PREVIEW - 18. kolo francouzské Ligue 1
Brest vs. Nice
V sobotu se odehraje 18. kolo Francouzské Ligue 1, ve kterém se ve 20:00 spolu střetnou Nice a Brest. V tomto utkání se střetne čtrnáctý se třináctým týmem aktuální ligové tabulky, hosté mají náskok pouhé dva body. Brestu se v posledním ligovém kole proti Lille nedařilo, když ztratil tři body. Hostující Nice naopak získalo maximum bodů s Metz. Snajperem v týmu Brestu je Irvin Cardona, který dal tři góly, za Nice se šestkrát prosadil Wylan Cyprien. Hráči Brestu v této sezóně vyhráli čtyři z devíti domácích zápasů. Hosté z Nice venku uhráli dvě výhry z osmi zápasů. Brest v této sezóně vstřelil na domácím hřišti průměrně 1,7 branky na zápas, Nice zaznamenalo na venkovních hřištích průměrně pouze 1 zásah. Brest ze sedmnácti zápasů v této sezóně ve čtyřech nevstřelil žádný gól, Nice neskórovalo ve dvou zápasech. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,2 branky na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 1,6 branky na zápas. Domácí Brest má na svém stadionu průměr 1,7 vstřelené branky na utkání, hosté mají nižší průměr 1 branku na venkovní zápas, domácí v tomto zápase neprohrají. 

Amiens vs. Dijon
Amiens přivítají v sobotu ve 20:00 v rámci 18. kola Francouzské Ligue 1 na Stade de la Licorne Dijon. Oba týmy dělí v tabulce pouze jedna příčka, domácí jsou aktuálně na sedmnáctém místě ligové tabulky, hosté drží šestnáctou příčku. Amiens v minulém ligovém kole hráli proti Monacu a ztratili všechny body, domácí jsou bez formy a jde už o čtvrtou prohru za sebou. I klub z Dijonu vyšel z posledního utkání proti Nantes naprázdno. Nejlepším střelcem Amiens je Sehrou Guirassy se čtyřmi brankami. V týmu hostů z Dijonu je nejlepším zakončovatelem Julio Tavares se třemi góly. Hostující Dijon na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrál jeden zápas, domácí Amiens na svém stadionu v této sezóně vyhráli tři zápasy. V této ligové sezóně domácí Amiens vstřelili na domácím hřišti průměrně 1,3 góly v jednom zápase. Hosté z Dijonu na venkovních hřištích průměrně vstřelili 0,3 branky. Domácí Amiens v tomto ročníku odehráli jen tři zápasy, ve kterých nevstřelili žádnou branku, hostující tým Dijonu odehrál deset zápasů, ve kterých neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,9 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 1,1 branky na zápas. Domácím se nedaří a v posledních čtyřech zápasech padli. 

Metz vs. Olympik Marseille
Metz přivítá v sobotu v 17:30 v rámci 18. kola Francouzské Ligue 1 na Stade Municipal Saint-Symphorien Olympik. V tomto utkání se střetne osmnáctý s druhým týmem aktuální ligové tabulky, hosté mají náskok devatenáct bodů. Metz v minulém ligovém kole hrálo proti Nice a ztratilo všechny body, což bylo již druhé zaváhání v řadě. Oproti tomu klub z Olympiku získal s Bordeaux tři body a jde již o šestou výhru v dlouhé řadě za sebou. Nejlepším střelcem Metz je Habib Diallo s devíti brankami. V týmu hostů z Olympiku je nejlepším zakončovatelem Darío Benedetto se šesti góly. Hráči Metz v této sezóně vyhráli dva z osmi domácích zápasů. Hosté z Olympiku venku uhráli čtyři výhry z osmi zápasů. Metz není na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelilo 1,2 góly na zápas. Také Olympik Marseille na venkovních hřištích není obávaným týmem, jeho brankový průměr je 1,4 branky na utkání. Domácí Metz v tomto ročníku odehrálo ovšem sedm zápasů, ve kterých nevstřelilo žádnou branku, hostující tým Olympiku odehrál čtyři zápasy, ve kterých neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,5 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 1,1 branky na zápas. Hostující Olympik Marseille drží sérii šesti výher v řadě. Domácím se nedaří a v posledních dvou zápasech padli. Favoritem jsou v tomto utkání podle rozdílu v postavení v tabulce hosté. 

