Nejbohatší muž světa se rozvádí. O kolik se bude muset rozdělit?

O nějakých těch světových miliardářích jste už asi slyšeli, znáte Warrena Buffeta, Billa Gatese, Marka Zuckerberga nebo Elona Muska. Nejbohatším mužem planety je ale někdo úplně jiný. Seznamte se s Jeffem Bezosem, zakladatelem a šéfem společnosti Amazon. Tento muž má teď na účtě 112 miliard amerických dolarů, což je v přepočtu 2 576 000 000 000 korun.

Přečtěte si také: Babička mu zakázala sázet. Neposlechl ji a vyhrál 22 milionů


Trochu moc nul na to, abyste si dokázali takové jmění představit? Tak si to zkusme trochu přiblížit. Mluvíme o 2,5 bilionech korun, což je víc než státní rozpočet České republiky, a to nejméně na dva roky. Takže pan Bezos by si mohl celou našíi republiku v klidu koupit.
 

Bílý dům by si Bezos mohl koupit 280x

Nebo by si mohl pořídit americký Bílý dům. Jeho cena je odhadovaná na 400 milionů dolarů, takže si ho může pořídit hned 280krát. Koupit by si mohl i obyčejnější domy, řekněme třeba v hodnotě 20 milionů korun - to už je slušné bydlení, nemyslíte?. Takových domů by si Bezos mohl koupit skoro 130 tisíc, což už je docela hezké městečko.
Pokud by nejbohatší muž planety utratil každou minutu jeden dolar, musel by žít nejméně 200 tisíc let, než by své jmění vyčerpal.

Takže představu o tomhle mega-bohatství už máme. Tohle všechno by si Bezos mohl pořídit, alespoň do té doby, než se s manželkou dohodl na rozvodu.

Takový rozvod je pro nejbohatšího muže planety notná dávka adrenalinu a není pochyb, že z prvního místa světového žebříčku jeho zářící hvězda poletí dolů, alespoň, co se jmění týče.
 

Rozvod ho posune na chvost desítky nejbohatších

Kdyby své ženě MacKenzie, se kterou vychovává čtyři děti, dal polovinu svého jmění, zřejmě by se udržel někde na chvostu top desítky nejbohatších mužů světa. Zatím to vypadá, že půlku bude opravdu muset manželce dát, protože pár neměl předmanželskou smlouvu a soudy ve Washingtonu většinou jmění nabyté v manželství rozdělují pěkně padesát na padesát. A tak je jasné, že za svůj nový život s Lauren Sanchez, bývalou moderátorkou FOX News, zaplatí opravdu štědře.
 
sanchez_600x500.jpg

A teď praktická informace na závěr. Pokud vyhrajete v loterii a plánujete se taky s manželem či manželkou oficiálně odloučit, vězte, že polovina výhry jde vaší drahé polovičce. Zkrátka bohatí to mají všude stejné.

My držíme palce do hry, i do života, ať si můžete v klidu svou zaslouženou výhru třeba ve Sportce užít, a to nejlépe v kruhu rodinném. A jestli jste si ještě nevsadili, udělat to můžete na pár kliknutí na tomto odkazu.

Autoři fotografií: Metro, Wikipedia

Přečtěte si také