Nudíte se nebo je vám všechno jedno. Kdy je ten správný čas změnit práci?

Házíte šéfovi výpověď na stůl, naposled bouchnete dveřmi vrátnice a hned druhý den si otevíráte malou kavárnu na kraji města, zakládáte potápěčskou školu nebo usedáte na verandu chalupy a rozepisujete svou první knihu. Také často sníte s otevřenýma očima? Pak je ten správný čas zariskovat a rozběhnout se za svým snem.

Přečtěte si také: Rekordní rok 2021! V prvním čtvrtletí Sazka vytvořila 56 milionářů a rozdala výhry za 2,5 miliardy


Změnit kariéru se lidé často bojí. Raději zůstávají v zaměstnání, které jim nevyhovuje. Jenže nechuť k práci může vyústit ve zdravotní potíže nebo syndrom vyhoření. Čas změny poznáme v lepším případě sami nebo nás upozorní kolegové či nadřízení. Vyhasne motivace i kreativní myšlení. Odvedené úkoly jsou nepřesné. Postoj k výtkám laxní. Pokud i vy zažíváte takové stavy, měli byste se začít poohlížet po jiné práci.
 

Kdy je čas dát šéfovi na stůl výpověď

Nikdo neříká, že nutně svou práci musíte milovat za každou cenu. Může vás ale těšit natolik, že mezi kamarády nenosíte kyselý obličej a domů žaludeční vředy. A pokud máte to štěstí, že své zaměstnání nepovažujete za pouhý zdroj peněz, pak vám gratulujeme, jste šťastný člověk! V opačném případě uvádíme několik situací, kdy byste o změně kariéry měli začít reálně uvažovat.
 

Nudíte se

Pokud jste ten typ člověka, který potřebuje práci, která ho inspiruje a neustále posouvá vpřed, pak vás stereotypní zaměstnání po čase přestane bavit. V tomto případě oprašte svůj životopis a začněte objevovat nové příležitosti. Protože pokud jste vynikající spisovatel, ale v práci píšete jen emaily, vaše schopnosti zůstanou skryté. A to by byla škoda.
 

Polevili jste

Kde jsou ty časy, kdy jste ráno vstávali mnohem dříve a těšili se do práce. Co víc, v poslední době už nemáte motivaci, dokonce pochybujete o tom, co děláte. A na vaší práci to jde vidět. To, že polevíte, může být projevem, že vaše vášeň pro práci opadla. Což je znamení, že je něco špatně. Pokud vás chození do práce svazuje nebo dokonce přivádí do deprese, rychle pryč! Tady jde o zdraví!
 

Změnil se vám život

Když jste si hledali práci, váš životní styl byl možná trochu jiný, než je tomu dnes. Třeba jste byli svobodní bez závazku se spoustou volného času. Jenže teď máte rodinu a šílené pracovní tempo a časté služební cesty vám již nemusejí vyhovovat. V takovém případě byste si rozhodně měli hledat práci, která odpovídá vašim současným potřebám.
 

Chcete vydělat více peněz

Možná vás překvapí, že peníze nejsou na vrcholu žebříčku uspokojování profesních potřeb, tam je totiž ocenění, že to, co děláte, děláte opravdu dobře. Pokud ale lítáte z jedné práce do druhé, žijete od výplaty k výplatě a na dovolenou šetříte po dvacetikorunách do prasátka, pak rozhoďte sítě a pokračujte v hledání nové pozice.

Život je příliš krátký na to, abychom si ho kazili nudnou prací. Pokud cítíte, že potřebujete změnu, udělejte to hned.

Pak jsme si jisti, že se vám určitě bude hodit nějaký ten příspěvek, co vám už po zítřku může přistát na účet. Ve Sportce se právě hraje o desítky milionů. Ukrojte si z nich část, anebo získejte celý Superjackpot ve středečním slosování.

Vaši vstupenku získáte na tomto odkazu.

Přečtěte si také