PREVIEW - 16. kolo německé Bundesligy
Wolfsburg vs. Schalke
Ve středu se odehraje 16. kolo Bundesligy, ve kterém se ve 20:30 spolu střetnou Schalke a Wolfsburg. Domácí tým Wolfsburgu je aktuálně se třiadvaceti body na osmé pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o čtyři příčky výš na čtvrté pozici, když získali osmadvacet bodů. Wolfsburg v minulém ligovém kole hrál proti Mönchengladbachu a získal maximum bodů za výhru. I klub ze Schalke získal s Frankfurtem tři body. Nejlepším střelcem Wolfsburgu je Wouter Weghorst se sedmi brankami. V týmu hostů ze Schalke je nejlepším zakončovatelem Amine Harit se šesti góly. Hráči Wolfsburgu v této sezóně vyhráli tři z osmi domácích zápasů. Hostující hráči Schalke na venkovních hřištích vyhráli čtyři ze sedmi zápasů. V této ligové sezóně domácí Wolfsburg vstřelil na domácím hřišti průměrně 1,1 góly v jednom zápase. Hosté ze Schalke na venkovních hřištích průměrně vstřelili 2 branky. Wolfsburg z patnácti zápasů v této sezóně ve čtyřech nevstřelil žádný gól, Schalke neskórovalo také ve čtyřech zápasech. Defenziva hostujícího Schalke je pevná, průměrně obdržela 1,2 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1 gól na zápas. Hosté ze Schalke mají na venkovních hřištích průměr 2 branky na utkání, i v tomto zápase vstřelí alespoň jednu branku. 

Brémy vs. Mainz
Další, v pořadí již 16. kolo Bundesligy nabídne střetnutí mezi Brémami a Mainz, které se odehraje v úterý od 18:30 na Weser-Stadion. Svěřenci domácího trenéra Floriana Kohfeldta jsou aktuálně na patnáctém místě ligové tabulky, hosté okupují čtrnáctou pozici. V posledním ligovém kole brémští hráči prohráli s Bayernem, jde již o jejich druhou prohru v řadě, stejně tak hosté z Mainz prohráli, což byla druhá prohra v řadě za sebou. Nejlepšími zakončovateli jsou za Brémy Milot Rashica se sedmi góly a za Mainz Robin Quaison, který se trefil čtyřikrát. Werder v této sezóně vyhrál jeden ze sedmi domácích zápasů. Hosté z Mainz venku uhráli dvě výhry z osmi zápasů. V této ligové sezóně domácí Brémy vstřelily na domácím hřišti průměrně 1,1 góly v jednom zápase. Hosté z Mainz na venkovních hřištích průměrně vstřelili 1,2 branky. Brémy z patnácti zápasů v této sezóně ve dvou nevstřelily žádný gól, Mainz neskórovalo v pěti zápasech. Defenziva hostujícího Mainz není příliš pevná, průměrně obdržela 2,5 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 2,3 gólu na zápas. Domácí tým Brém prohrál v posledních dvou zápasech. Stejně tak hosté mají sérii porážek v posledních dvou zápasech. Domácí Brémy na domácím hřišti v této sezóně nejsou žádným postrachem. Stejně tak ale hosté nevozí moc bodů z venkovních stadionů, zápas by mohl skončit remízou. 

Union Berlín vs. Hoffenheim
V úterý se odehraje 16. kolo Bundesligy, ve kterém se ve 20:30 spolu střetnou Hoffenheim a Union Berlín. Domácí tým Unionu Berlín je aktuálně s dvaceti body na desáté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce pouze o jednu příčku výš na deváté pozici, když získali jednadvacet bodů. Unionu Berlín se v posledním ligovém kole proti Paderbornu ne úplně dařilo, když ztratil remízou dva body. Hostující Hoffenheim naopak ztratil všechny body s Augsburgem a byla to již druhá prohra v řadě. Nejlepším střelcem Unionu Berlín je Sebastian Andersson s osmi brankami. V týmu hostů z Hoffenheimu je nejlepším zakončovatelem Andrej Kramaric se čtyřmi góly. Hráči Unionu Berlín v této sezóně vyhráli pět z osmi domácích zápasů. Hostující hráči Hoffenheimu na venkovních hřištích vyhráli tři ze sedmi zápasů. Union Berlín v této sezóně vstřelil na domácím hřišti průměrně 1,5 branky na zápas, Hoffenheim zaznamenal na venkovních hřištích průměrně 1,3 zásahu. Domácí Union Berlín v tomto ročníku odehrál jen tři zápasy, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Hoffenheimu odehrál čtyři zápasy, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Hoffenheimu není příliš pevná, průměrně obdržela 1,8 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,3 gólu na zápas. Hosté mají sérii porážek v posledních dvou zápasech. 

