PREVIEW - 21. kolo španělské La Ligy
Atletico Madrid vs. Leganes - 26.01.2020 12:00
V jednadvacátém kole Španělské LaLigy se spolu v neděli na Wanda Metropolitano od 12:00 utkají Atletico Madrid a Leganés. Svěřenci domácího trenéra Diega Simeoneho jsou aktuálně na třetím místě ligové tabulky, hosté okupují devatenáctou pozici. Při posledním vzájemném utkání se týmy rozešly po výhře domácích z Atletica Madrid 0:1. Atletico Madrid v minulém ligovém kole hrálo proti Eibaru a ztratilo všechny body. I klub z Leganés vyšel z posledního utkání proti Getafe naprázdno. Nejlepším střelcem Atletica Madrid je Álvaro Morata se sedmi brankami. V týmu hostů z Leganés je nejlepším zakončovatelem Martin Braithwaite se šesti góly. Hráči Atletica Madrid v této sezóně vyhráli šest z deseti domácích zápasů. Hostující hráči Leganés na venkovních hřištích ještě nevyhráli, i když na to měli už devět pokusů. Atletico Madrid není na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelilo 1,4 góly na zápas. Také Leganés na venkovních hřištích nejsou obávaným týmem, jejich brankový průměr je 0,7 branky na utkání. Atletico Madrid z dvaceti zápasů v této sezóně v sedmi nevstřelilo žádný gól, Leganés neskórovali v osmi zápasech. Defenziva hostujících Leganés není příliš pevná, průměrně obdržela 1,6 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou lepší, když inkasovala průměrně 0,7 gólu na zápas. Situace v tabulce napovídá, že roli favorita bude plnit domácí Atletico Madrid. 

Valladolid vs. Real - 26.01.2020 21:00
V neděli se odehraje 21. kolo Španělské LaLigy, ve kterém se ve 21:00 spolu střetnou Real Madrid a Valladolid. V tomto utkání se střetne patnáctý s druhým týmem aktuální ligové tabulky, hosté mají náskok jednadvacet bodů. Při posledním vzájemném utkání se týmy rozešly po nerozhodném výsledku 1:1 dělbou bodů. Valladolid v minulém ligovém kole hrál proti Osasuně a ztratil remízou dva body, remízovým výsledkem skončila pro domácí i předchozí tři utkání. Oproti tomu klub z Realu Madrid získal se Sevillou tři body, jde o druhou výhru v řadě. Snajperem v týmu Valladolidu je Sergi Guardiola, který dal čtyři góly, za Real Madrid se dvanáctkrát prosadil Karim Benzema. Hráči Valladolidu v této sezóně vyhráli dva z devíti domácích zápasů. Hosté z Realu Madrid venku uhráli pět výher z deseti zápasů. Valladolid není na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelil 1,1 góly na zápas. Naopak Real Madrid je na zápasech venku postrachem, jeho brankový průměr je 1,6 branky na utkání. Valladolid z dvaceti zápasů v této sezóně v devíti nevstřelil žádný gól, Real Madrid neskóroval v pěti zápasech. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,2 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 0,6 branky na zápas. Domácí tým Valladolidu remizoval v posledních třech zápasech. Hosté mají vítěznou sérii v posledních dvou zápasech. Favoritem jsou v tomto utkání podle rozdílu v postavení v tabulce hosté. 

