PREVIEW - 18. kolo anglické Premier League
Watford vs. Manchester United
Další, v pořadí již 18. kolo Premier League nabídne střetnutí mezi Watfordem a United, které se odehraje v neděli od 15:00 na Vicarage Road. Oba týmy dělí v tabulce čtrnáct příček, domácí jsou v tabulce poslední, hosté drží šestou příčku. Watfordu se v posledním ligovém kole proti Liverpoolu nedařilo, když ztratil tři body. Hostující United naopak remizovali a přišli o dva body s Evertonem. Nejčastěji skórujícím hráčem v týmu Watfordu je Andre Gray, který dal dva góly, za United se desetkrát prosadil Marcus Rashford. Hostující Red Devils na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhráli dva zápasy, domácí Watford na svém stadionu v této sezóně nevyhrál žádný zápas. Watford není na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelil 0,5 góly na zápas. Také United na venkovních hřištích nejsou obávaným týmem, jejich brankový průměr je 1,2 branky na utkání. Domácí Watford v tomto ročníku odehrál ovšem deset zápasů, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým United odehrál pouze tři zápasy, ve kterých neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,9 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 1,2 branky na zápas. V tomto utkání se jeví jako zajímavý tip na výhru hostů, kteří jsou dle postavení v tabulce jasným favoritem. 

Tottenham vs. Chelsea
V osmnáctém kole Premier League se v londýnském derby spolu v neděli na Tottenham Hotspur Stadium od 17:30 utkají Tottenham a Chelsea. Svěřenci domácího trenéra Mauricia Pochettina jsou aktuálně na pátém místě ligové tabulky, hosté okupují čtvrtou pozici. V posledním ligovém kole tottenhamští hráči vyhráli s Wolverhamptonem, poslední zápasy se domácím daří, jde už o druhou výhru v řadě, naopak hosté z Chelsea prohráli s Bournemouthem, což byla druhá prohra v řadě za sebou. Snajperem v týmu Tottenhamu je Harry Kane, který dal devět gólů, za Chelsea se jedenáctkrát prosadil Tammy Abraham. Spurs v této sezóně vyhráli pět z osmi domácích zápasů. Hostující hráči Chelsea na venkovních hřištích vyhráli pět z osmi zápasů. Tottenham je na domácím hřišti produktivní, když v průměru vstřelil 2,4 góly na zápas. Také Chelsea na venkovních hřištích dokáže být produktivním týmem, její brankový průměr je 2,5 branky na utkání. Tottenham ze sedmnácti zápasů v této sezóně ve dvou nevstřelil žádný gól, Chelsea neskórovala ve třech zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,4 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,5 branky na zápas. Hosté neprožívají úspěšné období, když prohráli poslední dva zápasy v řadě. Domácím se v posledních zápasech dařilo a brali plný počet bodů ve dvou po sobě jdoucích utkáních. Domácí i hosté jsou v této sezóně v koncovce úspěšní, očekává se, že ani jeden z týmů nevyjde střelecky naprázdno. 

Norwich vs. Wolverhampton
Další, v pořadí již 18. kolo Premier League nabídne střetnutí mezi Norwichem a Wolverhamptonem, které se odehraje v sobotu od 16:00 na Carrow Road. V tomto utkání se střetne devatenáctý s osmým týmem aktuální ligové tabulky, hosté mají náskok dvanáct bodů. Norwich v minulém ligovém kole hrál proti Leicesteru a ztratil remízou dva body. Oproti tomu klub z Wolverhamptonu vyšel z posledního utkání proti Tottenhamu naprázdno. Nejlepším střelcem Norwiche je Teemu Pukki s devíti brankami. V týmu hostů z Wolverhamptonu je nejlepším zakončovatelem Raul Alonso Jimenez se šesti góly. Hostující Wolverhampton na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrál dva zápasy, domácí Norwich na svém stadionu v této sezóně vyhrál dva zápasy. Norwich v této sezóně vstřelil na domácím hřišti průměrně 1,6 branky na zápas, Wolverhampton zaznamenal na venkovních hřištích průměrně 1,4 zásahu. Norwich ze sedmnácti zápasů v této sezóně v šesti nevstřelil žádný gól, Wolverhampton naopak neskóroval jen v jednom zápase. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 2,1 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 1,2 branky na zápas. Podle postavení v tabulce jsou favoritem hosté, oba celky dělí 11 příček. 