Freiburg vs. Bayern Mnichov
Bundesliga má na programu 16. kolo, ve kterém ve středu ve 20:30 hostí Freiburg tým Bayernu. Domácí tým Freiburgu je aktuálně s pětadvaceti body na šesté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce pouze o jednu příčku výš na páté pozici, když získali sedmadvacet bodů. Freiburgu se v posledním ligovém kole proti Herthě nedařilo, když ztratil tři body. Hostující Bayern Mnichov naopak získal maximum bodů s Brémami. Nejvíc branek v dresu Freiburgu vsítil Nils Petersen, v barvách Bayernu dal nejvíc branek Robert Lewandowski. Hráči Freiburgu v této sezóně vyhráli čtyři ze sedmi domácích zápasů. Hosté z Bayernu venku uhráli tři výhry ze sedmi zápasů. Bayern Mnichov je obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelil hostitelům 2,1 branek na venkovní zápas, Freiburg má na domácím hřišti nižší brankový průměr 1,6 branky na zápas. Domácí Freiburg v tomto ročníku odehrál jen dva zápasy, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Bayernu neodehrál žádný zápas, ve kterém by se neprosadil alespoň jednou brankou. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,2 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,4 branky na zápas. Hosté z Bayernu na venkovních hřištích mají průměr 2,1 branky na utkání, i v tomto zápase vstřelí alespoň jednu branku. 

Frankfurt vs. Köln
Ve středu nás čeká 16. kolo Bundesligy a v něm se o body utkají Frankfurt a Köln. Domácí tým Frankfurtu je aktuálně s osmnácti body na dvanácté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o pět příček níž na sedmnácté pozici, když získali jedenáct bodů. Frankfurtu se v posledním ligovém kole proti Schalke nedařilo, když ztratil tři body. Hostující Köln naopak získal maximum bodů s Leverkusenem. Snajperem v týmu Frankfurtu je Goncalo Paciencia, který dal šest gólů, za Köln se třikrát prosadil Simon Terodde. Eintracht v této sezóně vyhrál čtyři z osmi domácích zápasů. Hostující hráči Kölnu na venkovních hřištích vyhráli jeden z osmi zápasů. Frankfurt v této sezóně vstřelil na domácím hřišti průměrně 2,1 branky na zápas, Köln zaznamenal na venkovních hřištích průměrně pouze 0,8 zásahu. Domácí Frankfurt v tomto ročníku odehrál jen tři zápasy, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Kölnu odehrál pět zápasů, ve kterých neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,5 branky na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 2 branky na zápas. Hosté inkasovali v minulých zápasech průměrně 2 branky a Frankfurt je doma produktivní, hosté z Kölnu neudrží vzadu nulu. 

Dortmund vs. Lipsko
Další, v pořadí již 16. kolo Bundesligy nabídne šlágr kola mezi Dortmundem a Lipskem, který se odehraje v úterý od 20:30 v Signal Iduna Parku. Svěřenci domácího trenéra Luciena Favre jsou aktuálně na třetím místě ligové tabulky, hosté okupují první pozici. Dortmundu se v posledním ligovém kole proti Mainz dařilo a bral plný počet bodů, domácí jsou ve formě, jde již o třetí výhru v řadě za sebou. Hostující Lipsko také získalo maximum bodů s Düsseldorfem, hosté jsou rozjetí, jde již o šestou výhru v řadě za sebou. Nejlepším střelcem Dortmundu je Marco Reus s devíti brankami. V týmu hostů z Lipska je nejlepším zakončovatelem Timo Werner se šestnácti góly. Borussia v této sezóně vyhrála pět ze sedmi domácích zápasů. Hosté z Lipska venku uhráli šest výher z osmi zápasů. Dortmund je na domácím hřišti produktivní, když v průměru vstřelil 3,3 góly na zápas. Také Lipsko na venkovních hřištích dokáže být produktivním týmem, jeho brankový průměr je 2,8 branky na utkání. Dortmund z patnácti zápasů v této sezóně ve dvou nevstřelil žádný gól, Lipsko neodehrálo zápas, kde by nevstřelilo alespoň jeden gól. Defenziva hostujícího Lipska je pevná, průměrně obdržela 1,1 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,3 gólu na zápas. Domácí tým Dortmundu vyhrál v posledních třech zápasech. Stejně tak hosté mají vítěznou sérii v posledních šesti zápasech. Domácím se na domácím stadionu v této sezóně v koncovce daří, dá se očekávat, že opět vstřelí alespoň jeden gól. 

