PREVIEW - 12. kolo francouzské Ligue 1
Nice vs. Reims
Další, v pořadí již 12. kolo Francouzské Ligue 1 nabídne střetnutí mezi Nice a Reimsem, které se odehraje v neděli od 17:00 na Allianz Riviera. Oba týmy dělí v tabulce jedenáct příček, domácí jsou aktuálně na patnáctém místě ligové tabulky, hosté drží čtvrtou příčku. Naposledy se tyto týmy střetly na hřišti hostů na Stade Auguste-Delaune a utkání skončilo remízou 1:1. Nice se v posledním ligovém kole proti Strasbourgu nedařilo, když ztratilo tři body, domácí prožívají těžkou sérii, je to v pořadí už třetí prohra za sebou. Hostující Reims naopak remizoval a přišel o dva body s Nimes. Snajperem v týmu Nice je Wylan Cyprien, který dal tři góly, za Reims se třikrát prosadil Boulaye Dia. Hráči Nice v této sezóně vyhráli dva z pěti domácích zápasů. Hosté z Reimsu venku uhráli tři výhry z pěti zápasů. Reims není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelil hostitelům 1 branku na venkovní zápas, Nice ovšem má na domácím hřišti vyšší brankový průměr 1,4 branky na zápas. Domácí Nice v tomto ročníku odehrálo jen dva zápasy, ve kterých nevstřelilo žádnou branku, hostující tým Reimsu odehrál pět zápasů, ve kterých neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,6 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 0,4 branky na zápas. Domácím se nedaří a v posledních třech zápasech padli. Favoritem jsou v tomto utkání podle rozdílu v postavení v tabulce hosté. 

Amiens vs. Brest
Ve dvanáctém kole Francouzské Ligue 1 se spolu v sobotu na Stade de la Licorne od 20:00 utkají Amiens a Brest. Svěřenci domácího trenéra Luky Elsnera jsou aktuálně na čtrnáctém místě ligové tabulky, hosté okupují šestou pozici. Amiens se v posledním ligovém kole proti Saint Etienne ne úplně dařilo, když ztratili remízou dva body, jde již o druhou remízu v řadě. Hostující Brest naopak získal maximum bodů s Dijonem, hosté jsou rozjetí, jde již o třetí výhru v řadě za sebou. Nejvíc branek v dresu Amiens vsítil Stiven Mendoza, v barvách Brestu dal nejvíc branek Mathias Autret. Hráči Amiens v této sezóně vyhráli dva z pěti domácích zápasů. Hosté z Brestu venku uhráli jednu výhru z pěti zápasů. Amiens v této sezóně vstřelili na domácím hřišti průměrně 1,6 branky na zápas, Brest zaznamenal na venkovních hřištích průměrně pouze 1 zásah. Amiens z jedenácti zápasů v této sezóně v jednom nevstřelili žádný gól, Brest neskóroval ve dvou zápasech. Defenziva hostujícího Brestu je pevná, průměrně obdržela 1,2 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,5 gólu na zápas. Domácí prožívají v posledních dvou zápasech sérii remíz. Také hosté mají v posledních utkáních sérii stejných výsledků, konkrétně třech výher. Domácí Amiens mají na domácím hřišti průměr 1,6 vstřelené góly na zápas, hosté mají horší průměr 1 branku na venkovní zápas, Amiens v tomto utkání neprohrají. 