Lille vs. Montpelliere
V osmnáctém kole Francouzské Ligue 1 se spolu v pátek na Stade Pierre-Mauroy od 20:45 utkají Lille a Montpelliere. Domácí tým Lille je aktuálně s osmadvaceti body na třetí pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o sedm příček níž na desáté pozici, když získali čtyřiadvacet bodů. Lille v minulém ligovém kole hrálo proti Brestu a získalo maximum bodů za výhru, domácí se vezou na vítězné vlně, jde již o třetí výhru v řadě za sebou. Oproti tomu klub z Montpelliere vyšel z posledního utkání proti Paris SG naprázdno. Snajperem v týmu Lille je Victor Osimhen, který dal devět gólů, za Montpelliere se pětkrát prosadil Andy Delort. Hráči Lille v této sezóně vyhráli sedm z devíti domácích zápasů. Hostující hráči Montpelliere na venkovních hřištích ještě nevyhráli, i když na to měli už osm pokusů. V této ligové sezóně domácí Lille vstřelilo na domácím hřišti průměrně 1,8 góly v jednom zápase. Hosté z Montpelliere na venkovních hřištích průměrně vstřelili 0,8 branky. Domácí Lille v tomto ročníku odehrálo čtyři zápasy, ve kterých nevstřelilo žádnou branku, hostující tým Montpelliere odehrál šest zápasů, ve kterých neskóroval. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 0,9 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1 branku na zápas. Domácím se v posledních zápasech dařilo a brali plný počet bodů ve třech po sobě jdoucích utkáních. Domácí Lille má na svém stadionu průměr 1,8 vstřelené branky na utkání, hosté mají nižší průměr 0,8 branky na venkovní zápas, domácí v tomto zápase neprohrají. 

Toulouse vs. Reims
Další, v pořadí již 18. kolo Francouzské Ligue 1 nabídne střetnutí mezi Toulouse a Reimsem, které se odehraje v sobotu od 20:00 na Stadium municipal de Toulouse. Oba týmy dělí v tabulce deset příček, domácí jsou aktuálně na devatenáctém místě ligové tabulky, hosté drží devátou příčku. Toulouse se v posledním ligovém kole proti Strasbourgu nedařilo, když ztratilo tři body, domácí prožívají těžkou sérii, je to v pořadí už sedmá prohra za sebou. Hostující Reims naopak získal maximum bodů se Saint Etienne. Nejlepším střelcem Toulouse je Efthimios Koulouris se čtyřmi brankami. V týmu hostů z Reimsu je nejlepším zakončovatelem Boulaye Dia s pěti góly. Hráči Toulouse v této sezóně vyhráli tři z osmi domácích zápasů. Hostující hráči Reimsu na venkovních hřištích vyhráli tři ze sedmi zápasů. Toulouse není na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelilo 1,1 góly na zápas. Také Reims na venkovních hřištích není obávaným týmem, jeho brankový průměr je 0,9 branky na utkání. Toulouse ze sedmnácti zápasů v této sezóně v pěti nevstřelilo žádný gól, Reims neskóroval v sedmi zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 2,1 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 0,6 branky na zápas. Domácím se aktuálně nedaří, nashromáždili už sedm proher v řadě. Podle postavení v tabulce jsou favoritem hosté, oba celky dělí 10 příček. 

Bordeaux vs. Strasbourg
Bordeaux přivítá v neděli v 15:00 v rámci 18. kola Francouzské Ligue 1 na Nouveau Stade de Bordeaux Strasbourg. Oba týmy dělí v tabulce deset příček, domácí jsou aktuálně na pátém místě ligové tabulky, hosté drží patnáctou příčku. Bordeaux se v posledním ligovém kole proti Olympiku nedařilo, když ztratilo tři body. Hostující Strasbourg naopak získal maximum bodů s Toulouse. Nejlepšími zakončovateli jsou za Bordeaux Nicolas De Preville s pěti góly a za Strasbourg Adrien Thomasson, který se trefil také pětkrát. Hráči Bordeaux v této sezóně vyhráli čtyři z osmi domácích zápasů. Hostující hráči Strasbourgu na venkovních hřištích vyhráli jeden z osmi zápasů. Strasbourg není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelil hostitelům 0,5 branek na venkovní zápas, Bordeaux ovšem má na domácím hřišti vyšší brankový průměr 1,9 branky na zápas. Domácí Bordeaux v tomto ročníku odehrálo jen tři zápasy, ve kterých nevstřelilo žádnou branku, hostující tým Strasbourgu odehrál osm zápasů, ve kterých neskóroval. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,2 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,4 branky na zápas. Favoritem jsou v tomto utkání podle rozdílu v postavení v tabulce domácí. 

Angers vs. Monaco
V osmnáctém kole Francouzské Ligue 1 se spolu v sobotu na Stade Raymond Kopa od 20:00 utkají Angers a Monaco. Svěřenci domácího trenéra Stéphane Moulina jsou aktuálně na dvanáctém místě ligové tabulky, hosté okupují jedenáctou pozici. Angers se v posledním ligovém kole proti Rennes nedařilo, když ztratilo tři body, domácí prožívají těžkou sérii, je to v pořadí už třetí prohra za sebou. Hostující Monaco naopak získalo maximum bodů s Amiens, v posledních dvou zápasech za sebou hosté brali plný počet bodů. Snajperem v týmu Angers je Rachid Alioui, který dal pět gólů, za Monaco se jedenáctkrát prosadil Wissam Ben Yedder. Hráči Angers v této sezóně vyhráli šest z devíti domácích zápasů. Hosté z Monaca venku uhráli dvě výhry z osmi zápasů. Monaco není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelilo hostitelům 0,9 branek na venkovní zápas, Angers ovšem mají na domácím hřišti vyšší brankový průměr 1,7 branky na zápas. Domácí Angers v tomto ročníku odehráli šest zápasů, ve kterých nevstřelili žádnou branku, hostující tým Monaca odehrál čtyři zápasy, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Monaca není příliš pevná, průměrně obdržela 1,6 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,4 gólu na zápas. Domácí tým Angers prohrál v posledních třech zápasech. Hosté mají vítěznou sérii v posledních dvou zápasech. Domácí Angers mají na svém stadionu průměr 1,7 vstřelené branky na utkání, hosté mají nižší průměr 0,9 branky na venkovní zápas, domácí v tomto zápase neprohrají. 

