PREVIEW - 20. kolo francouzské Ligue 1
Saint Etienne vs. Nantes
Saint Etienne přivítá v neděli v 15:00 v rámci 20. kola Francouzské Ligue 1 na Stade Geoffroy-Guichard Nantes. V tomto utkání se střetne čtrnáctý s pátým týmem aktuální ligové tabulky, hosté mají náskok čtyři body. V minulém kole hostující tým z Nantes ztratil všechny body s Angers. Stejně tak domácí Saint Etienne prohrálo se Strasbourgem, domácí jsou bez formy a jde už o třetí prohru za sebou. Nejlepším střelcem Saint Etienne je Denis Bouanga se sedmi brankami. V týmu hostů z Nantes je nejlepším zakončovatelem Kalifa Coulibaly se čtyřmi góly. Hostující Nantes na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrálo tři zápasy, domácí Saint Etienne na svém stadionu v této sezóně vyhrálo jen tři zápasy. Nantes není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelilo hostitelům 0,8 branek na venkovní zápas, Saint Etienne ovšem má na domácím hřišti vyšší brankový průměr 1,2 branky na zápas. Domácí Saint Etienne v tomto ročníku odehrálo pět zápasů, ve kterých nevstřelilo žádnou branku, hostující tým Nantes také odehrál pět zápasů, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Nantes je pevná, průměrně obdržela 0,9 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou horší, když inkasovala průměrně 1,5 gólu na zápas. Domácí prožívají v posledních třech zápasech sérii porážek. Mírným favoritem jsou v tomto zápase hostující hráči Nantes, kteří mají v tabulce náskok 4 body, hosté v tomto utkání získají alespoň bod. 

Paris SG vs. Monaco
V neděli se odehraje 20. kolo Francouzské Ligue 1, ve kterém se ve 21:00 spolu střetnou Monaco a Paris SG. Oba týmy dělí v tabulce šest příček, domácí vévodí ligové tabulce, hosté drží sedmou příčku. V minulém kole hostující tým z Monaca získal maximum bodů s Lille. Stejně tak domácí Paris SG vyhrálo s Amiens, domácí se vezou na vítězné vlně, jde již o šestou výhru v řadě za sebou. Nejlepšími zakončovateli jsou za Paris SG Kylian Mbappe-Lottin s jedenácti góly a za Monaco Wissam Ben Yedder, který se trefil třináctkrát. PSG v této sezóně vyhrálo osm z devíti domácích zápasů. Hosté z Monaca venku uhráli dvě výhry z devíti zápasů. V této ligové sezóně domácí Paris SG vstřelilo na domácím hřišti průměrně 2,7 góly v jednom zápase. Hosté z Monaca na venkovních hřištích průměrně vstřelili 0,8 branky. Paris SG z osmnácti zápasů v této sezóně v jednom nevstřelilo žádný gól, Monaco neskórovalo v pěti zápasech. Defenziva hostujícího Monaca není příliš pevná, průměrně obdržela 1,4 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou lepší, když inkasovala průměrně 0,6 gólu na zápas. Domácím se v posledních zápasech dařilo a brali plný počet bodů v šesti po sobě jdoucích utkáních. Domácí Paris SG má na svém stadionu průměr 2,7 vstřelené branky na utkání, hosté mají nižší průměr 0,8 branky na venkovní zápas, domácí v tomto zápase neprohrají. 

Dijon vs. Lille
Ve dvacátém kole Francouzské Ligue 1 se spolu v neděli na Stade Gaston Gérard od 17:00 utkají Dijon a Lille. Svěřenci domácího trenéra Stéphane Jobarda jsou aktuálně na šestnáctém místě ligové tabulky, hosté okupují čtvrtou pozici. V minulém kole hostující tým z Lille ztratil všechny body s Monacem. Naopak domácí Dijon remizoval s Metz a byla to již druhá dělba bodů v řadě. Nejlepším střelcem Dijonu je Julio Tavares se třemi brankami. V týmu hostů z Lille je nejlepším zakončovatelem Victor Osimhen s deseti góly. Hostující Lille na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrálo jeden zápas, domácí Dijon na svém stadionu v této sezóně vyhrál jen tři zápasy. Dijon není na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelil 1,1 góly na zápas. Také Lille na venkovních hřištích není obávaným týmem, jeho brankový průměr je 0,7 branky na utkání. Domácí Dijon v tomto ročníku odehrál ovšem deset zápasů, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Lille odehrál čtyři zápasy, ve kterých neskóroval. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,2 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,1 branky na zápas. Domácí prožívají v posledních dvou zápasech sérii remíz. Favoritem jsou v tomto utkání podle rozdílu v postavení v tabulce hosté. 

