PREVIEW - 10. kolo anglické Premier League
West Ham United vs. Sheffield United
Premier League má na programu 10. kolo, ve kterém v sobotu v 16:00 hostí West Ham tým Sheffieldu. Svěřenci domácího trenéra Manuela Pellegriniho jsou aktuálně na jedenáctém místě ligové tabulky, hosté okupují devátou pozici. V posledním ligovém kole west hamští hráči prohráli s Evertonem, jde již o jejich druhou prohru v řadě, naopak hosté ze Sheffieldu vyhráli s Arsenalem. Nejlepšími zakončovateli jsou za West Ham Sébastian Haller se čtyřmi góly a za Sheffield Lys Mousset, který se trefil dvakrát. Hostující Sheffield na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrál jeden zápas, domácí Hammers na svém stadionu v této sezóně vyhrál dva zápasy. Sheffield není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelil hostitelům 1,2 branek na venkovní zápas, West Ham má na domácím hřišti stejný brankový průměr 1,2 branky na zápas. West Ham z devíti zápasů v této sezóně ve třech nevstřelil žádný gól, Sheffield neskóroval také ve třech zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,4 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 0,8 branky na zápas. Domácí prožívají v posledních dvou zápasech sérii porážek. 

Watford FC vs. AFC Bournemouth
V sobotu se odehraje 10. kolo Premier League, ve kterém se v 16:00 spolu střetnou Bournemouth a Watford. Oba týmy dělí v tabulce deset příček, domácí jsou v tabulce poslední, hosté drží desátou příčku. Při posledním měření sil se oba týmy rozešly smírně po remíze 3:3. V minulém kole hostující tým z Bournemouthu ztratil remízou dva body s Norwichem. Stejně tak domácí Watford remizoval s Tottenhamem a byla to již druhá dělba bodů v řadě. Nejvíc branek v dresu Watfordu vsítil Andre Gray, v barvách Bournemouthu dal nejvíc branek Callum Wilson. Hostující Bournemouth na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrál dva zápasy, domácí Watford na svém stadionu v této sezóně nevyhrál žádný zápas. Bournemouth není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelil hostitelům 1,5 branek na venkovní zápas, Watford má na domácím hřišti nižší brankový průměr 0,8 branky na zápas. Domácí Watford v tomto ročníku odehrál ovšem pět zápasů, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Bournemouthu odehrál dva zápasy, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Bournemouthu není příliš pevná, průměrně obdržela 1,4 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou horší, když inkasovala průměrně 2,3 gólu na zápas. Domácí v posledních dvou zápasech v řadě remizovali. Podle postavení v tabulce jsou favoritem hosté, oba celky dělí 10 příček. 

Southampton FC vs. Leicester City
V desátém kole Premier League se spolu v pátek v St Mary's Stadium od 21:00 utkají Southampton a Leicester. Domácí tým Southamptonu je aktuálně s osmi body na sedmnácté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o čtrnáct příček výš na třetí pozici, když získali sedmnáct bodů. Naposledy se tyto týmy střetly na hřišti hostů na King Power Stadium a utkání skončilo výhrou nynějšího domácího týmu ze Southamptonu 1:2. V posledním ligovém kole southamptonští hráči remizovali s Wolverhamptonem, naopak hosté z Leicesteru vyhráli s Burnley. Nejlepšími zakončovateli jsou za Southampton Danny Ings se čtyřmi góly a za Leicester Jamie Vardy, který se trefil šestkrát. Saints v této sezóně ještě nedokázali vyhrát žádný ze čtyř domácích zápasů. Hosté z Leicesteru venku uhráli jednu výhru ze čtyř zápasů. Leicester není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelil hostitelům 1 branku na venkovní zápas, Southampton má na domácím hřišti stejný brankový průměr 1 branky na zápas. Southampton z devíti zápasů v této sezóně v jednom nevstřelil žádný gól, Leicester neskóroval ve dvou zápasech. Defenziva hostujícího Leicesteru je pevná, průměrně obdržela 0,9 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou horší, když inkasovala průměrně 1,8 gólu na zápas. Podle postavení v tabulce jsou favoritem hosté, oba celky dělí 14 příček. 

Norwich City vs. Manchester United
V desátém kole Premier League se spolu v neděli na Carrow Road od 17:30 utkají Norwich a United. V tomto utkání se střetne devatenáctý se čtrnáctým týmem aktuální ligové tabulky, hosté mají náskok pouhé tři body. V posledním ligovém kole hráči Norwiche remizovali s Bournemouthem, stejně tak hosté z United remizovali s Liverpoolem. Nejvíc branek v dresu Norwiche vsítil Teemu Pukki, v barvách United dal nejvíc branek Marcus Rashford. Hostující Red Devils na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně nevyhrál žádný zápas, domácí Norwich na svém stadionu v této sezóně vyhrál dva zápasy. Norwich v této sezóně vstřelil na domácím hřišti průměrně 2,2 branky na zápas, United zaznamenali na venkovních hřištích průměrně pouze 0,5 zásahu. Norwich z devíti zápasů v této sezóně ve čtyřech nevstřelil žádný gól, United neskórovali ve dvou zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 2,3 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 1 branku na zápas. Domácí Norwich má na domácím hřišti průměr 2,2 vstřelené góly na zápas, hosté mají horší průměr 0,5 branky na venkovní zápas, Norwich v tomto utkání neprohraje. 

