PREVIEW - 11. kolo španělské La Ligy
Valencie vs. Sevilla
V jedenáctém kole Španělské LaLigy se spolu ve středu na Estadio Mestalla od 19:00 utkají Valencie a Sevilla. Domácí tým Valencie je aktuálně se třinácti body na dvanácté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o sedm příček výš na páté pozici, když získali devatenáct bodů. Při posledním měření sil skončilo utkání výhrou domácího týmu Valencie 0:1. Valencie v minulém ligovém kole hrála proti Osasuně a ztratila všechny body. Oproti tomu klub ze Sevilly získal s Getafe tři body, jde o druhou výhru v řadě. Nejvíc branek v dresu Valencie vsítil Daniel Parejo, v barvách Sevilly dal nejvíc branek Lucas Ocampos. Hráči Valencie v této sezóně vyhráli dva z pěti domácích zápasů. Hosté ze Sevilly venku uhráli tři výhry z pěti zápasů. Valencie není na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelila 1,8 góly na zápas. Také Sevilla na venkovních hřištích není obávaným týmem, její brankový průměr je 1,2 branky na utkání. Domácí Valencie v tomto ročníku odehrála jen jeden zápas, ve kterém nevstřelila žádnou branku, hostující tým Sevilly odehrál pouze dva zápasy, ve kterých neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,6 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 1,1 branky na zápas. Hosté aktuálně mají formu, když vyhráli poslední dva zápasy v řadě. Hostující hráči Sevilly mají v tabulce o 6 bodů víc a jsou tak mírným favoritem, hosté v tomto utkání získají alespoň bod. 

San Sebastian vs. Levante
Ve středu se odehraje 11. kolo Španělské LaLigy, ve kterém se v 19:00 spolu střetnou Levante a San Sebastian. Domácí tým San Sebastianu je aktuálně s devatenácti body na třetí pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o deset příček níž na třinácté pozici, když získali jedenáct bodů. Naposledy, když se hrálo na hřišti aktuálně domácího týmu San Sebastianu, skončil zápas nerozhodně 1:1. V minulém kole hostující tým z Levante ztratil všechny body s Espaňolem a byla to již druhá prohra v řadě. Naopak domácí San Sebastian vyhrál se Celtou, poslední týdny jsou domácí ve formě, jde už o druhou výhru v řadě. Snajperem v týmu San Sebastianu je Mikel Oyarzabal, který dal čtyři góly, za Levante se třikrát prosadil Marti Roger. Hráči San Sebastianu v této sezóně vyhráli tři ze čtyř domácích zápasů. Hosté z Levante venku uhráli jednu výhru z pěti zápasů. San Sebastian v této sezóně vstřelil na domácím hřišti průměrně 2,2 branky na zápas, Levante zaznamenalo na venkovních hřištích průměrně pouze 1 zásah. San Sebastian z deseti zápasů v této sezóně v jednom nevstřelil žádný gól, Levante neskórovalo ve čtyřech zápasech. Defenziva hostujícího Levante je pevná, průměrně obdržela 1,2 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1 gól na zápas. Domácí tým San Sebastianu vyhrál v posledních dvou zápasech. Stejně tak hosté mají sérii porážek v posledních dvou zápasech. V tomto utkání se jeví jako zajímavý tip na výhru domácích, kteří jsou dle postavení v tabulce jasným favoritem. 

