Nevyzvedli si výhru 2,3 miliardy. 3 příběhy loterních smolařů

V dnešním slosování Sportky si můžete zahrát o 159,5 milionu korun. A teď si představte, že by se stalo to, co onehdá ve Spojených státech, kdy vítěznou kombinaci uhodlo 4 082 sázejících. Ze stomilionového zbohatnutí by na vás zbylo pouhých 39 074 Kč. Jaké jsou tři největší loterní smůly, které se staly?

Zapomnětlivost s visačkou 2,3 miliardy

Spojené státy v loňském roce zažívaly senzaci v podobě výhry 1,5 miliardy dolarů, ke které se dlouhé měsíce nikdo nepřihlásil. Téměř na konci lhůty, kterou dává loterní společnost na vyzvednutí, se anonymní výherce zjevil. Šťastné konce ale tyto příběhy vždycky nemají.
 

Přečtěte si také: To by byl pech! Důchodce málem vyhodil tiket s výhrou 149 milionů


V roce 2011 padl ve hře Powerball jackpot ve výši 77,1 milionu dolarů. Tiket si koupil kdosi ve státě Georgia, to je ale tak všechno, co se o tomhle zapomnětlivci ví. V dané lhůtě se totiž o peníze nikdo nepřihlásil. Částka, která by dneska se započtením inflace dělala víc než 2,3 miliardy korun, je tak na prvním místě v žebříčku propadlých výher.
 

Ohleduplnost, co se nevyplatila

Když padla v roce 2013 tehdy vůbec nejvyšší výhra v historii, celý svět gratuloval Glorii Mackenzieová. Čtyřiaosmdesátiletá Američanka získala ve hře Powerball 590 milionů dolarů, což se v roce 2020 rovná sumě 16,6 miliardy korun.

Jedna osoba se ale k oslavám zcela jistě nepřipojila. Byla jí jistá Mindy Crandallová, která byla s Glorií ve stejném obchodě, kde si koupila výherní tiket. Svého rozhodnutí, že seniorku pustí před sebe, aby nemusela dlouho čekat, litovat ještě nejspíš nepřestala.
 

(Ne)šťastná sedmička

Jedno mimořádné slosování proběhlo také v britské loterii. Stalo se tak 23. března roku 2016, a i když správnou kombinaci na jackpot nikdo neuhodl, do druhého pořadí se trefilo neuvěřitelných 4 082 sázejících. Jen pro porovnání: o týden dřív pět čísel uhodla pouhá třicítka sázejících.

Za neobyčejnou klikou Britů mohla kombinace, která vypadla z osudí: 7, 14, 21, 35, 41 a 42. Kromě čísla 41 jde o násobky sedmičky, která je považována za šťastné číslo. Sázejícím ale nakonec moc štěstí nepřinesla: protože jich bylo tolik, odnesl si každý z nich pouhých 15 liber, to znamená asi 450 Kč. Až tedy budete příště zaškrtávat čísla na tiketu, volte je chytře, ať se do podobné situace nedostanete.
 

Spoléhejte na náhodný tip

Nejspolehlivější způsob, jak se o jackpot nedělit, je nechat vybrat čísla terminálem. Statistiky navíc uvádějí, že vlastní čísla versus náhodný tip vyhrávají jedna ku jedné. A ještě jednu výhodu náhodný tip má: vyplnění tiketu vám zabere jen pár sekund.

Jste připraveni tuto strategii vyzkoušet? Klikněte si pro tiket na příští slosování Sportky, který najdete na tomto odkazu.

Přečtěte si také