Newcastle United vs. Wolverhampton Wanderers
Další, v pořadí již 10. kolo Premier League nabídne střetnutí mezi Newcastlem a Wolverhamptonem, které se odehraje v neděli od 15:00 v St. James‘ Parku. Domácí tým Newcastlu je aktuálně s osmi body na osmnácté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o pět příček výš na třinácté pozici, když získali jedenáct bodů. Při posledním měření sil se oba týmy rozešly smírně po remíze 1:1. V minulém kole hostující tým z Wolverhamptonu ztratil remízou dva body se Southamptonem. Naopak domácí Newcastle prohrál s Chelsea. Nejvíc branek v dresu Newcastlu vsítil Jonjo Shelvey, v barvách Wolverhamptonu dal nejvíc branek Raul Alonso Jimenez. Hostující Wolverhampton na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrál jeden zápas, domácí Magpies na svém stadionu v této sezóně vyhrál jeden zápas. Wolverhampton není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelil hostitelům 1,2 branek na venkovní zápas, Newcastle má na domácím hřišti nižší brankový průměr 0,5 branky na zápas. Newcastle z devíti zápasů v této sezóně ve čtyřech nevstřelil žádný gól, Wolverhampton neskóroval v jednom zápase. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,6 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,3 branky na zápas. Newcastlu se na domácím stadionu zatím příliš nedaří a hosté z Wolverhamptonu zase nevozí moc bodů z venkovních stadionů, je pravděpodobné, že se budou body dělit. 

Manchester City vs. Aston Villa
V sobotu se odehraje 10. kolo Premier League, ve kterém se ve 13:30 spolu střetnou Aston Villa a City. Domácí tým City je aktuálně s devatenácti body na druhé pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o deset příček níž na dvanácté pozici, když získali jedenáct bodů. City v minulém ligovém kole hráli proti Crystal Palace a získali maximum bodů za výhru. I klub z Aston Villy získal s Brightonem tři body, jde o druhou výhru v řadě. Nejvíc branek v dresu City vsítil Sergio Leonel Agüero, v barvách Aston Villy dal nejvíc branek Wesley. Citizens v této sezóně vyhrál dva ze čtyř domácích zápasů. Hostující hráči Aston Villy na venkovních hřištích vyhráli jeden ze čtyř zápasů. City v této sezóně vstřelili na domácím hřišti průměrně 3,5 branky na zápas, Aston Villa zaznamenala na venkovních hřištích průměrně 2 zásahy. City z devíti zápasů v této sezóně v jednom nevstřelili žádný gól, Aston Villa neskórovala ve dvou zápasech. Defenziva hostující Aston Villy není příliš pevná, průměrně obdržela 1,4 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1 gól na zápas. Hostující Aston Villa drží sérii dvou výher v řadě. V tomto utkání se jeví jako zajímavý tip na výhru domácích, kteří jsou dle postavení v tabulce jasným favoritem. 

Liverpool FC vs. Tottenham Hotspur
V neděli se odehraje 10. kolo Premier League, ve kterém se v 17:30 spolu střetnou Tottenham a Liverpool. Svěřenci domácího trenéra Jurgena Kloppa jsou v čele ligové tabulky, hosté okupují sedmou pozici. Naposledy se tyto týmy utkaly na stadionu Liverpoolu a zápas ovládli domácí z Liverpoolu 2:1. Liverpoolu se v posledním ligovém kole proti United ne úplně dařilo, když ztratil remízou dva body. Hostující Tottenham také remizoval a přišel o dva body s Watfordem. Nejlepším střelcem Liverpoolu je Sadio Mané s pěti brankami. V týmu hostů z Tottenhamu je nejlepším zakončovatelem Harry Kane s pěti góly. Hostující Spurs na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně nevyhráli žádný zápas, domácí Reds na svém stadionu v této sezóně vyhráli čtyři zápasy. Liverpool je na domácím hřišti produktivní, když v průměru vstřelil 3 góly na zápas. Oproti tomu Tottenham není venku nijak produktivním týmem, jeho brankový průměr je 1,2 branky na utkání. Domácí Liverpool v tomto ročníku neodehrál žádný zápas, ve kterém by nevstřelil žádnou branku, hostující tým Tottenhamu odehrál dva zápasy, ve kterých neskóroval. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 0,8 branky na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 1,4 branky na zápas. Domácím se na domácím stadionu v této sezóně v koncovce daří, dá se očekávat, že opět vstřelí alespoň jeden gól. 