Lyon vs. Rennes
Lyon přivítá v neděli v 17:00 v rámci 18. kola Francouzské Ligue 1 na Parc Olympique Lyonnais Rennes. Oba týmy dělí v tabulce pouze tři příčky, domácí jsou aktuálně na sedmém místě ligové tabulky, hosté drží čtvrtou příčku. Lyonu se v posledním ligovém kole proti Nimes dařilo a bral plný počet bodů. Hostující Rennes také získalo maximum bodů s Angers, hosté jsou rozjetí, jde již o třetí výhru v řadě za sebou. Nejvíc branek v dresu Lyonu vsítil Moussa Dembele, v barvách Rennes dal nejvíc branek M'Baye Niang. Hráči Lyonu v této sezóně vyhráli tři z osmi domácích zápasů. Hostující hráči Rennes na venkovních hřištích vyhráli tři z osmi zápasů. Lyon v této sezóně vstřelil na domácím hřišti průměrně 1,4 branky na zápas, Rennes zaznamenalo na venkovních hřištích průměrně pouze 1 zásah. Lyon ze sedmnácti zápasů v této sezóně v šesti nevstřelil žádný gól, Rennes neskórovalo ve třech zápasech. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 0,9 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,1 branky na zápas. Hosté aktuálně mají formu, když vyhráli poslední tři zápasy v řadě. 

Saint Etienne vs. Paris SG
Francouzská Ligue 1 má na programu 18. kolo, ve kterém v neděli ve 21:00 hostí Saint Etienne tým Paris SG. V tomto utkání se střetne osmý s vedoucím týmem aktuální ligové tabulky, hosté mají náskok čtrnáct bodů. V minulém kole hostující pařížští hráči získali maximum bodů s Montpelliere, hosté jsou rozjetí, jde již o čtvrtou výhru v řadě za sebou. Naopak domácí Saint Etienne prohrálo s Reimsem. Nejlepšími zakončovateli jsou za Saint Etienne Denis Bouanga se sedmi góly a za Paris SG Kylian Mbappe-Lottin, který se trefil také sedmkrát. Hráči Saint Etienne v této sezóně vyhráli tři z osmi domácích zápasů. Hostující hráči Paris SG na venkovních hřištích vyhráli šest z osmi zápasů. Saint Etienne v této sezóně vstřelilo na domácím hřišti průměrně 1,4 branky na zápas, Paris SG zaznamenalo na venkovních hřištích průměrně 1,9 zásahu. Saint Etienne ze sedmnácti zápasů v této sezóně ve čtyřech nevstřelilo žádný gól, Paris SG neskórovalo v jednom zápase. Defenziva hostujícího Paris SG je pevná, průměrně obdržela 0,6 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou horší, když inkasovala průměrně 1,4 gólu na zápas. Hosté mají v posledních utkáních sérii stejných výsledků, konkrétně čtyřech výher. Hostující hráči Paris SG mají v tabulce o 14 bodů víc a jsou tak mírným favoritem, hosté v tomto utkání získají alespoň bod. 

Nimes vs. Nantes
V sobotu se odehraje 18. kolo Francouzské Ligue 1, ve kterém se ve 20:00 spolu střetnou Nantes a Nimes. V tomto utkání se střetne poslední se šestým týmem aktuální ligové tabulky, hosté mají náskok čtrnáct bodů. Nimes se v posledním ligovém kole proti Lyonu nedařilo, když ztratilo tři body, jde již o jejich druhou prohru v řadě. Hostující Nantes naopak získalo maximum bodů s Dijonem. Nejvíc branek v dresu Nimes vsítil Renaud Ripart, v barvách Nantes dal nejvíc branek Kalifa Coulibaly. Hráči Nimes v této sezóně vyhráli dva ze sedmi domácích zápasů. Hostující hráči Nantes na venkovních hřištích vyhráli dva z osmi zápasů. Nimes v této sezóně vstřelilo na domácím hřišti průměrně jen 1 branku na zápas, Nantes zaznamenalo na venkovních hřištích průměrně pouze 0,8 zásahu. Domácí Nimes v tomto ročníku odehrálo ovšem osm zápasů, ve kterých nevstřelilo žádnou branku, hostující tým Nantes odehrál pět zápasů, ve kterých neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,8 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 0,9 branky na zápas. Domácím se aktuálně nedaří, nashromáždili dvě prohry v řadě. Favoritem jsou v tomto utkání podle rozdílu v postavení v tabulce hosté.
 

Přečtěte si také