PREVIEW - 23. kolo německé Bundesligy
Wolfsburg vs. Mainz - 23.02.2020 18:00
Wolfsburg přivítá v neděli v 18:00 v rámci 23. kola Bundesligy ve Volkswagen Areně Mainz. Svěřenci domácího trenéra Olivera Glasnera jsou aktuálně na devátém místě ligové tabulky, hosté okupují patnáctou pozici. Naposledy se tyto týmy střetly na hřišti hostů v Opel Areně a utkání skončilo výhrou nynějšího domácího týmu z Wolfsburgu 0:1. Wolfsburg v minulém ligovém kole hrál proti Hoffenheimu a získal maximum bodů za výhru. Oproti tomu klub z Mainz remizoval se Schalke a ztratil dva body. Nejvíc branek v dresu Wolfsburgu vsítil Wouter Weghorst, v barvách Mainz dal nejvíc branek Robin Quaison. Hostující Mainz na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrálo jen čtyři zápasy, domácí Wolfsburg na svém stadionu v této sezóně vyhrál jen tři zápasy. Wolfsburg v této sezóně vstřelil na domácím hřišti průměrně 1,1 branky na zápas, Mainz zaznamenalo na venkovních hřištích průměrně 1,7 zásahu. Domácí Wolfsburg v tomto ročníku odehrál pět zápasů, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Mainz odehrál sedm zápasů, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Mainz není příliš pevná, průměrně obdržela 2,2 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou lepší, když inkasovala průměrně 1,3 gólu na zápas. Domácí hráči Wolfsburgu mají v tabulce o 9 bodů víc a jsou tedy mírným favoritem, domácí v tomto utkání neprohrají. 

Brémy vs. Dortmund - 22.02.2020 15:30
V sobotu nás čeká 23. kolo Bundesligy a v něm se o body utkají Brémy a Dortmund. V tomto utkání se střetne sedmnáctý s třetím týmem aktuální ligové tabulky, hosté mají náskok pětadvacet bodů. Poslední vzájemné utkání skončilo remízou 2:2. V posledním ligovém kole brémští hráči prohráli s Lipskem, domácí prožívají těžkou sérii, je to v pořadí už čtvrtá prohra za sebou, naopak hosté z Dortmundu vyhráli s Frankfurtem. Nejvíc branek v dresu Brém vsítil Milot Rashica, v barvách Dortmundu dal nejvíc branek Jadon Sancho. Werder v této sezóně vyhrál jeden z deseti domácích zápasů. Hosté z Dortmundu venku uhráli čtyři výhry z jedenácti zápasů. Brémy v této sezóně vstřelily na domácím hřišti průměrně jen 0,8 branky na zápas, Dortmund zaznamenal na venkovních hřištích průměrně 2,1 zásahu. Domácí Brémy v tomto ročníku odehrály sedm zápasů, ve kterých nevstřelily žádnou branku, hostující tým Dortmundu odehrál pouze dva zápasy, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Dortmundu není příliš pevná, průměrně obdržela 1,5 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou horší, když inkasovala průměrně 2,3 gólu na zápas. Domácí prožívají v posledních čtyřech zápasech sérii porážek. Favoritem jsou v tomto utkání podle rozdílu v postavení v tabulce hosté. 

Schalke vs. Lipsko - 22.02.2020 18:30
Bundesliga má na programu 23. kolo, ve kterém v sobotu v 18:30 hostí Schalke tým Lipska. Oba týmy dělí v tabulce čtyři příčky, domácí jsou aktuálně na šestém místě ligové tabulky, hosté drží druhou příčku. Při posledním vzájemném utkání se týmy rozešly po výhře domácích ze Schalke 1:3. V minulém kole hostující tým z Lipska získal maximum bodů s Brémami. Naopak domácí Schalke remizovalo s Mainz, remízovým výsledkem skončila pro domácí i předchozí tři utkání. Snajperem v týmu Schalke je Suat Serdar, který dal sedm gólů, za Lipsko se dvacetkrát prosadil Timo Werner. Hráči Schalke v této sezóně vyhráli pět z jedenácti domácích zápasů. Hosté z Lipska venku uhráli šest výher z jedenácti zápasů. Schalke v této sezóně vstřelilo na domácím hřišti průměrně 1,5 branky na zápas, Lipsko zaznamenalo na venkovních hřištích průměrně 2,3 zásahu. Domácí Schalke v tomto ročníku odehrálo sedm zápasů, ve kterých nevstřelilo žádnou branku, hostující tým Lipska odehrál pouze dva zápasy, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Lipska je pevná, průměrně obdržela 1,1 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,2 gólu na zápas. Domácím by se dalo se třemi nerozhodnými výsledky přezdívat remízoví králové. Hosté mají na venkovních hřištích průměr 2,3 góly na zápas, i v tomto utkání vstřelí alespoň jednu branku. 