Mönchengladbach vs. Paderborn
Mönchengladbach přivítá ve středu ve 20:30 v rámci 16. kola Bundesligy v Borussia Parku Paderborn. Oba týmy dělí v tabulce šestnáct příček, domácí jsou aktuálně na druhém místě ligové tabulky, hosté jsou v tabulce poslední. V posledním ligovém kole hráči Mönchengladbachu prohráli s Wolfsburgem, naopak hosté z Paderbornu remizovali s Unionem Berlín. Nejvíc branek v dresu Mönchengladbachu vsítil Breel Embolo, v barvách Paderbornu dal nejvíc branek Streli Mamba. Borussia v této sezóně vyhrála šest z osmi domácích zápasů. Hostující hráči Paderbornu na venkovních hřištích vyhráli jeden ze sedmi zápasů. V této ligové sezóně domácí Mönchengladbach vstřelil na domácím hřišti průměrně 2,6 góly v jednom zápase. Hosté z Paderbornu na venkovních hřištích průměrně vstřelili 1,1 branky. Mönchengladbach z patnácti zápasů v této sezóně ve třech nevstřelil žádný gól, Paderborn neskóroval také ve třech zápasech. Defenziva hostujícího Paderbornu není příliš pevná, průměrně obdržela 2,2 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou lepší, když inkasovala průměrně 1,2 gólu na zápas. V tomto utkání se jeví jako zajímavý tip na výhru domácích, kteří jsou dle postavení v tabulce jasným favoritem. 

Leverkusen vs. Hertha
Ve středu se odehraje 16. kolo Bundesligy, ve kterém se v 18:30 spolu střetnou Hertha a Leverkusen. V tomto utkání se střetne sedmý se třináctým týmem aktuální ligové tabulky, domácí mají v tabulce náskok deset bodů. Leverkusen v minulém ligovém kole hrál proti Kölnu a ztratil všechny body. Oproti tomu klub z Herthy získal s Freiburgem tři body. Nejlepšími zakončovateli jsou za Leverkusen Kevin Volland s pěti góly a za Herthu Dodi Lukebakio, který se trefil čtyřikrát. Hráči Leverkusenu v této sezóně vyhráli tři z osmi domácích zápasů. Hostující hráči Herthy na venkovních hřištích vyhráli jeden z osmi zápasů. Leverkusen v této sezóně vstřelil na domácím hřišti průměrně 1,5 branky na zápas, Hertha zaznamenala na venkovních hřištích průměrně 1,2 zásahu. Leverkusen z patnácti zápasů v této sezóně ve čtyřech nevstřelil žádný gól, Hertha neskórovala také ve čtyřech zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,3 branky na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 1,9 branky na zápas. Mírným favoritem jsou v tomto zápase domácí hráči Leverkusenu, kteří mají v tabulce náskok 10 bodů, domácí v tomto utkání neprohrají. 

Augsburg vs. Düsseldorf
V úterý se odehraje 16. kolo Bundesligy, ve kterém se ve 20:30 spolu střetnou Düsseldorf a Augsburg. Domácí tým Augsburgu je aktuálně s dvaceti body na jedenácté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o pět příček níž na šestnácté pozici, když získali dvanáct bodů. Augsburgu se v posledním ligovém kole proti Hoffenheimu dařilo a bral plný počet bodů, poslední zápasy se domácím daří, jde už o druhou výhru v řadě. Hostující Düsseldorf naopak ztratil všechny body s Lipskem a byla to již druhá prohra v řadě. Nejlepším střelcem Augsburgu je Florian Niederlechner se sedmi brankami. V týmu hostů z Düsseldorfu je nejlepším zakončovatelem Rouwen Hennings s deseti góly. Hráči Augsburgu v této sezóně vyhráli tři ze sedmi domácích zápasů. Hosté z Düsseldorfu venku uhráli jednu výhru z osmi zápasů. Augsburg je na domácím hřišti produktivní, když v průměru vstřelil 1,9 góly na zápas. Oproti tomu Düsseldorf není venku nijak produktivním týmem, jeho brankový průměr je 1,2 branky na utkání. Augsburg z patnácti zápasů v této sezóně ve dvou nevstřelil žádný gól, Düsseldorf neskóroval ve čtyřech zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,9 branky na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 2,1 branky na zápas. Hosté neprožívají úspěšné období, když prohráli poslední dva zápasy v řadě. Domácím se v posledních zápasech dařilo a brali plný počet bodů ve dvou po sobě jdoucích utkáních. Domácím se v posledních utkáních daří daleko lépe než hostům.
 

Přečtěte si také