PREVIEW - 16. kolo anglické Premier League
Norwich vs. Sheffield
Norwich přivítá v neděli v 15:00 v rámci 16. kola Premier League na Carrow Road Sheffield. Oba týmy dělí v tabulce deset příček, domácí jsou aktuálně na devatenáctém místě ligové tabulky, hosté drží devátou příčku. Norwich v minulém ligovém kole hrál proti Southamptonu a ztratil všechny body. I klub ze Sheffieldu vyšel z posledního utkání proti Newcastlu naprázdno. Nejvíc branek v dresu Norwiche vsítil Teemu Pukki, v barvách Sheffieldu dal nejvíc branek Lys Mousset. Hráči Norwiche v této sezóně vyhráli dva ze sedmi domácích zápasů. Hostující hráči Sheffieldu na venkovních hřištích vyhráli jeden ze sedmi zápasů. Sheffield není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelil hostitelům 1,1 branek na venkovní zápas, Norwich ovšem má na domácím hřišti vyšší brankový průměr 1,7 branky na zápas. Domácí Norwich v tomto ročníku odehrál šest zápasů, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Sheffieldu odehrál čtyři zápasy, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Sheffieldu je pevná, průměrně obdržela 1 branku na utkání, výkony domácí obrany jsou horší, když inkasovala průměrně 2,1 gólu na zápas. Podle postavení v tabulce jsou favoritem hosté, oba celky dělí 10 příček. 

Newcastle vs. Southampton
V neděli se odehraje 16. kolo Premier League, ve kterém se v 15:00 spolu střetnou Southampton a Newcastle. V tomto utkání se střetne jedenáctý se sedmnáctým týmem aktuální ligové tabulky, domácí mají v tabulce náskok čtyři body. V posledním ligovém kole hráči Newcastlu vyhráli se Sheffieldem, stejně tak hosté ze Southamptonu vyhráli a jde o druhou výhru v řadě. Nejlepšími zakončovateli jsou za Newcastle Jonjo Shelvey se čtyřmi góly a za Southampton Danny Ings, který se trefil osmkrát. Magpies v této sezóně vyhráli dva ze sedmi domácích zápasů. Hostující hráči Southamptonu na venkovních hřištích vyhráli dva ze sedmi zápasů. Newcastle v této sezóně vstřelil na domácím hřišti průměrně jen 1 branku na zápas, Southampton zaznamenal na venkovních hřištích průměrně 1,1 zásahu. Domácí Newcastle v tomto ročníku odehrál pět zápasů, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Southamptonu odehrál pouze dva zápasy, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Southamptonu není příliš pevná, průměrně obdržela 2,2 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou lepší, když inkasovala průměrně 1,5 gólu na zápas. Hostující Southampton drží sérii dvou výher v řadě. Newcastlu se na domácím stadionu zatím příliš nedaří a hosté ze Southamptonu zase nevozí moc bodů z venkovních stadionů, je pravděpodobné, že se budou body dělit. 

Manchester City vs. Manchester United
Další, v pořadí již 16. kolo Premier League nabídne manchesterské derby mezi City a United, které se odehraje v sobotu od 18:30 na Etihad Stadium. V tomto utkání se střetne třetí se šestým týmem aktuální ligové tabulky, domácí mají v tabulce náskok jedenáct bodů. City v minulém ligovém kole hráli proti Burnley a získali maximum bodů za výhru. I klub z United získal s Tottenhamem tři body. Nejlepším střelcem City je Sergio Leonel Agüero s devíti brankami. V týmu hostů z United je nejlepším zakončovatelem Marcus Rashford s devíti góly. Citizens v této sezóně vyhráli pět ze sedmi domácích zápasů. Hosté z United venku uhráli jednu výhru ze sedmi zápasů. City v této sezóně vstřelili na domácím hřišti průměrně 3 branky na zápas, United zaznamenali na venkovních hřištích průměrně 1,1 zásahu. City z patnácti zápasů v této sezóně v jednom nevstřelili žádný gól, United neskórovali ve třech zápasech. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,1 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,2 branky na zápas. Domácí City jsou na svém stadionu v této sezóně produktivní, dá se očekávat, že opět vstřelí alespoň jeden gól. 