Newcastle vs. Crystal Palace
Další, v pořadí již 18. kolo Premier League nabídne střetnutí mezi Newcastlem a Crystal Palace, které se odehraje v sobotu od 16:00 v St. James‘ Parku. Svěřenci domácího trenéra nenía určena jsou aktuálně na jedenáctém místě ligové tabulky, hosté okupují devátou pozici. V posledním ligovém kole hráči Newcastlu prohráli s Burnley, naopak hosté z Crystal Palace remizovali s Brightonem, byla to již druhá remíza v řadě. Snajperem v týmu Newcastlu je Jonjo Shelvey, který dal pět gólů, za Crystal Palace se čtyřikrát prosadil Jordan Ayew. Hostující Eagles na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrál tři zápasy, domácí Magpies na svém stadionu v této sezóně vyhráli tři zápasy. Newcastle není na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelil 1,1 góly na zápas. Také Crystal Palace na venkovních hřištích není obávaným týmem, jeho brankový průměr je 1 branka na utkání. Domácí Newcastle v tomto ročníku odehrál šest zápasů, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Crystal Palace odehrál sedm zápasů, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Crystal Palace je pevná, průměrně obdržela 1,1 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,4 gólu na zápas. Hosté mají sérii remíz v posledních dvou zápasech. 

Manchester City vs. Leicester
Premier League má na programu 18. kolo, ve kterém v sobotu v 18:30 hostí ve šlágru kola City tým Leicesteru. V tomto utkání se střetne třetí s druhým týmem aktuální ligové tabulky, hosté mají náskok čtyři body. V posledním ligovém kole hráči City vyhráli s Arsenalem, naopak hosté z Leicesteru remizovali s Norwichem. Nejlepším střelcem City je Raheem Sterling s devíti brankami. V týmu hostů z Leicesteru je nejlepším zakončovatelem Jamie Vardy se šestnácti góly. Hostující Foxes na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhráli pět zápasů, domácí Citizens na svém stadionu v této sezóně vyhráli pět zápasů. City v této sezóně vstřelili na domácím hřišti průměrně 2,8 branky na zápas, Leicester zaznamenal na venkovních hřištích průměrně 2,6 zásahu. City ze sedmnácti zápasů v této sezóně v jednom nevstřelili žádný gól, Leicester neskóroval ve dvou zápasech. Defenziva hostujícího Leicesteru je pevná, průměrně obdržela 0,6 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,1 gólu na zápas. Domácí i hosté jsou v této sezóně v koncovce úspěšní, očekává se, že ani jeden z týmů nevyjde střelecky naprázdno. 

Everton vs. Arsenal
Everton přivítá v sobotu ve 13:30 v rámci 18. kola Premier League v Goodison Parku Arsenal. V tomto utkání se střetne šestnáctý s desátým týmem aktuální ligové tabulky, hosté mají náskok čtyři body. V posledním ligovém kole evertonští hráči remizovali s United, naopak hosté z Arsenalu prohráli se City. Nejvíc branek v dresu Evertonu vsítil de Andrade Richarlison, v barvách Arsenalu dal nejvíc branek Pierre-Emeric Aubameyang. Hostující Gunners na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhráli dva zápasy, domácí Toffees na svém stadionu v této sezóně vyhráli čtyři zápasy. Everton není na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelil 1,4 góly na zápas. Také Arsenal na venkovních hřištích není obávaným týmem, jeho brankový průměr je 1,2 branky na utkání. Domácí Everton v tomto ročníku odehrál pět zápasů, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Arsenalu odehrál pouze tři zápasy, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Arsenalu není příliš pevná, průměrně obdržela 1,6 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,7 gólu na zápas. Mírným favoritem jsou v tomto zápase hostující hráči Arsenalu, kteří mají v tabulce náskok 4 body, hosté v tomto utkání získají alespoň bod. 

