PREVIEW - 21. kolo anglické Premier League
West Ham vs. Bournemouth
West Ham přivítá ve středu v 18:30 v rámci 21. kola Premier League na London Stadium Bournemouth. Domácí tým West Hamu je aktuálně s devatenácti body na sedmnácté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce pouze o jednu příčku výš na šestnácté pozici, když získali dvacet bodů. West Hamu se v posledním ligovém kole proti Leicesteru nedařilo, když ztratil tři body, jde již o jejich druhou prohru v řadě. Hostující Bournemouth také ztratil všechny body s Brightonem. Snajperem v týmu West Hamu je Sébastian Haller, který dal pět gólů, za Bournemouth se šestkrát prosadil Harry Wilson. Hostující Bournemouth na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrál jen tři zápasy, domácí Hammers na svém stadionu v této sezóně vyhrál jen dva zápasy. Bournemouth není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelili hostitelům 1 branku na venkovní zápas, West Ham ovšem má na domácím hřišti vyšší brankový průměr 1,3 branky na zápas. Domácí West Ham v tomto ročníku odehrál pět zápasů, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Bournemouthu odehrál sedm zápasů, ve kterých neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,7 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 1,4 branky na zápas. Domácí tým West Hamu prohrál v posledních dvou zápasech. 

Watford vs. Wolverhampton
Premier League má na programu 21. kolo, ve kterém ve středu v 16:00 hostí Watford tým Wolverhamptonu. Domácí tým Watfordu je aktuálně se šestnácti body na devatenácté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o dvanáct příček výš na sedmé pozici, když získali třicet bodů. V minulém kole hostující tým z Wolverhamptonu ztratil všechny body s Liverpoolem. Naopak domácí Watford vyhrál s Aston Villou. Nejvíc branek v dresu Watfordu vsítil Gerard Deulofeu, v barvách Wolverhamptonu dal nejvíc branek Raul Alonso Jimenez. Hráči Watfordu v této sezóně vyhráli dva z deseti domácích zápasů. Hosté z Wolverhamptonu venku uhráli tři výhry z deseti zápasů. Wolverhampton není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelil hostitelům 1,3 branek na venkovní zápas, Watford má na domácím hřišti nižší brankový průměr 0,9 branky na zápas. Domácí Watford v tomto ročníku odehrál ovšem deset zápasů, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Wolverhamptonu odehrál pouze dva zápasy, ve kterých neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,6 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 1,2 branky na zápas. V tomto utkání se jeví jako zajímavý tip na výhru hostů, kteří jsou dle postavení v tabulce jasným favoritem. 

Southampton vs. Tottenham
Ve středu se odehraje 21. kolo Premier League, ve kterém se v 16:00 spolu střetnou Tottenham a Southampton. Svěřenci domácího trenéra Ralpha Hasenhüttla jsou aktuálně na patnáctém místě ligové tabulky, hosté okupují šestou pozici. Southampton v minulém ligovém kole hrál proti Crystal Palace a ztratil remízou dva body. I klub z Tottenhamu remizoval s Norwichem a ztratil dva body. Nejvíc branek v dresu Southamptonu vsítil Danny Ings, v barvách Tottenhamu dal nejvíc branek Harry Kane. Hostující Spurs na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhráli jen dva zápasy, domácí Saints na svém stadionu v této sezóně vyhráli jen dva zápasy. Southampton není na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelil 1 gól na zápas. Naopak Tottenham je na zápasech venku postrachem, jeho brankový průměr je 1,5 branky na utkání. Domácí Southampton v tomto ročníku odehrál jen tři zápasy, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Tottenhamu také odehrál pouze tři zápasy, ve kterých neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,9 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 1,4 branky na zápas. Domácí Southampton na domácím hřišti v této sezóně není žádným postrachem. Stejně tak ale hosté nevozí moc bodů z venkovních stadionů, zápas by mohl skončit remízou. 

Norwich vs. Crystal Palace
V jednadvacátém kole Premier League se spolu ve středu na Carrow Road od 18:30 utkají Norwich a Crystal Palace. Svěřenci domácího trenéra Daniela Farke jsou aktuálně na dvacátém místě ligové tabulky, hosté okupují devátou pozici. V minulém kole hostující tým z Crystal Palace ztratil remízou dva body se Southamptonem. Stejně tak domácí Norwich remizoval s Tottenhamem. Nejlepším střelcem Norwiche je Teemu Pukki s devíti brankami. V týmu hostů z Crystal Palace je nejlepším zakončovatelem Jordan Ayew s pěti góly. Hráči Norwiche v této sezóně vyhráli dva z deseti domácích zápasů. Hostující hráči Crystal Palace na venkovních hřištích vyhráli tři z deseti zápasů. Norwich je na domácím hřišti produktivní, když v průměru vstřelil 1,6 góly na zápas. Oproti tomu Crystal Palace není venku nijak produktivním týmem, jeho brankový průměr je 0,9 branky na utkání. Norwich z dvaceti zápasů v této sezóně v sedmi nevstřelil žádný gól, Crystal Palace neskórovalo v osmi zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 2 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 1,1 branky na zápas. V tomto utkání se jeví jako zajímavý tip na výhru hostů, kteří jsou dle postavení v tabulce jasným favoritem. 

