PREVIEW - 22. kolo francouzské Ligue 1
Metz - Saint Etienne - 02.02.2020 17:00
V neděli se odehraje 22. kolo Francouzské Ligue 1, ve kterém se v 17:00 spolu střetnou Saint Etienne a Metz. Domácí tým Metz je aktuálně se třiadvaceti body na šestnácté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce pouze o jednu příčku výš na patnácté pozici, když získali osmadvacet bodů. Naposledy se tyto týmy střetly na hřišti hostů na Stade Geoffroy-Guichard a utkání skončilo výhrou nynějšího domácího týmu z Metz 0:1. Metz se v posledním ligovém kole proti Reimsu dařilo a bralo plný počet bodů, poslední zápasy se domácím daří, jde už o druhou výhru v řadě. Hostující Saint Etienne také získalo maximum bodů s Nimes. Snajperem v týmu Metz je Habib Diallo, který dal jedenáct gólů, za Saint Etienne se sedmkrát prosadil Denis Bouanga. Hostující Saint Etienne na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrálo jen čtyři zápasy, domácí Metz na svém stadionu v této sezóně vyhrálo jen tři zápasy. Saint Etienne není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelilo hostitelům 1,1 branek na venkovní zápas, Metz ovšem má na domácím hřišti vyšší brankový průměr 1,2 branky na zápas. Domácí Metz v tomto ročníku odehrálo sedm zápasů, ve kterých nevstřelilo žádnou branku, hostující tým Saint Etienne odehrál šest zápasů, ve kterých neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,3 branky na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 1,5 branky na zápas. Domácí tým Metz vyhrál v posledních dvou zápasech. Hostující hráči Saint Etienne mají v tabulce náskok 5 bodů a jsou tak mírným favoritem, hosté v tomto utkání získají alespoň bod.

Bordeaux - Olympik Marseille - 02.02.2020 21:00
Ve dvaadvacátém kole Francouzské Ligue 1 se spolu v neděli na Nouveau Stade de Bordeaux od 21:00 utkají Bordeaux a Olympik Marseille. Svěřenci domácího trenéra Paula Sousy jsou aktuálně na desátém místě ligové tabulky, hosté okupují druhou pozici. Poslední vzájemné utkání skončilo výhrou hostů z Olympiku 3:1. Bordeaux v minulém ligovém kole hrálo proti Nantes a získalo maximum bodů za výhru. Oproti tomu klub z Olympiku remizoval s Angers a ztratil dva body. Nejvíc branek v dresu Bordeaux vsítil Jimmy Briand, v barvách Olympiku dal nejvíc branek Darío Benedetto. Hostující Olympik Marseille na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrál pět zápasů, domácí Bordeaux na svém stadionu v této sezóně vyhrálo čtyři zápasy. Bordeaux je na domácím hřišti produktivní, když v průměru vstřelilo 1,6 góly na zápas. Oproti tomu Olympik Marseille není venku nijak produktivním týmem, jeho brankový průměr je 1,3 branky na utkání. Domácí Bordeaux v tomto ročníku odehrálo pět zápasů, ve kterých nevstřelilo žádnou branku, hostující tým Olympiku také odehrál pět zápasů, ve kterých neskóroval. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,1 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1 branku na zápas. Hostující hráči Olympiku mají v tabulce náskok 13 bodů a jsou tak mírným favoritem, hosté v tomto utkání získají alespoň bod.

