PREVIEW - 14. kolo německé Bundesligy
Brémy vs. Paderborn
Ve čtrnáctém kole Bundesligy se spolu v neděli na Weser-Stadion od 18:00 utkají Brémy a Paderborn. Domácí tým Brém je aktuálně se čtrnácti body na třinácté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o pět příček níž na posledním místě, když získali pět bodů. Brémy v minulém ligovém kole hrály proti Wolfsburgu a získaly maximum bodů za výhru. Oproti tomu klub z Paderbornu vyšel z posledního utkání proti Lipsku naprázdno. Nejlepšími zakončovateli jsou za Brémy Milot Rashica se šesti góly a za Paderborn Streli Mamba, který se trefil pětkrát. Werder v této sezóně vyhrál jeden ze šesti domácích zápasů. Hostující hráči Paderbornu na venkovních hřištích ještě nevyhráli, i když na to měli už šest pokusů. Brémy v této sezóně vstřelily na domácím hřišti průměrně 1,3 branky na zápas, Paderborn zaznamenal na venkovních hřištích průměrně 1,2 zásahu. Brémy ze třinácti zápasů v této sezóně v jednom nevstřelily žádný gól, Paderborn neskóroval ve třech zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 2,2 branky na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 2,5 branky na zápas. Brémám se na domácím hřišti nedaří a Paderborn zase nevozí body z venkovních stadionů, dá se očekávat, že by se týmy mohly o body rozdělit. 

Union Berlín vs. Köln
V neděli nás čeká 14. kolo Bundesligy a v něm se o body utkají Union Berlín a Köln. Domácí tým Unionu Berlín je aktuálně se šestnácti body na jedenácté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o šest příček níž na sedmnácté pozici, když získali osm bodů. Unionu Berlín se v posledním ligovém kole proti Schalke nedařilo, když ztratil tři body. Hostující Köln naopak remizoval a přišel o dva body s Augsburgem. Nejvíc branek v dresu Unionu Berlín vsítil Sebastian Andersson, v barvách Kölnu dal nejvíc branek Simon Terodde. Hráči Unionu Berlín v této sezóně vyhráli čtyři ze sedmi domácích zápasů. Hosté z Kölnu venku uhráli jednu výhru ze sedmi zápasů. Union Berlín není na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelil 1,4 góly na zápas. Také Köln na venkovních hřištích není obávaným týmem, jeho brankový průměr je 0,9 branky na utkání. Union Berlín ze třinácti zápasů v této sezóně ve třech nevstřelil žádný gól, Köln neskóroval ve čtyřech zápasech. Defenziva hostujícího Kölnu není příliš pevná, průměrně obdržela 2,2 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou lepší, když inkasovala průměrně 1,5 gólu na zápas. Domácí hráči Unionu Berlín mají v tabulce náskok 8 bodů a jsou tedy mírným favoritem, domácí v tomto utkání neprohrají. 

Lipsko vs. Hoffenheim
Další, v pořadí již 14. kolo Bundesligy nabídne střetnutí mezi Lipskem a Hoffenheimem, které se odehraje v sobotu od 15:30 v Red Bull Areně. Oba týmy dělí v tabulce šest příček, domácí jsou aktuálně na druhém místě ligové tabulky, hosté drží osmou příčku. V posledním ligovém kole hráči Lipska vyhráli s Paderbornem, domácí jsou ve formě, jde již o čtvrtou výhru v řadě za sebou, naopak hosté z Hoffenheimu remizovali s Düsseldorfem. Nejlepšími zakončovateli jsou za Lipsko Timo Werner se třinácti góly a za Hoffenheim Andrej Kramaric, který se trefil čtyřikrát. Hráči Lipska v této sezóně vyhráli tři ze šesti domácích zápasů. Hosté z Hoffenheimu venku uhráli tři výhry ze šesti zápasů. Lipsko je na domácím hřišti produktivní, když v průměru vstřelilo 2,8 góly na zápas. Oproti tomu Hoffenheim není venku nijak produktivním týmem, jeho brankový průměr je 1,3 branky na utkání. Lipsko ze třinácti zápasů v této sezóně ze žádného nevyšlo střelecky naprázdno, Hoffenheim neskóroval ve čtyřech zápasech. Defenziva hostujícího Hoffenheimu není příliš pevná, průměrně obdržela 1,5 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,2 gólu na zápas. Domácí tým Lipska vyhrál v posledních čtyřech zápasech. Domácí na svém stadiónu v této sezóně průměrně vstřelili 2,8 branky, i v tomto utkání vstřelí alespoň jeden gól. 