San Sebastian vs. Mallorca - 26.01.2020 18:30
Další, v pořadí již 21. kolo Španělské LaLigy nabídne střetnutí mezi San Sebastianem a Malorkou, které se odehraje v neděli od 18:30 na Anoeta Stadium. Domácí tým San Sebastianu je aktuálně s jednatřiceti body na šesté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o jedenáct příček níž na sedmnácté pozici, když získali osmnáct bodů. Při posledním vzájemném utkání se týmy rozešly po výhře domácích ze San Sebastianu 0:1. V minulém kole hostující tým z Malorky získal maximum bodů s Valencií. Naopak domácí San Sebastian prohrál s Betisem, což bylo již druhé zaváhání v řadě. Nejlepšími zakončovateli jsou za San Sebastian Willian Jose s osmi góly a za Malorku Ante Budimir, který se trefil také osmkrát. Hostující Mallorca na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně nevyhrála žádný zápas, domácí San Sebastian na svém stadionu v této sezóně vyhrál čtyři zápasy. Mallorca není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelila hostitelům 0,8 branek na venkovní zápas, San Sebastian ovšem má na domácím hřišti vyšší brankový průměr 2 branky na zápas. San Sebastian z dvaceti zápasů v této sezóně ve třech nevstřelil žádný gól, Mallorca dokonce neskórovala v devíti zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,4 branky na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 1,7 branky na zápas. Domácí prožívají v posledních dvou zápasech sérii porážek. Favoritem jsou v tomto utkání podle rozdílu v postavení v tabulce domácí. 

Getafe vs. Betis - 26.01.2020 16:00
Další, v pořadí již 21. kolo Španělské LaLigy nabídne střetnutí mezi Getafe a Betisem, které se odehraje v neděli od 16:00 na Coliseum Alfonso Pérez. Oba týmy dělí v tabulce šest příček, domácí jsou aktuálně na pátém místě ligové tabulky, hosté drží jedenáctou příčku. Při posledním vzájemném utkání se týmy rozešly po nerozhodném výsledku 1:1 dělbou bodů. Getafe se v posledním ligovém kole proti Leganés dařilo a bralo plný počet bodů. Hostující Betis také získal maximum bodů se San Sebastianem. Snajperem v týmu Getafe je Angel Rodriguez, který dal osm gólů, za Betis se osmkrát prosadil Loren Moron. Hráči Getafe v této sezóně vyhráli pět z deseti domácích zápasů. Hosté z Betisu venku uhráli jednu výhru z devíti zápasů. Getafe je na domácím hřišti produktivní, když v průměru vstřelilo 1,7 góly na zápas. Oproti tomu Betis není venku nijak produktivním týmem, jeho brankový průměr je 1 branka na utkání. Domácí Getafe v tomto ročníku odehrálo šest zápasů, ve kterých nevstřelilo žádnou branku, hostující tým Betisu odehrál pouze tři zápasy, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Betisu není příliš pevná, průměrně obdržela 1,6 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou lepší, když inkasovala průměrně 1 gól na zápas. Domácí Getafe má na domácím hřišti průměr 1,7 vstřelené góly na zápas, hosté mají horší průměr 1 branku na venkovní zápas, Getafe v tomto utkání neprohraje. 

Alavés vs. Villarreal - 25.01.2020 18:30
V sobotu nás čeká 21. kolo Španělské LaLigy a v něm se o body utkají Alavés a Villarreal. Svěřenci domácího trenéra Asiera Garitana jsou aktuálně na čtrnáctém místě ligové tabulky, hosté okupují devátou pozici. Při posledním měření sil skončilo utkání výhrou hostujícího Villarrealu 4:1. V minulém kole hostující tým z Villarrealu ztratil všechny body s Espaňolem Barcelona. Naopak domácí Alavés vyhrál s Levante. Nejvíc branek v dresu Alavés vsítil Perez M. Lucas, v barvách Villarrealu dal nejvíc branek Gerard Moreno. Hráči Alavés v této sezóně vyhráli čtyři z deseti domácích zápasů. Hostující hráči Villarrealu na venkovních hřištích vyhráli čtyři z deseti zápasů. Alavés v této sezóně vstřelil na domácím hřišti průměrně 1,2 branky na zápas, Villarreal zaznamenal na venkovních hřištích průměrně 1,4 zásahu. Domácí Alavés v tomto ročníku odehrál pět zápasů, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Villarrealu odehrál pouze dva zápasy, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Villarrealu není příliš pevná, průměrně obdržela 1,4 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,4 gólu na zápas. Mírným favoritem jsou v tomto zápase hostující hráči Villarrealu, kteří mají v tabulce náskok 5 bodů, hosté v tomto utkání získají alespoň bod. 

