PREVIEW - 10. kolo německé Bundesligy
Brémy vs. Freiburg
V sobotu nás čeká 10. kolo Bundesligy a v něm se o body utkají Brémy a Freiburg. Oba týmy dělí v tabulce devět příček, domácí jsou aktuálně na dvanáctém místě ligové tabulky, hosté drží třetí příčku. Poslední utkání na hřišti aktuálně domácího týmu Brém, skončilo výhrou domácích 2:1. Brémy v minulém ligovém kole hrály proti Leverkusenu a ztratily remízou dva body, remízovým výsledkem skončila pro domácí i předchozí čtyři utkání. Oproti tomu klub z Freiburgu získal s Lipskem tři body. Nejvíc branek v dresu Brém vsítil Yuya Osako, v barvách Freiburgu dal nejvíc branek Luca Waldschmidt. Werder v této sezóně vyhráli jeden ze čtyř domácích zápasů. Hosté z Freiburgu venku uhráli tři výhry ze čtyř zápasů. V této ligové sezóně domácí Brémy vstřelily na domácím hřišti průměrně 1,2 góly v jednom zápase. Hosté z Freiburgu na venkovních hřištích průměrně vstřelili 2 branky. Domácí Brémy v tomto ročníku odehrály jen jeden zápas, ve kterém nevstřelily žádnou branku, hostující tým Freiburgu také odehrál pouze jeden zápas, ve kterém neskóroval. Defenziva hostujícího Freiburgu je pevná, průměrně obdržela 1,1 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou horší, když inkasovala průměrně 2,1 gólu na zápas. Domácí se v posledních čtyřech zápasech rozešli se soupeři smírně remízou. Domácí inkasovali v minulých zápasech průměrně 2,1 branky a hosté jsou venku produktivní, domácí Brémy neudrží čisté konto.

Union Berlín vs. Hertha
Další, v pořadí již 10. kolo Bundesligy nabídne střetnutí mezi Unionem Berlín a Herthou, které se odehraje v sobotu od 18:30 na Stadionu An der Alten Försterei. Domácí tým Unionu Berlín je aktuálně se sedmi body na patnácté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o čtyři příčky výš na jedenácté pozici, když získali jedenáct bodů. V minulém kole hostující berlínští hráči ztratili všechny body s Hoffenheimem. Stejně tak domácí Union Berlín prohrál s Bayernem. Nejvíc branek v dresu Unionu Berlín vsítil Sebastian Andersson, v barvách Herthy dal nejvíc branek Dodi Lukebakio. Hostující Hertha na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrála jeden zápas, domácí Union Berlín na svém stadionu v této sezóně vyhrál dva zápasy. Union Berlín v této sezóně vstřelil na domácím hřišti průměrně 1,4 branky na zápas, Hertha zaznamenala na venkovních hřištích průměrně 1,6 zásahu. Domácí Union Berlín v tomto ročníku odehrál tři zápasy, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Herthy odehrál dva zápasy, ve kterých neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,7 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,8 branky na zápas. Hostující hráči Herthy mají v tabulce o 4 body víc a jsou tak mírným favoritem, hosté v tomto utkání získají alespoň bod. 

Lipsko vs. Mainz
Bundesliga má na programu 10. kolo, ve kterém v sobotu v 15:30 hostí Lipsko tým Mainz. Svěřenci domácího trenéra Juliana Nagelsmanna jsou aktuálně na šestém místě ligové tabulky, hosté okupují třináctou pozici. Naposledy se tyto týmy střetly na hřišti hostů v Opel Areně a utkání skončilo remízou 3:3. V minulém kole hostující tým z Mainz získal maximum bodů s Kölnem. Naopak domácí Lipsko prohrálo s Freiburgem. Snajperem v týmu Lipska je Timo Werner, který dal šest gólů, za Mainz se čtyřikrát prosadil Robin Quaison. Hráči Lipska v této sezóně vyhráli jeden ze čtyř domácích zápasů. Hosté z Mainz venku uhráli jednu výhru z pěti zápasů. Lipsko v této sezóně vstřelilo na domácím hřišti průměrně 1,2 branky na zápas, Mainz zaznamenalo na venkovních hřištích průměrně pouze 0,8 zásahu. Domácí Lipsko v tomto ročníku neodehrálo žádný zápas, ve kterém by nevstřelilo žádnou branku, hostující tým Mainz odehrál tři zápasy, ve kterých neskóroval. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,1 branky na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 2,1 branky na zápas. Domácí Lipsko na domácím hřišti v této sezóně není žádným postrachem. Stejně tak ale hosté nevozí moc bodů z venkovních stadionů, zápas by mohl skončit remízou. 

