Nová kára Cristiana Ronalda? Stojí jako 100 luxusních Porsche

Je to trochu automobilové sci-fi. Zatímco naprostá většina lidí za celý život nenašetří tolik peněz, aby si mohla koupit luxusní sporťák (jako třeba legendární Porsche nebo Lamborghini), pak je tu cílovka, která jde jenom po tom nejlepším z nejlepšího. A portugalský fotbalista je jedním z nich.

Přečtěte si také: Online sázka Eurojackpotu přinesla uklízečce 2,27 miliardy


Před pár měsíci vzbudilo pozornost všech návštěvníků na ženevském autosalonu pódium značky Bugatti. Jejich černý skvost jménem La Voiture Noire (což v překladu znamená prostě Černé auto) je oficiálně nejdražším vozem na světě. Vzniklo jako pocta klasickému vozu Bugatti Type 57 SC Atlantic. Tedy autu, které vlastnil sám Jean Bugatti, syn zakladatele značky. I proto má Noir tuhle lesklou černou karoserii. Přední maska ve tvaru podkovy je také typická právě pro tento model.
 

Jen daň byla 5 milionů eur

 

inp_600x400.jpg


Auto už tenkrát bylo prodané, a majitel tajný. Teď ale španělský sportovní magazín přišel s informací, že majitelem tohoto bezpochyby unikátního vozu je Cristiano Ronaldo z klubu Juventus. Sám sportovec to ale nepotvrdil.

Jisté tak je jenom jedno – že si na toto božské Bugatti majitel ještě chvíli počká. Vůz ještě není kompletně hotový, automobilka dolaďuje detaily. Faktem je, že pokud prodáváte auto za 420 milionů korun, musí to být dokonalé. Bez daně stál vůz 11 milionů eur, daň částku ještě o 5 milionů navýšila. Ronaldo by si to ale mohl dovolit – jeho kontrakt v Turíně mu totiž vynáší 30 milionů eur rok co rok. Takže na takové auto by vydělal zhruba za půl roku.

Podívejte se na Bugatti La Voiture Noire v akci.


Bugatti tvrdí, že La Voiture Noire je nejluxusnějším a nejexkluzivnějším hypersportovním vozem na světě. Pod jeho kapotou se skrývá šestnáctiválcový motor o objemu 8 litrů. Jednotlivé součástky – třeba úctyhodných 6 výfuků -  byly vyrobeny výhradně ručně. Existuje pouze jediný kus na světě.
 

Rychlejší než letadlo

Exkluzivní prototyp je schopen dosáhnout rychlosti až 420 km v hodině, což znamená, že by řidič trasu Praha - Brno stihl asi za půl hodinky (samozřejmě pokud by na to dálnice D1 byla uzpůsobená a pokud by se to smělo). Je to také výrazně vyšší rychlost, než kterou vyvine třeba Boeing Jumbo na ranveji při startu.

Nemusíte být ale jeden z nejlepších fotbalistů světa, abyste si mohli takový vůz jednou koupit. Takový Eurojackpot už z nejednoho výherce udělal pohádkového boháče. Třeba výherce dvou a půl miliard z roku 2015 by strčil do kapsy i Ronalda, a takové Bugatti Noir by si mohl koupit hned pětkrát. Svůj online tiket navíc získáte úplně jednoduše kliknutím na tento odkaz.

Přečtěte si také