelona na venkovních hřištích není obávaným týmem, jeho brankový průměr je 0,7 branky na utkání. Sevilla ze třiadvaceti zápasů v této sezóně ve dvou nevstřelila žádný gól, Espaňol Barcelona dokonce neskóroval v devíti zápasech. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1 branku na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 1,7 branky na zápas. Favoritem jsou v tomto utkání podle rozdílu v postavení v tabulce domácí. 

Real vs. Celta - 16.02.2020 21:00
Španělská LaLiga má na programu 24. kolo, ve kterém v neděli ve 21:00 hostí Real Madrid tým Celty. Domácí tým Realu Madrid je aktuálně s dvaapadesáti body na první pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o šestnáct příček níž na sedmnácté pozici, když získali dvacet bodů. Při posledním měření sil skončilo utkání výhrou domácího týmu Realu Madrid 1:3. V minulém kole hostující tým ze Celty získal maximum bodů se Sevillou. Stejně tak domácí Real Madrid vyhrál s Osasunou, domácí se vezou na vítězné vlně, jde již o pátou výhru v řadě za sebou. Snajperem v týmu Realu Madrid je Karim Benzema, který dal třináct gólů, za Celtu se osmkrát prosadil Iago Aspas. Hostující Celta na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrála jen jeden zápas, domácí Bílý balet na svém stadionu v této sezóně vyhrál osm zápasů. Celta není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelila hostitelům 0,9 branek na venkovní zápas, Real Madrid ovšem má na domácím hřišti vyšší brankový průměr 2,1 branky na zápas. Real Madrid ze třiadvaceti zápasů v této sezóně v pěti nevstřelil žádný gól, Celta neskórovala v devíti zápasech. Defenziva hostující Celty není příliš pevná, průměrně obdržela 1,4 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou lepší, když inkasovala průměrně 0,6 gólu na zápas. Domácí tým Realu Madrid vyhrál v posledních pěti zápasech. V tomto utkání se jeví jako zajímavý tip na výhru domácích, kteří jsou dle postavení v tabulce jasným favoritem. 

Mallorca vs. Alavés - 15.02.2020 13:00
Další, v pořadí již 24. kolo Španělské LaLigy nabídne střetnutí mezi Malorkou a Alavés, které se odehraje v sobotu od 13:00 na Iberostar Stadium. V tomto utkání se střetne osmnáctý se čtrnáctým týmem aktuální ligové tabulky, hosté mají náskok devět bodů. Naposledy se tyto týmy střetly na hřišti hostů na Mendizorrotza Stadium a utkání skončilo výhrou aktuálních hostů z Alavés 2:0. V posledním ligovém kole hráči Malorky prohráli s Espaňolem Barcelona, domácí prožívají těžkou sérii, je to v pořadí už třetí prohra za sebou, naopak hosté z Alavés vyhráli s Eibarem. Nejlepšími zakončovateli jsou za Malorku Ante Budimir s osmi góly a za Alavés Jose Joselu, který se trefil devětkrát. Hráči Malorky v této sezóně vyhráli pět ze dvanácti domácích zápasů. Hosté z Alavés venku uhráli dvě výhry z jedenácti zápasů. Alavés není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelil hostitelům 0,9 branek na venkovní zápas, Mallorca ovšem má na domácím hřišti vyšší brankový průměr 1,2 branky na zápas. Mallorca ze třiadvaceti zápasů v této sezóně ve dvanácti nevstřelila žádný gól, Alavés naopak neskóroval jen v pěti zápasech. Defenziva hostujícího Alavés není příliš pevná, průměrně obdržela 1,4 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,7 gólu na zápas. Domácím se nedaří a v posledních třech zápasech padli. Hostující hráči Alavés mají v tabulce o 9 bodů víc a jsou tak mírným favoritem, hosté v tomto utkání získají alespoň bod. 