Angers vs. Strasbourg
Ve dvanáctém kole Francouzské Ligue 1 se spolu v sobotu na Stade Raymond Kopa od 20:00 utkají Angers a Strasbourg. Oba týmy dělí v tabulce jedenáct příček, domácí jsou aktuálně na pátém místě ligové tabulky, hosté drží šestnáctou příčku. Poslední vzájemné utkání skončilo výhrou domácího Angers 1:2. Angers se v posledním ligovém kole proti Montpelliere ne úplně dařilo, když ztratili remízou dva body. Hostující Strasbourg naopak získal maximum bodů s Nice. Nejlepšími zakončovateli jsou za Angers Rachid Alioui se čtyřmi góly a za Strasbourg Adrien Thomasson, který se trefil třikrát. Hostující Strasbourg na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně nevyhrál žádný zápas, domácí Angers na svém stadionu v této sezóně vyhráli čtyři zápasy. V této ligové sezóně domácí Angers vstřelili na domácím hřišti průměrně 2,2 góly v jednom zápase. Hosté ze Strasbourgu na venkovních hřištích ještě nevstřelili ani branku. Angers z jedenácti zápasů v této sezóně ve čtyřech nevstřelili žádný gól, Strasbourg neskóroval v šesti zápasech. Defenziva hostujícího Strasbourgu je pevná, průměrně obdržela 1,1 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,5 gólu na zápas. V tomto utkání se jeví jako zajímavý tip na výhru domácích, kteří jsou dle postavení v tabulce jasným favoritem. 

Dijon vs. Paris SG
V pátek nás čeká 12. kolo Francouzské Ligue 1 a v něm se o body utkají Dijon a Paris SG. Svěřenci domácího trenéra Stéphane Jobarda jsou aktuálně na dvacátém místě ligové tabulky, hosté okupují první pozici. Poslední vzájemné utkání skončilo výhrou hostů z Paris SG 4:0. V posledním ligovém kole hráči Dijonu prohráli s Brestem, naopak hosté z Paris SG vyhráli s Olympikem a jde již o čtvrtou výhru v dlouhé řadě za sebou. Snajperem v týmu Dijonu je Julio Tavares, který dal tři góly, za Paris SG se čtyřikrát prosadil Angel Fabián Di María. Hráči Dijonu v této sezóně vyhráli jeden z pěti domácích zápasů. Hosté z Paris SG venku uhráli čtyři výhry z pěti zápasů. Dijon není na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelil 0,4 góly na zápas. Také Paris SG na venkovních hřištích není obávaným týmem, jeho brankový průměr je 1,8 branky na utkání. Dijon z jedenácti zápasů v této sezóně v sedmi nevstřelil žádný gól, Paris SG naopak neskórovalo jen v jednom zápase. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,1 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 0,5 branky na zápas. Hostující Paris SG drží sérii čtyřech výher v řadě. V tomto utkání se jeví jako zajímavý tip na výhru hostů, kteří jsou dle postavení v tabulce jasným favoritem. 

Toulouse vs. Lyon
V sobotu se odehraje 12. kolo Francouzské Ligue 1, ve kterém se ve 20:00 spolu střetnou Lyon a Toulouse. Svěřenci domácího trenéra Alaina Casanovy jsou aktuálně na sedmnáctém místě ligové tabulky, hosté okupují třináctou pozici. Poslední vzájemné utkání skončilo výhrou hostů z Lyonu 5:1. V posledním ligovém kole hráči Toulouse prohráli s Rennes, naopak hosté z Lyonu vyhráli s Metz. Snajperem v týmu Toulouse je Efthimios Koulouris, který dal čtyři góly, za Lyon se sedmkrát prosadil Moussa Dembele. Hráči Toulouse v této sezóně vyhráli tři z pěti domácích zápasů. Hostující hráči Lyonu na venkovních hřištích vyhráli jeden z pěti zápasů. V této ligové sezóně domácí Toulouse vstřelilo na domácím hřišti průměrně 1,2 góly v jednom zápase. Hosté z Lyonu na venkovních hřištích průměrně vstřelili 1,4 branky. Toulouse z jedenácti zápasů v této sezóně ve třech nevstřelilo žádný gól, Lyon neskóroval v pěti zápasech. Defenziva hostujícího Lyonu je pevná, průměrně obdržela 0,8 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou horší, když inkasovala průměrně 1,7 gólu na zápas. 

