PREVIEW - 15. kolo německé Bundesligy
Wolfsburg vs. Mönchengladbach
Další, v pořadí již 15. kolo Bundesligy nabídne střetnutí mezi Wolfsburgem a Mönchengladbachem, které se odehraje v neděli od 15:30 ve Volkswagen Areně. Oba týmy dělí v tabulce osm příček, domácí jsou aktuálně na devátém místě ligové tabulky, hosté ligové tabulce vévodí. Wolfsburg v minulém ligovém kole hrál proti Freiburgu a ztratil všechny body, což bylo již druhé zaváhání v řadě. Oproti tomu klub z Mönchengladbachu získal s Bayernem tři body, jde o druhou výhru v řadě. Nejvíc branek v dresu Wolfsburgu vsítil Wouter Weghorst, v barvách Mönchengladbachu dal nejvíc branek Marcus Thuram. Hostující Borussia na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrála čtyři zápasy, domácí Wolfsburg na svém stadionu v této sezóně vyhrál dva zápasy. Wolfsburg v této sezóně vstřelil na domácím hřišti průměrně jen 1 branku na zápas, Mönchengladbach zaznamenal na venkovních hřištích průměrně 1,5 zásahu. Domácí Wolfsburg v tomto ročníku odehrál čtyři zápasy, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Mönchengladbachu odehrál tři zápasy, ve kterých neskóroval. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1 branku na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,1 branky na zápas. Hosté aktuálně mají formu, když vyhráli poslední dva zápasy v řadě. Domácím se aktuálně nedaří, nashromáždili dvě prohry v řadě. Domácí Wolfsburg má na svém stadionu průměr 1 vstřelenou branku na utkání, hosté mají lepší průměr 1,5 branky na venkovní zápas, hosté v tomto zápase získají alespoň bod. 

Schalke vs. Frankfurt
Další, v pořadí již 15. kolo Bundesligy nabídne střetnutí mezi Schalke a Frankfurtem, které se odehraje v neděli od 18:00 ve Veltins-Areně. V tomto utkání se střetne čtvrtý s jedenáctým týmem aktuální ligové tabulky, domácí mají v tabulce náskok sedm bodů. Schalke v minulém ligovém kole hrálo proti Leverkusenu a ztratilo všechny body. Oproti tomu klub z Frankfurtu remizoval s Herthou a ztratil dva body. Nejlepšími zakončovateli jsou za Schalke Amine Harit se šesti góly a za Frankfurt Goncalo Paciencia, který se trefil také šestkrát. Hráči Schalke v této sezóně vyhráli tři ze sedmi domácích zápasů. Hosté z Frankfurtu venku uhráli jednu výhru ze šesti zápasů. Schalke v této sezóně vstřelilo na domácím hřišti průměrně 1,6 branky na zápas, Frankfurt zaznamenal na venkovních hřištích průměrně 1,2 zásahu. Domácí Schalke v tomto ročníku odehrálo čtyři zápasy, ve kterých nevstřelilo žádnou branku, hostující tým Frankfurtu odehrál pouze dva zápasy, ve kterých neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,3 branky na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 1,6 branky na zápas. Mírným favoritem jsou v tomto zápase domácí hráči Schalke, kteří mají v tabulce náskok 7 bodů, domácí v tomto utkání neprohrají. 

Paderborn vs. Union Berlín
Paderborn přivítá v sobotu v 15:30 v rámci 15. kola Bundesligy v Benteler Areně Union Berlín. Domácí tým Paderbornu je aktuálně s osmi body na sedmnácté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o sedm příček výš na desáté pozici, když získali devatenáct bodů. V minulém kole hostující tým z Unionu Berlín získal maximum bodů s Kölnem. Stejně tak domácí Paderborn vyhrál s Brémami. Nejlepšími zakončovateli jsou za Paderborn Streli Mamba s pěti góly a za Union Berlín Sebastian Andersson, který se trefil osmkrát. Hráči Paderbornu v této sezóně vyhráli jeden ze sedmi domácích zápasů. Hosté z Unionu Berlín venku uhráli jednu výhru ze šesti zápasů. Union Berlín není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelil hostitelům 1 branku na venkovní zápas, Paderborn ovšem má na domácím hřišti vyšší brankový průměr 1,3 branky na zápas. Domácí Paderborn v tomto ročníku odehrál tři zápasy, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Unionu Berlín také odehrál tři zápasy, ve kterých neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 2,3 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 1,4 branky na zápas. Domácí Paderborn na domácím hřišti v této sezóně není žádným postrachem. Stejně tak ale hosté nevozí moc bodů z venkovních stadionů, zápas by mohl skončit remízou. 