Metz vs. Strasbourg
V sobotu nás čeká 20. kolo Francouzské Ligue 1 a v něm se o body utkají Metz a Strasbourg. Svěřenci domácího trenéra Vincenta Hognona jsou aktuálně na sedmnáctém místě ligové tabulky, hosté okupují jedenáctou pozici. Metz se v posledním ligovém kole proti Dijonu ne úplně dařilo, když ztratilo remízou dva body, jde již o druhou remízu v řadě. Hostující Strasbourg naopak získal maximum bodů se Saint Etienne, hosté jsou rozjetí, jde již o třetí výhru v řadě za sebou. Nejvíc branek v dresu Metz vsítil Habib Diallo, v barvách Strasbourgu dal nejvíc branek Ludovic Ajorque. Hráči Metz v této sezóně vyhráli dva z devíti domácích zápasů. Hosté ze Strasbourgu venku uhráli dvě výhry z devíti zápasů. V této ligové sezóně domácí Metz vstřelilo na domácím hřišti průměrně 1,2 góly v jednom zápase. Hosté ze Strasbourgu na venkovních hřištích průměrně vstřelili 0,6 branky. Metz z devatenácti zápasů v této sezóně v sedmi nevstřelilo žádný gól, Strasbourg neskóroval v osmi zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,5 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 1,3 branky na zápas. Domácí prožívají v posledních dvou zápasech sérii remíz. Také hosté mají v posledních utkáních sérii stejných výsledků, konkrétně třech výher. Metz se na domácím hřišti nedaří a Strasbourg zase nevozí body z venkovních stadionů, dá se očekávat, že by se týmy mohly o body rozdělit. 

Nimes vs. Reims
Ve dvacátém kole Francouzské Ligue 1 se spolu v sobotu na Stade des Costières od 20:00 utkají Nimes a Reims. V tomto utkání se střetne devatenáctý se šestým týmem aktuální ligové tabulky, hosté mají náskok šestnáct bodů. V posledním ligovém kole hráči Nimes prohráli s Olympikem, domácí prožívají těžkou sérii, je to v pořadí už čtvrtá prohra za sebou, naopak hosté z Reimsu remizovali s Lyonem. Nejlepšími zakončovateli jsou za Nimes Renaud Ripart se třemi góly a za Reims Boulaye Dia, který se trefil pětkrát. Hráči Nimes v této sezóně vyhráli dva z osmi domácích zápasů. Hosté z Reimsu venku uhráli čtyři výhry z osmi zápasů. Nimes není na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelilo 0,9 góly na zápas. Také Reims na venkovních hřištích není obávaným týmem, jeho brankový průměr je 0,9 branky na utkání. Domácí Nimes v tomto ročníku odehrálo ovšem devět zápasů, ve kterých nevstřelilo žádnou branku, hostující tým Reimsu odehrál sedm zápasů, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Reimsu je pevná, průměrně obdržela 0,6 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou horší, když inkasovala průměrně 1,8 gólu na zápas. Domácím se aktuálně nedaří, nashromáždili už čtyři prohry v řadě. Podle postavení v tabulce jsou favoritem hosté, oba celky dělí 13 příček. 

Rennes vs. Olympik Marseille
Ve šlágru dvacátého kola Francouzské Ligue 1 se spolu v pátek v Roazhon Parku od 20:45 utkají Rennes a Olympik Marseille. Domácí tým Rennes je aktuálně s třiatřiceti body na třetí pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce pouze o jednu příčku výš na druhé pozici, když získali osmatřicet bodů. Rennes v minulém ligovém kole hrálo proti Bordeaux a získalo maximum bodů za výhru, domácí se vezou na vítězné vlně, jde již o pátou výhru v řadě za sebou. I klub z Olympiku získal s Nimes tři body. Nejlepším střelcem Rennes je M'Baye Niang s osmi brankami. V týmu hostů z Olympiku je nejlepším zakončovatelem Darío Benedetto se sedmi góly. Hráči Rennes v této sezóně vyhráli šest z devíti domácích zápasů. Hostující hráči Olympiku na venkovních hřištích vyhráli čtyři z devíti zápasů. V této ligové sezóně domácí Rennes vstřelilo na domácím hřišti průměrně 1,7 góly v jednom zápase. Hosté z Olympiku na venkovních hřištích průměrně vstřelili 1,3 branky. Domácí Rennes v tomto ročníku odehrálo jen tři zápasy, ve kterých nevstřelilo žádnou branku, hostující tým Olympiku odehrál čtyři zápasy, ve kterých neskóroval. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 0,9 branky na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 1,1 branky na zápas. Domácí prožívají v posledních pěti zápasech vítěznou sérii. Mírným favoritem jsou v tomto zápase hostující hráči Olympiku, kteří mají v tabulce náskok 5 bodů, hosté v tomto utkání získají alespoň bod. 

