PREVIEW - 10. kolo italské Serie A
Udinese vs. AS Řím
Další, v pořadí již 10. kolo Italské Serie A nabídne střetnutí mezi Udinese a Římem, které se odehraje ve středu od 21:00 na Stadio Friuli. Svěřenci domácího trenéra Igora Tudora jsou aktuálně na třináctém místě ligové tabulky, hosté okupují pátou pozici. Při posledním měření sil skončilo utkání výhrou hostujícího Říma 1:0. V posledním ligovém kole udineseští hráči prohráli s Bergamem, naopak hosté z Říma vyhráli s Milánem. Nejvíc branek v dresu Udinese vsítil Stefano Okaka Chuka, v barvách Říma dal nejvíc branek Edin Džeko. Bianconeri v této sezóně vyhrálo tři z pěti domácích zápasů. Hostující hráči Říma na venkovních hřištích vyhráli dva ze čtyř zápasů. Udinese není na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelilo 0,8 góly na zápas. Také AS Řím na venkovních hřištích není obávaným týmem, jeho brankový průměr je 1 branka na utkání. Domácí Udinese v tomto ročníku odehrálo ovšem čtyři zápasy, ve kterých nevstřelilo žádnou branku, hostující tým Říma odehrál dva zápasy, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Říma není příliš pevná, průměrně obdržela 1,2 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,4 gólu na zápas. Oba týmy nejsou příliš produktivní, je pravděpodobné, že v zápase nepadne víc než 3 branky. 

Sassuolo vs. Fiorentina
Ve středu nás čeká 10. kolo Italské Serie A a v něm se o body utkají Sassuolo a Fiorentina. Domácí tým Sassuola je aktuálně s devíti body na čtrnácté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o pět příček výš na deváté pozici, když získali dvanáct bodů. Při posledním vzájemném utkání se týmy rozešly po výhře domácích ze Sassuola 0:1. V posledním ligovém kole hráči Sassuola vyhráli s Veronou, naopak hosté z Fiorentiny prohráli s Laziem Řím. Nejlepšími zakončovateli jsou za Sassuolo Domenico Berardi se šesti góly a za Fiorentinu Erick Pulgar, který se trefil třikrát. Hostující Fiorentina na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrála jeden zápas, domácí Sassuolo na svém stadionu v této sezóně vyhrálo dva zápasy. Sassuolo je na domácím hřišti produktivní, když v průměru vstřelilo 2,8 góly na zápas. Oproti tomu Fiorentina není venku nijak produktivním týmem, její brankový průměr je 1,5 branky na utkání. Sassuolo z osmi zápasů v této sezóně v jednom nevstřelilo žádný gól, Fiorentina neskórovala ve dvou zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 2 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 1,3 branky na zápas. Domácí na svém stadiónu v této sezóně průměrně vstřelili 2,8 branky, i v tomto utkání vstřelí alespoň jeden gól. 

Sampdorie vs. Lecce
Další, v pořadí již 10. kolo Italské Serie A nabídne střetnutí mezi Sampdorií a Lecce, které se odehraje ve středu od 21:00 na Stadio Luigi Ferraris. V tomto utkání se střetne poslední se šestnáctým týmem aktuální ligové tabulky, hosté mají náskok čtyři body. Sampdorie v minulém ligovém kole hrála proti Bologně a ztratila všechny body. Oproti tomu klub z Lecce remizoval s Juventusem a ztratil dva body, byla to již druhá remíza v řadě. Nejvíc branek v dresu Sampdorie vsítil Manolo Gabbiadini, v barvách Lecce dal nejvíc branek Marco Mancosu. Hráči Sampdorie v této sezóně vyhráli jeden ze čtyř domácích zápasů. Hosté z Lecce venku uhráli dvě výhry z pěti zápasů. Sampdorie v této sezóně vstřelila na domácím hřišti průměrně jen 0,5 branky na zápas, Lecce zaznamenalo na venkovních hřištích průměrně 1,6 zásahu. Domácí Sampdorie v tomto ročníku odehrála ovšem čtyři zápasy, ve kterých nevstřelila žádnou branku, hostující tým Lecce odehrál tři zápasy, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Lecce není příliš pevná, průměrně obdržela 2 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 2 góly na zápas. Hosté mají sérii remíz v posledních dvou zápasech. Domácí mají na svém hřišti průměr 0,5 vstřelené góly na utkání, hosté mají vyšší průměr 1,6 branky na zápas venku, hosté z Lecce v tomto zápase získají alespoň bod. 