Freiburg vs. Wolfsburg
Bundesliga má na programu 14. kolo, ve kterém v sobotu v 15:30 hostí Freiburg tým Wolfsburgu. Svěřenci domácího trenéra Christiana Streicha jsou aktuálně na šestém místě ligové tabulky, hosté okupují devátou pozici. Freiburg v minulém ligovém kole hrál proti Mönchengladbachu a ztratil všechny body. I klub z Wolfsburgu vyšel z posledního utkání proti Brémám naprázdno. Nejlepšími zakončovateli jsou za Freiburg Nils Petersen se šesti góly a za Wolfsburg Wouter Weghorst, který se trefil sedmkrát. Hostující Wolfsburg na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrál tři zápasy, domácí Freiburg na svém stadionu v této sezóně vyhrál tři zápasy. Freiburg v této sezóně vstřelil na domácím hřišti průměrně 1,7 branky na zápas, Wolfsburg zaznamenal na venkovních hřištích průměrně 1,3 zásahu. Freiburg ze třinácti zápasů v této sezóně v jednom nevstřelil žádný gól, Wolfsburg neskóroval ve třech zápasech. Defenziva hostujícího Wolfsburgu je pevná, průměrně obdržela 1 branku na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,3 gólu na zápas. 

Frankfurt vs. Hertha
Ve čtrnáctém kole Bundesligy se spolu v pátek v Commerzbank-Areně od 20:30 utkají Frankfurt a Hertha. V tomto utkání se střetne desátý se šestnáctým týmem aktuální ligové tabulky, domácí mají v tabulce náskok šest bodů. V posledním ligovém kole frankfurtští hráči prohráli s Mainz, domácí prožívají těžkou sérii, je to v pořadí už třetí prohra za sebou, stejně tak hosté z Herthy prohráli, v posledních kolech jdou od jedné prohry ke druhé, jde již v pořadí o pátou v řadě. Snajperem v týmu Frankfurtu je Goncalo Paciencia, který dal šest gólů, za Herthu se třikrát prosadil Dodi Lukebakio. Eintracht v této sezóně vyhrál čtyři ze sedmi domácích zápasů. Hosté z Herthy venku uhráli jednu výhru ze sedmi zápasů. Frankfurt v této sezóně vstřelil na domácím hřišti průměrně 2,1 branky na zápas, Hertha zaznamenala na venkovních hřištích průměrně 1,1 zásahu. Domácí Frankfurt v tomto ročníku odehrál jen dva zápasy, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Herthy odehrál čtyři zápasy, ve kterých neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,5 branky na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 2,1 branky na zápas. Domácí prožívají v posledních třech zápasech sérii porážek. Také hosté mají v posledních utkáních sérii stejných výsledků, konkrétně pěti proher. Domácí Frankfurt je v této sezóně v koncovce úspěšný a hosté obdrželi na venkovních stadionech v průměru 2,1 branky, hosté opět neudrží čisté konto. 

Dortmund vs. Düsseldorf
Dortmund přivítá v sobotu v 15:30 v rámci 14. kola Bundesligy v Signal Iduna Parku Düsseldorf. Domácí tým Dortmundu je aktuálně se třiadvaceti body na páté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o deset příček níž na patnácté pozici, když získali dvanáct bodů. V minulém kole hostující tým z Düsseldorfu ztratil remízou dva body s Hoffenheimem. Naopak domácí Dortmund vyhrál s Herthou. Nejlepšími zakončovateli jsou za Dortmund Marco Reus se šesti góly a za Düsseldorf Rouwen Hennings, který se trefil desetkrát. Hostující Düsseldorf na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrál jeden zápas, domácí Borussia na svém stadionu v této sezóně vyhrála čtyři zápasy. Düsseldorf není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelil hostitelům 1,4 branek na venkovní zápas, Dortmund ovšem má na domácím hřišti vyšší brankový průměr 3 branky na zápas. Domácí Dortmund v tomto ročníku odehrál jen dva zápasy, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Düsseldorfu také odehrál pouze dva zápasy, ve kterých neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,5 branky na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 1,8 branky na zápas. V tomto utkání se jeví jako zajímavý tip na výhru domácích, kteří jsou dle postavení v tabulce jasným favoritem. 

