PREVIEW - 16. kolo francouzské Ligue 1
Metz vs. Rennes
Další, v pořadí již 16. kolo Francouzské Ligue 1 nabídne střetnutí mezi Metz a Rennes, které se odehraje ve středu od 19:00 na Stade Municipal Saint-Symphorien. Domácí tým Metz je aktuálně s patnácti body na sedmnácté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o sedm příček výš na desáté pozici, když získali jednadvacet bodů. Metz v minulém ligovém kole hrálo proti Nimes a ztratilo remízou dva body, remízovým výsledkem skončila pro domácí i předchozí čtyři utkání. Oproti tomu klub z Rennes získal se Saint Etienne tři body. Snajperem v týmu Metz je Habib Diallo, který dal devět gólů, za Rennes se pětkrát prosadil M'Baye Niang. Hráči Metz v této sezóně vyhráli dva ze sedmi domácích zápasů. Hosté z Rennes venku uhráli dvě výhry ze sedmi zápasů. Metz v této sezóně vstřelilo na domácím hřišti průměrně 1,4 branky na zápas, Rennes zaznamenalo na venkovních hřištích průměrně pouze 1 zásah. Metz z patnácti zápasů v této sezóně v šesti nevstřelilo žádný gól, Rennes neskórovalo ve třech zápasech. Defenziva hostujícího Rennes je pevná, průměrně obdržela 1,1 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,3 gólu na zápas. Domácí tým Metz remizoval v posledních čtyřech zápasech. Domácí Metz na domácím hřišti v této sezóně není žádným postrachem. Stejně tak ale hosté nevozí moc bodů z venkovních stadionů, zápas by mohl skončit remízou. 

Toulouse vs. Monaco
Ve středu se odehraje 16. kolo Francouzské Ligue 1, ve kterém se v 19:00 spolu střetnou Monaco a Toulouse. Domácí tým Toulouse je aktuálně s dvanácti body na dvacáté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o šest příček výš na čtrnácté pozici, když získali osmnáct bodů. Toulouse v minulém ligovém kole hrálo proti Nantes a ztratilo všechny body, domácí jsou bez formy a jde už o pátou prohru za sebou. I klub z Monaca vyšel z posledního utkání proti Bordeaux naprázdno. Nejlepším střelcem Toulouse je Efthimios Koulouris se čtyřmi brankami. V týmu hostů z Monaca je nejlepším zakončovatelem Wissam Ben Yedder s devíti góly. Hráči Toulouse v této sezóně vyhráli tři ze sedmi domácích zápasů. Hosté z Monaca venku uhráli jednu výhru ze sedmi zápasů. Monaco není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelilo hostitelům 0,7 branek na venkovní zápas, Toulouse ovšem má na domácím hřišti vyšší brankový průměr 1,1 branky na zápas. Domácí Toulouse v tomto ročníku odehrálo pět zápasů, ve kterých nevstřelilo žádnou branku, hostující tým Monaca odehrál čtyři zápasy, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Monaca není příliš pevná, průměrně obdržela 1,7 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,9 gólu na zápas. Domácí prožívají v posledních pěti zápasech sérii porážek. Hostující hráči Monaca mají v tabulce o 6 bodů víc a jsou tak mírným favoritem, hosté v tomto utkání získají alespoň bod. 

Brest vs. Strasbourg
Francouzská Ligue 1 má na programu 16. kolo, ve kterém v úterý v 19:00 hostí Brest tým Strasbourgu. Svěřenci domácího trenéra Marcela Ličky jsou aktuálně na patnáctém místě ligové tabulky, hosté okupují třináctou pozici. Brest v minulém ligovém kole hrál proti Olympiku a ztratil všechny body. I klub ze Strasbourgu vyšel z posledního utkání proti Lyonu naprázdno. Nejlepším střelcem Brestu je Irvin Cardona se třemi brankami. V týmu hostů ze Strasbourgu je nejlepším zakončovatelem Ludovic Ajorque se čtyřmi góly. Hostující Strasbourg na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrál jeden zápas, domácí Brest na svém stadionu v této sezóně vyhrál tři zápasy. Brest není na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelil 1,2 góly na zápas. Také Strasbourg na venkovních hřištích není obávaným týmem, jeho brankový průměr je 0,6 branky na utkání. Brest z patnácti zápasů v této sezóně ve třech nevstřelil žádný gól, Strasbourg neskóroval v sedmi zápasech. Defenziva hostujícího Strasbourgu je pevná, průměrně obdržela 1,1 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,3 gólu na zápas. 