Parma vs. Verona
V desátém kole Italské Serie A se spolu v úterý na Stadio Ennio Tardini od 19:00 utkají Parma a Verona. Svěřenci domácího trenéra Roberta D'Aversy jsou aktuálně na osmém místě ligové tabulky, hosté okupují patnáctou pozici. Parmě se v posledním ligovém kole proti Interu ne úplně dařilo, když ztratila remízou dva body. Hostující Verona naopak ztratila všechny body se Sassuolem a byla to již druhá prohra v řadě. Nejlepšími zakončovateli jsou za Parmu Andreas Cornelius se čtyřmi góly a za Veronu Miguel Luis Veloso, který se trefil dvakrát. Hráči Parmy v této sezóně vyhráli tři z pěti domácích zápasů. Hosté z Verony venku uhráli jednu výhru ze čtyř zápasů. Verona není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelila hostitelům 0,8 branek na venkovní zápas, Parma ovšem má na domácím hřišti vyšší brankový průměr 2 branky na zápas. Domácí Parma v tomto ročníku odehrála tři zápasy, ve kterých nevstřelila žádnou branku, hostující tým Verony odehrál čtyři zápasy, ve kterých neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,4 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 0,9 branky na zápas. Hostující Verona má nelichotivou sérii dvou porážek v řadě. Domácí Parma má na domácím hřišti průměr 2 vstřelené góly na zápas, hosté mají horší průměr 0,8 branky na venkovní zápas, Parma v tomto utkání neprohraje. 

Neapol vs. Bergamo
Italská Serie A má na programu 10. kolo, ve kterém ve středu v 19:00 hostí Neapol tým Bergama. V tomto utkání se střetne čtvrtý s třetím týmem aktuální ligové tabulky, hosté mají náskok pouhé tři body. Minulé měření sil na Stadio San Paolo vyhráli hosté z Bergama 1:2. Neapoli se v posledním ligovém kole proti Spalu ne úplně dařilo, když ztratila remízou dva body. Hostující Bergamo naopak získalo maximum bodů s Udinese. Snajperem v týmu Neapole je Dries Mertens, který dal čtyři góly, za Bergamo se osmkrát prosadil Luis Fruto Muriel. Hráči Neapole v této sezóně vyhráli tři ze čtyř domácích zápasů. Hosté z Bergama venku uhráli čtyři výhry z pěti zápasů. V této ligové sezóně domácí Neapol vstřelila na domácím hřišti průměrně 1,5 góly v jednom zápase. Hosté z Bergama na venkovních hřištích průměrně vstřelili 2,8 branky. Neapol z devíti zápasů v této sezóně ve dvou nevstřelila žádný gól, Bergamo neodehrálo zápas, kde by nevstřelilo alespoň jeden gól. Defenziva hostujícího Bergama není příliš pevná, průměrně obdržela 1,6 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,2 gólu na zápas. Hosté mají na venkovních hřištích průměr 2,8 góly na zápas, i v tomto utkání vstřelí alespoň jednu branku. 

AC Milán vs. Spal
Ve čtvrtek se odehraje 10. kolo Italské Serie A, ve kterém se ve 21:00 spolu střetnou Spal a AC Milán. V tomto utkání se střetne dvanáctý s devatenáctým týmem aktuální ligové tabulky, domácí mají v tabulce náskok pouhé tři body. Při posledním vzájemném utkání se týmy rozešly po výhře domácích z Milána 2:3. V posledním ligovém kole milánští hráči prohráli s Římem, naopak hosté ze Spalu remizovali s Neapolí. Nejlepšími zakončovateli jsou za AC Milán Krzystof Piatek se třemi góly a za Spal Andrea Petagna, který se trefil také třikrát. Rossoneri v této sezóně vyhrál jeden ze čtyř domácích zápasů. Hostující hráči Spalu na venkovních hřištích ještě nevyhráli, i když na to měli už čtyři pokusy. AC Milán není na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelil 1 gól na zápas. Také Spal na venkovních hřištích není obávaným týmem, respektive venku ještě neskóroval. AC Milán z devíti zápasů v této sezóně ve dvou nevstřelil žádný gól, Spal neskóroval ve čtyřech zápasech. Defenziva hostujícího Spalu není příliš pevná, průměrně obdržela 1,8 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,4 gólu na zápas. Domácí AC Milán na domácím hřišti v této sezóně není žádným postrachem. Stejně tak ale hosté nevozí moc bodů z venkovních stadionů, zápas by mohl skončit remízou. 