Celta vs. Eibar - 26.01.2020 14:00
V neděli nás čeká 21. kolo Španělské LaLigy a v něm se o body utkají Celta a Eibar. Oba týmy dělí v tabulce pouze dvě příčky, domácí jsou aktuálně na osmnáctém místě ligové tabulky, hosté drží šestnáctou příčku. Při posledním měření sil skončilo utkání výhrou hostujícího Eibaru 2:0. V posledním ligovém kole hráči Celty remizovali s Athleticem Bilbao, jde již o druhou remízu v řadě, naopak hosté z Eibaru vyhráli s Atleticem Madrid. Nejvíc branek v dresu Celty vsítil Iago Aspas, v barvách Eibaru dal nejvíc branek Fabian Orellana. Hostující Eibar na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrál jen jeden zápas, domácí Celta na svém stadionu v této sezóně vyhrála jen dva zápasy. Eibar není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelil hostitelům 0,7 branek na venkovní zápas, Celta má na domácím hřišti stejný brankový průměr 0,7 branky na zápas. Domácí Celta v tomto ročníku odehrála sedm zápasů, ve kterých nevstřelila žádnou branku, hostující tým Eibaru odehrál devět zápasů, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Eibaru není příliš pevná, průměrně obdržela 1,4 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,5 gólu na zápas. Domácí se v posledních dvou zápasech rozešli se soupeři smírně remízou. Celtě se na domácím stadionu zatím příliš nedaří a hosté z Eibaru zase nevozí moc bodů z venkovních stadionů, je pravděpodobné, že se budou body dělit. 

Valencie vs. Barcelona - 25.01.2020 16:00
Valencie přivítá v sobotu v 16:00 v rámci 21. kola Španělské LaLigy na Estadio Mestalla FC Barcelonu. Svěřenci domácího trenéra Alberta Celadese jsou aktuálně na sedmém místě ligové tabulky, hosté okupují první pozici. Naposledy se tyto týmy střetly na hřišti hostů na Nou Camp a utkání skončilo výhrou aktuálních hostů z FC Barcelony 5:2. Valencii se v posledním ligovém kole proti Malorce nedařilo, když ztratila tři body. Hostující FC Barcelona naopak získala maximum bodů s Granadou. Snajperem v týmu Valencie je Maximiliano Gomez, který dal sedm gólů, za FC Barcelonu se čtrnáctkrát prosadil Lionel Andres Messi. Hráči Valencie v této sezóně vyhráli pět z deseti domácích zápasů. Hostující hráči FC Barcelony na venkovních hřištích vyhráli čtyři z deseti zápasů. Valencie je na domácím hřišti produktivní, když v průměru vstřelila 1,6 góly na zápas. Také FC Barcelona na venkovních hřištích dokáže být produktivním týmem, její brankový průměr je 1,5 branky na utkání. Valencie z dvaceti zápasů v této sezóně v jednom nevstřelila žádný gól, FC Barcelona neskórovala ve třech zápasech. Defenziva hostující FC Barcelony je pevná, průměrně obdržela 1,2 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,4 gólu na zápas. Mírným favoritem jsou v tomto zápase hostující hráči FC Barcelony, kteří mají v tabulce náskok 12 bodů, hosté v tomto utkání získají alespoň bod. 

Osasuna vs. Levante - 24.01.2020 21:00
Další, v pořadí již 21. kolo Španělské LaLigy nabídne střetnutí mezi Osasunou a Levante, které se odehraje v pátek od 21:00 na El Sadar Stadium. Domácí tým Osasuny je aktuálně s pětadvaceti body na třinácté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce pouze o jednu příčku výš na dvanácté pozici, když získali šestadvacet bodů. Při posledním vzájemném utkání se týmy rozešly po nerozhodném výsledku 1:1 dělbou bodů. V posledním ligovém kole hráči Osasuny remizovali s Valladolidem, jde již o druhou remízu v řadě, naopak hosté z Levante prohráli s Alavés, což byla druhá prohra v řadě za sebou. Nejlepším střelcem Osasuny je Ezequiel Avila s devíti brankami. V týmu hostů z Levante je nejlepším zakončovatelem Marti Roger s devíti góly. Hráči Osasuny v této sezóně vyhráli tři z deseti domácích zápasů. Hosté z Levante venku uhráli tři výhry z deseti zápasů. Osasuna v této sezóně vstřelila na domácím hřišti průměrně 1,6 branky na zápas, Levante zaznamenalo na venkovních hřištích průměrně 1,1 zásahu. Osasuna z dvaceti zápasů v této sezóně v sedmi nevstřelila žádný gól, Levante neskórovalo v šesti zápasech. Defenziva hostujícího Levante není příliš pevná, průměrně obdržela 1,5 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,2 gólu na zápas. Hostující Levante má nelichotivou sérii dvou porážek v řadě. Domácí se v posledních dvou zápasech rozešli se soupeři smírně remízou. 