Hertha vs. Köln - 22.02.2020 15:30
Bundesliga má na programu 23. kolo, ve kterém v sobotu v 15:30 hostí Hertha tým Kölnu. Svěřenci domácího trenéra Jürgena Klinsmanna jsou aktuálně na třináctém místě ligové tabulky, hosté okupují čtrnáctou pozici. Při posledním měření sil skončilo utkání výhrou domácího týmu Herthy 0:4. V posledním ligovém kole berlínští hráči vyhráli s Paderbornem, naopak hosté z Kölnu prohráli s Bayernem. Nejvíc branek v dresu Herthy vsítil Dodi Lukebakio, v barvách Kölnu dal nejvíc branek Jhon Cordoba. Hráči Herthy v této sezóně vyhráli tři z jedenácti domácích zápasů. Hosté z Kölnu venku uhráli dvě výhry z deseti zápasů. Hertha není na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelila 1,1 góly na zápas. Také Köln na venkovních hřištích není obávaným týmem, jeho brankový průměr je 1,1 branky na utkání. Hertha z dvaadvaceti zápasů v této sezóně v sedmi nevstřelila žádný gól, Köln neskóroval v pěti zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,7 branky na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 2 branky na zápas. Herthě se na domácím hřišti nedaří a Köln zase nevozí body z venkovních stadionů, dá se očekávat, že by se týmy mohly o body rozdělit. 

Freiburg vs. Düsseldorf - 22.02.2020 15:30
V sobotu se odehraje 23. kolo Bundesligy, ve kterém se v 15:30 spolu střetnou Düsseldorf a Freiburg. V tomto utkání se střetne sedmý se šestnáctým týmem aktuální ligové tabulky, domácí mají v tabulce náskok šestnáct bodů. Naposledy se tyto týmy střetly na hřišti hostů v Esprit Areně a utkání skončilo výhrou nynějšího domácího týmu z Freiburgu 1:2. V minulém kole hostující tým z Düsseldorfu ztratil všechny body s Mönchengladbachem. Naopak domácí Freiburg remizoval s Augsburgem. Nejlepšími zakončovateli jsou za Freiburg Nils Petersen s osmi góly a za Düsseldorf Rouwen Hennings, který se trefil jedenáctkrát. Hráči Freiburgu v této sezóně vyhráli pět z deseti domácích zápasů. Hostující hráči Düsseldorfu na venkovních hřištích vyhráli jeden z jedenácti zápasů. Freiburg není na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelil 1,3 góly na zápas. Také Düsseldorf na venkovních hřištích není obávaným týmem, jeho brankový průměr je 1 branka na utkání. Domácí Freiburg v tomto ročníku odehrál jen čtyři zápasy, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Düsseldorfu odehrál sedm zápasů, ve kterých neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,4 branky na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 2,1 branky na zápas. Mírným favoritem jsou v tomto zápase domácí hráči Freiburgu, kteří mají v tabulce náskok 16 bodů, domácí v tomto utkání neprohrají. 

Frankfurt vs. Union Berlín - 24.02.2020 20:30
Frankfurt přivítá v pondělí ve 20:30 v rámci 23. kola Bundesligy v Commerzbank-Areně Union Berlín. V tomto utkání se střetne desátý s dvanáctým týmem aktuální ligové tabulky, domácí mají v tabulce náskok pouhé dva body. Naposledy se tyto týmy střetly na hřišti hostů na Stadionu An der Alten Försterei a utkání skončilo výhrou nynějšího domácího týmu z Frankfurtu 1:2. V minulém kole hostující tým z Unionu Berlín ztratil všechny body s Leverkusenem. Stejně tak domácí Frankfurt prohrál s Dortmundem. Nejlepším střelcem Frankfurtu je Goncalo Paciencia se sedmi brankami. V týmu hostů z Unionu Berlín je nejlepším zakončovatelem Sebastian Andersson s osmi góly. Eintracht v této sezóně vyhrál šest z jedenácti domácích zápasů. Hostující hráči Unionu Berlín na venkovních hřištích vyhráli dva z jedenácti zápasů. Frankfurt je na domácím hřišti produktivní, když v průměru vstřelil 2,4 góly na zápas. Oproti tomu Union Berlín není venku nijak produktivním týmem, jeho brankový průměr je 1 branka na utkání. Frankfurt z dvaadvaceti zápasů v této sezóně ve čtyřech nevstřelil žádný gól, Union Berlín neskóroval v pěti zápasech. Defenziva hostujícího Unionu Berlín není příliš pevná, průměrně obdržela 1,6 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,6 gólu na zápas. Domácí Frankfurt má na svém stadionu průměr 2,4 vstřelené branky na utkání, hosté mají nižší průměr 1 branku na venkovní zápas, domácí v tomto zápase neprohrají. 