Real vs. Leganes
Španělská LaLiga má na programu 11. kolo, ve kterém ve středu ve 21:15 hostí Real tým Leganes. V tomto utkání se střetne šestý s posledním týmem aktuální ligové tabulky, domácí mají v tabulce náskok třináct bodů. Při posledním měření sil se oba týmy rozešly smírně po remíze 1:1. Realu se v posledním ligovém kole proti Malorce nedařilo, když ztratil tři body. Hostující Leganes naopak získali maximum bodů s Malorkou. Nejlepším střelcem Realu je Karim Benzema se šesti brankami. V týmu hostů z Leganes je nejlepším zakončovatelem Martin Braithwaite se třemi góly. Bílý Balet v této sezóně vyhrál tři ze čtyř domácích zápasů. Hostující hráči Leganes na venkovních hřištích ještě nevyhráli, i když na to měli už čtyři pokusy. Real je na domácím hřišti produktivní, když v průměru vstřelil 2,5 góly na zápas. Oproti tomu Leganes nejsou venku nijak produktivním týmem, jejich brankový průměr je 0,5 branky na utkání. Domácí Real v tomto ročníku odehrál dva zápasy, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Leganes odehrál pět zápasů, ve kterých neskóroval. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1 branku na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 1,4 branky na zápas. V tomto utkání se jeví jako zajímavý tip na výhru domácích, kteří jsou dle postavení v tabulce jasným favoritem. 

Mallorca vs. Osasuna
Ve čtvrtek nás čeká 11. kolo Španělské LaLigy a v něm se o body utkají Mallorca a Osasuna. Svěřenci domácího trenéra Vicenta Morena jsou aktuálně na patnáctém místě ligové tabulky, hosté okupují osmou pozici. Malorce se v posledním ligovém kole proti Leganes nedařilo, když ztratila tři body. Hostující Osasuna naopak získala maximum bodů s Valencií. Snajperem v týmu Malorky je Ante Budimir, který dal tři góly, za Osasunu se dvakrát prosadil Ezequiel Avila. Hostující Osasuna na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrála jeden zápas, domácí Mallorca na svém stadionu v této sezóně vyhrála tři zápasy. Osasuna není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelila hostitelům 0,6 branek na venkovní zápas, Mallorca ovšem má na domácím hřišti vyšší brankový průměr 0,8 branky na zápas. Mallorca z deseti zápasů v této sezóně v šesti nevstřelila žádný gól, Osasuna neskórovala ve čtyřech zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,3 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 0,9 branky na zápas. Produktivita obou týmů není příliš vysoká, pravděpodobně nepadnou více než 3 branky. 

Getafe vs. Granada
Ve čtvrtek nás čeká 11. kolo Španělské LaLigy a v něm se o body utkají Getafe a Granada. Domácí tým Getafe je aktuálně se třinácti body na jedenácté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o deset příček výš v čele ligy, když získali dvacet bodů. Getafe v minulém ligovém kole hrálo proti Seville a ztratilo všechny body. Oproti tomu klub z Granady získal s Betisem tři body, jde o druhou výhru v řadě. Snajperem v týmu Getafe je Jaime Mata, který dal čtyři góly, za Granadu se třikrát prosadil Antonio Puertas. Hráči Getafe v této sezóně vyhráli dva z pěti domácích zápasů. Hostující hráči Granady na venkovních hřištích vyhráli dva z pěti zápasů. V této ligové sezóně domácí Getafe vstřelilo na domácím hřišti průměrně 1,6 góly v jednom zápase. Hosté z Granady na venkovních hřištích průměrně vstřelili 2,4 branky. Domácí Getafe v tomto ročníku odehrálo tři zápasy, ve kterých nevstřelilo žádnou branku, hostující tým Granady odehrál pouze jeden zápas, ve kterém neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,4 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 1 branku na zápas. Hosté mají vítěznou sérii v posledních dvou zápasech. Situace v tabulce napovídá, že roli favorita budou plnit hosté z Granady. 