Hoffenheim vs. Paderborn
V pátek se odehraje 10. kolo Bundesligy, ve kterém se ve 20:30 spolu střetnou Paderborn a Hoffenheim. Domácí tým Hoffenheimu je aktuálně se čtrnácti body na desáté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o osm příček níž na posledním místě, když získali čtyři body. V minulém kole hostující tým z Paderbornu získal maximum bodů s Düsseldorfem. Stejně tak domácí Hoffenheim vyhrál s Herthou, domácí se vezou na vítězné vlně, jde již o třetí výhru v řadě za sebou. Nejčastěji skórujícím hráčem v týmu Hoffenheimu je Ihlas Bebou, který dal dva góly, za Paderborn se dvakrát prosadil Streli Mamba. Hostující Paderborn na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně nevyhrál žádný zápas, domácí Hoffenheim na svém stadionu v této sezóně vyhrál dva zápasy. Hoffenheim není na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelil 1,2 góly na zápas. Také Paderborn na venkovních hřištích není obávaným týmem, jeho brankový průměr je 1 branka na utkání. Domácí Hoffenheim v tomto ročníku odehrál ovšem čtyři zápasy, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Paderbornu odehrál pouze jeden zápas, ve kterém neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,4 branky na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 2,4 branky na zápas. Domácí mají formu a v posledních třech zápasech vyhráli. Mírným favoritem jsou v tomto zápase domácí hráči Hoffenheimu, kteří mají v tabulce náskok 10 bodů, domácí v tomto utkání neprohrají. 

Frankfurt vs. Bayern Mnichov
V desátém kole Bundesligy se spolu v sobotu v Commerzbank-Areně od 15:30 utkají Frankfurt a Bayern Mnichov. Domácí tým Frankfurtu je aktuálně se čtrnácti body na deváté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o sedm příček výš na druhé pozici, když získali osmnáct bodů. Při posledním měření sil skončilo utkání výhrou hostujícího Bayernu 5:1. Frankfurtu se v posledním ligovém kole proti Mönchengladbachu nedařilo, když ztratil tři body. Hostující Bayern Mnichov naopak získal maximum bodů s Unionem Berlín. Nejlepším střelcem Frankfurtu je Goncalo Paciencia s pěti brankami. V týmu hostů z Bayernu je nejlepším zakončovatelem Robert Lewandowski se třinácti góly. Hostující Bayern na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrál dva zápasy, domácí Eintracht na svém stadionu v této sezóně vyhrál tři zápasy. Bayern Mnichov je obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelil hostitelům 2,2 branek na venkovní zápas, Frankfurt má na domácím hřišti nižší brankový průměr 2 branky na zápas. Frankfurt z devíti zápasů v této sezóně ze žádného nevyšel střelecky naprázdno, Bayern Mnichov neodehrál zápas, kde by nevstřelil alespoň jeden gól. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,6 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,2 branky na zápas. Oba týmy jsou střelecky při chuti, dá se očekávat, že oba vstřelí branku. 

Düsseldorf vs. Köln
Další, v pořadí již 10. kolo Bundesligy nabídne střetnutí mezi Düsseldorfem a Kölnem, které se odehraje v neděli od 15:30 v Esprit Areně. Domácí tým Düsseldorfu je aktuálně se sedmi body na čtrnácté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce pouze o dvě příčky níž na šestnácté pozici, když získali sedm bodů. Düsseldorfu se v posledním ligovém kole proti Paderbornu nedařilo, když ztratil tři body. Hostující Köln také ztratil všechny body s Mainz. Snajperem v týmu Düsseldorfu je Rouwen Hennings, který dal pět gólů, za Köln se třikrát prosadil Simon Terodde. Hráči Düsseldorfu v této sezóně vyhráli jeden ze čtyř domácích zápasů. Hosté z Kölnu venku uhráli jednu výhru z pěti zápasů. Düsseldorf v této sezóně vstřelil na domácím hřišti průměrně jen 1 branku na zápas, Köln zaznamenal na venkovních hřištích průměrně také pouze 1 zásah. Domácí Düsseldorf v tomto ročníku odehrál jen jeden zápas, ve kterém nevstřelil žádnou branku, hostující tým Kölnu odehrál tři zápasy, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Kölnu není příliš pevná, průměrně obdržela 2,1 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,8 gólu na zápas. Domácí na svém stadionu nejsou příliš produktivní, ale to samé se dá říci o hostech, kteří zase nevozí moc bodů z venkovních utkání. Zápas by mohl skončit dělbou bodů. 

