PREVIEW - 10. kolo španělské La Ligy
Real Valladolid vs. SD Eibar
V desátém kole Španělské LaLigy se spolu v sobotu na Estadio José Zorrilla od 18:30 utkají Valladolid a Eibar. Domácí tým Valladolidu je aktuálně s jedenácti body na dvanácté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o čtyři příčky níž na šestnácté pozici, když získali devět bodů. Naposledy se tyto týmy střetly na hřišti hostů na Ipurua Futbol Zelaia a utkání skončilo výhrou nynějšího domácího týmu z Valladolidu 1:2. V minulém kole hostující tým z Eibar ztratil všechny body s Barcelonou. Naopak domácí Valladolid remizoval s Bilbaem a byla to již druhá dělba bodů v řadě. Snajperem v týmu Valladolidu je Oscar Plano, který dal tři góly, za Eibar se třikrát prosadil Fabian Orellana. Hráči Valladolidu v této sezóně nevyhráli žádný ze tří domácích zápasů. Hosté z Eibar venku ještě nedokázali vyhrát, i když na to měli už pět zápasů. Valladolid není na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelil 0,7 góly na zápas. Také Eibar na venkovních hřištích není obávaným týmem, jeho brankový průměr je 0,8 branky na utkání. Valladolid z devíti zápasů v této sezóně ve třech nevstřelil žádný gól, Eibar neskóroval také ve třech zápasech. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1 branku na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 1,4 branky na zápas. Domácí se v posledních dvou zápasech rozešli se soupeři smírně remízou. Domácí Valladolid na domácím hřišti v této sezóně není žádným postrachem. Stejně tak ale hosté nevozí moc bodů z venkovních stadionů, zápas by mohl skončit remízou. 

Villarreal CF vs. Deportivo Alavés
Španělská LaLiga má na programu 10. kolo, ve kterém v pátek ve 21:00 hostí Villarreal tým Alavés. Svěřenci domácího trenéra Javiera Calleja Revilly jsou aktuálně na sedmém místě ligové tabulky, hosté okupují čtrnáctou pozici. Naposledy se tyto týmy utkaly na stadionu Villarrealu a zápas ovládli hosté z Alavés 1:2. V minulém kole hostující tým z Alavés získal maximum bodů se Celtou. Stejně tak domácí Villarreal vyhrál s Espaňolem. Nejlepšími zakončovateli jsou za Villarreal Gerard Moreno se šesti góly a za Alavés Jose Joselu, který se trefil třikrát. Hráči Villarrealu v této sezóně vyhráli dva ze čtyř domácích zápasů. Hostující hráči Alavés na venkovních hřištích ještě nevyhráli, i když na to měli už čtyři pokusy. Alavés není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelil hostitelům 0,5 branek na venkovní zápas, Villarreal ovšem má na domácím hřišti vyšší brankový průměr 3,2 branky na zápas. Domácí Villarreal v tomto ročníku neodehrál žádný zápas, ve kterém by nevstřelil žádnou branku, hostující tým Alavés odehrál čtyři zápasy, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Alavés je pevná, průměrně obdržela 1 branku na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,4 gólu na zápas. Domácímu Villarrealu se na domácím hřišti v této sezóně střelecky daří, zřejmě opět alespoň jednou skóruje. 

Sevilla FC vs. Getafe CF
V neděli se odehraje 10. kolo Španělské LaLigy, ve kterém se v 18:30 spolu střetnou Getafe a Sevilla. Svěřenci domácího trenéra Julena Lopeteguiho jsou aktuálně na šestém místě ligové tabulky, hosté okupují devátou pozici. Při posledním vzájemném utkání se týmy rozešly po výhře hostů z Getafe 3:0. Seville se v posledním ligovém kole proti Levante dařilo a brala plný počet bodů. Hostující Getafe také získalo maximum bodů s Leganes, v posledních dvou zápasech za sebou hosté brali plný počet bodů. Nejlepšími zakončovateli jsou za Sevillu Nolito se dvěma góly a za Getafe Jaime Mata, který se trefil čtyřikrát. Hráči Sevilly v této sezóně vyhráli dva ze čtyř domácích zápasů. Hostující hráči Getafe na venkovních hřištích vyhráli jeden ze čtyř zápasů. Sevilla není na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelila 1,2 góly na zápas. Také Getafe na venkovních hřištích není obávaným týmem, jeho brankový průměr je 1,5 branky na utkání. Domácí Sevilla v tomto ročníku odehrála dva zápasy, ve kterých nevstřelila žádnou branku, hostující tým Getafe také odehrál dva zápasy, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Getafe není příliš pevná, průměrně obdržela 1,3 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,2 gólu na zápas. Hostující Getafe drží sérii dvou výher v řadě. 