Eibar vs. Villarreal
V jedenáctém kole Španělské LaLigy se spolu ve čtvrtek na Ipurua Futbol Zelaia od 19:00 utkají Eibar a Villarreal. Oba týmy dělí v tabulce devět příček, domácí jsou aktuálně na šestnáctém místě ligové tabulky, hosté drží sedmou příčku. Při posledním vzájemném utkání se týmy rozešly po výhře hostů z Villarrealu 1:0. V posledním ligovém kole hráči Eibaru prohráli s Valladolidem, jde již o jejich druhou prohru v řadě, naopak hosté z Villarrealu vyhráli s Alavés, jde o druhou výhru v řadě. Nejlepším střelcem Eibar je Fabian Orellana se třemi brankami. V týmu hostů z Villarrealu je nejlepším zakončovatelem Gerard Moreno se sedmi góly. Hráči Eibaru v této sezóně vyhráli dva ze čtyř domácích zápasů. Hostující hráči Villarrealu na venkovních hřištích vyhráli dva z pěti zápasů. Villarreal není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelil hostitelům 1,4 branek na venkovní zápas, Eibar ovšem má na domácím hřišti vyšší brankový průměr 1,5 branky na zápas. Eibar z deseti zápasů v této sezóně ve čtyřech nevstřelil žádný gól, Villarreal neodehrál zápas, kde by nevstřelil alespoň jeden gól. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,5 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,4 branky na zápas. Domácí tým Eibaru prohrál v posledních dvou zápasech. Stejně tak hosté mají vítěznou sérii v posledních dvou zápasech. Mírným favoritem jsou v tomto zápase hostující hráči Villarrealu, kteří mají v tabulce náskok 8 bodů, hosté v tomto utkání získají alespoň bod. 

Betis vs. Celta
Ve středu nás čeká 11. kolo Španělské LaLigy a v něm se o body utkají Betis a Celta. Oba týmy dělí v tabulce pouze jedna příčka, domácí jsou aktuálně na osmnáctém místě ligové tabulky, hosté drží sedmnáctou příčku. Naposledy se tyto týmy střetly na hřišti hostů na Balaídos a utkání skončilo výhrou nynějšího domácího týmu z Betisu 0:1. Betisu se v posledním ligovém kole proti Granadě nedařilo, když ztratil tři body, jde již o jejich druhou prohru v řadě. Hostující Celta také ztratila všechny body se San Sebastianem a byla to již druhá prohra v řadě. Nejlepšími zakončovateli jsou za Betis Loren Moron se sedmi góly a za Celtu Iker Losada, který se trefil jedenkrát. Hostující Celta na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně nevyhrála žádný zápas, domácí Betis na svém stadionu v této sezóně vyhrál dva zápasy. V této ligové sezóně domácí Betis vstřelil na domácím hřišti průměrně 1,6 góly v jednom zápase. Hosté ze Celty na venkovních hřištích průměrně vstřelili 0,2 branky. Domácí Betis v tomto ročníku odehrál jen dva zápasy, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Celty odehrál pět zápasů, ve kterých neskóroval. Defenziva hostující Celty je pevná, průměrně obdržela 1,2 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou horší, když inkasovala průměrně 2 góly na zápas. Domácí prožívají v posledních dvou zápasech sérii porážek. Také hosté mají v posledních utkáních sérii stejných výsledků, konkrétně dvou proher. Domácí Betis má na svém stadionu průměr 1,6 vstřelené branky na utkání, hosté mají nižší průměr 0,2 branky na venkovní zápas, domácí v tomto zápase neprohrají. 