Angers vs. Nice
Ve dvacátém kole Francouzské Ligue 1 se spolu v sobotu na Stade Raymond Kopa od 20:00 utkají Angers a Nice. Domácí tým Angers je aktuálně s osmadvaceti body na osmé pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce pouze o dvě příčky níž na desáté pozici, když získali sedmadvacet bodů. V posledním ligovém kole hráči Angers vyhráli s Nantes, stejně tak hosté z Nice vyhráli s Toulouse. Nejlepšími zakončovateli jsou za Angers Rachid Alioui s pěti góly a za Nice Wylan Cyprien, který se trefil šestkrát. Hráči Angers v této sezóně vyhráli šest z deseti domácích zápasů. Hostující hráči Nice na venkovních hřištích vyhráli dva z devíti zápasů. Angers nejsou na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelili 1,5 góly na zápas. Také Nice na venkovních hřištích není obávaným týmem, jeho brankový průměr je 0,9 branky na utkání. Angers z devatenácti zápasů v této sezóně v sedmi nevstřelili žádný gól, Nice neskórovalo ve třech zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,3 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,4 branky na zápas. Domácí Angers mají na svém stadionu průměr 1,5 vstřelené branky na utkání, hosté mají nižší průměr 0,9 branky na venkovní zápas, domácí v tomto zápase neprohrají. 

Bordeaux vs. Lyon
V sobotu nás čeká 20. kolo Francouzské Ligue 1 a v něm se o body utkají Bordeaux a Lyon. V tomto utkání se střetne třináctý s dvanáctým týmem aktuální ligové tabulky, oba týmy mají shodný počet bodů. Bordeaux se v posledním ligovém kole proti Rennes nedařilo, když ztratilo tři body, domácí prožívají těžkou sérii, je to v pořadí už třetí prohra za sebou. Hostující Lyon naopak remizoval a přišel o dva body s Reimsem. Nejvíc branek v dresu Bordeaux vsítil Nicolas De Preville, v barvách Lyonu dal nejvíc branek Moussa Dembele. Hostující Lyon na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrál jen čtyři zápasy, domácí Bordeaux na svém stadionu v této sezóně vyhrálo čtyři zápasy. Bordeaux je na domácím hřišti produktivní, když v průměru vstřelilo 1,7 góly na zápas. Také Lyon na venkovních hřištích dokáže být produktivním týmem, jeho brankový průměr je 1,8 branky na utkání. Bordeaux z devatenácti zápasů v této sezóně v pěti nevstřelilo žádný gól, Lyon neskóroval v sedmi zápasech. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,2 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 0,9 branky na zápas. Domácím se nedaří a v posledních třech zápasech padli. 

Amiens vs. Montpelliere
Další, v pořadí již 20. kolo Francouzské Ligue 1 nabídne střetnutí mezi Amiens a Montpelliere, které se odehraje v sobotu od 20:00 na Stade de la Licorne. Domácí tým Amiens je aktuálně se sedmnácti body na osmnácté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o devět příček výš na deváté pozici, když získali sedmadvacet bodů. Amiens se v posledním ligovém kole proti Paris SG nedařilo, když ztratilo tři body. Hostující Montpelliere naopak získalo maximum bodů s Brestem. Nejvíc branek v dresu Amiens vsítil Stiven Mendoza, v barvách Montpelliere dal nejvíc branek Andy Delort. Hráči Amiens v této sezóně vyhráli tři z osmi domácích zápasů. Hosté z Montpelliere venku ještě nedokázali vyhrát, i když na to měli už devět zápasů. Montpelliere není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelilo hostitelům 0,8 branek na venkovní zápas, Amiens ovšem mají na domácím hřišti vyšší brankový průměr 1,2 branky na zápas. Amiens z osmnácti zápasů v této sezóně ve třech nevstřelili žádný gól, Montpelliere neskórovalo v šesti zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 2 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 1 branku na zápas. Mírným favoritem jsou v tomto zápase hostující hráči Montpelliere, kteří mají v tabulce náskok 10 bodů, hosté v tomto utkání získají alespoň bod. 

Toulouse vs. Brest
Další, v pořadí již 20. kolo Francouzské Ligue 1 nabídne střetnutí mezi Toulouse a Brestem, které se odehraje v sobotu od 20:00 na Stadium municipal de Toulouse. Svěřenci domácího trenéra Antoina Kombouarého jsou aktuálně na dvacátém místě ligové tabulky, hosté okupují patnáctou pozici. V minulém kole hostující tým z Brestu ztratil všechny body s Montpelliere. Stejně tak domácí Toulouse prohrálo s Nice, domácí jsou bez formy a jde už o devátou prohru za sebou. Nejlepším střelcem Toulouse je Efthimios Koulouris se čtyřmi brankami. V týmu hostů z Brestu je nejlepším zakončovatelem Irvin Cardona se třemi góly. Hostující Brest na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrál jeden zápas, domácí Toulouse na svém stadionu v této sezóně vyhrálo jen tři zápasy. Toulouse není na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelilo 1 gól na zápas. Také Brest na venkovních hřištích není obávaným týmem, jeho brankový průměr je 0,7 branky na utkání. Toulouse z devatenácti zápasů v této sezóně v sedmi nevstřelilo žádný gól, Brest neskóroval v šesti zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 2,1 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 1,3 branky na zápas. Domácím se aktuálně nedaří, nashromáždili už devět proher v řadě. Produktivita obou týmů není příliš vysoká, pravděpodobně nepadnou více než 3 branky.
 

Přečtěte si také