Dortmund vs. Wolfsburg
Bundesliga má na programu 10. kolo, ve kterém v sobotu v 15:30 hostí Dortmund tým Wolfsburgu. Oba týmy dělí v tabulce pouze jedna příčka, domácí jsou aktuálně na pátém místě ligové tabulky, hosté drží čtvrtou příčku. Naposledy, když se hrálo na hřišti aktuálně domácího týmu Dortmundu, skončil zápas výhrou domácího Dortmundu 2:0. V minulém kole hostující tým z Wolfsburgu ztratil remízou dva body s Augsburgem, což je již druhá remíza v řadě. Stejně tak domácí Dortmund remizoval se Schalke. Nejlepšími zakončovateli jsou za Dortmund Marco Reus s pěti góly a za Wolfsburg Wouter Weghorst, který se trefil také pětkrát. Borussia v této sezóně vyhrála tři ze čtyř domácích zápasů. Hostující hráči Wolfsburgu na venkovních hřištích vyhráli dva ze čtyř zápasů. Wolfsburg není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelil hostitelům 1,5 branek na venkovní zápas, Dortmund ovšem má na domácím hřišti vyšší brankový průměr 3 branky na zápas. Domácí Dortmund v tomto ročníku odehrál jen jeden zápas, ve kterém nevstřelil žádnou branku, hostující tým Wolfsburgu také odehrál pouze jeden zápas, ve kterém neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,2 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 0,6 branky na zápas. Hosté mají v posledních utkáních sérii stejných výsledků, konkrétně dvou remíz. Dortmund je v této sezóně střelecky při chuti, opět vstřelí alespoň jednu branku. 

Leverkusen vs. Mönchengladbach
Leverkusen přivítá v sobotu v 15:30 v rámci 10. kola Bundesligy v BayAreně Mönchengladbach. Oba týmy dělí v tabulce sedm příček, domácí jsou aktuálně na osmém místě ligové tabulky, hosté ligové tabulce vévodí. Poslední utkání na hřišti aktuálně domácího týmu Leverkusenu, skončilo výhrou hostů z Mönchengladbachu 0:1. Leverkusenu se v posledním ligovém kole proti Brémám ne úplně dařilo, když ztratil remízou dva body. Hostující Mönchengladbach naopak získal maximum bodů s Frankfurtem. Nejlepšími zakončovateli jsou za Leverkusen Kevin Volland se čtyřmi góly a za Mönchengladbach Alassane Plea, který se trefil také čtyřikrát. Hostující Borussia na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrála tři zápasy, domácí Leverkusen na svém stadionu v této sezóně vyhrál dva zápasy. Leverkusen není na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelil 1,6 góly na zápas. Také Mönchengladbach na venkovních hřištích není obávaným týmem, jeho brankový průměr je 1,8 branky na utkání. Domácí Leverkusen v tomto ročníku odehrál tři zápasy, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Mönchengladbachu odehrál dva zápasy, ve kterých neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,4 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 1 branku na zápas. Mírným favoritem jsou v tomto zápase hostující hráči Mönchengladbachu, kteří mají v tabulce náskok 4 body, hosté v tomto utkání získají alespoň bod. 

Augsburg vs. Schalke
V desátém kole Bundesligy se spolu v neděli ve WWK Areně od 18:00 utkají Augsburg a Schalke. Oba týmy dělí v tabulce deset příček, domácí jsou aktuálně na sedmnáctém místě ligové tabulky, hosté drží sedmou příčku. Poslední vzájemné utkání skončilo remízou 0:0. V posledním ligovém kole hráči Augsburgu remizovali s Wolfsburgem, jde již o druhou remízu v řadě, stejně tak hosté ze Schalke remizovali s Dortmundem. Nejvíc branek v dresu Augsburgu vsítil Florian Niederlechner, v barvách Schalke dal nejvíc branek Amine Harit. Hráči Augsburgu v této sezóně vyhráli jeden ze čtyř domácích zápasů. Hostující hráči Schalke na venkovních hřištích vyhráli dva ze čtyř zápasů. Schalke není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelilo hostitelům 2 branky na venkovní zápas, Augsburg má na domácím hřišti nižší brankový průměr 1,2 branky na zápas. Domácí Augsburg v tomto ročníku odehrál dva zápasy, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Schalke odehrál čtyři zápasy, ve kterých neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 2,3 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 1 branku na zápas. Domácí v posledních dvou zápasech v řadě remizovali. Podle postavení v tabulce jsou favoritem hosté, oba celky dělí 10 příček.
 

Přečtěte si také