Everton vs. Chelsea
Další, v pořadí již 16. kolo Premier League nabídne střetnutí mezi Evertonem a Chelsea, které se odehraje v sobotu od 13:30 v Goodison Parku. Oba týmy dělí v tabulce čtrnáct příček, domácí jsou aktuálně na osmnáctém místě ligové tabulky, hosté drží čtvrtou příčku. Evertonu se v posledním ligovém kole proti Liverpoolu nedařilo, když ztratil tři body, domácí prožívají těžkou sérii, je to v pořadí už třetí prohra za sebou. Hostující Chelsea naopak získala maximum bodů s Aston Villou. Nejvíc branek v dresu Evertonu vsítil de Andrade Richarlison, v barvách Chelsea dal nejvíc branek Tammy Abraham. Toffees v této sezóně vyhráli tři ze sedmi domácích zápasů. Hostující hráči Chelsea na venkovních hřištích vyhráli pět ze sedmi zápasů. Everton v této sezóně vstřelil na domácím hřišti průměrně 1,1 branky na zápas, Chelsea zaznamenala na venkovních hřištích průměrně 2,7 zásahu. Everton z patnácti zápasů v této sezóně v pěti nevstřelil žádný gól, Chelsea neskórovala ve dvou zápasech. Defenziva hostující Chelsea není příliš pevná, průměrně obdržela 1,4 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,8 gólu na zápas. Domácím se aktuálně nedaří, nashromáždili už tři prohry v řadě. Podle postavení v tabulce jsou favoritem hosté, oba celky dělí 14 příček. 

Brighton vs. Wolverhampton
V neděli se odehraje 16. kolo Premier League, ve kterém se v 17:30 spolu střetnou Wolverhampton a Brighton. Domácí tým Brightonu je aktuálně s osmnácti body na třinácté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o osm příček výš na páté pozici, když získali třiadvacet bodů. V minulém kole hostující tým z Wolverhamptonu získal maximum bodů s West Hamem. Stejně tak domácí Brighton vyhrál s Arsenalem. Snajperem v týmu Brightonu je Neal Maupay, který dal pět gólů, za Wolverhampton se šestkrát prosadil Raul Alonso Jimenez. Hráči Brightonu v této sezóně vyhráli tři ze sedmi domácích zápasů. Hostující hráči Wolverhamptonu na venkovních hřištích vyhráli dva ze sedmi zápasů. Wolverhampton není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelil hostitelům 1,3 branek na venkovní zápas, Brighton ovšem má na domácím hřišti vyšší brankový průměr 1,4 branky na zápas. Brighton z patnácti zápasů v této sezóně v pěti nevstřelil žádný gól, Wolverhampton neskóroval v jednom zápase. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,5 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 1,1 branky na zápas. Hostující hráči Wolverhamptonu mají v tabulce náskok 5 bodů a jsou tak mírným favoritem, hosté v tomto utkání získají alespoň bod. 

Aston Villa vs. Leicester
Premier League má na programu 16. kolo, ve kterém v neděli v 15:00 hostí Aston Villa tým Leicesteru. Svěřenci domácího trenéra Deana Smitha jsou aktuálně na šestnáctém místě ligové tabulky, hosté okupují druhou pozici. V posledním ligovém kole hráči Aston Villy prohráli s Chelsea, naopak hosté z Leicesteru vyhráli s Watfordem a jde již o sedmou výhru v dlouhé řadě za sebou. Snajperem v týmu Aston Villy je Wesley, který dal čtyři góly, za Leicester se čtrnáctkrát prosadil Jamie Vardy. Hostující Foxes na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhráli čtyři zápasy, domácí Aston Villa na svém stadionu v této sezóně vyhrála tři zápasy. Aston Villa v této sezóně vstřelila na domácím hřišti průměrně 1,4 branky na zápas, Leicester zaznamenal na venkovních hřištích průměrně 2,4 zásahu. Domácí Aston Villa v tomto ročníku odehrála jen tři zápasy, ve kterých nevstřelila žádnou branku, hostující tým Leicesteru odehrál pouze dva zápasy, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Leicesteru je pevná, průměrně obdržela 0,6 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou horší, když inkasovala průměrně 1,6 gólu na zápas. Hosté mají v posledních utkáních sérii stejných výsledků, konkrétně sedmi výher. V tomto utkání se jeví jako zajímavý tip na výhru hostů, kteří jsou dle postavení v tabulce jasným favoritem. 

Bournemouth vs. Liverpool
Premier League má na programu 16. kolo, ve kterém v sobotu v 16:00 hostí Bournemouth tým Liverpoolu. Svěřenci domácího trenéra Eddie Howe jsou aktuálně na čtrnáctém místě ligové tabulky, hosté okupují první pozici. Bournemouth v minulém ligovém kole hrál proti Crystal Palace a ztratil všechny body, domácí jsou bez formy a jde už o čtvrtou prohru za sebou. Oproti tomu klub z Liverpoolu získal s Evertonem tři body a jde již o šestou výhru v dlouhé řadě za sebou. Nejlepšími zakončovateli jsou za Bournemouth Harry Wilson se šesti góly a za Liverpool Sadio Mané, který se trefil devětkrát. Hráči Bournemouthu v této sezóně vyhráli dva ze sedmi domácích zápasů. Hostující hráči Liverpoolu na venkovních hřištích vyhráli šest ze sedmi zápasů. Bournemouth není na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelil 1,3 góly na zápas. Naopak Liverpool je na zápasech venku postrachem, jeho brankový průměr je 1,9 branky na utkání. Domácí Bournemouth v tomto ročníku odehrál čtyři zápasy, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Liverpoolu neodehrál žádný zápas, ve kterém by se neprosadil alespoň jednou brankou. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,4 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 0,9 branky na zápas. Domácí prožívají v posledních čtyřech zápasech sérii porážek. Také hosté mají v posledních utkáních sérii stejných výsledků, konkrétně šesti výher. V tomto utkání se jeví jako zajímavý tip na výhru hostů, kteří jsou dle postavení v tabulce jasným favoritem.