Brighton vs. Sheffield
Další, v pořadí již 18. kolo Premier League nabídne střetnutí mezi Brightonem a Sheffieldem, které se odehraje v sobotu od 16:00 na Falmer Stadium. V tomto utkání se střetne třináctý se sedmým týmem aktuální ligové tabulky, hosté mají náskok pět bodů. V minulém kole hostující tým ze Sheffieldu získal maximum bodů s Aston Villou, v posledních dvou zápasech za sebou hosté brali plný počet bodů. Naopak domácí Brighton remizoval s Crystal Palace a byla to již druhá dělba bodů v řadě. Nejlepšími zakončovateli jsou za Brighton Neal Maupay se sedmi góly a za Sheffield Lys Mousset, který se trefil pětkrát. Hostující Sheffield na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrál dva zápasy, domácí Brighton na svém stadionu v této sezóně vyhrál tři zápasy. Sheffield není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelil hostitelům 1,2 branek na venkovní zápas, Brighton ovšem má na domácím hřišti vyšší brankový průměr 1,5 branky na zápas. Brighton ze sedmnácti zápasů v této sezóně v pěti nevstřelil žádný gól, Sheffield neskóroval ve čtyřech zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,5 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 0,9 branky na zápas. Domácí prožívají v posledních dvou zápasech sérii remíz. Také hosté mají v posledních utkáních sérii stejných výsledků, konkrétně dvou výher. Mírným favoritem jsou v tomto zápase hostující hráči Sheffieldu, kteří mají v tabulce náskok 5 bodů, hosté v tomto utkání získají alespoň bod. 

Aston Villa vs. Southampton
V sobotu se odehraje 18. kolo Premier League, ve kterém se v 16:00 spolu střetnou Southampton a Aston Villa. Svěřenci domácího trenéra Deana Smitha jsou aktuálně na sedmnáctém místě ligové tabulky, hosté okupují osmnáctou pozici. Aston Villa v minulém ligovém kole hrála proti Sheffieldu a ztratila všechny body, domácí jsou bez formy a jde už o třetí prohru za sebou. I klub ze Southamptonu vyšel z posledního utkání proti West Hamu naprázdno, což byla druhá prohra v řadě za sebou. Nejlepšími zakončovateli jsou za Aston Villu Wesley se čtyřmi góly a za Southampton Danny Ings, který se trefil devětkrát. Hráči Aston Villy v této sezóně vyhráli tři z osmi domácích zápasů. Hostující hráči Southamptonu na venkovních hřištích vyhráli dva z osmi zápasů. Southampton není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelil hostitelům 1,1 branek na venkovní zápas, Aston Villa ovšem má na domácím hřišti vyšší brankový průměr 1,4 branky na zápas. Aston Villa ze sedmnácti zápasů v této sezóně ve čtyřech nevstřelila žádný gól, Southampton neskóroval ve třech zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,8 branky na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 2,1 branky na zápas. Domácí tým Aston Villy prohrál v posledních třech zápasech. Stejně tak hosté mají sérii porážek v posledních dvou zápasech. 

Bournemouth vs. Burnley
Bournemouth přivítá v sobotu v 16:00 v rámci 18. kola Premier League na Dean Court Burnley. V tomto utkání se střetne čtrnáctý s dvanáctým týmem aktuální ligové tabulky, hosté mají náskok pouhé dva body. V posledním ligovém kole hráči Bournemouthu vyhráli s Chelsea, stejně tak hosté z Burnley vyhráli s Newcastlem. Nejlepšími zakončovateli jsou za Bournemouth Harry Wilson se šesti góly a za Burnley Chris Wood, který se trefil sedmkrát. Hostující Burnley na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrálo jeden zápas, domácí Bournemouth na svém stadionu v této sezóně vyhrál dva zápasy. Bournemouth není na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelil 1,1 góly na zápas. Také Burnley na venkovních hřištích není obávaným týmem, jeho brankový průměr je 1,1 branky na utkání. Domácí Bournemouth v tomto ročníku odehrál pět zápasů, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Burnley odehrál čtyři zápasy, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Burnley není příliš pevná, průměrně obdržela 1,7 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,4 gólu na zápas. Domácí na svém stadionu nejsou příliš produktivní, ale to samé se dá říci o hostech, kteří zase nevozí moc bodů z venkovních utkání. Zápas by mohl skončit dělbou bodů.
 

Přečtěte si také