Espaňol vs. Bilbao - 25.01.2020 13:00
Španělská LaLiga má na programu 21. kolo, ve kterém v sobotu ve 13:00 hostí Espaňol Barcelona tým Athletica Bilbao. Domácí tým Espaňolu Barcelona je aktuálně se čtrnácti body na dvacáté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o dvanáct příček výš na osmé pozici, když získali třicet bodů. Naposledy se tyto týmy střetly na hřišti hostů na San Mamés a utkání skončilo výhrou aktuálních hostů z Athletica Bilbao 3:0. Espaňol Barcelona v minulém ligovém kole hrál proti Villarrealu a získal maximum bodů za výhru. Oproti tomu klub z Athletica Bilbao remizoval se Celtou a ztratil dva body, hosté jsou v posledních kolech remízovými králi, když stejně skončila poslední čtyři utkání. Nejlepším střelcem Espaňolu Barcelona je Bernardo Espinosa se dvěma brankami. V týmu hostů z Athletica Bilbao je nejlepším zakončovatelem Raúl García se šesti góly. Hráči Espaňolu Barcelona v této sezóně nevyhráli žádný z deseti domácích zápasů. Hostující hráči Athletica Bilbao na venkovních hřištích vyhráli jeden z deseti zápasů. Espaňol Barcelona není na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelil 0,9 góly na zápas. Také Athletic Bilbao na venkovních hřištích není obávaným týmem, jeho brankový průměr je 0,7 branky na utkání. Domácí Espaňol Barcelona v tomto ročníku odehrál ovšem devět zápasů, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Athletica Bilbao odehrál sedm zápasů, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Athletica Bilbao je pevná, průměrně obdržela 0,7 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou horší, když inkasovala průměrně 1,8 gólu na zápas. Hosté mají sérii remíz v posledních čtyřech zápasech. Favoritem jsou v tomto utkání podle rozdílu v postavení v tabulce hosté. 

Sevilla vs. Granada - 25.01.2020 21:00
V jednadvacátém kole Španělské LaLigy se spolu v sobotu na Estadio Ramón Sánchez Pizjuán od 21:00 utkají Sevilla a Granada. Domácí tým Sevilly je aktuálně s pětatřiceti body na čtvrté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o šest příček níž na desáté pozici, když získali sedmadvacet bodů. Poslední vzájemné utkání skončilo výhrou domácí Sevilly 0:1. V posledním ligovém kole sevillští hráči prohráli s Realem Madrid, stejně tak hosté z Granady prohráli s FC Barcelonou. Nejvíc branek v dresu Sevilly vsítil Lucas Ocampos, v barvách Granady dal nejvíc branek Antonio Puertas. Hostující Granada na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrála jen dva zápasy, domácí Sevilla na svém stadionu v této sezóně vyhrála čtyři zápasy. Sevilla není na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelila 1,2 góly na zápas. Také Granada na venkovních hřištích není obávaným týmem, její brankový průměr je 1,3 branky na utkání. Sevilla z dvaceti zápasů v této sezóně ve dvou nevstřelila žádný gól, Granada neskórovala v pěti zápasech. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1 branku na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 1,3 branky na zápas. Domácí hráči Sevilly mají v tabulce náskok 8 bodů a jsou tedy mírným favoritem, domácí v tomto utkání neprohrají.
 

Přečtěte si také