PREVIEW - 19. kolo německé Bundesligy
Wolfsburg vs. Hertha - 25.01.2020 15:30
Bundesliga má na programu 19. kolo, ve kterém v sobotu v 15:30 hostí Wolfsburg tým Herthy. V tomto utkání se střetne devátý se čtrnáctým týmem aktuální ligové tabulky, domácí mají v tabulce náskok pět bodů. Poslední vzájemné utkání skončilo výhrou domácího Wolfsburgu 0:3. V posledním ligovém kole hráči Wolfsburgu prohráli s Kölnem, jde již o jejich druhou prohru v řadě, stejně tak hosté z Herthy prohráli s Bayernem. Nejvíc branek v dresu Wolfsburgu vsítil Wouter Weghorst, v barvách Herthy dal nejvíc branek Dodi Lukebakio. Hostující Hertha na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrála dva zápasy, domácí Wolfsburg na svém stadionu v této sezóně vyhrál tři zápasy. V této ligové sezóně domácí Wolfsburg vstřelil na domácím hřišti průměrně 1,1 góly v jednom zápase. Hosté z Herthy na venkovních hřištích průměrně vstřelili 1,2 branky. Wolfsburg z osmnácti zápasů v této sezóně v pěti nevstřelil žádný gól, Hertha neskórovala v šesti zápasech. Defenziva hostující Herthy není příliš pevná, průměrně obdržela 1,8 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou lepší, když inkasovala průměrně 1,2 gólu na zápas. Domácí tým Wolfsburgu prohrál v posledních dvou zápasech. Mírným favoritem jsou v tomto zápase domácí hráči Wolfsburgu, kteří mají v tabulce náskok 5 bodů, domácí v tomto utkání neprohrají.

Leverkusen vs. Düsseldorf - 26.01.2020 18:00
Bundesliga má na programu 19. kolo, ve kterém v neděli v 18:00 hostí Leverkusen tým Düsseldorfu. Domácí tým Leverkusenu je aktuálně s jednatřiceti body na šesté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o jedenáct příček níž na sedmnácté pozici, když získali patnáct bodů. Při posledním měření sil skončilo utkání výhrou domácího týmu Leverkusenu 1:3. V posledním ligovém kole hráči Leverkusenu vyhráli s Paderbornem, poslední zápasy se domácím daří, jde už o druhou výhru v řadě, naopak hosté z Düsseldorfu prohráli s Brémami. Nejlepšími zakončovateli jsou za Leverkusen Kevin Volland se sedmi góly a za Düsseldorf Rouwen Hennings, který se trefil jedenáctkrát. Hostující Düsseldorf na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrál jeden zápas, domácí Leverkusen na svém stadionu v této sezóně vyhrál tři zápasy. V této ligové sezóně domácí Leverkusen vstřelil na domácím hřišti průměrně 1,3 góly v jednom zápase. Hosté z Düsseldorfu na venkovních hřištích průměrně vstřelili 1,1 branky. Domácí Leverkusen v tomto ročníku odehrál pět zápasů, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Düsseldorfu odehrál šest zápasů, ve kterých neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,2 branky na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 2,1 branky na zápas. Domácí tým Leverkusenu vyhrál v posledních dvou zápasech. V tomto utkání se jeví jako zajímavý tip na výhru domácích, kteří jsou dle postavení v tabulce jasným favoritem.

Brémy vs. Hoffenheim - 26.01.2020 15:30
V neděli se odehraje 19. kolo Bundesligy, ve kterém se v 15:30 spolu střetnou Hoffenheim a Brémy. Domácí tým Brém je aktuálně se sedmnácti body na šestnácté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o osm příček výš na osmé pozici, když získali sedmadvacet bodů. Naposledy se tyto týmy střetly na hřišti hostů v Rhein-Neckar-Areně a utkání skončilo výhrou aktuálních hostů z Hoffenheimu 3:2. Brémám se v posledním ligovém kole proti Düsseldorfu dařilo a braly plný počet bodů. Hostující Hoffenheim naopak ztratil všechny body s Frankfurtem. Nejlepšími zakončovateli jsou za Brémy Milot Rashica se sedmi góly a za Hoffenheim Andrej Kramaric, který se trefil pětkrát. Werder v této sezóně vyhrál jeden z osmi domácích zápasů. Hostující hráči Hoffenheimu na venkovních hřištích vyhráli čtyři z osmi zápasů. Brémy v této sezóně vstřelily na domácím hřišti průměrně jen 1 branku na zápas, Hoffenheim zaznamenal na venkovních hřištích průměrně 1,4 zásahu. Domácí Brémy v tomto ročníku odehrály čtyři zápasy, ve kterých nevstřelily žádnou branku, hostující tým Hoffenheimu také odehrál čtyři zápasy, ve kterých neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 2,3 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 1,7 branky na zápas. Hostující hráči Hoffenheimu mají v tabulce náskok 10 bodů a jsou tak mírným favoritem, hosté v tomto utkání získají alespoň bod.

