PREVIEW - 14. kolo španělské La Ligy
Valladolid vs. Sevilla
V neděli se odehraje 14. kolo Španělské LaLigy, ve kterém se ve 21:00 spolu střetnou Sevilla a Valladolid. Svěřenci domácího trenéra Sergia jsou aktuálně na třináctém místě ligové tabulky, hosté okupují čtvrtou pozici. V posledním ligovém kole hráči Valladolidu prohráli s Alavés, naopak hosté ze Sevilly vyhráli s Betisem. Snajperem v týmu Valladolidu je Oscar Plano, který dal tři góly, za Sevillu se pětkrát prosadil Lucas Ocampos. Hráči Valladolidu v této sezóně vyhráli dva z pěti domácích zápasů. Hostující hráči Sevilly na venkovních hřištích vyhráli čtyři ze sedmi zápasů. V této ligové sezóně domácí Valladolid vstřelil na domácím hřišti průměrně 1,4 góly v jednom zápase. Hosté ze Sevilly na venkovních hřištích průměrně vstřelili 1,3 branky. Valladolid ze třinácti zápasů v této sezóně ve čtyřech nevstřelil žádný gól, Sevilla neskórovala ve dvou zápasech. Defenziva hostující Sevilly je pevná, průměrně obdržela 1,1 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,3 gólu na zápas. Hostující hráči Sevilly mají v tabulce náskok 7 bodů a jsou tak mírným favoritem, hosté v tomto utkání získají alespoň bod. 

Villarreal vs. Celta
V neděli se odehraje 14. kolo Španělské LaLigy, ve kterém se v 18:30 spolu střetnou Celta a Villarreal. Domácí tým Villarrealu je aktuálně s osmnácti body na jedenácté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o sedm příček níž na osmnácté pozici, když získali devět bodů. V posledním ligovém kole hráči Villarrealu prohráli s Malorkou, stejně tak hosté ze Celty prohráli, v posledních kolech jdou od jedné prohry ke druhé, jde již v pořadí o pátou v řadě. Nejlepšími zakončovateli jsou za Villarreal Gerard Moreno s osmi góly a za Celtu Iago Aspas, který se trefil dvakrát. Hráči Villarrealu v této sezóně vyhráli tři ze šesti domácích zápasů. Hosté ze Celty venku ještě nedokázali vyhrát, i když na to měli už šest zápasů. Villarreal v této sezóně vstřelil na domácím hřišti průměrně 2,8 branky na zápas, Celta zaznamenala na venkovních hřištích průměrně pouze 0,5 zásahu. Villarreal ze třinácti zápasů v této sezóně v jednom nevstřelil žádný gól, Celta dokonce neskórovala v šesti zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,5 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,5 branky na zápas. Hosté mají v posledních utkáních sérii stejných výsledků, konkrétně pěti proher. Domácí Villarreal má na svém stadionu průměr 2,8 vstřelené branky na utkání, hosté mají nižší průměr 0,5 branky na venkovní zápas, domácí v tomto zápase neprohrají. 

Real vs. San Sebastian
Španělská LaLiga má na programu 14. kolo, ve kterém v sobotu ve 21:00 hostí ve šlágru kola Real tým San Sebastianu. Domácí tým Realu je aktuálně s pětadvaceti body na druhé pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce pouze o tři příčky níž na páté pozici, když získali třiadvacet bodů. Realu se v posledním ligovém kole proti Eibaru dařilo a bral plný počet bodů. Hostující San Sebastian naopak remizoval a přišel o dva body s Leganés. Nejlepšími zakončovateli jsou za Real Karim Benzema s devíti góly a za San Sebastian Willian Jose, který se trefil pětkrát. Bílý Balet v této sezóně vyhrál čtyři ze šesti domácích zápasů. Hostující hráči San Sebastianu na venkovních hřištích vyhráli čtyři ze sedmi zápasů. Real je na domácím hřišti produktivní, když v průměru vstřelil 2,5 góly na zápas. Oproti tomu San Sebastian není venku nijak produktivním týmem, jeho brankový průměr je 1,4 branky na utkání. Real ze dvanácti zápasů v této sezóně ve třech nevstřelil žádný gól, San Sebastian neskóroval v jednom zápase. Defenziva hostujícího San Sebastianu je pevná, průměrně obdržela 1,1 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 0,8 gólu na zápas. Domácí na Estadio Santiago Bernabéu v této sezóně průměrně vstřelili 2,5 branky, i v tomto utkání vstřelí alespoň jeden gól. 