Angers vs. Olympik Marseille
V úterý se odehraje 16. kolo Francouzské Ligue 1, ve kterém se v 19:00 spolu střetnou ve šlágru kola Olympik Marseille a Angers. V tomto utkání se střetne třetí s druhým týmem aktuální ligové tabulky, hosté mají náskok čtyři body. V posledním ligovém kole hráči Angers prohráli s Nice, naopak hosté z Olympiku vyhráli s Brestem a jde již o čtvrtou výhru v dlouhé řadě za sebou. Snajperem v týmu Angers je Rachid Alioui, který dal čtyři góly, za Olympik se šestkrát prosadil Darío Benedetto. Hráči Angers v této sezóně vyhráli šest z osmi domácích zápasů. Hosté z Olympiku venku uhráli tři výhry ze sedmi zápasů. Angers jsou na domácím hřišti produktivní, když v průměru vstřelili 1,9 góly na zápas. Oproti tomu Olympik Marseille není venku nijak produktivním týmem, jeho brankový průměr je 1,3 branky na utkání. Angers z patnácti zápasů v této sezóně v pěti nevstřelili žádný gól, Olympik Marseille neskóroval ve čtyřech zápasech. Defenziva hostujícího Olympiku je pevná, průměrně obdržela 1,2 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,3 gólu na zápas. Hosté mají v posledních utkáních sérii stejných výsledků, konkrétně čtyřech výher. Mírným favoritem jsou v tomto zápase hostující hráči Olympiku, kteří mají v tabulce náskok 4 body, hosté v tomto utkání získají alespoň bod. 

Lyon vs. Lille
Lyon přivítá v úterý ve 21:05 v rámci 16. kola Francouzské Ligue 1 na Parc Olympique Lyonnais Lille. Svěřenci domácího trenéra Sylvinha jsou aktuálně na sedmém místě ligové tabulky, hosté okupují osmou pozici. V posledním ligovém kole lyonští hráči vyhráli se Strasbourgem, poslední zápasy se domácím daří, jde už o druhou výhru v řadě, stejně tak hosté z Lille vyhráli s Dijonem. Nejlepšími zakončovateli jsou za Lyon Moussa Dembele s deseti góly a za Lille Victor Osimhen, který se trefil osmkrát. Hostující Lille na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně nevyhrálo žádný zápas, domácí Lyon na svém stadionu v této sezóně vyhrál tři zápasy. V této ligové sezóně domácí Lyon vstřelil na domácím hřišti průměrně 1,6 góly v jednom zápase. Hosté z Lille na venkovních hřištích průměrně vstřelili 0,6 branky. Lyon z patnácti zápasů v této sezóně v pěti nevstřelil žádný gól, Lille neskórovalo ve čtyřech zápasech. Defenziva hostujícího Lille je pevná, průměrně obdržela 1 branku na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1 gól na zápas. Domácím se v posledních zápasech dařilo a brali plný počet bodů ve dvou po sobě jdoucích utkáních. Domácí Lyon má na domácím hřišti průměr 1,6 vstřelené góly na zápas, hosté mají horší průměr 0,6 branky na venkovní zápas, Lyon v tomto utkání neprohraje. 

Amiens vs. Reims
Francouzská Ligue 1 má na programu 16. kolo, ve kterém ve středu v 19:00 hostí Amiens tým Reimsu. V tomto utkání se střetne šestnáctý s jedenáctým týmem aktuální ligové tabulky, hosté mají náskok pět bodů. Amiens v minulém ligovém kole hráli proti Montpelliere a ztratili všechny body, domácí jsou bez formy a jde už o třetí prohru za sebou. Oproti tomu klub z Reimsu remizoval s Bordeaux a ztratil dva body, hosté jsou v posledních kolech remízovými králi, když stejně skončila poslední tři utkání. Nejlepším střelcem Amiens je Sehrou Guirassy se čtyřmi brankami. V týmu hostů z Reimsu je nejlepším zakončovatelem Boulaye Dia se čtyřmi góly. Hostující Reims na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrál tři zápasy, domácí Amiens na svém stadionu v této sezóně vyhráli tři zápasy. Amiens v této sezóně vstřelili na domácím hřišti průměrně 1,3 branky na zápas, Reims zaznamenal na venkovních hřištích průměrně pouze 0,9 zásahu. Domácí Amiens v tomto ročníku odehráli jen dva zápasy, ve kterých nevstřelili žádnou branku, hostující tým Reimsu odehrál sedm zápasů, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Reimsu je pevná, průměrně obdržela 0,5 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou horší, když inkasovala průměrně 1,9 gólu na zápas. Domácí prožívají v posledních třech zápasech sérii porážek. Také hosté mají v posledních utkáních sérii stejných výsledků, konkrétně třech remíz. Hostující hráči Reimsu mají v tabulce náskok 5 bodů a jsou tak mírným favoritem, hosté v tomto utkání získají alespoň bod. 

Dijon vs. Montpelliere
Francouzská Ligue 1 má na programu 16. kolo, ve kterém ve středu v 19:00 hostí Dijon tým Montpelliere. Svěřenci domácího trenéra Stéphane Jobarda jsou aktuálně na osmnáctém místě ligové tabulky, hosté okupují čtvrtou pozici. Dijonu se v posledním ligovém kole proti Lille nedařilo, když ztratil tři body. Hostující Montpelliere naopak získalo maximum bodů s Amiens. Nejlepšími zakončovateli jsou za Dijon Julio Tavares se třemi góly a za Montpelliere Andy Delort, který se trefil pětkrát. Hostující Montpelliere na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně nevyhrálo žádný zápas, domácí Dijon na svém stadionu v této sezóně vyhrál tři zápasy. Dijon v této sezóně vstřelil na domácím hřišti průměrně jen 0,9 branky na zápas, Montpelliere zaznamenalo na venkovních hřištích průměrně pouze 0,6 zásahu. Domácí Dijon v tomto ročníku odehrál ovšem devět zápasů, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Montpelliere odehrál šest zápasů, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Montpelliere je pevná, průměrně obdržela 0,8 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,1 gólu na zápas. Favoritem jsou v tomto utkání podle rozdílu v postavení v tabulce hosté. 