Freiburg vs. Paderborn - 25.01.2020 15:30
Freiburg přivítá v sobotu v 15:30 v rámci 19. kola Bundesligy na Schwarzwald-Stadion Paderborn. Oba týmy dělí v tabulce jedenáct příček, domácí jsou aktuálně na sedmém místě ligové tabulky, hosté jsou v tabulce poslední. Poslední vzájemné utkání skončilo výhrou domácího Freiburgu 1:3. Freiburg v minulém ligovém kole hrál proti Mainz a získal maximum bodů za výhru. Oproti tomu klub z Paderbornu vyšel z posledního utkání proti Leverkusenu naprázdno. Nejlepším střelcem Freiburgu je Nils Petersen s osmi brankami. V týmu hostů z Paderbornu je nejlepším zakončovatelem Streli Mamba s pěti góly. Hostující Paderborn na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrál jeden zápas, domácí Freiburg na svém stadionu v této sezóně vyhrál čtyři zápasy. Freiburg v této sezóně vstřelil na domácím hřišti průměrně 1,5 branky na zápas, Paderborn zaznamenal na venkovních hřištích průměrně pouze 1 zásah. Freiburg z osmnácti zápasů v této sezóně ve dvou nevstřelil žádný gól, Paderborn neskóroval ve čtyřech zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,3 branky na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 2,2 branky na zápas. V tomto utkání se jeví jako zajímavý tip na výhru domácích, kteří jsou dle postavení v tabulce jasným favoritem.

Union Berlín vs. Augsburg - 25.01.2020 15:30
Union Berlín přivítá v sobotu v 15:30 v rámci 19. kola Bundesligy na Stadionu An der Alten Försterei Augsburg. V tomto utkání se střetne dvanáctý s desátým týmem aktuální ligové tabulky, hosté mají náskok pouhé tři body. Naposledy se tyto týmy střetly na hřišti hostů ve WWK Areně a utkání skončilo remízou 1:1. V minulém kole hostující tým z Augsburgu ztratil všechny body s Dortmundem a byla to již druhá prohra v řadě. Stejně tak domácí Union Berlín prohrál s Lipskem, domácí jsou bez formy a jde už o třetí prohru za sebou. Nejvíc branek v dresu Unionu Berlín vsítil Sebastian Andersson, v barvách Augsburgu dal nejvíc branek Florian Niederlechner. Hostující Augsburg na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrál dva zápasy, domácí Union Berlín na svém stadionu v této sezóně vyhrál pět zápasů. Union Berlín není na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelil 1,3 góly na zápas. Také Augsburg na venkovních hřištích není obávaným týmem, jeho brankový průměr je 1,3 branky na utkání. Domácí Union Berlín v tomto ročníku odehrál čtyři zápasy, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Augsburgu odehrál pouze dva zápasy, ve kterých neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,5 branky na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 2 branky na zápas. Domácí tým Unionu Berlín prohrál v posledních třech zápasech. Stejně tak hosté mají sérii porážek v posledních dvou zápasech.

Frankfurt vs. Lipsko - 25.01.2020 15:30
Další, v pořadí již 19. kolo Bundesligy nabídne střetnutí mezi Frankfurtem a Lipskem, které se odehraje v sobotu od 15:30 v Commerzbank-Areně. Svěřenci domácího trenéra Adiho Hüttera jsou aktuálně na jedenáctém místě ligové tabulky, hosté okupují první pozici. Při posledním vzájemném utkání se týmy rozešly po výhře hostů z Lipska 2:1. V minulém kole hostující tým z Lipska získal maximum bodů s Unionem Berlín, v posledních dvou zápasech za sebou hosté brali plný počet bodů. Stejně tak domácí Frankfurt vyhrál s Hoffenheimem. Snajperem v týmu Frankfurtu je Goncalo Paciencia, který dal sedm gólů, za Lipsko se dvacetkrát prosadil Timo Werner. Hostující Lipsko na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrálo šest zápasů, domácí Eintracht na svém stadionu v této sezóně vyhrál čtyři zápasy. Lipsko je obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelilo hostitelům 2,8 branek na venkovní zápas, Frankfurt má na domácím hřišti nižší brankový průměr 2,1 branky na zápas. Frankfurt z osmnácti zápasů v této sezóně ve třech nevstřelil žádný gól, Lipsko neodehrálo zápas, kde by nevstřelilo alespoň jeden gól. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,7 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 1,2 branky na zápas. Hostující Lipsko drží sérii dvou výher v řadě. Favoritem jsou v tomto utkání podle rozdílu v postavení v tabulce hosté.