Mainz vs. Dortmund
Bundesliga má na programu 15. kolo, ve kterém v sobotu v 15:30 hostí Mainz tým Dortmundu. Domácí tým Mainz je aktuálně s patnácti body na třinácté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o deset příček výš na třetí pozici, když získali šestadvacet bodů. V posledním ligovém kole hráči Mainz prohráli s Augsburgem, naopak hosté z Dortmundu vyhráli s Düsseldorfem, jde o druhou výhru v řadě. Nejlepším střelcem Mainz je Robin Quaison se čtyřmi brankami. V týmu hostů z Dortmundu je nejlepším zakončovatelem Marco Reus s osmi góly. Hráči Mainz v této sezóně vyhráli tři ze šesti domácích zápasů. Hosté z Dortmundu venku uhráli dvě výhry ze sedmi zápasů. Mainz v této sezóně vstřelilo na domácím hřišti průměrně 1,7 branky na zápas, Dortmund zaznamenal na venkovních hřištích průměrně 1,4 zásahu. Mainz ze čtrnácti zápasů v této sezóně ve čtyřech nevstřelilo žádný gól, Dortmund neskóroval ve dvou zápasech. Defenziva hostujícího Dortmundu není příliš pevná, průměrně obdržela 1,4 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou horší, když inkasovala průměrně 2,4 gólu na zápas. Hostující Dortmund drží sérii dvou výher v řadě. V tomto utkání se jeví jako zajímavý tip na výhru hostů, kteří jsou dle postavení v tabulce jasným favoritem. 

Hoffenheim vs. Augsburg
Hoffenheim přivítá v pátek ve 20:30 v rámci 15. kola Bundesligy v Rhein-Neckar-Areně Augsburg. V tomto utkání se střetne osmý s dvanáctým týmem aktuální ligové tabulky, domácí mají v tabulce náskok čtyři body. V minulém kole hostující tým z Augsburgu získal maximum bodů s Mainz. Naopak domácí Hoffenheim prohrál s Lipskem. Nejvíc branek v dresu Hoffenheimu vsítil Andrej Kramaric, v barvách Augsburgu dal nejvíc branek Florian Niederlechner. Hostující Augsburg na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrál jeden zápas, domácí Hoffenheim na svém stadionu v této sezóně vyhrál tři zápasy. Hoffenheim není na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelil 1,4 góly na zápas. Také Augsburg na venkovních hřištích není obávaným týmem, jeho brankový průměr je 1 branka na utkání. Hoffenheim ze čtrnácti zápasů v této sezóně ve čtyřech nevstřelil žádný gól, Augsburg neskóroval ve dvou zápasech. Defenziva hostujícího Augsburgu není příliš pevná, průměrně obdržela 1,9 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,6 gólu na zápas. Mírným favoritem jsou v tomto zápase domácí hráči Hoffenheimu, kteří mají v tabulce náskok 4 body, domácí v tomto utkání neprohrají. 

Hertha vs. Freiburg
Hertha přivítá v sobotu v 15:30 v rámci 15. kola Bundesligy na Olympiastadion Berlin Freiburg. Svěřenci domácího trenéra Ante Čovića jsou aktuálně na patnáctém místě ligové tabulky, hosté okupují pátou pozici. Herthě se v posledním ligovém kole proti Frankfurtu ne úplně dařilo, když ztratila remízou dva body. Hostující Freiburg naopak získal maximum bodů s Wolfsburgem. Nejvíc branek v dresu Herthy vsítil Dodi Lukebakio, v barvách Freiburgu dal nejvíc branek Nils Petersen. Hráči Herthy v této sezóně vyhráli dva ze šesti domácích zápasů. Hosté z Freiburgu venku uhráli tři výhry ze sedmi zápasů. V této ligové sezóně domácí Hertha vstřelila na domácím hřišti průměrně 1,7 góly v jednom zápase. Hosté z Freiburgu na venkovních hřištích průměrně vstřelili 1,9 branky. Domácí Hertha v tomto ročníku odehrála čtyři zápasy, ve kterých nevstřelila žádnou branku, hostující tým Freiburgu odehrál pouze jeden zápas, ve kterém neskóroval. Defenziva hostujícího Freiburgu není příliš pevná, průměrně obdržela 1,2 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou horší, když inkasovala průměrně 2,1 gólu na zápas. V tomto utkání se jeví jako zajímavý tip na výhru hostů, kteří jsou dle postavení v tabulce jasným favoritem. 

