PREVIEW - 19. kolo španělské La Ligy
Valladolid vs. Leganes
Španělská LaLiga má na programu 19. kolo, ve kterém v pátek v 19:00 hostí Valladolid tým Leganés. Domácí tým Valladolidu je aktuálně s dvaceti body na čtrnácté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o pět příček níž na devatenácté pozici, když získali třináct bodů. Valladolid v minulém ligovém kole hrál proti Valencii a ztratil remízou dva body. Oproti tomu klub z Leganés získal s Espaňolem tři body. Nejlepšími zakončovateli jsou za Valladolid Sergi Guardiola se čtyřmi góly a za Leganés Martin Braithwaite, který se trefil pětkrát. Hostující Leganés na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně nevyhráli žádný zápas, domácí Valladolid na svém stadionu v této sezóně vyhrál jen dva zápasy. V této ligové sezóně domácí Valladolid vstřelil na domácím hřišti průměrně 1 gól v jednom zápase. Hosté z Leganés na venkovních hřištích průměrně vstřelili 0,5 branky. Domácí Valladolid v tomto ročníku odehrál ovšem osm zápasů, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Leganés odehrál sedm zápasů, ve kterých neskóroval. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,2 branky na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 1,6 branky na zápas. Domácí Valladolid na domácím hřišti v této sezóně není žádným postrachem. Stejně tak ale hosté nevozí moc bodů z venkovních stadionů, zápas by mohl skončit remízou. 

Valencie vs. Eibar
V sobotu se odehraje 19. kolo Španělské LaLigy, ve kterém se ve 13:00 spolu střetnou Eibar a Valencie. V tomto utkání se střetne osmý se šestnáctým týmem aktuální ligové tabulky, domácí mají v tabulce náskok devět bodů. V posledním ligovém kole valencijští hráči remizovali s Valladolidem, jde již o druhou remízu v řadě, naopak hosté z Eibaru vyhráli s Granadou. Snajperem v týmu Valencie je Daniel Parejo, který dal šest gólů, za Eibar se čtyřikrát prosadil Fabian Orellana. Hráči Valencie v této sezóně vyhráli čtyři z devíti domácích zápasů. Hostující hráči Eibaru na venkovních hřištích vyhráli jeden z devíti zápasů. Valencie je na domácím hřišti produktivní, když v průměru vstřelila 1,7 góly na zápas. Oproti tomu Eibar není venku nijak produktivním týmem, jeho brankový průměr je 0,8 branky na utkání. Valencie z osmnácti zápasů v této sezóně v jednom nevstřelila žádný gól, Eibar dokonce neskóroval v osmi zápasech. Defenziva hostujícího Eibaru není příliš pevná, průměrně obdržela 1,6 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,4 gólu na zápas. Domácí tým Valencie remizoval v posledních dvou zápasech. Domácí Valencie má na svém stadionu průměr 1,7 vstřelené branky na utkání, hosté mají nižší průměr 0,8 branky na venkovní zápas, domácí v tomto zápase neprohrají. 

Sevilla vs. Bilbao
V pátek se odehraje 19. kolo Španělské LaLigy, ve kterém se ve 21:00 spolu střetnou Bilbao a Sevilla. Svěřenci domácího trenéra Julena Lopeteguiho jsou aktuálně na třetím místě ligové tabulky, hosté okupují sedmou pozici. V posledním ligovém kole sevillští hráči vyhráli s Malorkou, naopak hosté z Bilbaa remizovali s Realem, byla to již druhá remíza v řadě. Nejlepším střelcem Sevilly je Lucas Ocampos s pěti brankami. V týmu hostů z Bilbaa je nejlepším zakončovatelem Raúl García s pěti góly. Hráči Sevilly v této sezóně vyhráli čtyři z osmi domácích zápasů. Hostující hráči Bilbaa na venkovních hřištích vyhráli jeden z devíti zápasů. Bilbao není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelilo hostitelům 0,7 branek na venkovní zápas, Sevilla ovšem má na domácím hřišti vyšší brankový průměr 1,2 branky na zápas. Domácí Sevilla v tomto ročníku odehrála jen dva zápasy, ve kterých nevstřelila žádnou branku, hostující tým Bilbaa odehrál sedm zápasů, ve kterých neskóroval. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 0,9 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 0,7 branky na zápas. Hosté se v posledních dvou zápasech se soupeři vždy rozešli po nerozhodném výsledku. Mírným favoritem jsou v tomto zápase domácí hráči Sevilly, kteří mají v tabulce náskok 6 bodů, domácí v tomto utkání neprohrají. 

