O milionovou výhru ze Sportky se Ústečan rozdělí s opuštěnými psy

Pět vsazených sloupečků nadělilo mnohamilionovou výhru jednomu muži z okolí Ústí nad Labem. I když sází jen příležitostně, koupit si v trafice tiket na ono osudné nedělní slosování nezapomněl. A vyplatilo se: nejoblíbenější česká loterie muži přinesla téměř 17 milionů. Sazka svět výherci gratuluje.

Přečtěte si také: Klikařka roku? Češka vyhrála v loterii už podruhé


Pro svoji výhru se muž v budově Sazky zastavil krátce nato, co vyhrál. A zástupcům loterie prozradil, že se z milionů, ke kterým tak najednou přišel, pořád nemůže vzpamatovat. „Vždycky, když si vzpomenu, že je ze mě teď multimilionář, tak si říkám, že to snad není možné,” smál se výherce.
 

Sportka mu dala (nejen) finanční svobodu

Díky penězům ze Sportky se teď prý cítí daleko šťastnější a svobodnější. „Největší úlevu cítím, protože se zlepšila naše rodinná finanční situace,” řekl Ústečan.

„Člověk celý život na něco šetří. Aby měl kde bydlet, aby děti vystudovaly, do toho nějaké ty úvěry… Teď ale díky Sportce vím, že se nemusím bát ani v případě, že by nám třeba spadl dům na hlavu. Máme dost prostředků, abychom si postavili nový,” dodal sázející.

Finanční svoboda, kterou muži Sportka dala, mu ale dovolí udělat ještě jednu zásadní věc - odejít ze zaměstnání, kam podle svých slov nechodí rád. „Chci si najít novou práci, která mě bude bavit víc, než moje současné zaměstnání. Teď se navíc nemusím obávat, že nebudeme mít z čeho žít, když budu pár měsíců bez práce,” popisuje své budoucí kroky majitel téměř 17 milionů korun.
 

Část výhry dostanou psi bez domova

Pokud jde o vyhrané peníze, muž rozhodně nemyslí jen na blaho sebe a svojí rodiny. Část získaných milionů totiž půjde na opuštěné psy v útulcích. „V útulcích končí obrovské množství psů a ti, co se o ně starají, mají zlatá srdce, ale často jím chybí finanční prostředky,” vysvětluje výherce důvody, proč se rozhodl poslat peníze právě čtyřnohým chlupáčům.

„Když vidím opuštěného psa, nejradši bych si ho vzal domů. Všichni psí bezdomovci by se k nám ale nevešli, a tak jsem se jim aspoň rozhodl pomoci tímto způsobem,” dodává výherce víc než 16 milionů na závěr.

Také byste rádi změnili své povolání, ale bojíte se, že novou práci jen tak neseženete? V případě, že vyhrajete ve Sportce, vám tyto starosti stejně jako dnešnímu výherci zcela odpadnou. Zajistěte si svůj tiket do příštího slosování třeba právě teď kliknutím na tento odkaz.

Přečtěte si také