Mönchengladbach vs. Bayern Mnichov
Mönchengladbach přivítá v sobotu v 15:30 v rámci 14. kola Bundesligy v Borussia Parku Bayern. Oba týmy dělí v tabulce pouze tři příčky, domácí vévodí ligové tabulce, hosté drží čtvrtou příčku. Mönchengladbach v minulém ligovém kole hrál proti Freiburgu a získal maximum bodů za výhru. Oproti tomu klub z Bayernu vyšel z posledního utkání proti Leverkusenu naprázdno. Nejlepšími zakončovateli jsou za Mönchengladbach Marcus Thuram se šesti góly a za Bayern Robert Lewandowski, který se trefil šestnáctkrát. Borussia v této sezóně vyhrála pět ze sedmi domácích zápasů. Hostující hráči Bayernu na venkovních hřištích vyhráli tři ze šesti zápasů. Bayern Mnichov je obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelil hostitelům 2,3 branek na venkovní zápas, Mönchengladbach ovšem má na domácím hřišti vyšší brankový průměr 2,7 branky na zápas. Domácí Mönchengladbach v tomto ročníku odehrál tři zápasy, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Bayernu neodehrál žádný zápas, ve kterém by se neprosadil alespoň jednou brankou. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,2 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,4 branky na zápas. Domácí i hosté jsou v této sezóně v koncovce úspěšní, očekává se, že ani jeden z týmů nevyjde střelecky naprázdno. 

Leverkusen vs. Schalke
Bundesliga má na programu 14. kolo, ve kterém v sobotu v 18:30 hostí Leverkusen tým Schalke. V tomto utkání se střetne sedmý s třetím týmem aktuální ligové tabulky, hosté mají náskok pouhé tři body. V minulém kole hostující tým ze Schalke získal maximum bodů s Unionem Berlín, v posledních dvou zápasech za sebou hosté brali plný počet bodů. Stejně tak domácí Leverkusen vyhrál s Bayernem. Nejvíc branek v dresu Leverkusenu vsítil Kevin Volland, v barvách Schalke dal nejvíc branek Amine Harit. Hráči Leverkusenu v této sezóně vyhráli dva ze sedmi domácích zápasů. Hosté ze Schalke venku uhráli čtyři výhry ze šesti zápasů. Leverkusen není na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelil 1,4 góly na zápas. Naopak Schalke je na zápasech venku postrachem, jeho brankový průměr je 2,2 branky na utkání. Leverkusen ze třinácti zápasů v této sezóně ve třech nevstřelil žádný gól, Schalke neskórovalo ve čtyřech zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,3 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,2 branky na zápas. Hosté mají v posledních utkáních sérii stejných výsledků, konkrétně dvou výher. Hosté ze Schalke na venkovních hřištích mají průměr 2,2 branky na utkání, i v tomto zápase vstřelí alespoň jednu branku. 

Augsburg vs. Mainz
Další, v pořadí již 14. kolo Bundesligy nabídne střetnutí mezi Augsburgem a Mainz, které se odehraje v sobotu od 15:30 ve WWK Areně. Oba týmy dělí v tabulce pouze dvě příčky, domácí jsou aktuálně na čtrnáctém místě ligové tabulky, hosté drží dvanáctou příčku. Augsburgu se v posledním ligovém kole proti Kölnu ne úplně dařilo, když ztratil remízou dva body. Hostující Mainz naopak získalo maximum bodů s Frankfurtem, v posledních dvou zápasech za sebou hosté brali plný počet bodů. Nejvíc branek v dresu Augsburgu vsítil Florian Niederlechner, v barvách Mainz dal nejvíc branek Robin Quaison. Hráči Augsburgu v této sezóně vyhráli dva ze šesti domácích zápasů. Hostující hráči Mainz na venkovních hřištích vyhráli dva ze sedmi zápasů. Augsburg je na domácím hřišti produktivní, když v průměru vstřelil 1,8 góly na zápas. Oproti tomu Mainz není venku nijak produktivním týmem, jeho brankový průměr je 1,3 branky na utkání. Domácí Augsburg v tomto ročníku odehrál jen dva zápasy, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Mainz odehrál čtyři zápasy, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Mainz není příliš pevná, průměrně obdržela 2,5 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou lepší, když inkasovala průměrně 1,9 gólu na zápas. Hosté mají v posledních utkáních sérii stejných výsledků, konkrétně dvou výher.
 

Přečtěte si také