San Sebastian vs. Villarreal
San Sebastian přivítá v neděli ve 14:00 v rámci 19. kola Španělské LaLigy na Anoeta Stadium Villarreal. V tomto utkání se střetne pátý s desátým týmem aktuální ligové tabulky, domácí mají v tabulce náskok šest bodů. V minulém kole hostující tým z Villarrealu získal maximum bodů s Getafe, v posledních dvou zápasech za sebou hosté brali plný počet bodů. Stejně tak domácí San Sebastian vyhrál s Osasunou. Nejlepšími zakončovateli jsou za San Sebastian Mikel Oyarzabal se sedmi góly a za Villarreal Gerard Moreno, který se trefil osmkrát. Hráči San Sebastianu v této sezóně vyhráli čtyři z osmi domácích zápasů. Hosté z Villarrealu venku uhráli tři výhry z devíti zápasů. V této ligové sezóně domácí San Sebastian vstřelil na domácím hřišti průměrně 2,1 góly v jednom zápase. Hosté z Villarrealu na venkovních hřištích průměrně vstřelili 1,3 branky. San Sebastian z osmnácti zápasů v této sezóně ve dvou nevstřelil žádný gól, Villarreal neskóroval také ve dvou zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,3 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,4 branky na zápas. Hosté mají vítěznou sérii v posledních dvou zápasech. Domácí na Anoeta Stadium v této sezóně průměrně vstřelili 2,1 branky, i v tomto utkání vstřelí alespoň jeden gól. 

Granada vs. Mallorca
V neděli nás čeká 19. kolo Španělské LaLigy a v něm se o body utkají Granada a Mallorca. V tomto utkání se střetne jedenáctý se sedmnáctým týmem aktuální ligové tabulky, domácí mají v tabulce náskok devět bodů. V posledním ligovém kole hráči Granady prohráli s Eibarem, jde již o jejich druhou prohru v řadě, stejně tak hosté z Malorky prohráli se Sevillou. Snajperem v týmu Granady je Antonio Puertas, který dal čtyři góly, za Malorku se šestkrát prosadil Ante Budimir. Hráči Granady v této sezóně vyhráli pět z devíti domácích zápasů. Hosté z Malorky venku ještě nedokázali vyhrát, i když na to měli už osm zápasů. Granada v této sezóně vstřelila na domácím hřišti průměrně 1,2 branky na zápas, Mallorca zaznamenala na venkovních hřištích průměrně pouze 0,9 zásahu. Domácí Granada v tomto ročníku odehrála čtyři zápasy, ve kterých nevstřelila žádnou branku, hostující tým Malorky odehrál osm zápasů, ve kterých neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,4 branky na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 1,8 branky na zápas. Domácí tým Granady prohrál v posledních dvou zápasech. Mírným favoritem jsou v tomto zápase domácí hráči Granady, kteří mají v tabulce náskok 9 bodů, domácí v tomto utkání neprohrají. 

Getafe vs. Real
Španělská LaLiga má na programu 19. kolo, ve kterém v sobotu v 16:00 hostí Getafe tým Realu. Svěřenci domácího trenéra Josého Bordaláse jsou aktuálně na šestém místě ligové tabulky, hosté okupují druhou pozici. V minulém kole hostující madridští hráči ztratili remízou dva body s Bilbaem, dělba bodů je pro hosty už tradiční, remízou skončila poslední tři utkání. Naopak domácí Getafe prohrálo s Villarrealem. Nejlepším střelcem Getafe je Angel Rodriguez s osmi brankami. V týmu hostů z Realu je nejlepším zakončovatelem Karim Benzema s dvanácti góly. Hráči Getafe v této sezóně vyhráli pět z devíti domácích zápasů. Hosté z Realu venku uhráli čtyři výhry z devíti zápasů. Getafe v této sezóně vstřelilo na domácím hřišti průměrně 1,9 branky na zápas, Real zaznamenal na venkovních hřištích průměrně 1,4 zásahu. Getafe z osmnácti zápasů v této sezóně v pěti nevstřelilo žádný gól, Real neskóroval také v pěti zápasech. Defenziva hostujícího Realu je pevná, průměrně obdržela 0,7 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 0,9 gólu na zápas. Hosté mají sérii remíz v posledních třech zápasech. Mírným favoritem jsou v tomto zápase hostující hráči Realu, kteří mají v tabulce náskok 7 bodů, hosté v tomto utkání získají alespoň bod. 

Espaňol vs. FC Barcelona
V devatenáctém kole Španělské LaLigy se v barcelonském derby spolu v sobotu na RCDE Stadium od 21:00 utkají Espaňol a FC Barcelona. V tomto utkání se střetne poslední s vedoucím týmem aktuální ligové tabulky, hosté mají náskok devětadvacet bodů. Espaňol v minulém ligovém kole hrál proti Leganés a ztratil všechny body. Oproti tomu FC Barcelona získala s Alavés tři body. Nejčastěji skórujícím hráčem v týmu Espaňolu je Bernardo Espinosa, který dal dva góly, za FC Barcelonu se třináctkrát prosadil Lionel Andres Messi. Hostující Barça na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrála čtyři zápasy, domácí Espaňol na svém stadionu v této sezóně nevyhrál žádný zápas. Espaňol není na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelil 0,8 góly na zápas. Také FC Barcelona na venkovních hřištích není obávaným týmem, její brankový průměr je 1,4 branky na utkání. Domácí Espaňol v tomto ročníku odehrál ovšem devět zápasů, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým FC Barcelona odehrál pouze tři zápasy, ve kterých neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,9 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 1,2 branky na zápas. V tomto utkání se jeví jako zajímavý tip na výhru hostů, kteří jsou dle postavení v tabulce jasným favoritem. 