Mönchengladbach vs. Hoffenheim - 22.02.2020 15:30
Další, v pořadí již 23. kolo Bundesligy nabídne střetnutí mezi Mönchengladbachem a Hoffenheimem, které se odehraje v sobotu od 15:30 v Borussia Parku. Domácí tým Mönchengladbachu je aktuálně s dvaačtyřiceti body na čtvrté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o čtyři příčky níž na osmé pozici, když získali třiatřicet bodů. Při posledním vzájemném utkání se týmy rozešly po výhře domácích z Mönchengladbachu 0:3. V posledním ligovém kole hráči Mönchengladbachu vyhráli s Düsseldorfem, naopak hosté z Hoffenheimu prohráli s Wolfsburgem, což byla druhá prohra v řadě za sebou. Nejlepším střelcem Mönchengladbachu je Alassane Plea s osmi brankami. V týmu hostů z Hoffenheimu je nejlepším zakončovatelem Andrej Kramaric se sedmi góly. Borussia v této sezóně vyhrála osm z deseti domácích zápasů. Hostující hráči Hoffenheimu na venkovních hřištích vyhráli pět z deseti zápasů. V této ligové sezóně domácí Mönchengladbach vstřelil na domácím hřišti průměrně 2,6 góly v jednom zápase. Hosté z Hoffenheimu na venkovních hřištích průměrně vstřelili 1,4 branky. Mönchengladbach z jednadvaceti zápasů v této sezóně v pěti nevstřelil žádný gól, Hoffenheim neskóroval také v pěti zápasech. Defenziva hostujícího Hoffenheimu není příliš pevná, průměrně obdržela 1,6 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,1 gólu na zápas. Hosté neprožívají úspěšné období, když prohráli poslední dva zápasy v řadě. Domácí v Borussia Parku v této sezóně průměrně vstřelili 2,6 branky, i v tomto utkání vstřelí alespoň jeden gól. 

Bayern Mnichov vs. Paderborn - 21.02.2020 20:30
Bayern Mnichov přivítá v pátek ve 20:30 v rámci 23. kola Bundesligy v Allianz Areně Paderborn. Domácí tým Bayernu je aktuálně se šestačtyřiceti body na první pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o sedmnáct příček níž na posledním místě, když získali šestnáct bodů. Při posledním vzájemném utkání se týmy rozešly po výhře domácích z Bayernu 2:3. Bayernu se v posledním ligovém kole proti Kölnu dařilo a bral plný počet bodů. Hostující Paderborn naopak ztratil všechny body s Herthou. Nejlepším střelcem Bayernu je Robert Lewandowski se třiadvaceti brankami. V týmu hostů z Paderbornu je nejlepším zakončovatelem Streli Mamba s pěti góly. Bayern v této sezóně vyhrál sedm z jedenácti domácích zápasů. Hosté z Paderbornu venku uhráli dvě výhry z deseti zápasů. V této ligové sezóně domácí Bayern Mnichov vstřelil na domácím hřišti průměrně 3 góly v jednom zápase. Hosté z Paderbornu na venkovních hřištích průměrně vstřelili 1,1 branky. Bayern Mnichov z dvaadvaceti zápasů v této sezóně v jednom nevstřelil žádný gól, Paderborn neskóroval ve čtyřech zápasech. Defenziva hostujícího Paderbornu není příliš pevná, průměrně obdržela 2,1 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou lepší, když inkasovala průměrně 1,1 gólu na zápas. Podle postavení v tabulce jsou favoritem domácí, oba celky dělí 17 příček. 

Leverkusen vs. Augsburg - 23.02.2020 15:30
V neděli nás čeká 23. kolo Bundesligy a v něm se o body utkají Leverkusen a Augsburg. Domácí tým Leverkusenu je aktuálně se čtyřiceti body na páté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o šest příček níž na jedenácté pozici, když získali sedmadvacet bodů. Poslední vzájemné utkání skončilo výhrou domácího Leverkusenu 0:3. Leverkusen v minulém ligovém kole hrál proti Unionu Berlín a získal maximum bodů za výhru, poslední týdny jsou domácí ve formě, jde už o druhou výhru v řadě. Oproti tomu klub z Augsburgu remizoval s Freiburgem a ztratil dva body. Nejvíc branek v dresu Leverkusenu vsítil Kevin Volland, v barvách Augsburgu dal nejvíc branek Florian Niederlechner. Hráči Leverkusenu v této sezóně vyhráli pět z jedenácti domácích zápasů. Hosté z Augsburgu venku uhráli dvě výhry z jedenácti zápasů. V této ligové sezóně domácí Leverkusen vstřelil na domácím hřišti průměrně 1,7 góly v jednom zápase. Hosté z Augsburgu na venkovních hřištích průměrně vstřelili 1,1 branky. Domácí Leverkusen v tomto ročníku odehrál pět zápasů, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Augsburgu odehrál pouze čtyři zápasy, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Augsburgu není příliš pevná, průměrně obdržela 2,0 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou lepší, když inkasovala průměrně 1,3 gólu na zápas. Domácí prožívají v posledních dvou zápasech vítěznou sérii. Mírným favoritem jsou v tomto zápase domácí hráči Leverkusenu, kteří mají v tabulce náskok 13 bodů, domácí v tomto utkání neprohrají.
 

Přečtěte si také