Osasuna vs. Bilbao
V neděli se odehraje 14. kolo Španělské LaLigy, ve kterém se ve 14:00 spolu střetnou Bilbao a Osasuna. V tomto utkání se střetne desátý se šestým týmem aktuální ligové tabulky, hosté mají náskok pouhý jeden bod. Osasuně se v posledním ligovém kole proti Getafe ne úplně dařilo, když ztratila remízou dva body. Hostující Bilbao naopak získalo maximum bodů s Levante. Nejlepším střelcem Osasuny je Rubén García se čtyřmi brankami. V týmu hostů z Bilbaa je nejlepším zakončovatelem Raúl García se čtyřmi góly. Hostující Bilbao na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně nevyhrálo žádný zápas, domácí Osasuna na svém stadionu v této sezóně vyhrála tři zápasy. Bilbao není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelilo hostitelům 0,3 branek na venkovní zápas, Osasuna ovšem má na domácím hřišti vyšší brankový průměr 1,8 branky na zápas. Domácí Osasuna v tomto ročníku odehrála pět zápasů, ve kterých nevstřelila žádnou branku, hostující tým Bilbaa také odehrál pět zápasů, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Bilbaa je pevná, průměrně obdržela 0,6 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1 gól na zápas. Domácí Osasuna má na svém stadionu průměr 1,8 vstřelené branky na utkání, hosté mají nižší průměr 0,3 branky na venkovní zápas, domácí v tomto zápase neprohrají. 

Levante vs. Mallorca
V pátek se odehraje 14. kolo Španělské LaLigy, ve kterém se ve 21:00 spolu střetnou Mallorca a Levante. Domácí tým Levante je aktuálně se sedmnácti body na dvanácté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o čtyři příčky níž na šestnácté pozici, když získali čtrnáct bodů. Levante se v posledním ligovém kole proti Bilbau nedařilo, když ztratilo tři body. Hostující Mallorca naopak získala maximum bodů s Villarrealem. Nejvíc branek v dresu Levante vsítil Marti Roger, v barvách Malorky dal nejvíc branek Ante Budimir. Hostující Mallorca na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně nevyhrála žádný zápas, domácí Levante na svém stadionu v této sezóně vyhrálo tři zápasy. Levante není na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelilo 1,3 góly na zápas. Také Mallorca na venkovních hřištích není obávaným týmem, její brankový průměr je 0,4 branky na utkání. Levante ze třinácti zápasů v této sezóně ve čtyřech nevstřelilo žádný gól, Mallorca neskórovala v sedmi zápasech. Defenziva hostující Malorky není příliš pevná, průměrně obdržela 1,5 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,2 gólu na zápas. 

Leganes vs. Barcelona
Leganés přivítají v sobotu ve 13:00 v rámci 14. kola Španělské LaLigy na Estadio Municipal de Butarque Barcelonu. Svěřenci domácího trenéra Mauricia Pellegrina jsou aktuálně na dvacátém místě ligové tabulky, hosté okupují první pozici. Leganés se v posledním ligovém kole proti San Sebastianu ne úplně dařilo, když ztratili remízou dva body. Hostující Barcelona naopak získala maximum bodů se Celtou. Nejlepšími zakončovateli jsou za Leganés Martin Braithwaite se třemi góly a za Barcelonu Lionel Andres Messi, který se trefil osmkrát. Hráči Leganés v této sezóně vyhráli jeden ze sedmi domácích zápasů. Hosté z Barcelony venku uhráli dvě výhry ze šesti zápasů. V této ligové sezóně domácí Leganés vstřelili na domácím hřišti průměrně 0,6 góly v jednom zápase. Hosté z Barcelony na venkovních hřištích průměrně vstřelili 1,3 branky. Domácí Leganés v tomto ročníku odehráli ovšem šest zápasů, ve kterých nevstřelili žádnou branku, hostující tým Barcelony odehrál pouze dva zápasy, ve kterých neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,7 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 1,2 branky na zápas. Favoritem jsou v tomto utkání podle rozdílu v postavení v tabulce hosté. 

Granada vs. Atletico Madrid
Granada přivítá v sobotu v 18:30 v rámci 14. kola Španělské LaLigy na Estadio Nuevo Los Cármenes Atletico. Svěřenci domácího trenéra Diega Martíneze jsou aktuálně na osmém místě ligové tabulky, hosté okupují třetí pozici. Granadě se v posledním ligovém kole proti Valencii nedařilo, když ztratila tři body, domácí prožívají těžkou sérii, je to v pořadí už třetí prohra za sebou. Hostující Atletico naopak získalo maximum bodů s Espaňolem. Nejlepšími zakončovateli jsou za Granadu Antonio Puertas se čtyřmi góly a za Atletico Álvaro Morata, který se trefil pětkrát. Hostující Atletico na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrálo dva zápasy, domácí Granada na svém stadionu v této sezóně vyhrála čtyři zápasy. Atletico není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelilo hostitelům 0,8 branek na venkovní zápas, Granada ovšem má na domácím hřišti vyšší brankový průměr 1 branky na zápas. Domácí Granada v tomto ročníku odehrála jen dva zápasy, ve kterých nevstřelila žádnou branku, hostující tým Atletica odehrál čtyři zápasy, ve kterých neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,3 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 0,6 branky na zápas. Domácím se aktuálně nedaří, nashromáždili už tři prohry v řadě. Oběma týmům se v koncovce příliš nedaří, dá se předpokládat, že nepadnou víc než 3 branky. 