CA Osasuna vs. Valencia CF
Španělská LaLiga má na programu 10. kolo, ve kterém v neděli ve 21:00 hostí Osasuna tým Valencie. Domácí tým Osasuny je aktuálně s jedenácti body na třinácté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce pouze o tři příčky výš na desáté pozici, když získali třináct bodů. Osasuna v minulém ligovém kole hrála proti Granadě a ztratila všechny body. Oproti tomu klub z Valencie remizoval s Atleticem a ztratil dva body. Nejlepším střelcem Osasuny je Ezequiel Avila se dvěma brankami. V týmu hostů z Valencie je nejlepším zakončovatelem Daniel Parejo s pěti góly. Hostující Valencie na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrála jeden zápas, domácí Osasuna na svém stadionu v této sezóně vyhrála jeden zápas. Osasuna není na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelila 1 gól na zápas. Také Valencie na venkovních hřištích není obávaným týmem, její brankový průměr je 1 branka na utkání. Osasuna z devíti zápasů v této sezóně ve čtyřech nevstřelila žádný gól, Valencie neskórovala v jednom zápase. Defenziva hostující Valencie není příliš pevná, průměrně obdržela 1,4 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou lepší, když inkasovala průměrně 0,9 gólu na zápas. Domácí Osasuna na domácím hřišti v této sezóně není žádným postrachem. Stejně tak ale hosté nevozí moc bodů z venkovních stadionů, zápas by mohl skončit remízou. 

Levante UD vs. Espanyol Barcelona
V desátém kole Španělské LaLigy se spolu v neděli na Estadi Ciutat de València od 16:00 utkají Levante a Espaňol. Domácí tým Levante je aktuálně s jedenácti body na jedenácté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o osm příček níž na devatenácté pozici, když získali pět bodů. Naposledy, když se hrálo na hřišti aktuálně domácího týmu Levante, skončil zápas nerozhodně 2:2. V minulém kole hostující barcelonští hráči ztratili všechny body s Villarrealem, hosté v posledních kolech ztrácejí jak na běžícím páse, jde již v pořadí o třetí prohru v řadě. Stejně tak domácí Levante prohrálo se Sevillou. Nejlepším střelcem Levante je Marti Roger se třemi brankami. V týmu hostů z Espaňolu je nejlepším zakončovatelem Esteban Granero s jedním gólem. Hostující Espaňol na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrál jeden zápas, domácí Levante na svém stadionu v této sezóně vyhrálo dva zápasy. Espaňol není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelil hostitelům 0,8 branek na venkovní zápas, Levante ovšem má na domácím hřišti vyšší brankový průměr 1,2 branky na zápas. Domácí Levante v tomto ročníku odehrálo tři zápasy, ve kterých nevstřelilo žádnou branku, hostující tým Espaňolu odehrál šest zápasů, ve kterých neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,2 branky na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 1,7 branky na zápas. Hosté mají sérii porážek v posledních třech zápasech. Mírným favoritem jsou v tomto zápase domácí hráči Levante, kteří mají v tabulce náskok 6 bodů, domácí v tomto utkání neprohrají. 

Leganes vs. Mallorca
V desátém kole Španělské LaLigy se spolu v sobotu na Estadio Municipal de Butarque od 16:00 utkají Leganes a Mallorca. V tomto utkání se střetne poslední s patnáctým týmem aktuální ligové tabulky, hosté mají náskok osm bodů. Leganes se v posledním ligovém kole proti Getafe nedařilo, když ztratilo tři body, domácí prožívají těžkou sérii, je to v pořadí už třetí prohra za sebou. Hostující Mallorca naopak získala maximum bodů s Realem, v posledních dvou zápasech za sebou hosté brali plný počet bodů. Nejčastěji skórujícím hráčem v týmu Leganes je Martin Braithwaite, který dal dva góly, za Malorku se třikrát prosadil Ante Budimir. Hráči Leganes v této sezóně nevyhráli žádný z pěti domácích zápasů. Hosté z Malorky venku ještě nedokázali vyhrát, i když na to měli už tři zápasy. V této ligové sezóně domácí Leganes vstřelili na domácím hřišti průměrně 0,4 góly v jednom zápase. Hosté z Malorky na venkovních hřištích průměrně vstřelili 0,7 branky. Leganes z devíti zápasů v této sezóně v pěti nevstřelili žádný gól, Mallorca neskórovala také v pěti zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,6 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,3 branky na zápas. Domácí prožívají v posledních třech zápasech sérii porážek. Také hosté mají v posledních utkáních sérii stejných výsledků, konkrétně dvou výher. Domácí Leganes na domácím hřišti v této sezóně nejsou žádným postrachem. Stejně tak ale hosté nevozí moc bodů z venkovních stadionů, zápas by mohl skončit remízou. 

