Obamův pes a šišlající Štefan. Nejslavnější mazlíčci světa vydělávají miliony (II. díl)

Nejslavnější mazlíčci baví svět – mýval, který pojídá pizzu? Nebo pes s předkusem? Jsou to hvězdy internetu, reklamních spotů a také úspěšní influenceři. Není proto divu, že často vydělávají více než kdejaká celebrita. 

Malý Bo: Pes Obamových dcer


Některá média Boa označují jako Prvního psa. Je totiž členem domácnosti 44. prezidenta Spojených států amerických Barackama Obamy. Rodina jej dostala v roce 2009 jako dárek od senátora Ewarda Kennedyho a černobílý chlupáč je portugalský vodní pes. Volba na toto plemeno padla právě proto, že dcera Baracka Obamy Malia má alergii na psí chlupy a toto plemeno je téměř hypoalergenní.
 

Přečtěte si také: Nejslavnější mazlíčci světa vydělávají miliony (I. díl)


Malý Bo, jak jej pojmenovaly Obamovy dcery, si okamžitě získal Američany a jeho příchod do Bílého domu se stal velkou událostí. Brzy se dočkal vlastní knihy, suvenýrů a také stránky na Wikipedii. Před sedmi lety mu prezidentská rodinka pořídila kamarádku – fenku Sunny.
 

Tuna: Šišlající Štefan


Křížence čivavy a jezevčíka jménem Tuna si mnoho z nás pamatuje z úspěšné reklamní kampaně Kofoly, kde se objevil jako šišlající Štefan. Malý psík s výrazným předkusem je nejen reklamní hvězdou, ale také úspěšným influerencerem – na Instagramu jej sleduje přes dva miliony lidí.

Tunu jeho původní majitel opustil, skončil proto v útulku. Z něj ho pak dostala Courtney Dasher, která mu v roce 2012 založila instagramový účet. Jeho popularitu pak využila na získávání peněz pro skupiny, které se zabývají záchranou opuštěných zvířat. V roce 2015 dokonce vyšla kniha s jeho fotografiemi.
 

Pumpkin: Nejslavnější mýval


Nudíte se? Kupte si medvídka mývala! Tuhle radu moc dobře znal už strýc Pepin z filmu Postřižiny. A za pravdu by mu dala i rodina Američanky Laury Youngové, která si jednoho takového chlupáče adoptovala.

Mývala Pumkina rodina našla jako zraněné mládě. Vytvořili mu účet na Instagramu, kde ho sledovalo přes 1,4 milionu lidí. Ze všeho nejradši měl pizzu, vejce, avokádo a jeho nejlepšími kámoši se stali hafani Toffee a Oreo, s nimiž bydlel pod jednou střechou.

Ve volné přírodě se mývalové dožívají maximálně tří let. Pumpkin s rodinou Youngových strávil pět let. O jeho příběhu dokonce vyšla v angličtině úspěšná kniha Pumpkin: mýval, který si myslel, že je pes.

Nemáte psa ani mývala, kteří by mohli být hvězdou internetu? Nevadí. Vydělat můžete i jinde – zkuste štěstí v loterii. Od tiketu vás dělí jen pár kliknutí – jeho online podobu najdete na tomto odkazu.

Autoři fotografií: Pixabay, Wikipedia, CNN.

Přečtěte si také