Amiens - Toulouse - 01.02.2020 20:00
Ve dvaadvacátém kole Francouzské Ligue 1 se spolu v sobotu na Stade de la Licorne od 20:00 utkají Amiens a Toulouse. V tomto utkání se střetne osmnáctý s posledním týmem aktuální ligové tabulky, domácí mají v tabulce náskok šest bodů. Naposledy se tyto týmy střetly na hřišti hostů na Stadium municipal de Toulouse a utkání skončilo výhrou aktuálních hostů z Toulouse 2:0. Amiens se v posledním ligovém kole proti Brestu nedařilo, když ztratilo tři body. Hostující Toulouse také ztratilo všechny body s Lyonem, hosté v posledních kolech ztrácejí jak na běžícím páse, jde již v pořadí o jedenáctou prohru v řadě. Nejlepšími zakončovateli jsou za Amiens Sehrou Guirassy s pěti góly a za Toulouse Efthimios Koulouris, který se trefil čtyřikrát. Hráči Amiens v této sezóně vyhráli tři z deseti domácích zápasů. Hostující hráči Toulouse na venkovních hřištích ještě nevyhráli, i když na to měli už jedenáct pokusů. Amiens nejsou na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelili 1,2 góly na zápas. Také Toulouse na venkovních hřištích není obávaným týmem, jeho brankový průměr je 0,9 branky na utkání. Amiens z jednadvaceti zápasů v této sezóně ve třech nevstřelili žádný gól, Toulouse dokonce neskórovalo v osmi zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 2,0 branky na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 2,2 branky na zápas. Hosté neprožívají úspěšné období, když prohráli posledních jedenáct zápasů v řadě. Domácí hráči Amiens mají v tabulce o 6 bodů víc a jsou tedy mírným favoritem, domácí v tomto utkání neprohrají.

Strasbourg - Lille - 01.02.2020 20:00
V sobotu nás čeká 22. kolo Francouzské Ligue 1 a v něm se o body utkají Strasbourg a Lille. Svěřenci domácího trenéra Thierry Laureya jsou aktuálně na osmém místě ligové tabulky, hosté okupují sedmou pozici. Poslední vzájemné utkání skončilo výhrou hostů z Lille 2:0. V posledním ligovém kole hráči Strasbourgu vyhráli s Monacem, naopak hosté z Lille prohráli s PSG, v posledních kolech jdou od jedné prohry ke druhé, jde již v pořadí o třetí v řadě. Nejlepšími zakončovateli jsou za Strasbourg Ludovic Ajorque s osmi góly a za Lille Victor Osimhen, který se trefil desetkrát. Hostující Lille na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrálo jen jeden zápas, domácí Strasbourg na svém stadionu v této sezóně vyhrál šest zápasů. Strasbourg v této sezóně vstřelil na domácím hřišti průměrně 1,8 branky na zápas, Lille zaznamenalo na venkovních hřištích průměrně pouze 0,6 zásahu. Strasbourg z jednadvaceti zápasů v této sezóně v devíti nevstřelil žádný gól, Lille neskórovalo v šesti zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,2 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,1 branky na zápas. Hostující Lille má nelichotivou sérii tří porážek v řadě. Domácí Strasbourg má na svém stadionu průměr 1,8 vstřelené branky na utkání, hosté mají nižší průměr 0,6 branky na venkovní zápas, domácí v tomto zápase neprohrají.

Angers - Reims - 01.02.2020 20:00
V sobotu nás čeká 22. kolo Francouzské Ligue 1 a v něm se o body utkají Angers a Reims. Domácí tým Angers je aktuálně se třiceti body na deváté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce pouze o dvě příčky níž na jedenácté pozici, když získali devětadvacet bodů. Při posledním vzájemném utkání se týmy rozešly po nerozhodném výsledku 0:0 dělbou bodů. V posledním ligovém kole hráči Angers remizovali s Olympikem, jde již o druhou remízu v řadě, naopak hosté z Reimsu prohráli s Metz. Snajperem v týmu Angers je Rachid Alioui, který dal pět gólů, za Reims se pětkrát prosadil Boulaye Dia. Hráči Angers v této sezóně vyhráli šest z jedenácti domácích zápasů. Hostující hráči Reimsu na venkovních hřištích vyhráli čtyři z deseti zápasů. Reims není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelil hostitelům 0,8 branek na venkovní zápas, Angers ovšem mají na domácím hřišti vyšší brankový průměr 1,5 branky na zápas. Angers z jednadvaceti zápasů v této sezóně v osmi nevstřelili žádný gól, Reims neskóroval v devíti zápasech. Defenziva hostujícího Reimsu je pevná, průměrně obdržela 0,7 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou horší, když inkasovala průměrně 1,2 gólu na zápas. Domácí prožívají v posledních dvou zápasech sérii remíz.