West Ham vs. Arsenal
V šestnáctém kole Premier League se v londýnském derby spolu v pondělí na London Stadium od 21:00 utkají West Ham a Arsenal. Oba týmy dělí v tabulce pět příček, domácí jsou aktuálně na patnáctém místě ligové tabulky, hosté drží desátou příčku. West Ham v minulém ligovém kole hrál proti Wolverhamptonu a ztratil všechny body. I klub z Arsenalu vyšel z posledního utkání proti Brightonu naprázdno. Nejlepšími zakončovateli jsou za West Ham Sébastian Haller se čtyřmi góly a za Arsenal Pierre-Emeric Aubameyang, který se trefil desetkrát. Hammers v této sezóně vyhrál dva ze sedmi domácích zápasů. Hostující hráči Arsenalu na venkovních hřištích vyhráli jeden ze sedmi zápasů. West Ham v této sezóně vstřelil na domácím hřišti průměrně 1,4 branky na zápas, Arsenal zaznamenal na venkovních hřištích průměrně pouze 1 zásah. Domácí West Ham v tomto ročníku odehrál pět zápasů, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Arsenalu odehrál pouze dva zápasy, ve kterých neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,7 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,5 branky na zápas. West Hamu se na domácím stadionu zatím příliš nedaří a hosté z Arsenalu zase nevozí moc bodů z venkovních stadionů, je pravděpodobné, že se budou body dělit. 

Watford vs. Crystal Palace
Další, v pořadí již 16. kolo Premier League nabídne střetnutí mezi Watfordem a Crystal Palace, které se odehraje v sobotu od 16:00 na Vicarage Road. Domácí tým Watfordu je aktuálně s osmi body na dvacáté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o třináct příček výš na sedmé pozici, když získali jednadvacet bodů. Watfordu se v posledním ligovém kole proti Leicesteru nedařilo, když ztratil tři body, domácí prožívají těžkou sérii, je to v pořadí už třetí prohra za sebou. Hostující Crystal Palace naopak získalo maximum bodů s Bournemouthem, v posledních dvou zápasech za sebou hosté brali plný počet bodů. Nejlepšími zakončovateli jsou za Watford Andre Gray se dvěma góly a za Crystal Palace Jordan Ayew, který se trefil čtyřikrát. Hostující Eagles na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrál tři zápasy, domácí Watford na svém stadionu v této sezóně nevyhrál žádný zápas. V této ligové sezóně domácí Watford vstřelil na domácím hřišti průměrně 0,6 góly v jednom zápase. Hosté z Crystal Palace na venkovních hřištích průměrně vstřelili 1,1 branky. Domácí Watford v tomto ročníku odehrál ovšem osm zápasů, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Crystal Palace odehrál šest zápasů, ve kterých neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 2 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 1,2 branky na zápas. Hostující Crystal Palace drží sérii dvou výher v řadě. Domácím se nedaří a v posledních třech zápasech padli. V tomto utkání se jeví jako zajímavý tip na výhru hostů, kteří jsou dle postavení v tabulce jasným favoritem. 

Tottenham vs. Burnley
Další, v pořadí již 16. kolo Premier League nabídne střetnutí mezi Tottenhamem a Burnley, které se odehraje v sobotu od 16:00 na Tottenham Hotspur Stadium. Svěřenci domácího trenéra Mauricia Pochettina jsou aktuálně na osmém místě ligové tabulky, hosté okupují dvanáctou pozici. Tottenhamu se v posledním ligovém kole proti United nedařilo, když ztratil tři body. Hostující Burnley také ztratilo všechny body se City a byla to již druhá prohra v řadě. Nejlepšími zakončovateli jsou za Tottenham Harry Kane se sedmi góly a za Burnley Ashley Barnes, který se trefil šestkrát. Spurs v této sezóně vyhráli čtyři ze sedmi domácích zápasů. Hostující hráči Burnley na venkovních hřištích vyhráli jeden ze sedmi zápasů. V této ligové sezóně domácí Tottenham vstřelil na domácím hřišti průměrně 2 góly v jednom zápase. Hosté z Burnley na venkovních hřištích průměrně vstřelili 1,3 branky. Domácí Tottenham v tomto ročníku odehrál jen dva zápasy, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Burnley odehrál pouze tři zápasy, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Burnley není příliš pevná, průměrně obdržela 1,6 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,5 gólu na zápas. Hosté neprožívají úspěšné období, když prohráli poslední dva zápasy v řadě. Domácí na svém stadiónu v této sezóně průměrně vstřelili 2 branky, i v tomto utkání vstřelí alespoň jeden gól.
 

Přečtěte si také