Celta vs. Osasuna
V neděli nás čeká 19. kolo Španělské LaLigy a v něm se o body utkají Celta a Osasuna. V tomto utkání se střetne osmnáctý s dvanáctým týmem aktuální ligové tabulky, hosté mají náskok devět bodů. Celtě se v posledním ligovém kole proti Levante nedařilo, když ztratila tři body. Hostující Osasuna také ztratila všechny body se San Sebastianem a byla to již druhá prohra v řadě. Nejlepšími zakončovateli jsou za Celtu Iago Aspas se sedmi góly a za Osasunu Ezequiel Avila, který se trefil osmkrát. Hostující Osasuna na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrála dva zápasy, domácí Celta na svém stadionu v této sezóně vyhrála dva zápasy. Osasuna není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelila hostitelům 1 branku na venkovní zápas, Celta má na domácím hřišti nižší brankový průměr 0,7 branky na zápas. Domácí Celta v tomto ročníku odehrála sedm zápasů, ve kterých nevstřelila žádnou branku, hostující tým Osasuny odehrál šest zápasů, ve kterých neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,6 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 1,3 branky na zápas. Hosté mají v posledních utkáních sérii stejných výsledků, konkrétně dvou proher. Domácí na svém stadionu nejsou příliš produktivní, ale to samé se dá říci o hostech, kteří zase nevozí moc bodů z venkovních utkání. Zápas by mohl skončit dělbou bodů. 

Atletico Madrid vs. Levante
V devatenáctém kole Španělské LaLigy se spolu v sobotu na Wanda Metropolitano od 18:30 utkají Atletico a Levante. Svěřenci domácího trenéra Diega Simeoneho jsou aktuálně na čtvrtém místě ligové tabulky, hosté okupují devátou pozici. V minulém kole hostující tým z Levante získal maximum bodů se Celtou, v posledních dvou zápasech za sebou hosté brali plný počet bodů. Stejně tak domácí Atletico vyhrálo s Betisem, poslední týdny jsou domácí ve formě, jde už o druhou výhru v řadě. Nejlepšími zakončovateli jsou za Atletico Álvaro Morata se sedmi góly a za Levante Marti Roger, který se trefil osmkrát. Hráči Atletica v této sezóně vyhráli pět z devíti domácích zápasů. Hostující hráči Levante na venkovních hřištích vyhráli tři z devíti zápasů. Levante není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelilo hostitelům 1,1 branek na venkovní zápas, Atletico ovšem má na domácím hřišti vyšší brankový průměr 1,3 branky na zápas. Atletico z osmnácti zápasů v této sezóně v šesti nevstřelilo žádný gól, Levante neskórovalo v pěti zápasech. Defenziva hostujícího Levante není příliš pevná, průměrně obdržela 1,5 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou lepší, když inkasovala průměrně 0,6 gólu na zápas. Domácí prožívají v posledních dvou zápasech vítěznou sérii. Také hosté mají v posledních utkáních sérii stejných výsledků, konkrétně dvou výher. Domácí hráči Atletica mají v tabulce o 6 bodů víc a jsou tedy mírným favoritem, domácí v tomto utkání neprohrají. 

Alavés vs. Betis
Další, v pořadí již 19. kolo Španělské LaLigy nabídne střetnutí mezi Alavés a Betisem, které se odehraje v neděli od 16:00 na Mendizorrotza Stadium. V tomto utkání se střetne patnáctý se třináctým týmem aktuální ligové tabulky, hosté mají náskok čtyři body. Alavés v minulém ligovém kole hrál proti Barceloně a ztratil všechny body. I klub z Betisu vyšel z posledního utkání proti Atleticu naprázdno. Snajperem v týmu Alavés je Perez M. Lucas, který dal osm gólů, za Betis se osmkrát prosadil Loren Moron. Hráči Alavés v této sezóně vyhráli čtyři z devíti domácích zápasů. Hosté z Betisu venku uhráli jednu výhru z osmi zápasů. Betis není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelil hostitelům 1 branku na venkovní zápas, Alavés ovšem má na domácím hřišti vyšší brankový průměr 1,2 branky na zápas. Domácí Alavés v tomto ročníku odehrál pět zápasů, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Betisu odehrál pouze tři zápasy, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Betisu není příliš pevná, průměrně obdržela 1,7 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,6 gólu na zápas. Mírným favoritem jsou v tomto zápase hostující hráči Betisu, kteří mají v tabulce náskok 4 body, hosté v tomto utkání získají alespoň bod.
 

Přečtěte si také