PREVIEW - 2. kolo italské Serie A

Bologna vs. Spal
Italská Serie A má na programu 2. kolo, ve kterém v pátek ve 20:45 hostí Bologna tým Spalu. Hostující Spal skončil vloni třináctý, domácí jsou desátým mužstvem loňského ročníku. Při posledním vzájemném utkání se týmy rozešly po nerozhodném výsledku 1:1 dělbou bodů. Bologna v minulém ligovém kole hrála proti Veroně a ztratila remízou dva body. Oproti tomu klub ze Spalu vyšel z posledního utkání proti Bergamu naprázdno. V domácím týmu se prosadil v prvním utkání jednou brankou Nicola Sansone. V dresu hostujícího týmu Spalu se v prvním zápase jedenkrát prosadil Andrea Petagna. Pro domácí Bolognu jde o letošní premiéru před domácími fanoušky, pro hosty ze Spalu jde naopak o první venkovní zápas.

Milan AC vs. Brescia
V sobotu se odehraje 2. kolo Italské Serie A, ve kterém se v 18:00 spolu střetnou Brescia a Milán. Hostující Brescia je nováčkem ligy, domácí jsou pátým mužstvem loňského ročníku. V posledním ligovém kole milánští hráči prohráli s Udinese, naopak hosté z Brescii vyhráli s Cagliari. Z domácích hráčů Milánu se v této sezóně zatím nikdo brankově neprosadil. Z hostujících hráčů skóroval v prvním utkání jedenkrát Alfredo Donnarumma. Pro domácí Milán jde o letošní premiéru před domácími fanoušky, to hostující Brescia se již v této sezóně venku představila a dokázala vyhrát jeden venkovní zápas.

Juventus vs. Napoli
Ve druhém kole Italské Serie A se spolu v sobotu na Juventus Stadium od 20:45 utkají Juventus a Neapol. Hostující Neapol skončila vloni druhá, domácí jsou úřadujícím mistrem. Naposledy se tyto týmy střetly na hřišti hostů na Stadio San Paolo a utkání skončilo výhrou nynějšího domácího týmu z Juventusu 1:2. V posledním ligovém kole turínští hráči vyhráli s Parmou, stejně jako hosté z Neapole vyhráli s Fiorentinou. V domácím dresu se v prvním zápase jedenkrát trefil Giorgio Chiellini. Z hostujících hráčů skóroval v prvním utkání dvakrát Lorenzo Insigne. Pro domácí Juventus jde o letošní premiéru před domácími fanoušky, to hostující Neapol se již v této sezóně venku představila a dokázala vyhrát jeden venkovní zápas.

Lazio Roma vs. Roma AS
Ve druhém kole Italské Serie A se v římském derby spolu v neděli na Stadio Olimpico od 18:00 utkají Lazio a AS Řím. Svěřenci domácího trenéra Simone Inzaghiho jsou osmým mužstvem loňského ročníku, hostující AS Řím skončil na 6. příčce tabulky. Naposledy se tyto týmy utkaly na stadionu Lazia a zápas ovládli domácí z Lazia 3:0. V posledním ligovém kole hráči Lazia vyhráli se Sampdorií, naopak hosté z AS Roma remizovali s Janovem. V domácím dresu se v prvním zápase dvakrát trefil Ciro Immobile. Z hostujících hráčů skóroval v prvním utkání jedenkrát Edin Džeko. Hostující AS Řím poprvé v této sezóně nastoupí k zápasu na venkovním hřišti, stejně tak domácí Lazio odehraje první zápas před domácím publikem.

Atalanta Bergamo vs. Torino AC
V neděli nás čeká 2. kolo Italské Serie A a v něm se o body utkají Bergamo a Torino. Utká se třetí tým loňského ročníku se sedmým mužstvem loňského ročníku. Poslední vzájemné utkání skončilo výhrou hostů z Torina 2:0. V minulém kole hostující turínští hráči získali maximum bodů se Sassuolem. Stejně tak domácí Bergamo vyhrál se Spalem. V domácím týmu se prosadil v prvním utkání dvěma brankami Luis Fruto Muriel. V dresu hostujícího týmu Torina se v prvním zápase dvakrát prosadil Simone Zaza. Pro domácí Bergamo jde o letošní premiéru před domácími fanoušky, pro hosty z Torina jde naopak o první venkovní zápas.