Newcastle vs. Leicester
Newcastle přivítá ve středu v 16:00 v rámci 21. kola Premier League v St. James‘ Parku Leicester. Domácí tým Newcastlu je aktuálně s pětadvaceti body na jedenácté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o devět příček výš na druhé pozici, když získali dvaačtyřicet bodů. Newcastle v minulém ligovém kole hrál proti Evertonu a ztratil všechny body, což bylo již druhé zaváhání v řadě. Oproti tomu klub z Leicesteru získal s West Hamem tři body. Nejvíc branek v dresu Newcastlu vsítil Jonjo Shelvey, v barvách Leicesteru dal nejvíc branek Jamie Vardy. Hostující Foxes na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhráli šest zápasů, domácí Magpies na svém stadionu v této sezóně vyhráli čtyři zápasy. V této ligové sezóně domácí Newcastle vstřelil na domácím hřišti průměrně 1,1 góly v jednom zápase. Hosté z Leicesteru na venkovních hřištích průměrně vstřelili 2,4 branky. Domácí Newcastle v tomto ročníku odehrál šest zápasů, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Leicesteru odehrál pouze tři zápasy, ve kterých neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,5 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 1,0 branky na zápas. Domácí tým Newcastlu prohrál v posledních dvou zápasech. Hosté z Leicesteru mají na venkovních hřištích průměr 2,4 branky na utkání, i v tomto zápase vstřelí alespoň jednu branku. 

Manchester City vs. Everton
Další, v pořadí již 21. kolo Premier League nabídne střetnutí mezi City a Evertonem, které se odehraje ve středu od 18:30 na Etihad Stadium. Domácí tým City je aktuálně s jednačtyřiceti body na třetí pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o sedm příček níž na desáté pozici, když získali pětadvacet bodů. City se v posledním ligovém kole proti Sheffieldu dařilo a brali plný počet bodů. Hostující Everton také získal maximum bodů s Newcastlem, v posledních dvou zápasech za sebou hosté brali plný počet bodů. Snajperem v týmu City je Raheem Sterling, který dal jedenáct gólů, za Everton se osmkrát prosadil Dominic Calvert-Lewin. Citizens v této sezóně vyhráli sedm z deseti domácích zápasů. Hosté z Evertonu venku uhráli dvě výhry z deseti zápasů. Everton není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelil hostitelům 1,1 branek na venkovní zápas, City ovšem mají na domácím hřišti vyšší brankový průměr 2,7 branky na zápas. City z dvaceti zápasů v této sezóně v jednom nevstřelili žádný gól, Everton dokonce neskóroval v šesti zápasech. Defenziva hostujícího Evertonu není příliš pevná, průměrně obdržela 1,5 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,2 gólu na zápas. Hostující Everton drží sérii dvou výher v řadě. Domácí na svém stadiónu v této sezóně průměrně vstřelili 2,7 branky, i v tomto utkání vstřelí alespoň jeden gól. 

Liverpool vs. Sheffield
Ve čtvrtek nás čeká 21. kolo Premier League a v něm se o body utkají Liverpool a Sheffield. V tomto utkání se střetne vedoucí tým s osmým týmem aktuální ligové tabulky, domácí mají v tabulce náskok šestadvacet bodů. Liverpool v minulém ligovém kole hrál proti Wolverhamptonu a získal maximum bodů za výhru, domácí se vezou na vítězné vlně, jde již o desátou výhru v řadě za sebou. Oproti tomu klub ze Sheffieldu vyšel z posledního utkání proti City naprázdno. Snajperem v týmu Liverpoolu je Sadio Mané, který dal deset gólů, za Sheffield se pětkrát prosadil Lys Mousset. Reds v této sezóně vyhráli deset z deseti domácích zápasů. Hosté ze Sheffieldu venku uhráli tři výhry z deseti zápasů. Liverpool v této sezóně vstřelil na domácím hřišti průměrně 2,7 branky na zápas, Sheffield zaznamenal na venkovních hřištích průměrně 1,1 zásahu. Domácí Liverpool v tomto ročníku neodehrál žádný zápas, ve kterém by nevstřelil žádnou branku, hostující tým Sheffieldu odehrál pět zápasů, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Sheffieldu je pevná, průměrně obdržela 1,0 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 0,7 gólu na zápas. Domácí mají formu a v posledních deseti zápasech vyhráli. Domácí na Anfield Road v této sezóně průměrně vstřelili 2,7 branky, i v tomto utkání vstřelí alespoň jeden gól. 