Leganes vs. Betis - 16.02.2020 14:00
Leganés přivítají v neděli ve 14:00 v rámci 24. kola Španělské LaLigy na Estadio Municipal de Butarque Betis. Svěřenci domácího trenéra Javiera Aguirra jsou aktuálně na devatenáctém místě ligové tabulky, hosté okupují třináctou pozici. Poslední vzájemné utkání skončilo výhrou hostů z Betisu 2:1. V posledním ligovém kole hráči Leganés prohráli s Levante, stejně tak hosté z Betisu prohráli s FC Barcelonou. Nejvíc branek v dresu Leganés vsítil Martin Braithwaite, v barvách Betisu dal nejvíc branek Loren Moron. Hostující Betis na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrál jen jeden zápas, domácí Leganés na svém stadionu v této sezóně vyhráli čtyři zápasy. Leganés nejsou na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelili 1 gól na zápas. Také Betis na venkovních hřištích není obávaným týmem, jeho brankový průměr je 0,9 branky na utkání. Domácí Leganés v tomto ročníku odehráli ovšem deset zápasů, ve kterých nevstřelili žádnou branku, hostující tým Betisu odehrál pouze čtyři zápasy, ve kterých neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,6 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,6 branky na zápas. Domácí i hosté nejsou v koncovce nijak produktivní, zřejmě nepadnou víc než 3 branky.

Granada vs. Valladolid - 15.02.2020 21:00
Granada přivítá v sobotu ve 21:00 v rámci 24. kola Španělské LaLigy na Estadio Nuevo Los Cármenes Valladolid. V tomto utkání se střetne desátý s patnáctým týmem aktuální ligové tabulky, domácí mají v tabulce náskok čtyři body. Při posledním měření sil se oba týmy rozešly smírně po remíze 1:1. Granada v minulém ligovém kole hrála proti Atleticu Madrid a ztratila všechny body. Oproti tomu klub z Valladolidu remizoval s Villarrealem a ztratil dva body. Nejlepšími zakončovateli jsou za Granadu Antonio Puertas se čtyřmi góly a za Valladolid Sergi Guardiola, který se trefil také čtyřikrát. Hostující Valladolid na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrál jen tři zápasy, domácí Granada na svém stadionu v této sezóně vyhrála sedm zápasů. V této ligové sezóně domácí Granada vstřelila na domácím hřišti průměrně 1,3 góly v jednom zápase. Hosté z Valladolidu na venkovních hřištích průměrně vstřelili 0,7 branky. Domácí Granada v tomto ročníku odehrála sedm zápasů, ve kterých nevstřelila žádnou branku, hostující tým Valladolidu odehrál deset zápasů, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Valladolidu je pevná, průměrně obdržela 1,1 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,3 gólu na zápas. Mírným favoritem jsou v tomto zápase domácí hráči Granady, kteří mají v tabulce náskok 4 body, domácí v tomto utkání neprohrají. 

Eibar vs. San Sebastian - 16.02.2020 16:00
V neděli nás čeká 24. kolo Španělské LaLigy a v něm se o body utkají Eibar a San Sebastian. V tomto utkání se střetne šestnáctý se šestým týmem aktuální ligové tabulky, hosté mají náskok třináct bodů. Při posledním vzájemném utkání se týmy rozešly po výhře hostů ze San Sebastianu 4:1. V posledním ligovém kole hráči Eibaru prohráli s Alavés, naopak hosté ze San Sebastianu vyhráli s Athleticem Bilbao. Snajperem v týmu Eibaru je Fabian Orellana, který dal šest gólů, za San Sebastian se osmkrát prosadil Willian Jose. Hráči Eibaru v této sezóně vyhráli pět z jedenácti domácích zápasů. Hosté ze San Sebastianu venku uhráli pět výher ze dvanácti zápasů. Eibar v této sezóně vstřelil na domácím hřišti průměrně 1,3 branky na zápas, San Sebastian zaznamenal na venkovních hřištích průměrně 1,3 zásahu. Eibar ze třiadvaceti zápasů v této sezóně v deseti nevstřelil žádný gól, San Sebastian naopak neskóroval jen ve třech zápasech. Defenziva hostujícího San Sebastianu není příliš pevná, průměrně obdržela 1,3 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,4 gólu na zápas. Favoritem jsou v tomto utkání podle rozdílu v postavení v tabulce hosté. 