Nimes - Monaco - 01.02.2020 20:00
V sobotu se odehraje 22. kolo Francouzské Ligue 1, ve kterém se ve 20:00 spolu střetnou Monaco a Nimes. Domácí tým Nimes je aktuálně s patnácti body na devatenácté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o šest příček výš na třinácté pozici, když získali devětadvacet bodů. Naposledy se tyto týmy střetly na hřišti hostů na Stade Louis II. a utkání skončilo remízou 2:2. V minulém kole hostující tým z Monaca ztratil všechny body se Strasbourgem a byla to již druhá prohra v řadě. Stejně tak domácí Nimes prohrálo se Saint Etienne, což bylo již druhé zaváhání v řadě. Nejlepšími zakončovateli jsou za Nimes Renaud Ripart se čtyřmi góly a za Monaco Wissam Ben Yedder, který se trefil čtrnáctkrát. Hráči Nimes v této sezóně vyhráli tři z deseti domácích zápasů. Hosté z Monaca venku uhráli dvě výhry z deseti zápasů. Monaco není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelilo hostitelům 1 branku na venkovní zápas, Nimes má na domácím hřišti nižší brankový průměr 0,9 branky na zápas. Nimes z jednadvaceti zápasů v této sezóně v deseti nevstřelilo žádný gól, Monaco naopak neskórovalo jen v pěti zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,7 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,7 branky na zápas. Hostující Monaco má nelichotivou sérii dvou porážek v řadě. Domácím se nedaří a v posledních dvou zápasech padli. Domácí i hosté nejsou v koncovce nijak produktivní, zřejmě nepadnou víc než 3 branky.

Dijon - Brest - 01.02.2020 20:00
Francouzská Ligue 1 má na programu 22. kolo, ve kterém v sobotu ve 20:00 hostí Dijon tým Brestu. Svěřenci domácího trenéra Stéphane Jobarda jsou aktuálně na sedmnáctém místě ligové tabulky, hosté okupují čtrnáctou pozici. Poslední vzájemné utkání skončilo výhrou hostů z Brestu 2:0. Dijonu se v posledním ligovém kole proti Montpelliere nedařilo, když ztratil tři body. Hostující Brest naopak získal maximum bodů s Amiens, v posledních dvou zápasech za sebou hosté brali plný počet bodů. Snajperem v týmu Dijonu je Julio Tavares, který dal čtyři góly, za Brest se pětkrát prosadil Irvin Cardona. Hráči Dijonu v této sezóně vyhráli čtyři z deseti domácích zápasů. Hosté z Brestu venku uhráli dvě výhry z deseti zápasů. V této ligové sezóně domácí Dijon vstřelil na domácím hřišti průměrně 1,1 góly v jednom zápase. Hosté z Brestu na venkovních hřištích průměrně vstřelili také 1,1 branky. Domácí Dijon v tomto ročníku odehrál ovšem deset zápasů, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Brestu odehrál šest zápasů, ve kterých neskóroval. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,1 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,3 branky na zápas. Hostující Brest drží sérii dvou výher v řadě. Mírným favoritem jsou v tomto zápase hostující hráči Brestu, kteří mají v tabulce náskok 7 bodů, hosté v tomto utkání získají alespoň bod.

Nice - Lyon - 02.02.2020 15:00
Francouzská Ligue 1 má na programu 22. kolo, ve kterém v neděli v 15:00 hostí Nice tým Lyonu. Domácí tým Nice je aktuálně s devětadvaceti body na dvanácté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o sedm příček výš na páté pozici, když získali dvaatřicet bodů. Při posledním měření sil skončilo utkání výhrou hostujícího Lyonu 2:1. Nice v minulém ligovém kole hrálo proti Rennes a ztratilo remízou dva body a byla to již druhá dělba bodů v řadě. Oproti tomu klub z Lyonu získal s Toulouse tři body, jde o druhou výhru v řadě. Nejlepším střelcem Nice je Wylan Cyprien se sedmi brankami. V týmu hostů z Lyonu je nejlepším zakončovatelem Moussa Dembele s dvanácti góly. Hostující Lyon na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrál pět zápasů, domácí Nice na svém stadionu v této sezóně vyhrálo šest zápasů. Nice v této sezóně vstřelilo na domácím hřišti průměrně 1,9 branky na zápas, Lyon zaznamenal na venkovních hřištích průměrně 1,8 zásahu. Nice z jednadvaceti zápasů v této sezóně ve třech nevstřelilo žádný gól, Lyon neskóroval v sedmi zápasech. Defenziva hostujícího Lyonu je pevná, průměrně obdržela 0,9 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,4 gólu na zápas. Hostující Lyon drží sérii dvou výher v řadě. Domácí se v posledních dvou zápasech rozešli se soupeři smírně remízou.