Burnley vs. Aston Villa
Ve středu nás čeká 21. kolo Premier League a v něm se o body utkají Burnley a Aston Villa. Domácí tým Burnley je aktuálně se čtyřiadvaceti body na třinácté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o pět příček níž na osmnácté pozici, když získali osmnáct bodů. Burnley v minulém ligovém kole hrálo proti United a ztratilo všechny body, což bylo již druhé zaváhání v řadě. I klub z Aston Villy vyšel z posledního utkání proti Watfordu naprázdno. Snajperem v týmu Burnley je Chris Wood, který dal sedm gólů, za Aston Villu se pětkrát prosadil Jack Grealish. Hostující Aston Villa na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrála jen jeden zápas, domácí Burnley na svém stadionu v této sezóně vyhrálo pět zápasů. V této ligové sezóně domácí Burnley vstřelilo na domácím hřišti průměrně 1,3 góly v jednom zápase. Hosté z Aston Villy na venkovních hřištích průměrně vstřelili 1,2 branky. Burnley z dvaceti zápasů v této sezóně v šesti nevstřelilo žádný gól, Aston Villa neskórovala v pěti zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,6 branky na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 1,8 branky na zápas. Domácí prožívají v posledních dvou zápasech sérii porážek. Domácí hráči Burnley mají v tabulce náskok 6 bodů a jsou tedy mírným favoritem, domácí v tomto utkání neprohrají. 

Brighton vs. Chelsea
Ve středu nás čeká 21. kolo Premier League a v něm se o body utkají Brighton a Chelsea. Oba týmy dělí v tabulce deset příček, domácí jsou aktuálně na čtrnáctém místě ligové tabulky, hosté drží čtvrtou příčku. V posledním ligovém kole hráči Brightonu vyhráli s Bournemouthem, stejně tak hosté z Chelsea vyhráli s Arsenalem. Nejlepším střelcem Brightonu je Neal Maupay se sedmi brankami. V týmu hostů z Chelsea je nejlepším zakončovatelem Tammy Abraham s dvanácti góly. Hráči Brightonu v této sezóně vyhráli čtyři z deseti domácích zápasů. Hostující hráči Chelsea na venkovních hřištích vyhráli sedm z deseti zápasů. V této ligové sezóně domácí Brighton vstřelil na domácím hřišti průměrně 1,4 góly v jednom zápase. Hosté z Chelsea na venkovních hřištích průměrně vstřelili 2,4 branky. Brighton z dvaceti zápasů v této sezóně v šesti nevstřelil žádný gól, Chelsea neskórovala ve čtyřech zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,4 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,4 branky na zápas. Podle postavení v tabulce jsou favoritem hosté, oba celky dělí 10 příček. 

Arsenal vs. Manchester United
Premier League má na programu 21. kolo, ve kterém ve středu ve 21:00 hostí Arsenal tým United. V tomto utkání se střetne dvanáctý s pátým týmem aktuální ligové tabulky, hosté mají náskok sedm bodů. Arsenalu se v posledním ligovém kole proti Chelsea nedařilo, když ztratil tři body. Hostující United naopak získali maximum bodů s Burnley, v posledních dvou zápasech za sebou hosté brali plný počet bodů. Nejlepším střelcem Arsenalu je Pierre-Emeric Aubameyang se třinácti brankami. V týmu hostů z United je nejlepším zakončovatelem Marcus Rashford s dvanácti góly. Gunners v této sezóně vyhráli tři z deseti domácích zápasů. Hostující hráči United na venkovních hřištích vyhráli tři z deseti zápasů. V této ligové sezóně domácí Arsenal vstřelil na domácím hřišti průměrně 1,5 góly v jednom zápase. Hosté z United na venkovních hřištích průměrně vstřelili 1,2 branky. Domácí Arsenal v tomto ročníku odehrál jen čtyři zápasy, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým United také odehrál pouze čtyři zápasy, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujících United je pevná, průměrně obdržela 1,2 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,5 gólu na zápas. Hosté mají v posledních utkáních sérii stejných výsledků, konkrétně dvou výher. Hostující hráči United mají v tabulce náskok 7 bodů a jsou tak mírným favoritem, hosté v tomto utkání získají alespoň bod.
 

Přečtěte si také