Granada CF vs. Real Betis
Granada přivítá v neděli ve 14:00 v rámci 10. kola Španělské LaLigy na Estadio Nuevo Los Cármenes Betis. Svěřenci domácího trenéra Diega Martíneze jsou aktuálně na třetím místě ligové tabulky, hosté okupují osmnáctou pozici. V minulém kole hostující sevilští hráči ztratili všechny body se San Sebastianem. Naopak domácí Granada vyhrála s Osasunou. Nejvíc branek v dresu Granady vsítil Antonio Puertas, v barvách Betisu dal nejvíc branek Loren Moron. Hostující Betis na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně nevyhrál žádný zápas, domácí Granada na svém stadionu v této sezóně vyhrála tři zápasy. Betis není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelil hostitelům 1 branku na venkovní zápas, Granada má na domácím hřišti stejný brankový průměr 1 branku na zápas. Domácí Granada v tomto ročníku odehrála jen jeden zápas, ve kterém nevstřelila žádnou branku, hostující tým Betisu také odehrál pouze jeden zápas, ve kterém neskóroval. Defenziva hostujícího Betisu není příliš pevná, průměrně obdržela 2,1 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou lepší, když inkasovala průměrně 1,1 gólu na zápas. Podle postavení v tabulce jsou favoritem domácí, oba celky dělí 15 příček. 

Celta Vigo vs. Real Sociedad
Další, v pořadí již 10. kolo Španělské LaLigy nabídne střetnutí mezi Celtou a San Sebastianem, které se odehraje v neděli od 12:00 na Balaídos. Oba týmy dělí v tabulce třináct příček, domácí jsou aktuálně na sedmnáctém místě ligové tabulky, hosté drží čtvrtou příčku. Minulé měření sil na Balaídos ovládli domácí hráči Celty 3:1. V posledním ligovém kole hráči Celty prohráli s Alavés, naopak hosté ze San Sebastianu vyhráli s Betisem. Nejlepšími zakončovateli jsou za Celtu Iker Losada s jedním gólem a za San Sebastian Mikel Oyarzabal, který se trefil čtyřikrát. Hráči Celty v této sezóně vyhráli dva z pěti domácích zápasů. Hostující hráči San Sebastianu na venkovních hřištích vyhráli dva z pěti zápasů. Celta v této sezóně vstřelila na domácím hřišti průměrně jen 0,8 branky na zápas, San Sebastian zaznamenal na venkovních hřištích průměrně 1,4 zásahu. Celta z devíti zápasů v této sezóně ve čtyřech nevstřelila žádný gól, San Sebastian neskóroval v jednom zápase. Defenziva hostujícího San Sebastianu je pevná, průměrně obdržela 1,1 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,2 gólu na zápas. Podle postavení v tabulce jsou favoritem hosté, oba celky dělí 13 příček. 

Atlético Madrid vs. Athletic Bilbao
Další, v pořadí již 10. kolo Španělské LaLigy nabídne střetnutí mezi Atleticem Madrid a Bilbaem, které se odehraje v sobotu od 21:00 na Wanda Metropolitano. Oba týmy dělí v tabulce pouze tři příčky, domácí jsou aktuálně na pátém místě ligové tabulky, hosté drží osmou příčku. Při posledním měření sil skončilo utkání výhrou hostujícího Bilbaa 2:0. V minulém kole hostující tým z Bilbaa ztratil remízou dva body s Valladolidem. Stejně tak domácí Atlético Madrid remizovalo s Valencií, remízovým výsledkem skončila pro domácí i předchozí tři utkání. Nejvíc branek v dresu Atlética Madrid vsítil Machin Vitolo, v barvách Bilbaa dal nejvíc branek Raúl García. Hráči Atlética v této sezóně vyhráli dva z pěti domácích zápasů. Hostující hráči Bilbaa na venkovních hřištích ještě nevyhráli, i když na to měli už čtyři pokusy. Atlético Madrid není na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelilo 1 gól na zápas. Také Bilbao na venkovních hřištích není obávaným týmem, jeho brankový průměr je 0,5 branky na utkání. Domácí Atlético v tomto ročníku odehrálo ovšem čtyři zápasy, ve kterých nevstřelilo žádnou branku, hostující tým Bilbaa odehrál tři zápasy, ve kterých neskóroval. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 0,6 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 0,6 branky na zápas. Domácí se v posledních třech zápasech rozešli se soupeři smírně remízou. Oběma týmům se v koncovce příliš nedaří, dá se předpokládat, že nepadnou víc než 3 branky.
 

Přečtěte si také