Rennes - Nantes - 31.01.2020 20:45
V pátek nás čeká 22. kolo Francouzské Ligue 1 a v něm se o body utkají Rennes a Nantes. Domácí tým Rennes je aktuálně se sedmatřiceti body na třetí pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce pouze o tři příčky níž na šesté pozici, když získali dvaatřicet bodů. Naposledy se tyto týmy střetly na hřišti hostů na Stade de la Beaujoire a utkání skončilo výhrou aktuálních hostů z Nantes 1:0. V minulém kole hostující tým z Nantes ztratil všechny body s Bordeaux. Naopak domácí Rennes remizovalo s Nice. Nejvíc branek v dresu Rennes vsítil M'Baye Niang, v barvách Nantes dal nejvíc branek Ludovic Blas. Hráči Rennes v této sezóně vyhráli šest z deseti domácích zápasů. Hosté z Nantes venku uhráli čtyři výhry z deseti zápasů. Nantes není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelilo hostitelům 0,9 branek na venkovní zápas, Rennes ovšem má na domácím hřišti vyšší brankový průměr 1,5 branky na zápas. Rennes z jednadvaceti zápasů v této sezóně ve čtyřech nevstřelilo žádný gól, Nantes neskórovalo v šesti zápasech. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 0,9 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 0,9 branky na zápas. Domácí Rennes má na svém stadionu průměr 1,5 vstřelené branky na utkání, hosté mají nižší průměr 0,9 branky na venkovní zápas, domácí v tomto zápase neprohrají.

Paris SG - Montpelliere - 01.02.2020 17:30
V sobotu se odehraje 22. kolo Francouzské Ligue 1, ve kterém se v 17:30 spolu střetnou Montpelliere a Paris SG. Oba týmy dělí v tabulce pouze tři příčky, domácí vévodí ligové tabulce, hosté drží čtvrtou příčku. Naposledy se tyto týmy střetly na hřišti hostů na Stade de la Mosson a utkání skončilo výhrou nynějšího domácího týmu z Paris SG 1:3. Paris SG se v posledním ligovém kole proti Lille dařilo a bralo plný počet bodů, poslední zápasy se domácím daří, jde už o druhou výhru v řadě. Hostující Montpelliere také získalo maximum bodů s Dijonem, hosté jsou rozjetí, jde již o třetí výhru v řadě za sebou. Nejvíc branek v dresu Paris SG vsítil Kylian Mbappe-Lottin, v barvách Montpelliere dal nejvíc branek Andy Delort. PSG v této sezóně vyhrálo osm z deseti domácích zápasů. Hosté z Montpelliere venku uhráli jednu výhru z deseti zápasů. Paris SG je na domácím hřišti produktivní, když v průměru vstřelilo 2,7 góly na zápas. Oproti tomu Montpelliere není venku nijak produktivním týmem, jeho brankový průměr je 0,9 branky na utkání. Domácí Paris SG v tomto ročníku odehrálo jen jeden zápas, ve kterém nevstřelilo žádnou branku, hostující tým Montpelliere odehrál šest zápasů, ve kterých neskóroval. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 0,7 branky na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 1 branku na zápas. Domácí tým Paris SG vyhrál v posledních dvou zápasech. Stejně tak hosté mají vítěznou sérii v posledních třech zápasech. 
 

Přečtěte si také