Metz vs. Montpelliere
V sobotu nás čeká 12. kolo Francouzské Ligue 1 a v něm se o body utkají Metz a Montpelliere. Oba týmy dělí v tabulce devět příček, domácí jsou aktuálně na devatenáctém místě ligové tabulky, hosté drží desátou příčku. V minulém kole hostující tým z Montpelliere ztratil remízou dva body s Angers. Naopak domácí Metz prohrálo s Lyonem. Nejlepšími zakončovateli jsou za Metz Habib Diallo se sedmi góly a za Montpelliere Andy Delort, který se trefil třikrát. Hráči Metz v této sezóně vyhráli dva z pěti domácích zápasů. Hosté z Montpelliere venku ještě nedokázali vyhrát, i když na to měli už pět zápasů. Metz v této sezóně vstřelilo na domácím hřišti průměrně 1,4 branky na zápas, Montpelliere zaznamenalo na venkovních hřištích průměrně pouze 0,4 zásahu. Metz z jedenácti zápasů v této sezóně v pěti nevstřelilo žádný gól, Montpelliere neskórovalo také v pěti zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,5 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 0,7 branky na zápas. Mírným favoritem jsou v tomto zápase hostující hráči Montpelliere, kteří mají v tabulce náskok 4 body, hosté v tomto utkání získají alespoň bod. 

Saint Etienne vs. Monaco
V neděli se odehraje 12. kolo Francouzské Ligue 1, ve kterém se ve 21:00 spolu střetnou Monaco a Saint Etienne. Oba týmy dělí v tabulce pouze jedna příčka, domácí jsou aktuálně na dvanáctém místě ligové tabulky, hosté drží jedenáctou příčku. Naposledy se tyto týmy střetly na hřišti hostů na Stade Louis II. a utkání skončilo výhrou nynějšího domácího týmu ze Saint Etienne 2:3. V minulém kole hostující tým z Monaca získal maximum bodů s Nantes, v posledních dvou zápasech za sebou hosté brali plný počet bodů. Naopak domácí Saint Etienne remizovalo s Amiens. Nejlepším střelcem Saint Etienne je Romain Hamouma se třemi brankami. V týmu hostů z Monaca je nejlepším zakončovatelem Wissam Ben Yedder s devíti góly. Hráči Saint Etienne v této sezóně vyhráli jeden z pěti domácích zápasů. Hostující hráči Monaca na venkovních hřištích vyhráli jeden z pěti zápasů. Saint Etienne v této sezóně vstřelilo na domácím hřišti průměrně 1,2 branky na zápas, Monaco zaznamenalo na venkovních hřištích průměrně pouze 0,8 zásahu. Domácí Saint Etienne v tomto ročníku odehrálo tři zápasy, ve kterých nevstřelilo žádnou branku, hostující tým Monaca také odehrál tři zápasy, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Monaca není příliš pevná, průměrně obdržela 1,9 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou lepší, když inkasovala průměrně 1,4 gólu na zápas. Hosté mají v posledních utkáních sérii stejných výsledků, konkrétně dvou výher. Domácí na svém stadionu nejsou příliš produktivní, ale to samé se dá říci o hostech, kteří zase nevozí moc bodů z venkovních utkání. Zápas by mohl skončit dělbou bodů. 

Ol. Marseille vs. Lille
Další, v pořadí již 12. kolo Francouzské Ligue 1 nabídne střetnutí mezi Olympikem a Lille, které se odehraje v sobotu od 17:30 na Stade Vélodrome. Domácí tým Olympiku je aktuálně se šestnácti body na sedmé pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o čtyři příčky výš na třetí pozici, když získali osmnáct bodů. Minulé měření sil na Stade Vélodrome vyhráli hosté z Lille 1:2. Olympik Marseille v minulém ligovém kole hrál proti Paris SG a ztratil všechny body. Oproti tomu klub z Lille získal s Bordeaux tři body. Nejlepším střelcem Olympiku je Darío Benedetto s pěti brankami. V týmu hostů z Lille je nejlepším zakončovatelem Victor Osimhen se sedmi góly. Hostující Lille na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně nevyhrálo žádný zápas, domácí Olympik Marseille na svém stadionu v této sezóně vyhrál dva zápasy. Olympik Marseille není na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelil 1 gól na zápas. Také Lille na venkovních hřištích není obávaným týmem, jeho brankový průměr je 0,6 branky na utkání. Olympik Marseille z jedenácti zápasů v této sezóně ve čtyřech nevstřelil žádný gól, Lille neskórovalo ve dvou zápasech. Defenziva hostujícího Lille je pevná, průměrně obdržela 1 branku na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,4 gólu na zápas. Produktivita obou týmů není příliš vysoká, pravděpodobně nepadnou více než 3 branky. 