Saint Etienne vs. Nice
Saint Etienne přivítá ve středu v 19:00 v rámci 16. kola Francouzské Ligue 1 na Stade Geoffroy-Guichard Nice. Svěřenci domácího trenéra Ghislaina Printanta jsou aktuálně na devátém místě ligové tabulky, hosté okupují dvanáctou pozici. Saint Etienne v minulém ligovém kole hrálo proti Rennes a ztratilo všechny body. Oproti tomu klub z Nice získal s Angers tři body. Nejlepšími zakončovateli jsou za Saint Etienne Denis Bouanga s pěti góly a za Nice Wylan Cyprien, který se trefil čtyřikrát. Hráči Saint Etienne v této sezóně vyhráli dva ze sedmi domácích zápasů. Hostující hráči Nice na venkovních hřištích vyhráli dva ze sedmi zápasů. Saint Etienne není na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelilo 1 gól na zápas. Také Nice na venkovních hřištích není obávaným týmem, jeho brankový průměr je 1 branka na utkání. Domácí Saint Etienne v tomto ročníku odehrálo čtyři zápasy, ve kterých nevstřelilo žádnou branku, hostující tým Nice odehrál pouze dva zápasy, ve kterých neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,3 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,5 branky na zápas. Domácí na svém stadionu nejsou příliš produktivní, ale to samé se dá říci o hostech, kteří zase nevozí moc bodů z venkovních utkání. Zápas by mohl skončit dělbou bodů. 

Bordeaux vs. Nimes
V šestnáctém kole Francouzské Ligue 1 se spolu v úterý na Nouveau Stade de Bordeaux od 19:00 utkají Bordeaux a Nimes. V tomto utkání se střetne pátý s devatenáctým týmem aktuální ligové tabulky, domácí mají v tabulce náskok jedenáct bodů. Bordeaux v minulém ligovém kole hrálo proti Reimsu a ztratilo remízou dva body. I klub z Nimes remizoval s Metz a ztratil dva body. Snajperem v týmu Bordeaux je Nicolas De Preville, který dal čtyři góly, za Nimes se třikrát prosadil Renaud Ripart. Hostující Nimes na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně nevyhrálo žádný zápas, domácí Bordeaux na svém stadionu v této sezóně vyhrálo tři zápasy. Nimes není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelilo hostitelům 0,6 branek na venkovní zápas, Bordeaux ovšem má na domácím hřišti vyšší brankový průměr 1,3 branky na zápas. Domácí Bordeaux v tomto ročníku odehrálo jen tři zápasy, ve kterých nevstřelilo žádnou branku, hostující tým Nimes odehrál šest zápasů, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Nimes není příliš pevná, průměrně obdržela 1,3 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,1 gólu na zápas. Favoritem jsou v tomto utkání podle rozdílu v postavení v tabulce domácí. 

Paris SG vs. Nantes
Paris SG přivítá ve středu ve 21:05 v rámci 16. kola Francouzské Ligue 1 na Parc des Princes Nantes. V tomto utkání se střetne vedoucí tým se šestým týmem aktuální ligové tabulky, domácí mají v tabulce náskok deset bodů. Paris SG se v posledním ligovém kole proti Lille dařilo a bralo plný počet bodů, poslední zápasy se domácím daří, jde už o druhou výhru v řadě. Hostující Nantes také získalo maximum bodů s Toulouse. Nejlepším střelcem Paris SG je Angel Fabián Di María se šesti brankami. V týmu hostů z Nantes je nejlepším zakončovatelem Kalifa Coulibaly se čtyřmi góly. PSG v této sezóně vyhrálo šest ze sedmi domácích zápasů. Hostující hráči Nantes na venkovních hřištích vyhráli dva ze sedmi zápasů. V této ligové sezóně domácí Paris SG vstřelilo na domácím hřišti průměrně 2,6 góly v jednom zápase. Hosté z Nantes na venkovních hřištích průměrně vstřelili 0,9 branky. Paris SG ze čtrnácti zápasů v této sezóně v jednom nevstřelilo žádný gól, Nantes neskórovalo ve čtyřech zápasech. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 0,6 branky na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 0,9 branky na zápas. Domácím se v posledních zápasech dařilo a brali plný počet bodů ve dvou po sobě jdoucích utkáních. Domácí Paris SG má na domácím hřišti průměr 2,6 vstřelené góly na zápas, hosté mají horší průměr 0,9 branky na venkovní zápas, Paris SG v tomto utkání neprohraje.
 

Přečtěte si také