Köln vs. Leverkusen
Další, v pořadí již 15. kolo Bundesligy nabídne střetnutí mezi Kölnem a Leverkusenem, které se odehraje v sobotu od 15:30 v Köln Areně. V tomto utkání se střetne poslední se šestým týmem aktuální ligové tabulky, hosté mají náskok sedmnáct bodů. V minulém kole hostující tým z Leverkusenu získal maximum bodů se Schalke, v posledních dvou zápasech za sebou hosté brali plný počet bodů. Naopak domácí Köln prohrál s Unionem Berlín. Nejlepšími zakončovateli jsou za Köln Simon Terodde se třemi góly a za Leverkusen Kevin Volland, který se trefil pětkrát. Hráči Kölnu v této sezóně vyhráli jeden ze šesti domácích zápasů. Hosté z Leverkusenu venku uhráli čtyři výhry ze šesti zápasů. V této ligové sezóně domácí Köln vstřelil na domácím hřišti průměrně 1 gól v jednom zápase. Hosté z Leverkusenu na venkovních hřištích průměrně vstřelili 1,7 branky. Domácí Köln v tomto ročníku odehrál pět zápasů, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Leverkusenu odehrál tři zápasy, ve kterých neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 2,1 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 1,3 branky na zápas. Hosté aktuálně mají formu, když vyhráli poslední dva zápasy v řadě. Situace v tabulce napovídá, že roli favorita budou plnit hosté z Leverkusenu. 

Düsseldorf vs. Lipsko
V patnáctém kole Bundesligy se spolu v sobotu v Esprit Areně od 18:30 utkají Düsseldorf a Lipsko. Domácí tým Düsseldorfu je aktuálně s dvanácti body na šestnácté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o čtrnáct příček výš na druhé pozici, když získali třicet bodů. Düsseldorf v minulém ligovém kole hrál proti Dortmundu a ztratil všechny body. Oproti tomu klub z Lipska získal s Hoffenheimem tři body a jde již o pátou výhru v dlouhé řadě za sebou. Nejlepším střelcem Düsseldorfu je Rouwen Hennings s deseti brankami. V týmu hostů z Lipska je nejlepším zakončovatelem Timo Werner s patnácti góly. Hráči Düsseldorfu v této sezóně vyhráli dva ze šesti domácích zápasů. Hostující hráči Lipska na venkovních hřištích vyhráli pět ze sedmi zápasů. Düsseldorf není na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelil 1 gól na zápas. Naopak Lipsko je na zápasech venku postrachem, jeho brankový průměr je 2,7 branky na utkání. Domácí Düsseldorf v tomto ročníku odehrál tři zápasy, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Lipska neodehrál žádný zápas, ve kterém by se neprosadil alespoň jednou brankou. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 2,1 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 1,1 branky na zápas. Hosté mají v posledních utkáních sérii stejných výsledků, konkrétně pěti výher. V tomto utkání se jeví jako zajímavý tip na výhru hostů, kteří jsou dle postavení v tabulce jasným favoritem. 

Bayern Mnichov vs. Brémy
V sobotu nás čeká 15. kolo Bundesligy a v něm se o body utkají Bayern Mnichov a Brémy. Domácí tým Bayernu je aktuálně se čtyřiadvaceti body na sedmé pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o sedm příček níž na čtrnácté pozici, když získali čtrnáct bodů. Bayern Mnichov v minulém ligovém kole hrál proti Mönchengladbachu a ztratil všechny body, což bylo již druhé zaváhání v řadě. I klub z Brém vyšel z posledního utkání proti Paderbornu naprázdno. Nejlepšími zakončovateli jsou za Bayern Robert Lewandowski se šestnácti góly a za Brémy Milot Rashica, který se trefil šestkrát. Hostující Werder na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrál dva zápasy, domácí Bayern na svém stadionu v této sezóně vyhrál čtyři zápasy. Brémy nejsou příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelily hostitelům 2 branky na venkovní zápas, Bayern Mnichov ovšem má na domácím hřišti vyšší brankový průměr 2,9 branky na zápas. Bayern Mnichov ze čtrnácti zápasů v této sezóně ze žádného nevyšel střelecky naprázdno, Brémy neskórovaly ve dvou zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,4 branky na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 2,1 branky na zápas. Domácím se nedaří a v posledních dvou zápasech padli. Hosté v této sezóně inkasovali průměrně 2,1 branky na utkání, proti tomu domácí jsou na svém hřišti produktivní, dá se předpokládat, že hosté neudrží vzadu nulu.
 

Přečtěte si také