Nimes vs. Rennes
Ve dvanáctém kole Francouzské Ligue 1 se spolu v sobotu na Stade des Costières od 20:00 utkají Nimes a Rennes. Domácí tým Nimes je aktuálně s jedenácti body na osmnácté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o devět příček výš na deváté pozici, když získali patnáct bodů. Poslední utkání na hřišti aktuálně domácího týmu Nimes, skončilo výhrou domácích 3:1. Nimes se v posledním ligovém kole proti Reimsu ne úplně dařilo, když ztratilo remízou dva body, stejným výsledkem skončila pro domácí i předchozí tři utkání. Hostující Rennes naopak získalo maximum bodů s Toulouse. Nejlepším střelcem Nimes je Kevin Denkey se třemi brankami. V týmu hostů z Rennes je nejlepším zakončovatelem M'Baye Niang se čtyřmi góly. Hráči Nimes v této sezóně vyhráli dva z pěti domácích zápasů. Hosté z Rennes venku uhráli dvě výhry ze šesti zápasů. Nimes není na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelilo 1,2 góly na zápas. Také Rennes na venkovních hřištích není obávaným týmem, jeho brankový průměr je 1 branka na utkání. Nimes z jedenácti zápasů v této sezóně v pěti nevstřelilo žádný gól, Rennes neskórovalo ve třech zápasech. Defenziva hostujícího Rennes je pevná, průměrně obdržela 1,1 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,1 gólu na zápas. Domácí prožívají v posledních třech zápasech sérii remíz. Hostující hráči Rennes mají v tabulce o 4 body víc a jsou tak mírným favoritem, hosté v tomto utkání získají alespoň bod. 

Bordeaux vs. Nantes
Francouzská Ligue 1 má na programu 12. kolo, ve kterém v neděli v 15:00 hostí Bordeaux tým Nantes. Domácí tým Bordeaux je aktuálně s patnácti body na osmé pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o šest příček výš na druhé pozici, když získali devatenáct bodů. Při posledním měření sil skončilo utkání výhrou hostujícího Nantes 1:0. V minulém kole hostující tým z Nantes ztratil všechny body s Monacem a byla to již druhá prohra v řadě. Stejně tak domácí Bordeaux prohrálo s Lille, což bylo již druhé zaváhání v řadě. Nejlepším střelcem Bordeaux je Nicolas De Preville se třemi brankami. V týmu hostů z Nantes je nejlepším zakončovatelem Kalifa Coulibaly se třemi góly. Hostující Nantes na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrálo dva zápasy, domácí Bordeaux na svém stadionu v této sezóně vyhrálo jeden zápas. Bordeaux v této sezóně vstřelilo na domácím hřišti průměrně jen 1 branku na zápas, Nantes zaznamenalo na venkovních hřištích průměrně také pouze 1 zásah. Domácí Bordeaux v tomto ročníku odehrálo tři zápasy, ve kterých nevstřelilo žádnou branku, hostující tým Nantes také odehrál tři zápasy, ve kterých neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,3 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 0,6 branky na zápas. Hostující Nantes má nelichotivou sérii dvou porážek v řadě. Domácím se nedaří a v posledních dvou zápasech padli. Produktivita obou týmů není příliš vysoká, pravděpodobně nepadnou více než 3 branky.
 

Přečtěte si také