Espaňol vs. Getafe
Další, v pořadí již 14. kolo Španělské LaLigy nabídne střetnutí mezi Espaňolem a Getafe, které se odehraje v neděli od 12:00 na RCDE Stadium. Oba týmy dělí v tabulce dvanáct příček, domácí jsou aktuálně na devatenáctém místě ligové tabulky, hosté drží sedmou příčku. V minulém kole hostující tým z Getafe ztratil remízou dva body s Osasunou. Naopak domácí Espaňol prohrál s Atleticem, domácí jsou bez formy a jde už o třetí prohru za sebou. Nejčastěji skórujícím hráčem v týmu Espaňolu je Facundo Ferreyra, který dal jeden gól, za Getafe se pětkrát prosadil Angel Rodriguez. Hráči Espaňolu v této sezóně nevyhráli žádný ze šesti domácích zápasů. Hostující hráči Getafe na venkovních hřištích vyhráli dva ze šesti zápasů. Espaňol v této sezóně vstřelil na domácím hřišti průměrně jen 0,3 branky na zápas, Getafe zaznamenalo na venkovních hřištích průměrně 1,2 zásahu. Espaňol ze třinácti zápasů v této sezóně v sedmi nevstřelil žádný gól, Getafe neskórovalo ve čtyřech zápasech. Defenziva hostujícího Getafe je pevná, průměrně obdržela 1,2 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou horší, když inkasovala průměrně 1,8 gólu na zápas. Domácím se aktuálně nedaří, nashromáždili už tři prohry v řadě. Situace v tabulce napovídá, že roli favorita budou plnit hosté z Getafe. 

Eibar vs. Alavés
Španělská LaLiga má na programu 14. kolo, ve kterém v neděli v 16:00 hostí Eibar tým Alavés. Svěřenci domácího trenéra José-Luise Mendilibara jsou aktuálně na patnáctém místě ligové tabulky, hosté okupují čtrnáctou pozici. Eibar v minulém ligovém kole hrál proti Realu a ztratil všechny body. Oproti tomu klub z Alavés získal s Valladolidem tři body. Snajperem v týmu Eibaru je Fabian Orellana, který dal čtyři góly, za Alavés se sedmkrát prosadil Perez M. Lucas. Hráči Eibaru v této sezóně vyhráli tři ze šesti domácích zápasů. Hosté z Alavés venku ještě nedokázali vyhrát, i když na to měli už šest zápasů. V této ligové sezóně domácí Eibar vstřelil na domácím hřišti průměrně 1,3 góly v jednom zápase. Hosté z Alavés na venkovních hřištích průměrně vstřelili 0,8 branky. Domácí Eibar v tomto ročníku odehrál pět zápasů, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Alavés odehrál čtyři zápasy, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Alavés není příliš pevná, průměrně obdržela 1,4 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,6 gólu na zápas. 

Betis vs. Valencie
Další, v pořadí již 14. kolo Španělské LaLigy nabídne střetnutí mezi Betisem a Valencií, které se odehraje v sobotu od 16:00 na Estadio Benito. Svěřenci domácího trenéra Rubiho jsou aktuálně na sedmnáctém místě ligové tabulky, hosté okupují devátou pozici. V posledním ligovém kole sevilští hráči prohráli se Sevillou, naopak hosté z Valencie vyhráli s Granadou, jde o druhou výhru v řadě. Nejlepším střelcem Betisu je Loren Moron s osmi brankami. V týmu hostů z Valencie je nejlepším zakončovatelem Daniel Parejo se šesti góly. Hráči Betisu v této sezóně vyhráli tři ze sedmi domácích zápasů. Hosté z Valencie venku uhráli dvě výhry ze šesti zápasů. Betis je na domácím hřišti produktivní, když v průměru vstřelil 1,6 góly na zápas. Oproti tomu Valencie není venku nijak produktivním týmem, její brankový průměr je 1,2 branky na utkání. Betis ze třinácti zápasů v této sezóně ve třech nevstřelil žádný gól, Valencie neskórovala v jednom zápase. Defenziva hostující Valencie není příliš pevná, průměrně obdržela 1,4 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,8 gólu na zápas. Hosté mají vítěznou sérii v posledních dvou zápasech. Hostující hráči Valencie mají v tabulce o 7 bodů víc a jsou tak mírným favoritem, hosté v tomto utkání získají alespoň bod.
 

Přečtěte si také