Mönchengladbach vs. Mainz - 25.01.2020 15:30
V sobotu se odehraje 19. kolo Bundesligy, ve kterém se v 15:30 spolu střetnou Mainz a Mönchengladbach. V tomto utkání se střetne třetí s patnáctým týmem aktuální ligové tabulky, domácí mají v tabulce náskok sedmnáct bodů. Naposledy se tyto týmy střetly na hřišti hostů v Opel Areně a utkání skončilo výhrou nynějšího domácího týmu z Mönchengladbachu 1:3. Mönchengladbach v minulém ligovém kole hrál proti Schalke a ztratil všechny body. I klub z Mainz vyšel z posledního utkání proti Freiburgu naprázdno, což byla druhá prohra v řadě za sebou. Nejlepšími zakončovateli jsou za Mönchengladbach Breel Embolo se šesti góly a za Mainz Robin Quaison, který se trefil sedmkrát. Hostující Mainz na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrálo tři zápasy, domácí Borussia na svém stadionu v této sezóně vyhrála sedm zápasů. Mönchengladbach je na domácím hřišti produktivní, když v průměru vstřelil 2,6 góly na zápas. Také Mainz na venkovních hřištích dokáže být produktivním týmem, jeho brankový průměr je 1,7 branky na utkání. Domácí Mönchengladbach v tomto ročníku odehrál pět zápasů, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Mainz odehrál šest zápasů, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Mainz není příliš pevná, průměrně obdržela 2,3 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou lepší, když inkasovala průměrně 1,1 gólu na zápas. Hosté neprožívají úspěšné období, když prohráli poslední dva zápasy v řadě. Situace v tabulce napovídá, že roli favorita bude plnit domácí Mönchengladbach.

Dortmund vs. Köln - 24.01.2020 20:30
Dortmund přivítá v pátek ve 20:30 v rámci 19. kola Bundesligy v Signal Iduna Parku Köln. Svěřenci domácího trenéra Luciena Favre jsou aktuálně na čtvrtém místě ligové tabulky, hosté okupují třináctou pozici. Naposledy se tyto týmy střetly na hřišti hostů v Köln Areně a utkání skončilo výhrou nynějšího domácího týmu z Dortmundu 1:3. Dortmund v minulém ligovém kole hrál proti Augsburgu a získal maximum bodů za výhru. I klub z Kölnu získal s Wolfsburgem tři body a jde již o čtvrtou výhru v dlouhé řadě za sebou. Snajperem v týmu Dortmundu je Jadon Sancho, který dal deset gólů, za Köln se šestkrát prosadil Jhon Cordoba. Borussia v této sezóně vyhrála pět z osmi domácích zápasů. Hostující hráči Kölnu na venkovních hřištích vyhráli dva z devíti zápasů. Dortmund v této sezóně vstřelil na domácím hřišti průměrně 3,2 branky na zápas, Köln zaznamenal na venkovních hřištích průměrně 1,1 zásahu. Domácí Dortmund v tomto ročníku odehrál jen dva zápasy, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Kölnu odehrál pět zápasů, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Kölnu není příliš pevná, průměrně obdržela 1,8 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,5 gólu na zápas. Hosté aktuálně mají formu, když vyhráli poslední čtyři zápasy v řadě. Hosté inkasovali v minulých zápasech průměrně 1,8 branky a Dortmund je doma produktivní, hosté z Kölnu neudrží vzadu nulu.

Bayern Mnichov vs. Schalke - 25.01.2020 18:30
V devatenáctém kole Bundesligy se spolu v sobotu v Allianz Areně od 18:30 utkají Bayern Mnichov a Schalke. Domácí tým Bayernu je aktuálně se šestatřiceti body na druhé pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce pouze o tři příčky níž na páté pozici, když získali třiatřicet bodů. Poslední vzájemné utkání skončilo výhrou domácího Bayernu 0:3. V posledním ligovém kole mnichovští hráči vyhráli s Herthou, domácí jsou ve formě, jde již o čtvrtou výhru v řadě za sebou, stejně jako hosté ze Schalke vyhráli s Mönchengladbachem. Nejvíc branek v dresu Bayernu vsítil Robert Lewandowski, v barvách Schalke dal nejvíc branek Suat Serdar. Bayern v této sezóně vyhráli šest z devíti domácích zápasů. Hosté ze Schalke venku uhráli čtyři výhry z osmi zápasů. Bayern Mnichov je na domácím hřišti produktivní, když v průměru vstřelil 3,1 góly na zápas. Oproti tomu Schalke není venku nijak produktivním týmem, jeho brankový průměr je 1,9 branky na utkání. Bayern Mnichov z osmnácti zápasů v této sezóně ze žádného nevyšel střelecky naprázdno, Schalke neskórovalo ve čtyřech zápasech. Defenziva hostujícího Schalke není příliš pevná, průměrně obdržela 1,2 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,2 gólu na zápas. Domácím se v posledních zápasech dařilo a brali plný počet bodů ve čtyřech po sobě jdoucích utkáních.
 

Přečtěte si také