Barcelona vs. Valladolid
V úterý nás čeká 11. kolo Španělské LaLigy a v něm se o body utkají Barcelona a Valladolid. V tomto utkání se střetne druhý s devátým týmem aktuální ligové tabulky, domácí mají v tabulce náskok pět bodů. Naposledy, když se hrálo na hřišti aktuálně domácího týmu Barcelony, skončil zápas výhrou domácí Barcelony 1:0. Barceloně se v posledním ligovém kole proti Eibaru dařilo a brala plný počet bodů, domácí jsou ve formě, jde již o čtvrtou výhru v řadě za sebou. Hostující Valladolid také získal maximum bodů s Eibarem. Nejlepšími zakončovateli jsou za Barcelonu Luis Suárez s pěti góly a za Valladolid Oscar Plano, který se trefil třikrát. Barça v této sezóně vyhrála čtyři ze čtyř domácích zápasů. Hosté z Valladolidu venku uhráli dvě výhry ze šesti zápasů. Valladolid není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelil hostitelům 1 branku na venkovní zápas, Barcelona ovšem má na domácím hřišti vyšší brankový průměr 4 branky na zápas. Barcelona z devíti zápasů v této sezóně ve dvou nevstřelila žádný gól, Valladolid neskóroval ve třech zápasech. Defenziva hostujícího Valladolidu je pevná, průměrně obdržela 0,9 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,1 gólu na zápas. Domácí tým Barcelony vyhrál v posledních čtyřech zápasech. Domácí Barcelona je na svém stadionu v této sezóně produktivní, dá se očekávat, že opět vstřelí alespoň jeden gól. 

Bilbao vs. Espaňol
V jedenáctém kole Španělské LaLigy se spolu ve středu na San Mamés od 20:00 utkají Bilbao a Espaňol. Domácí tým Bilbaa je aktuálně se třinácti body na desáté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o devět příček níž na devatenácté pozici, když získali osm bodů. Poslední utkání na hřišti aktuálně domácího týmu Bilbaa, skončilo remízou 1:1. V minulém kole hostující barcelonští hráči získali maximum bodů s Levante. Naopak domácí Bilbao prohrálo s Atleticem. Nejvíc branek v dresu Bilbaa vsítil Raúl García, v barvách Espaňolu dal nejvíc branek Esteban Granero. Hráči Bilbaa v této sezóně vyhráli tři z pěti domácích zápasů. Hostující hráči Espaňolu na venkovních hřištích vyhráli dva z pěti zápasů. Bilbao není na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelilo 1,2 góly na zápas. Také Espaňol na venkovních hřištích není obávaným týmem, jeho brankový průměr je 0,8 branky na utkání. Bilbao z deseti zápasů v této sezóně ve čtyřech nevstřelilo žádný gól, Espaňol neskóroval v šesti zápasech. Defenziva hostujícího Espaňolu není příliš pevná, průměrně obdržela 1,5 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou lepší, když inkasovala průměrně 0,7 gólu na zápas. Mírným favoritem jsou v tomto zápase domácí hráči Bilbaa, kteří mají v tabulce náskok 5 bodů, domácí v tomto utkání neprohrají. 

Alavés vs. Atletico Madrid
Další, v pořadí již 11. kolo Španělské LaLigy nabídne střetnutí mezi Alavés a Atleticem, které se odehraje v úterý od 19:00 na Mendizorrotza Stadium. Oba týmy dělí v tabulce deset příček, domácí jsou aktuálně na čtrnáctém místě ligové tabulky, hosté drží čtvrtou příčku. Naposledy se tyto týmy utkaly na stadionu Alavés a zápas ovládli hosté z Atletica 0:4. V posledním ligovém kole hráči Alavés prohráli s Villarrealem, naopak hosté z Atletica vyhráli s Bilbaem. Nejlepším střelcem Alavés je Perez M. Lucas se čtyřmi brankami. V týmu hostů z Atletica je nejlepším zakončovatelem Álvaro Morata se dvěma góly. Hráči Alavés v této sezóně vyhráli tři z pěti domácích zápasů. Hostující hráči Atletica na venkovních hřištích vyhráli dva ze čtyř zápasů. Atletico není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelilo hostitelům 0,8 branek na venkovní zápas, Alavés ovšem má na domácím hřišti vyšší brankový průměr 1 branky na zápas. Alavés z deseti zápasů v této sezóně ve čtyřech nevstřelil žádný gól, Atletico neskórovalo také ve čtyřech zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,3 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 0,5 branky na zápas. Favoritem jsou v tomto utkání podle rozdílu v postavení v tabulce hosté.
 

Přečtěte si také