Lazio Řím vs. Turín
Italská Serie A má na programu 10. kolo, ve kterém ve středu ve 21:00 hostí Lazio Řím tým Turína. Svěřenci domácího trenéra Simone Inzaghiho jsou aktuálně na šestém místě ligové tabulky, hosté okupují jedenáctou pozici. Poslední vzájemné utkání skončilo výhrou hostů z Turína 3:1. V posledním ligovém kole římští hráči vyhráli s Fiorentinou, naopak hosté z Turína remizovali s Cagliari. Nejlepším střelcem Lazia je Ciro Immobile s deseti brankami. V týmu hostů z Turína je nejlepším zakončovatelem Andrea Belotti s pěti góly. Hráči Lazia v této sezóně vyhráli dva ze čtyř domácích zápasů. Hosté z Turína venku uhráli jednu výhru ze čtyř zápasů. Lazio Řím v této sezóně vstřelilo na domácím hřišti průměrně 2,5 branky na zápas, Turín zaznamenal na venkovních hřištích průměrně 1,2 zásahu. Lazio Řím z devíti zápasů v této sezóně v jednom nevstřelilo žádný gól, Turín neskóroval ve třech zápasech. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,1 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,3 branky na zápas. Domácí na svém stadiónu v této sezóně průměrně vstřelili 2,5 branky, i v tomto utkání vstřelí alespoň jeden gól. 

Juventus vs. Janov
Další, v pořadí již 10. kolo Italské Serie A nabídne střetnutí mezi Juventusem a Janovem, které se odehraje ve středu od 21:00 na Juventus Stadium. V tomto utkání se střetne vedoucí tým se sedmnáctým týmem aktuální ligové tabulky, domácí mají v tabulce náskok patnáct bodů. Při posledním měření sil skončilo utkání výhrou hostujícího Janova 2:0. Juventus v minulém ligovém kole hrál proti Lecce a ztratil remízou dva body. Oproti tomu klub z Janova získal s Brescií tři body. Nejlepšími zakončovateli jsou za Juventus Cristiano Ronaldo se čtyřmi góly a za Janov Cristian Kouame, který se trefil také čtyřikrát. Stará Dáma v této sezóně vyhrála čtyři ze čtyř domácích zápasů. Hostující hráči Janova na venkovních hřištích ještě nevyhráli, i když na to měli už čtyři pokusy. Juventus je na domácím hřišti produktivní, když v průměru vstřelil 2,5 góly na zápas. Oproti tomu Janov není venku nijak produktivním týmem, jeho brankový průměr je 1,2 branky na utkání. Domácí Juventus v tomto ročníku odehrál jen jeden zápas, ve kterém nevstřelil žádnou branku, hostující tým Janova odehrál dva zápasy, ve kterých neskóroval. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 0,9 branky na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 2,3 branky na zápas. V tomto utkání se jeví jako zajímavý tip na výhru domácích, kteří jsou dle postavení v tabulce jasným favoritem. 

Cagliari vs. Bologna
V desátém kole Italské Serie A se spolu ve středu v Sardegna Areně od 21:00 utkají Cagliari a Bologna. Oba týmy dělí v tabulce pouze tři příčky, domácí jsou aktuálně na sedmém místě ligové tabulky, hosté drží desátou příčku. Poslední vzájemné utkání skončilo výhrou hostů z Bologny 2:0. V minulém kole hostující tým z Bologny získal maximum bodů se Sampdorií. Naopak domácí Cagliari remizovalo s Turínem. Nejlepším střelcem Cagliari je Joao Pedro se třemi brankami. V týmu hostů z Bologny je nejlepším zakončovatelem Rodrigo Palacio se třemi góly. Hostující Bologna na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrála jeden zápas, domácí Cagliari na svém stadionu v této sezóně vyhrálo dva zápasy. Cagliari není na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelilo 1,4 góly na zápas. Také Bologna na venkovních hřištích není obávaným týmem, její brankový průměr je 1,2 branky na utkání. Domácí Cagliari v tomto ročníku odehrálo jen jeden zápas, ve kterém nevstřelilo žádnou branku, hostující tým Bologny odehrál dva zápasy, ve kterých neskóroval. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 0,9 branky na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 1,3 branky na zápas. 

Brescia vs. Inter Milán
V desátém kole Italské Serie A se spolu v úterý na Stadiu Mario Rigamonti od 21:00 utkají Brescia a Inter Milán. V tomto utkání se střetne osmnáctý s druhým týmem aktuální ligové tabulky, hosté mají náskok patnáct bodů. V posledním ligovém kole hráči Brescii prohráli s Janovem, naopak hosté z Interu remizovali s Parmou. Snajperem v týmu Brescii je Alfredo Donnarumma, který dal čtyři góly, za Inter Milán se šestkrát prosadil Romelu Lukaku. Hráči Brescii v této sezóně nevyhráli žádný ze tří domácích zápasů. Hosté z Interu venku uhráli čtyři výhry ze čtyř zápasů. V této ligové sezóně domácí Brescia vstřelila na domácím hřišti průměrně 1,3 góly v jednom zápase. Hosté z Interu na venkovních hřištích průměrně vstřelili 2,8 branky. Brescia z osmi zápasů v této sezóně ve dvou nevstřelila žádný gól, Inter Milán neodehrál zápas, kde by nevstřelil alespoň jeden gól. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,5 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1 branku na zápas. Favoritem jsou v tomto utkání podle rozdílu v postavení v tabulce hosté.
 

Přečtěte si také