Burnley FC vs. Chelsea FC
V sobotu nás čeká 10. kolo Premier League a v něm se o body utkají Burnley a Chelsea. Domácí tým Burnley je aktuálně s dvanácti body na osmé pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o čtyři příčky výš na čtvrté pozici, když získali sedmnáct bodů. Poslední vzájemné utkání skončilo remízou 2:2. Burnley se v posledním ligovém kole proti Leicesteru nedařilo, když ztratilo tři body. Hostující Chelsea naopak získala maximum bodů s Newcastlem, hosté jsou rozjetí, jde již o třetí výhru v řadě za sebou. Nejlepším střelcem Burnley je Ashley Barnes se čtyřmi brankami. V týmu hostů z Chelsea je nejlepším zakončovatelem Tammy Abraham s osmi góly. Hráči Burnley v této sezóně vyhráli tři ze čtyř domácích zápasů. Hostující hráči Chelsea na venkovních hřištích vyhráli tři ze čtyř zápasů. Burnley není na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelilo 1,5 góly na zápas. Naopak Chelsea je na zápasech venku postrachem, její brankový průměr je 3 branky na utkání. Burnley z devíti zápasů v této sezóně v jednom nevstřelilo žádný gól, Chelsea neskórovala také v jednom zápase. Defenziva hostující Chelsea není příliš pevná, průměrně obdržela 1,6 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,2 gólu na zápas. Hosté aktuálně mají formu, když vyhráli poslední tři zápasy v řadě. Hostujícím se na venkovních stadionech v této sezóně v koncovce daří, dá se očekávat, že opět vstřelí alespoň jeden gól. 

Brighton & Hove Albion vs. Everton FC
Brighton přivítá v sobotu v 16:00 v rámci 10. kola Premier League na Falmer Stadium Everton. Svěřenci domácího trenéra Grahama Pottera jsou aktuálně na šestnáctém místě ligové tabulky, hosté okupují patnáctou pozici. Minulé měření sil na Falmer Stadium ovládli domácí hráči Brightonu 1:0. V posledním ligovém kole hráči Brightonu prohráli s Aston Villou, naopak hosté z Evertonu vyhráli s West Hamem. Snajperem v týmu Brightonu je Neal Maupay, který dal tři góly, za Everton se dvakrát prosadil Caldeira Bernard. Hráči Brightonu v této sezóně vyhráli jeden ze čtyř domácích zápasů. Hostující hráči Evertonu na venkovních hřištích ještě nevyhráli, i když na to měli už čtyři pokusy. Everton není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelil hostitelům 0,2 branek na venkovní zápas, Brighton ovšem má na domácím hřišti vyšší brankový průměr 1,2 branky na zápas. Brighton z devíti zápasů v této sezóně ve čtyřech nevstřelil žádný gól, Everton neskóroval také ve čtyřech zápasech. Defenziva hostujícího Evertonu není příliš pevná, průměrně obdržela 1,4 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,3 gólu na zápas. Domácí Brighton na domácím hřišti v této sezóně není žádným postrachem. Stejně tak ale hosté nevozí moc bodů z venkovních stadionů, zápas by mohl skončit remízou. 

Arsenal FC vs. Crystal Palace
V neděli se odehraje 10. kolo Premier League, ve kterém se v 17:30 spolu střetnou v londýnském derby Crystal Palace a Arsenal. V tomto utkání se střetne pátý se šestým týmem aktuální ligové tabulky, domácí mají v tabulce náskok pouhý jeden bod. Naposledy se tyto týmy utkaly na stadionu Arsenalu a zápas ovládli hosté z Crystal Palace 2:3. Arsenal v minulém ligovém kole hrál proti Sheffieldu a ztratil všechny body. I klub z Crystal Palace vyšel z posledního utkání proti City naprázdno. Nejvíc branek v dresu Arsenalu vsítil Pierre-Emeric Aubameyang, v barvách Crystal Palace dal nejvíc branek Jordan Ayew. Hostující Eagles na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhráli dva zápasy, domácí Gunners na svém stadionu v této sezóně vyhráli tři zápasy. Crystal Palace není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelilo hostitelům 1 branku na venkovní zápas, Arsenal ovšem má na domácím hřišti vyšší brankový průměr 2 branky na zápas. Arsenal z devíti zápasů v této sezóně v jednom nevstřelil žádný gól, Crystal Palace neskórovalo ve čtyřech zápasech. Defenziva hostujícího Crystal Palace je pevná, průměrně obdržela 1,1 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,3 gólu na zápas. Domácí Arsenal má na domácím hřišti průměr 2 vstřelené góly na zápas, hosté mají horší průměr 1 branku na venkovní zápas, Arsenal v tomto utkání neprohraje.
 

Přečtěte si také