Barcelona vs. Getafe - 15.02.2020 16:00
Další, v pořadí již 24. kolo Španělské LaLigy nabídne šlágr kola mezi FC Barcelonou a Getafe, který se odehraje v sobotu od 16:00 na Nou Camp. Oba týmy dělí v tabulce pouze jedna příčka, domácí jsou aktuálně na druhém místě ligové tabulky, hosté drží třetí příčku. Při posledním měření sil skončilo utkání výhrou domácího týmu FC Barcelony 0:2. V minulém kole hostující tým z Getafe získal maximum bodů s Valencií, hosté jsou rozjetí, jde již o čtvrtou výhru v řadě za sebou. Stejně tak domácí FC Barcelona vyhrála s Betisem, poslední týdny jsou domácí ve formě, jde už o druhou výhru v řadě. Nejvíc branek v dresu FC Barcelony vsítil Lionel Andres Messi, v barvách Getafe dal nejvíc branek Angel Rodriguez. Barça v této sezóně vyhrála deset z jedenácti domácích zápasů. Hostující hráči Getafe na venkovních hřištích vyhráli pět z jedenácti zápasů. FC Barcelona je na domácím hřišti produktivní, když v průměru vstřelila 3,4 góly na zápas. Oproti tomu Getafe není venku nijak produktivním týmem, jeho brankový průměr je 1,3 branky na utkání. Domácí FC Barcelona v tomto ročníku odehrála jen čtyři zápasy, ve kterých nevstřelila žádnou branku, hostující tým Getafe odehrál šest zápasů, ve kterých neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,2 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 0,9 branky na zápas. Domácí tým FC Barcelony vyhrál v posledních dvou zápasech. Stejně tak hosté mají vítěznou sérii v posledních čtyřech zápasech. Domácí FC Barceloně se na domácím hřišti v této sezóně střelecky daří, zřejmě opět alespoň jednou skóruje. 

Bilbao vs. Osasuna - 16.02.2020 18:30
Ve čtyřiadvacátém kole Španělské LaLigy se spolu v neděli na San Mamés od 18:30 utkají Athletic Bilbao a Osasuna. Oba týmy dělí v tabulce pouze tři příčky, domácí jsou aktuálně na devátém místě ligové tabulky, hosté drží dvanáctou příčku. Naposledy se tyto týmy střetly na hřišti hostů na El Sadar Stadium a utkání skončilo výhrou nynějšího domácího týmu z Athletica Bilbao 1:2. V posledním ligovém kole hráči Athletica Bilbao prohráli se San Sebastianem, jde již o jejich druhou prohru v řadě, stejně tak hosté z Osasuny prohráli, což byla druhá prohra v řadě za sebou. Nejlepším střelcem Athletica Bilbao je Raúl García se šesti brankami. V týmu hostů z Osasuny je nejlepším zakončovatelem Ezequiel Avila s devíti góly. Hráči Athletica Bilbao v této sezóně vyhráli šest z jedenácti domácích zápasů. Hosté z Osasuny venku uhráli dvě výhry z jedenácti zápasů. V této ligové sezóně domácí Athletic Bilbao vstřelilo na domácím hřišti průměrně 1,3 góly v jednom zápase. Hosté z Osasuny na venkovních hřištích průměrně vstřelili 1 branku. Athletic Bilbao ze třiadvaceti zápasů v této sezóně v osmi nevstřelilo žádný gól, Osasuna neskórovala v sedmi zápasech. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 0,8 branky na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 1,4 branky na zápas. Hostující Osasuna má nelichotivou sérii dvou porážek v řadě. Domácím se nedaří a v posledních dvou zápasech padli.
 

Přečtěte si také