Cagliari vs. Inter Milan
Italská Serie A má na programu 2. kolo, ve kterém v neděli ve 20:45 hostí Cagliari tým Interu. V tomto utkání se střetne patnáctý tým loňského ročníku se čtvrtým mužstvem loňského ročníku. Naposledy se tyto týmy utkaly na stadionu Cagliari a zápas ovládli domácí z Cagliari 2:1. Cagliari se v posledním ligovém kole proti Brescii nedařilo, když ztratilo tři body. Hostující Inter naopak získal maximum bodů s Lecce. Z domácích hráčů Cagliari se v této sezóně zatím nikdo brankově neprosadil. Z hostujících hráčů skóroval v prvním utkání jedenkrát Antonio Candreva. Domácí Cagliari už před domácím publikem odehrálo v této sezóně jeden zápas, naopak pro hostující Inter to bude letos venkovní premiéra.

Genoa FC vs. Fiorentina
Janov přivítá v neděli ve 20:45 v rámci 2. kola Italské Serie A na Stadio Luigi Ferraris Fiorentinu. Hostující Fiorentina skončila vloni šestnáctá, domácí jsou sedmnáctým mužstvem loňského ročníku. Naposledy se tyto týmy střetly na hřišti hostů na Stadio Artemio Franchi a utkání skončilo remízou 0:0. Janovu se v posledním ligovém kole proti AS Řím ne úplně dařilo, když ztratil remízou dva body. Hostující Fiorentina naopak ztratila všechny body s Neapolí. V dresu hostů z Fiorentiny se v prvním utkání prosadil jedenkrát Kevin-Prince Boateng. V domácím týmu se prosadil v prvním utkání Domenico Criscito jednou brankou. Pro domácí Janov jde o letošní premiéru před domácími fanoušky, pro hosty z Fiorentiny jde naopak o první venkovní zápas.

Lecce vs. Hellas Verona
V neděli se odehraje 2. kolo Italské Serie A, ve kterém se ve 20:45 spolu střetnou Verona a Lecce. Svěřenci domácího trenéra Fabia Liveraniho jsou nováčkem ligy i hostující Verona je nováčkem ligy. V posledním ligovém kole hráči Lecce prohráli s Interem, naopak hosté z Verony remizovali s Bolognou. Domácím hráčům se ještě nepodařilo vstřelit branku. V dresu hostujícího týmu Verony se v prvním zápase jedenkrát prosadil Miguel Luis Veloso. Hostující Verona poprvé v této sezóně nastoupí k zápasu na venkovním hřišti, stejně tak domácí Lecce odehraje první zápas před domácím publikem.

Sassuolo vs. Sampdoria Genoa
Další, v pořadí již 2. kolo Italské Serie A nabídne střetnutí mezi Sassuolem a Sampdorií, které se odehraje v neděli od 20:45 na Stadio Giglio. Svěřenci domácího trenéra Roberta De Zerbiho jsou jedenáctým mužstvem loňského ročníku, hostující Sampdorie skončila na 9. příčce tabulky. Naposledy se tyto týmy utkaly na stadionu Sassuola a zápas ovládli hosté ze Sampdorie 3:5. V minulém kole hostující janovští hráči ztratili všechny body s Laziem. Stejně tak domácí Sassuolo prohrálo s Torinem. V domácím týmu se prosadil v prvním utkání jednou brankou Francesco Caputo. Hosté ze Sampdorie se v této sezóně ještě nedokázali brankově prosadit. Domácí Sassuolo se představí poprvé před domácími fanoušky, stejně tak hostující Sampdorie odehraje první venkovní zápas.

Udinese vs. Parma
Další, v pořadí již 2. kolo Italské Serie A nabídne střetnutí mezi Udinese a Parmou, které se odehraje v neděli od 20:45 na Stadio Friuli. Svěřenci domácího trenéra Igora Tudora jsou dvanáctým mužstvem loňského ročníku, hostující Parma skončila na 14. příčce tabulky. Naposledy, když se hrálo na hřišti aktuálně domácího týmu Udinese, skončil zápas výhrou hostující Parmy 1:2. V posledním ligovém kole udineseští hráči vyhráli s Milánem, naopak hosté z Parmy prohráli s Juventusem. V domácím týmu se prosadil v prvním utkání jednou brankou Rodrigo Becao. Hosté z Parmy se v této sezóně ještě nedokázali brankově prosadit. Domácí Udinese už před domácím publikem odehrálo v této sezóně jeden zápas, naopak pro hostující Parmu to bude letos venkovní premiéra.

Přečtěte si také